29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Luci, tak to je parada, ze se vam to libilo a hlavne, ze si to Barca uzila. balonky myslim, budou i u nas favoriti, jak Al znam A darky hezky
Dort klasika, piskoty, krem a jablka podusene, nebo cerstve?
Alis, u nas je ted 10 stupnu, tak trochu fouka, ale uz aspon neprsi, tak pred chvili dojel chlap domu, vzal si Alicka do kocaru(na spanek uz tak trochu pozde) ale hlavne, ze vam tu napisu par radku , vypiju si kafe
a snad zvladnu za 2 mesice vyklidit kos na pradlo s pradlem
ach jo....
Zuzi, no myslim, ze to tak tchyne mysli, ony to tak mysli vsechny ale kdyz tak zasahnes a reknes, tady ten dort co jsem pekla JA, ten muze Sofi jist, ten od tebe je pro ostatni, nebo tak nejak
A u nas se vari v hrncim celkem casto
rada micha, takze bud dela omacky, polevky, nebo kecup(spousty cervenych tvoritek na zmrzku)
Def, uz se tesim na to tve psani rodine
Není tady
Lischi jablka nastrouhaný, podušený s jedním vanilkovým cukrem pak do toho 2 van.pudinky rozmíchané ve vodě a vrstvit do formy piškoty a jablka cca 3 vrstvy piškotů.
Jinak naše rodina asi mojí výchovu úplně neschvaluje, ale až na pár poznámek to nijak neventilují a nechávají na mě, ale nedovedu si představit nechat někde Báru samotnou to věřím jen ségře.
Není tady
Holky omlouvám se, ale nestíhám koukat, kterej capart dřív slaví první rok. Takže dodatečně všem těm který jsem prošvihla.
S tím dortem, co piškotový promazaný tvarohem s ovocem? To by taky mohli, ne?
Lischi, Markét ještě sama nechodí. Pořád se přidržuje aspoň jednou ručičkou. Když se zapomene, tak sama stojí, ale jak si to uvědomí, tak si pomalu opatrně sedá. Co Alíček? už je líp? A vy chodíte?
Není tady
tak u nás se chrchlá, nudle tečou prpudem, talže žiju s klíštětem na hrbu, tam je mu nejlíp. Je to pech, břicho ho moc neuspokojuje, nevidí.
Není tady
Barunka má dnesksa narozeniny. tak přeju všechno nejlepší.
Dáda je celý den plačtivý, už jsem se nevyspala tři dny. Jsme u rodičů, takže spaní nic moc, hold už pozná změnu, takže ho mám věčně věků u sebe v posteli a i tam se furt mrcasí. No a dnešek paráda, prská, takže tečou nudle, sotva vidí kapesník, tak má záchvat zuřivosti. O odsávačce ani nemluvím. Ta by mu ani tak nevadila, spíš ten vysavač co mají naši. my máme doma tišší. Ale tu odsávačku zas tak moc nepotřebujeme, fakt mu ty nudle samy odtékají.
Hanu já myslela, že Markétka už leze i po horolezecký stěně.
A k tý výchově. Docela jsem se divila, ale moje mamka používá stejnou metodu - dítěti věc otrávit. A to jsem jí to ani neířkala. Prý to na nás používala taky. Tak mám radot, alespoň někdo. Jinak ze všech stran slyším nenenenene, nesmíš.
Def jaká reklama? Ani nevím.
Není tady
Ahojda všem marodům ať je brzy líp
My na oslavu měli dorty dva, jeden nezdravej a jeden zdravější, vojta projel rukama oba, ale že by se nějakým nacpal to ne, druhý den si dal ten mrkvový piškot (z dortu co jsem pekla) a to bylo vše
Vše nej nej oslavenkyni k 1. narozeninám
Ališ: tak to jo s tím čajem, já někdy vařím Vojtovi ovocný nebo když byl nastydlý tak bylinkový, pytlíkový samo neslazený, jinak Vojta pije vodu s jablečnou šťávou ( v poměru 20 ml 100% jablečné šťávy a 150 ml vody - je to spíš taková obarvená voda, ale samotnou nechtěl)po vyčištění zubů už nic nepije a já teda mám od weledy zubní gel (bylinkový) u kterého nevadí, když ho děti spolknou.
Vaří Vojta taky moc rád a teď dělá písy písy (akorát jsme popsali Z. počítačový stůl )
Není tady
Taky všechno nej Barunce k narozeninám.
Ališ, pobavila jsi mě. Kdyby se k nějaký stěně dostala, určitě by na ní vylezla. Jinak jí, ale musím taky pochválit naučila se slejzat z gauče. Hezky pr... napřed.
