29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahoj - tak doufam ze marodnicci budou brzo zdravi!! nam se zatim vsechny rymy a kaslani vyhyba!! asi je to tim ze tady je vedro, a nema se kde nachladit. kdyz jsme byly v cesku, tak uz taky bylo chladno - asi 15 stupnu. tak nastoupil fusak a sice se na mne zenske divaly jak na blazna, ale filipce bylo teplo a tem jejich mrnouskum lezly hole nohy... takze rymu maji oni a ne my. ale aby nam nebylo lito, tak jsme v cesku prodelaly sestou nemoc
no a dneska zase filipka spala celou noc - ja se asi zblaznim. vecer v 8.30 do postele, 10 minut plac. a pak to zabalila. a kdyz place tak uz nestoji, rovnou si lehne a rve do matrace. a vzbudila se v 5, to jsem ji nakojila pak se vzbudila az v 9. takze zatim uspech.
ja jsem z toho ale na mrtvici, protoze se mi celou noc nalevaji prsa a boli a boli. tak cekam kdy se mi to upravi. hold 9 mesicu kojeni po 2 hodinach ...
no my jinak nerikame nic.. teda pred spanim uz natrenovala mami mami, jo a jeste umi mnam. ale to je tak vse. ale je to pry tim, ze na ni mluvime dvojjazycne, takze toho ma trosku vic. no uvidime.
Není tady
Ahojky všem
moc děkujeme za přáníčka
My přejeme dodatečně Barunce vše nejlepší
Marůdkům přejeme brzké uzdravení
spící děti celou noc závidíme U nás se po nocích spí a nespí, jak kdy
Zuzi a Jani, to je fajn, že vám setkání vyšlo a dětičky si pohrály a vy jste stihly aspoň maličký drb
Hrozi, takže u vás už je ve slovníku i To to je? To je Vojtík fakt šikulka.
Oslava u nás byla fajn, dárečky hezké, Davídek nadšený. Fotky dám na rajče. My měli všemi zatracovaný dortík potahovaný marcipánem. Davídek ho nejedl, dokonce ani Anetka takové dorty nejí. Prostě jí to nechutná. Takže dorty jsou u nás vždy ve stylu : dětem pro radost - hezké, barevné, motiv tak jak si děti vyberou a jíst to budou dospělí... Nepečený už jsem ani nedělala, nesnědlo by se to... Děti to fakt nechtějí a dospělým to už taky lezlo až ušima Davídek svůj rok slavil hlavně mlíkem od mámy a pak hroznovým vínem a piškotama a rohlíkem
Luci, ty chrániče kolínek jsou fakt super, Dáda už leze málo, spíš chodí, takže pro něj už nee, ale mě by se hodily Děti pořád chtějí ode mě abych dělala koníka a vozila je a kolena sakra bolí
Zuzi, těhu rajčato-mánii by Ti naše mamka pojistila. Ze zahrady máme tolik rajčat cleá rodina, že mám celý šuplík v lednici plný a nikdo to už nechce Tak dojeď, pohostíme vás
A jak jinak, těhulko? Blíží se utz ve 13tt, že? Držím palce
hezký den všem, musím do školky
Není tady
Já už jsem trochu vysondovala, co Davídek dostane k narozkám . Tak moje mamka opět nezklamala. Dřevěné kroužky na takový tyči, která se houpe, takže i když by na ní spadl, tak se zhoupne s ním. Takže dřevo bezva. A zatloukávadlo má mamka v pácu na vánoce.
Luluc to máte ale štěstí, že to děti nemají rádi, já mám obavu z toho, že by to Danda právě chtěl víš? Tak raději pořizovat nebudeme.
Zuzačko, tak to my bychom byli mezi těmi holátky . Ne, dělám si srandu, já teď navlékám jak pumpa
. Spíš víc vrstev, takže víc řevu, ale navlékám. A s tím spaním, to je super.
Alespoň si nemůžeš vyčítat, žes nechala "vyplakat" zbytečně.
Gall ohřátou vodu taky dávám, ráno tedy k snídani pije z hrnečku přes hranu, to dávám čaj, ten kupodivu pije, ale jakmile pije z toho svého hrnečku od Aventu, tak pouze a pouze vodu.
Hanu já heřmánkový čaj nedávám, protože je poměrně hodně alergenní. A ten atop ( i když máme fakt po flekách, nektarinky udělaly svoje, mrchy jedny).
Není tady
Tak máme za sebou roční prohlídku to je hrůza jak to letí. Vojta má 9,40kg a 75 cm
a už to nebylo to usměvavé miminko řval jak tur jen co se dr. přiblížila se stetoskopem. A to na něm má navlečenýho nějakýho slona ale stejně. A přestal až když jsem ho oblíkala. Ani jsem pomalu neslyšela co mi říkala
ale je zdravý to je hlavní
já teď taky docela navlíkám, máme pořád studený ruce a nohy vím že studený ruce o ničem nesvědčí, ale nahlodá to
Luluc my taky budeme mít dort potahovaný marcipánem a moc se na něj těším
ale udělám ještě jeden z jablek a piškotů, pokud Vojta bude chtít dá si ten.
jo a co vy máte s rajčatama, my máme s okurkama okurkový salát už nemůžu ani vidět
napadlo mě budete nechávat děti fotit jakože v roce? já o tom docela uvažuju, možná by bylo fajn mít nějaké hezké fotky na památku.
přivezla jsem si sebou z Moravy tetu, teď je z Vojtou venku a já jdu vybalovat další pytle. Ale nejradši bych šla spáááát
Není tady
ahoj gall, tak to je dobre ze jste zdravi!!!
ohledne fotek v roce - my jsme se nechali fotit minuly mesic, protoze jsme byli v cesku. a bylot o super. fotky nadherne.
Není tady
Gall a co sis ještě kromě tety přivezla z Moravy. Tu tam dávali v supermarketu jako bonus?
My asi nebudeme nechávat fotit.
Jdu se pochlubit a zároveň postěžovat
. Letí ke mě nový šáteček
. Didy indio pistacie. Strašně se na něj těším. Už jsem na něj pokukovala dávno, ta zelená, takže jsem neodolala. Stejně jsem chtěla jiný místo Vatanaie. Jeden šátek je prostě málo.
No a k tý stížnosti. Byli jsme dneska s Dádou u ségry. Ptala se mě, co jsme koupili DAvídkovi k narozeninám. A já povídám, koupila jsem mu nový šátek. No a pustili se do mě se švárou jak vosy. Prej strašně malýho šidím, hračky děti potřebují, začala mi vykládat, jak jsou úžasný od Fischera, Chicca a kdovíčeho ještě. Jak je to důležitý, naučný, že se bez nich prakticky děti neobejdou. Jako protiargument jsem jim řekla, že si to tedy nemyslím. Davídek má hračky, baví ho to chvilku a i když je u ségry, hraje si s těma hracíma hovadinama chvilku a pak s tím praští a vezme si stejně dřevěné kostičky, kterými bouchá, cpe si je do pusinky, hází s nimi. Jenže ty mu berou, prý je na ně jetě maličký, dokud prý nepochopí, že se s nimi staví, tak jsou mu k ničemu. A jak jsem jim říkala, že ty děti si s hračkama hrajou chvíli a pak je to omrzí, tak mi řekli, že jich mám pár schovat a vyndat je až za dýl a takhle je mám postupně schovávat a zase vyndavat. No koukala jsem na ně jak vyvoraná myš. My jsme DAvídkovi postavili houpačku, ale to prý je na ven, musí ještě dovnitř. Já pořád vidím neteřinku, jak si s každou hračkou hraje chvilinku, pak s ní praští do kouta a tam leží a leží. Hračky za hafo prachů a k ničemu. Hlavně, že to hraje. Oči, uši, pusa, nos.
A šátek je mu prý na nic. Nemá prý z toho rozum, za chvíli bude chodit a na šátek se mi vyprdne. Nemám vůbec sílu vysvětlovat důvod, proč nosím. POřád si myslí, že ho nosím z důvodu, abych ho nemusela nosit na rukou, což je samo omyl. No. Možná, že mě vyvedete z omylu taky, že ho opravdu šidím, že ty hafa hrajíích hraček jsou pro děti opravdu důležité a že asi díky tomu říká jenom ba.
No, tak jsem si postěžovala.
Není tady
Ahoj holky,
Gall my fotit budeme nechávat za 14 dní, jsem na to zvědavá, jak je zvládnem ukočírovat
Ališ jsi naprosto normální. My sami také dětem nedávali nic speciálního k narozeninám. Koupili jsme autosedačky už asi před měsícem a teď plánujem to focení. Dostatek hraček dostali od ostatních, naštěstí se všichni zeptali a tak děti dostali dřevěné kostičky, dřevěná kolečka, co se navlékají na tyč a dřevěnou vkládačku různých tvarů A jen tak mimochodem s dřevěnými kostičkami také převážně házíme nebo je uklízíme do kyblíku a bohatě nám to stačí
Není tady
Ahoj Ališ, kašli na to stejně jim to nevysvětlíš, jsou přesvědčení o svojí pravdě, ty věříš něčemu jinému nemá cenu se hádat.My máme od FP už asi 4 hrací kravinky co jsme různě dostali a spoustu dalších hraček a nejvíc si taky vyhraje s kostkama a vkládacíma kelímkama, a úplně nejvíc s věcma co vůbec na hraní nejsou .Já jsem hodně chytlavá na srovnávání dětí a přemýšlím o tom co mi kdo "radí" ve výchově, ale už si tím moc hlavu nelámu, začala jsem si víc věřit, a dělám věci tak jak to cítím.