Takže už nemám strach, že by spadla po hlavě dolů.
Není tady
Ahoj, děkujeme za přání, Hanu to je Markétka šikulka, Baruš začala obcházet nábytek takže každý den aspoň jeden pád, ale už je taky opatrnější.Jaký dáváte prckům čajíky my jsme zatím jen na vodě, ale jak se ochlazuje tak asi najedem na něco teplého.
Není tady
Dobre rano
nejak nemuzu spat, jako kdybych byla tehotna tohle byvaly casy
Barunce vse nej k 1 rocku
Luci diky za recept i tento urcite vyzkousim, zni zdraveji a vypada skvele a koukala jsem na fotky z oslavy, hezke
Barunka je beruska
Jinak prave kvuli pocasi uz treba i v lete jsem davala neslazeny fenyklovy caj od Hippu a ten miluje, pak mame fenyklovy sackovy od Alnatury. Jiny nezkousim, kdyz ma rada tenhle, ale psala Alis, ze treba sipkovy atd. i ovocny je mozny, davala bych ale bez pridavku cukru, pokud bys davala ten granulatovy. Ale urco lepsi sackovy, nebo domaci.
Zuby si cisti Al tak jako Dada u Alisu proste nenasilne a dobrovolne rano v poledne i vecer a nekdy i casteji, bez pasty, i kdyz tu mame doma od elmexu tusim a je tam, ze od prvniho zoubku, ale me se ji to davat jaksi nechce. Zubar rikal, ze muzu, ale nemusim
Def, taky jsem nic o reklame nezaregistrovala, tech je tolik spousty, ze uz je ani nevnimam
Dnes bylo zase krasne, sice zima, ale paradne, tak jsme sly ven a ztratili jsme oblibenou, zbrusu novou, cerveno-bilo-pruhovanou cepici, ku..va.
A to jsem se na misto, kde asi mohla lezet vratila za 5 minut pote a uz tam nikde nebyla, ale lidi tam taky zadni nesli, jen auta projely asi 3 a to byli jeste k tomu nasi sousedi, kterych jsem se sla pak poptat, ale nic, jako by se po ni zem slehla Tak jestli ji najdete, tak tady
Al uz je lepe, antb. vcera dobrala a ve stredu na kontrolu, ale doufam, ze uz je vse dobre
Hanu tak to je dobry, ze to Market takhle vypilovala a slejza si z gauce, je to 100 a 1 proti tomu, co bylo, kdyz jeste deti slejzat neumi, takze gratuluju Jinak Al uz chodi asi mesic a uz se snazi i utikat
Vcera tady byla dvouleta Emicka a rika : jeee, ona chodi takhle a byla z toho uplne v soku a napodobovala kacenu s roztahlyma nohama do O
Zuzi, jak je Sofince?
Upravil(a) lischinka (28. 9. 2010 2:14)
Není tady
Holky, já vím, že jsem asi dement, ale já už si snad čtyři dny lámu hlavu nad tím, jak si tu pochvalujete, jak děti umí slejzat z gauče a jaká je to pohoda, že se nebojíte pádu po hlavě dolů... Oni umí vylézt na gauč? Asi jo, že jo?
Reklama bývala mezi prvním a druhým příspěvkem., vždycky tam byla taková fuka divná a člověk musel sjet o kousek níž, aby viděl na další příspěvek...
Není tady
ahoj holky,
takze i ja dodatecne vsech miminkam vse nej!!
jinak ja oslavuju - filipka poprve spala celou noc!!!! a predevcirem 7 hodin.
musim se priznat ze jsme najeli na drasticky rezim - nechat vyplakat, ale jinak to uz neslo. proste se od malicka budi co 2 hodiny a chce chovat a prso, uz jsem to zkratka nedavala.
prvni noc plakala pul hodky a skakala v postylce. ale vcera uz si lehla a zavrela oci a pobrekavala - ale jen asi 10 minut. jsem s ni v pokoji nez usne a zpivam. a i pres den uz takhle usla.
takze uvidime jak to pujde dal.
jinak vam tu zimu nezavidim, u nas se sice taky ochladilo ale jen na "30". diky bohu. nez jsme se vratiuli tak pry bylo "40" no to bych asi padla.
a uz taky umime slezt ze sedacky... vylezt teda musim pomoct ale dolu uz ji to jde. ale ze schodu se boji... diky bohu mame jen dva, ale i tak.