Není tady
Lenul mluvíš mi z duše. Jo a nezamyslela ses někdy nad tím, že z autosedaček ty děti nic nemají? Že je šidíš?
Není tady
Ališ já si spíš myslím, že teď z těch dárků ještě stejně nemají rozum. A když usoudím, že by se jim něco mohlo líbit, tak jim to koupím ať něco slaví nebo ne. To víš, že autosedačky jsme nekupovali speciálně k narozeninám, ty jsme koupili už dříve bez ohledu na narozeniny, ale zrovna z nich mají děti radost, protože teď konečně mohou při jízdě koukat z okýnka ven, což se jim moc líbí. Jinak se mi prostě nechtělo kupovat nějaké kraviny, jen protože mají děti narozeniny, když zrovna nic nepotřebují. Pak stejně vidím, jak neojoblíbenější hračka je Petka apod...
Není tady
Lenul já taky, když jsem byla v Plzni, tak jsem Davídkovi přivezla stavěcí kalíšky, prostě neřeším narozeniny ani svátek. Máš pravdu.
Není tady
Ališ - já na to nahlížím způsobem, že pokud koupíš dítěti hračku, která svítí, bliká a opakuje "oči, uši, nos, pusa", tak tím vlastně dohcází k tomu, že ty mu to vysvětlovat nebudeš, vysvětlí mu to přeci hračka. Tím pádem mi přijde, že děti vlastně šidí ti, kteří jim kupují tuny edukativních hraček. Ulehčují si tak práci, krátí si čas s dítětem a spoléhají na to, že technika dítě naučí, co a jak.
Já jsem fanda dřevěných kostek, přesýpání kaštanů z kyblíku do kyblíku, hrabání se ve spadaným listí a podobně.
Ono by asi bylo nejlepší, kdyby všichni přestali mít potřebu vysvětlovat ostatním, jak je ten jejich přístup nej (a tím myslím i sebe ). To by byl pak všude svatej klid
Není tady
Já věděla, že to najdu oporu, asi jsme všichni stejní úchyláci. Dáda má nejraději krabici se tříděným odpadem, kterou neustále vysypává a dává zpátky. Papíry, petky atd. A i přesto, že nemá žádnou takovou hrací hračku, tak umí ukázat, kde má ouško. Čím to asi je?
Není tady
Ališ nevím proč mají všichni potřebu vnucovat nám svoje názory na výchovu atd. Napadlo by vás někoho začít někomu kecat do toho co dělá????
tahle věc mě nikdy nepřestane udivovat
vyprdni se na ně. šátek je pro Dádu výborný dárek já jsem taky úchyl na zelenou
jo a tetu v supermarketu nemají
Není tady
Nazdarek
Koukam ,ze se tu vcera i kecalo a ja zapadla do postele zase nekrestansky brzy
Luluc nam uz rajcata dochazeji a v obchode jsou jen ty bez chuti vyhnany nevim cim No zavarovat nebudu , minule jsem celou varku vyhodila ,nejak mi to nejde
Mam se fajn ,jen obcas nahlidnu do zachodu a jinak to jde Na kontrolu se ale desne bojim ,tak na to moc nemyslim.Jdu v pondeli a pak uz na krev na NT....
Fotky z narozenin jsou krasny Davidek je neskutecne velkej a nemuzu se vynadivat jak si jen tak stoji ,bez drzeni
to nezname ,je to sikovnej kluk.A obe deti jsou ti moc podobne a sobe navzajem taky ,takova slunicka
Hele a nebal se toho dortiku trochu?Na jedne fotce to tak skoro vypadalo
Alis ja jsem TAK rada ,ze uz doma tohle vetsinou neprobirame Vsichni vcetne sestry ,ktera pochybovala ,vidi ze Sofinka je v satku jako doma a ze je to fajn.I kdyz jdeme na vychazku ,zadny tahani s kocarem a premysleni kam muzeme a kam ne
No a hracky?To jsme si uz takyvyrikali.. ono se vzdycky neco najde ,v cem nebudeme zajedno ,ale to nevadi .. doufam,ze si to dokazeme vzdycky v pohode vyrikat
Tak snad to i u vas budev pohode
Jo a Pistacie je nadherna i ja po ni pokukovala a to neni dlouho co jsem ji prodavala
Zuzi a mas tyfotky na Webu?? Rada bych se podivala
Lenulko jak je?