Není tady
Dobre rano ,
holky ja dnes vstavala asi prd...napred Venku chcije , Sofinka rozbila moji oblibenou lampicku ,ale je to moje vina.Nekdy si rikam ,jaky jsem pako,fakt.Ona strasne rada rozsvecuje lapicku ,ale ta jde dost tezko.Mela jsem nejaky zatmeni a sundala ji z policky takovou malickou -sklenenou
ona si rozsvecela a najednou ji vzala do ruky a vsi silou s ni praskla.Doufam,ze se mi to podarilo vysat vsechno
Jsem fakt blba
A venku prsi ,prsi ,prsi ...
Jinak vcerejsi sraz s Janickou byl moc fajn a jeste lepsi bude ,az nase deti chvili vydrzi na zadecku a neutikat pri kazde prilezitosi ven z kavarny Vojtik je pekna kecka a rychlik
Luci ten dortik vypada moooc hezky a je taky tak dobry? A ty nakoleniky jsou paradni
Prosimte kde jste je koupili?
Caj delam Sofince detsky ,sackovy,ovocny.Hodte po me kamenem ,ale davam ji tam par zrnicek cukru ,aby to nebylo jen kysely
Lischi takze Ali uz snad bude uplne v poradku To je faaaaaajn
Sofinka je snad uz taky uplne v poradku.Vyrazka se zacala ztracet v nedeli a naladu uz ma taky lepsi
Cepicky je mi lito ,to zamrzi hele ,kdybych ji potkala ,tak dam vedet
Def u nas se na gauc neleze ,ale dolu ji to taky ucim Budu radsi ,kdyz to bude umet a nebude si hrat na parasutistu
Zuzi je to blby,ze to jinak nejde ,ale snad to teda bude ku prospechu ..ja bych se k tehle metode asi dopracovala az bych fakt padala na hubu a protoze to nastesti neznam ,tak nemuzu soudit.Tak at uz je spinkani lepsi
Alis , atje Dadulovi brzy zase dobre
Tak a ja na nas asi navlecu neco castecne nepromokaveho ,s ucesem se ani nebudu zdrzovat a vyrazime na nakup do te sloty
Lischi
Není tady
Zuzi - no to já jí taky učím slézt dolů, ale jelikož nevyleze nahoru, tak se nebojí toho, že by spadla, ne? Upřímě, na gauči je asi tak jednou týdně, když zrovna oba s O. jíme a ona nechce být sama na podlaze. jinak jí tam nedáván, nějak nemám důvod.
Není tady
Ale to neni jen o slezani z gauce.Tady v byte se bat fakt nemusim ,ale u nasich doma jsou vysoke schody a to je velke lakadlo.Do kuchyne taky vede jeden vysoky schudek a na tom se vzdycky trenuje .Je jedno jestli sleza z gauce ,nebo ze schudku ,hlavne at to neni nosem napred
No a ja bych ji na gauc taky nedavala ,vetsinu dne s ni sedim na zemi ,ale je tam kocour ,vis a kde je kocour ,tam je i Sofinka.
Upravil(a) Zuzanka007 (28. 9. 2010 10:48)
Není tady
Ahojda, tak já na gauč nedávám Vojta tam vyleze sám, drapne se za přehoz a přitahuje se (má sílu v rukách - což poznáme když nás chytne za vlasy, uši nos ) a pak se tam přitáhne a je nahoře, slézt taky umí i po schodech, ale parašutistu zkouší pořád, takže jsem vždycky nablízku a jistím. Ale zvláštní je, že když ho přebaluju na posteli tak s holou pr. sleze přímo ukázkově a pak se naháníme po domě
Jinak Vojta má oblíbenou frázi "to to je?" a strašně ho zajímá jakto že má dvě ruce každý ráno ukazuje na ruku a "totoje?" a pak na druhou. Jo a někde jsem se dočetla, že když děti začnou chodit tak spoustu slov zapomenou, prostě se začnou soustředit na chození, které je pro ně důležitější a to by vysvětlovalo, proč Vojta přestal říkat spoustu slov (třeba "táta pépé"
No já dneska uvařila, vytřela a "táta pépé" u televize :dumbom"
Jo a mám dotaz, taky se vám děti občas budí v noci s brekem? Já Vojtu uložím kolem 7 až půl osmé a tak kolem devátý začne v postýlce plakat tak ho chovám a většinou jsou to p.r.d.y protože se kroutí a pláče pak ho uhuštám zklidní se p.o.p.r.d.í. a spí dál jsem myslela, že takhle velký děti p.r.d.i. nezlobí
Luci: čaje kupuji od Lerosu v lékárně tyhle : http://www.megafyt.cz/content.php?pid=1&cat=11
Není tady
Tak u nás marod . Včera katastrofa, neustále jsem ho nosila v šátku, protože jinak poplakával
. Dopoledne spal půl hodiny na mě, odpledne 2 hodiny doma v posteli, spát šel v půl sedmý, v osm vstávačka - teplotu, tak jsme do něho nacpali panadol. V noci jsem k němu vstávala, ale jen proto, že prsknul a vylítnul mu dudlík, ráno vstával v šest - naprosto nový DAvídek, smál se, nálada OK. Hrál si u nás v posteli cca. hodinku a pak to zalomil a vstávali jsme všichni ve čtvrt na jedenáct
. Dneska už dobrý, Nudle jsem odsála tak 3x, kašel daleko lepší. Jí dobře, pije.
NO a s tím pitím . Davídek pije převážně vodu, a to docela hodně, akorát ráno k snídani čaj, ale moc tomu nedá. No a když měl včera tu rýmu, tak jsem mu uvařila šípkový čaj a on ho nechtěl, neustále se dožadoval vody. Ale i tak jsem do něho moc tekutin nedotala. Bylo to na prd.
Neučím slézat zatím z ničeho . Nikam totiž nevyleze. Ani na postel, ani na gauč, schody. Nic. Takže asi tak. A když je u nás v posteli, tak jde na kraj, koukne dolů, zaplácá na dřevěný okraj, co máme okolo celé postele a lvrátí se zpátky. Moje mamka říkala, že jsem to dělala taky, byla jsem opatrná.
A máme nové slovo . Ham. Tohle totiž řve, když má hlad.
Hrozi jejda. Kolikrát se mi DAvídek takhle vzbudil, že ho bolelo bříško . Většinou to má, když mu já hlupaňa dám k snídani čerstvý chleba.
Zuzačko tak to je paráda ne? Já myslela, že třeba plakala 2 hodiny, to už taky někdo psal . To bych nedala, ale půl hodiny je dobrý.
Zuzi s lampičkou paráda. Dáda dneska shodil ze stolku všechno, co viděl, tudíž i svůj oběd . No a já jsem normoš vstala, oběd jsem shrábla ze země, vyhodila a dala jsem mu jogurt
. Až jsem se sama divila, jak jsem byla klidná. A to mi dneska prosím roztáhnul brýle tak, že mi padaj z nosu.
Lischi tak tajn, že už je Alíček v pořádku.
Není tady
Hrozi Sofinka se nekdy budi s placem ,ale staci ji prihrat dudlika a spinka dal ,asi sny?Myslis ,ze ma Vojtik boleni?Ji neco noveho?
Hm ty mas aspon TATU u televize ,my zase v praci ale snad prijede dnes o neco driv ,kez by ,me se chce priserne spaaaaat
Alis taky obcas mivam takove chvile klidu ,kdy mam pocit,ze me nic nerozhaze ale ne moc casto
Nove slovo je veeelmi dulezite
Holky ja mam tak strasnou ale STRASNOU chut na rajcata a tady neni ani jedno... Co ja budu sakra delat s touhle tehotenskou zavislosti na rajcatech za par mesicu????
Konecne prestalo prset ,ze bychom vyrazily do obchudku?Moc se mi nechce ,ale asi me prazdna lednice donuti ..
Co vsechny delate?
Není tady
Dáda usnul v půl třetí a vidím to, že se za chvíli vzbudí, tím dnešním pozdním budíčkem se to strašně rozházelo.
Nové slovo? První slovo. Protože na všechno říká ba. Na všecho krásně ukazuje, ale všemu říká ba.
Zuzi nejspíš budeš muset pít rajskej protlak.
Není tady
Hrozi - budí, budí A několikrát za noc. Nejlepší tišidlo je prsíčko, to pak je hned po problému. Ale když není prsíčko, přeroste to občas v regulérní jekot se zarytým odmítáním dudlíka a s velkou dávkou vzteku
Vzít do náručí je asi jako pochovat si pěkný, řvoucí prkno
Takže jen ležím vedle, hladím a chlácholím. Někdy je to hned, někdy to chvilku trvá ...
Zuzi - asi budeš muset začít pěstovat rajčata?
Není tady
U nás se taky v noci pořád budí a kojí
A pachulíček zjistil, že jeho noční pofňukávání zkouším neslyšet, takže začíná rovnou regulérním křikem a pláčem. Pofňukávání prostě vynechal, bo nemělo účinek.
A ten šok, co mám já, když z ničehož nic takhle spustí bez varování ....
A nezastaví se jinak , než u prsa. A nedej bože, abych si dovolila ještě jít na záchod
Není tady
Lischi jsem ráda, že už je vám líp.