Jani Sofinka rve celou dobu co vlezeme do ordinace vubec se s dr. neslysime a nedivim se ji ,ma pamatovaka na ty injekce.Nastesti dnesni je odsunuta na pristi tyden...
Foceni planuju ,jen cekam az se specek na brise lehce naformuje do tehu briska a vezmem to jednim vrzem premyslim ,ze nas zase objednam k te fotografce ,co minule ,je moc sikovna
Ale to uz bychom semely objednat ,ono je to ted asi dost moderni a minuly rok jsem foceni pred vanocema proste nesehnala ...
My dnes jedem na vylet do prace a ke kamaradce - maji asi 12 kocek ,to bude Sofinka v raji
Pojedem vlakem , uz se docela tesim a vite co?!?!Venku SVITI SLUNICKO
Kez to vydrzi
Pekny den
Není tady
Teď jsme to probírali s D. a má naprosto stejný názor jako já . Tak jsem ráda, že jsme za jedno. Říkala jsem mu i o tom šátku a představte si, vůbec neremcal. Už si nejspíš zvykl.
Zuzi já vím, že si ho prodávala. A tys prodávala i vel. 5 viď? Já kupovala 4 - batoháček. Ven lezu s DH se Zarou, ale doma tahám batoh a tudíž cípy všude možně. Dneska by měl přijít. Už se strašně těším. Myslím, že to pro něho bude úžasnej dárek, jen šátek vidí, rozzáří se jako sluníčko.
u nás je návštěva doktorky zatím většinou bez pláče. Máme dětskou lékařku naproti baráku, je to už stará doktorka, ale jsem s ní moc spokojená. Už jenom svým přístupem k dětem a tím jí milují.
Gall nevím, proč mají pořád takoovu potřebu. Já už se ani s nikým nehádám, nemá to prostě smysl.
Zuzi to snad už ani není pravda, že jsem kdy byla těhule, a to jsem si myslela, že to tahám roky jako slonice. ale pamatuju si, že ke konci si tady kecala až do rána, páč si neohla spát. Jsem zvědavá, jak to bude teď.
Dítko spí, mě bolí ledviny, tak si jdu dát urologickej čaj a jdu vyhlížet toho pošťáka.
Není tady
Luluc taky jsem zkoukla fotky a náhodou ten dortík je krásnej. Skoro škoda ho sníst co?
Není tady
Tak jak mám čas, tak zkoukávám ta fota. Všechny děti jsou už tak veliké a krásné.
Lenul dvojčátka jsou úžasní a víš co se mi nejvíc líbí, že Matýsek je celý tatínek a Adélka je celá ty. Fakt paráda. Jakj sem Vás poznala na srazu, tak jste opravdu tým. Strašně jsem Vám to záviděla. Ty dvě děti to je nádhera. No, ještě chvilku počkáme.
Luluc Davídek je opravdu veliký. Kolikrát mi ani nepřijde, že mám vlastně stejně staré děti.
Ten náš rarášek vlastně asi poslední z podzimňat, nestojí. Čas od času si stoupne třeba k myčce, nebo ke stoličce, ale nic moc. Asi se mu nechce. Leze tedy ukrutnou rychlostí , nabere to na sedačku, tam se zarazí, skočí na ní do kleku a tím hasne. Myslím si, že jak byl pořád pohybově pozadu za všemi, tak je dohnal velice rychle.
Zuzi kdepak seš? Sis tady plácám játra sama.
Není tady
HELP! POMOZTE,PORAĎTE!
Ahoj všem maminkám!
Dřív jsem tuhle diskusi aspoň četla,teď nestíhám. Teď už ale fakt potřebuju radu,nebo aspoň pocit,že to má někdo stejně.
Přijde mi,že z hodného miminečka mi roste rozmazlený uřvaný "tyran".Chtěla jsem si o tom koupit knížku od Prekopové už cca 3 měsíce zpátky,ale po nahlédnutí jsem si říkala: " TOHLE přece doma nemáme."
Nechci mít sterilní domácnost,ale NĚKDY přece vařit a uklízet musím,proboha!
Zmáhají mě cesty do obchodu,protože je 1km z kopce a vím,že malá v kočáru nevydrží,pokud na ni nebudu celou cestu dělat budliky budliky - dolů mažu,co to jde,ale cesta nahoru je očistec,malá v kočáru řve jako tygr,kočár se mi zdá s nákupem těžké do toho kopce tlačit (za rok jsem si nezvykla)
Pravidelné spaní kol.dvanácté nám fungovalo týden,jinak si malinká nejlíp pospinká mezi 16. a 18.hodinou.To pak ale skáče ještě v deset večer po posteli,kde pořád spíme spolu,probudí se,hledá prs,na tom je ráno mezi šestou a sedmou hodinu,v sedm jde starší holka do školy,takže budíček pro všechny tři...
Větší holce je 14 pryč,takže je věčně v opozici a přesně v den,kdy se rozhodnu,že nebude žádný stres,prudí,že bych ji roztrhla jak hada.
S tátou malinké dohoda žádná - dřív chodil aspoň na koupání,teď se "zjevuje" jak ten dědeček Hříbeček,jednou přes den,druhý den v noci (po 22.hod),většinou v době,kdy si lehnu a zavřu oči.Někdy se mi zdá,že schválně číhá za rohem než půjdu spát.
Trpím na PMS,což se projevuje vztekem,rozmrzelostí nebo jak to říct.On to ví a zdá se mi,že provokuje:" No jo,mamko,ale tohle není láska,co ty děláš!"Tak to mi řekl včera kol.23.hod,kdy malá konečně usnula a povedlo se nám třem sníst polívku,co jsem ji vařila s holkou na ruce (nechce být ani v šátku),co měla být na dnešek.Říká,že se se starší holkou jen hádáme,že ona chce taky lásku atd...No,u něj se láska (nebo co to je) projevuje jen tím,že o tom pořád plká.
P.s.hlavně mi malinká "nedovoluje" mýt nádobí.Jak dám ruce do dřezu,začne ječet a chytat mě za nohavice.POKAŽDÉ! Když spí,mytí ji budí.
Není tady
Eli to zní jak z hororového filmu. Fakt neporadím. U nás zabírá šátek na všechno. A vztekací batole nemám a nikdy jsem neměla, ale pamatuju si, že stejným obdobím procházela i moje neteř a tu ségra dala do postýlky, natahala jí tam hračky a nechala jí tam ječet. Ovšem jestli je tohle výhra, to nevím, protože tyhle chvíle má dodneška a jsou jí 2 roky. Jestli třeba dcerka z TEbe necítí stres, nervozitu .... Zkus si sednout, dát nohy na stůl, prostě chvilkový relax. Jinak fakt nevím. A nejde, že by si malou vzala některá babička na chvíli na hlídání, abys měla voraz? Chvíli pro sebe.
Kočár neřeš. Dáda v něm vydrží tak půl hodiny a pak jekot jak blázen. Chce na zem a lézt. To tak nejspíš je.
Takže pevné nervy.
Není tady
Ahoj,Ališ,
to ona chce taky lézt - umí kočár tlačit ručkama,ale jak něco uvidí,maže za tím po čtyřech.
VŠEM DODATEČNĚ VŠE NEJ,HLAVNĚ HODNĚ ZDRAVÍČKA A MAMINKÁM PEVNÉ NERVY.
ad gauč - my máme válendu té starší - vyleze tam,hopsá tam,dolů padá nebo ji sundáme.Po kom z nás to má,netuším,já vylezu taky leckde a dolů se pak bojím.A tatínek i skákal s padákem...Takže geny.
ad hračky - úplně mě rozložil plastovej barevnej kačer s navlíkacíma kytičkama od babičky s dědou - je tak odfláknutej,že jsem byla v pokušení se optat:"to jste dělali doma sami?" Zato holka obětovala 170,- kaček na dřevěnou žirafku s medvídkem na krku - takový malinký puzzle.Udělala mi tím strašnou radost a Eli taky.
Není tady
Eli tak vidíš, nedělá nic co by nedělaly ostatní děti. Spíš toho máš hlavně ty až nad hlavu. To víš, my, co máme doma jen je, relativně s chlapama doma pohodu a nemáme doma žádné puberťáky, tak nám to tak nepřijde. Jsou i holky, které sem chodí velmi málo, protože ta jejich dítka jsou hyperaktivní a nemají na to prostě čas. Každej nemá doma buchtu jako já, taky jsem tu neustále.
Danda mi to vynahradí právě v tý puberě.
Není tady