Defi, taky na gauč nevylezeme, ale jak psala Zuzanka, je jedno z čeho se učí slejzat. Taky máme u našich velkej schod do kuchyně na kterej samo vyleze a díky gauči už z něj umí i slézt pr... napřed. Jinak samozřejmě na gauči celý dny netráví.
Ališ, naše první slovo bylo taky ba. Na zvířátka, hlavně na kočku a na psa. Do dneška nerozlišuje. Dokonce včera prohlásila na otázku při ukázání kravičky co to je? BA a jak dělá? Bůů. Takže ví, že je to kravička, akorát je to pro ní ba.
Kočička je taky ba a dělá pro změnu mau.
Ale už rozlišujeme ba a báááá, to když něco hodí na zem.
Čaje pije heřmánkový, teď vzala na milost ovocný od Hippu, není tak kyselý a jinak vodu.
Spaní naštěstí celou noc, v půl osmý zalehne a budí se ráno v šest na Sunar. Pak ještě třeba spí tak do půl osmý. Dopoledne už je to horší, někdy půl hodiny někdy vůbec a po obědě tak hodinu maximálně dvě. Tak snad nám ta noc takhle vydrží. Je pravda, že je to od tý doby co jsem přestala kojit a začala dávat Sunar. Tak jí to ode mě fakt nestačilo a pak měla neklidnou noc.
A musím říct, že se taky cítím o trochu líp. Nějak víc energie a přibrala jsem kilo. Tak snad nebudu pokračovat. Ale jsem ráda, protože jsem poslední dobou zhubla na 59 a to jsem měla před otěhotněním s Markét 61kg. Tak mám ještě kilo rezervu.
Není tady
Ahoj, Zuzi nákoleníčky jsou farlin a měli je u nás v lékárně za 130kč.
V noci u nás jak kdy, teď se budí s brekem kolem půlnoci a když jí vezmu k sobě do postele tak za chvíli usne, kojení v noci už nechce dá si až tak kolem 5 hod a pak ještě někdy usne, někdy už cestuje po posteli a nejdýl v 6.30 vstávačka, ale po prvních 6 měsících proskákaných do 23hod na míči, vstávání v noci po 2 hod a ráno v 6 budíček mi to přijde pořád krása
Jinak u nás je HAM nejzřetelnější slovo a dneska našla Dvd Shreka a začala táta,táta
Není tady
Ahojky
jsme zpátky z výletu, bylo to fajn, jen nám to propršelo, takže se nám chtělo akorát spát jak psala Zuzka setkání bylo fajn, jen trochu hektické, Vojta zdrhal po schodech pryč a když už vydržel na místě tak rubal Sofinku
no moc jsme si toho se Zuzkou neřekli - takže jednoznačný závěr- příště bez dětí
což se nám asi nepovede - no třeba až budou starší bude to lepší
ale Sofinka je kouzelná
Def, Vojta na gauč taky nevyleze, ale schody, různé výstupky dává v pohodě, proto jsem ho to naučila. A hlavně ráno mi slejzá z postele.
dočetla jsem ale nic si nepamatuju jen to pití - Vojta nechce nic jiného než vodu - zkoušela jsem ředěné neředěné šťávy a nic. Možná ještě zkusím bylinkový čaj, no každopádně když je ráno zima tak mu dávám teplou vodu
ale ještě to nemáme tak že by ke snídaní dostal hrnek s pitím a měl ho vypít, takže jen zapije párkrát snídani a pak už mu to vystydne a pije studenou.
u nás od chození jen maličký kousek - už se mu povedlo udělat dva rychlé kroky od stolu ke mě - ale to ještě asi není ono. Ale už preferuje chození před lezením, než aby šel po čtyřech natahuje ruce a zkouší to. Mám pocit že udělal během týdne neuvěřitelný pokrok, věci který si ukazujeme a říkáme už nějakou dobu a pořád nic tak teď z ničeho nic za poslední dva dny ukáže kde je očíčko, na pejska udělá haf, ukáže kolo na autíčku mezi hračkama pozná prasátko, posílá pusinku, no neuvěřitelný ten rok je asi opravdu zlomový.
Luluc co oslava??
my měli malou oslavu už teď na Moravě a Vojta dostal dárky celkem v pohodě, zatloukací dřevěný kolíky z Ikei, lego duplo zvířátka a stavebnici, úžasnou autodráhu po synovcích a odrážedlo motorku. Na tu ještě nedosáhne tak zatím zkoumá kolečka a řídítka a uvidíme časem. takže první kolo dobrý
Není tady