Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 6. 10. 2010 9:29

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Byt sam sebou

lupina montana napsal(a):

Hir: pořád jsem hluboce přesvědčená o tom, že cizího se zbavit nelze už proto, že my jsme výsledek spousty "cizích" postojů a názorů - ovšem, je na nás, jaký ten výsledek bude. Tak, jako my sami neustále někoho a něco ovlivňujeme, něco a někdo ovlivňuje neustále nás - jde jen o to, aby to bylo ovlivňování veskrze prospěšné, životaschopné a životu milé.
K čemuž slouží ten proces rozeznávání co si ponechat a co vyhodit smile

Ja jsem naopak presvedcena ze to jde. smile 

Nicmene Ty to sama popisujes v te posledni vete. (tedy ja to tam ctu)
Proces rozeznat co si ponechat a co vyhodit. 
Ja osobne vyhazuju,zbavauju se toho ovlivneni ktere rozeznavam jako neprospesne.To co je cizi a neni moje.

Priklad ciziho nazoru a projekce:   tatinkovy se zda byt jeho syn budiz k nicemu a neustale mu to opakuje,no a tak ten synek roste a roste s touhle projekci a do zivota si nese cizi nazor (projekci tatinka).
Zalezi pak jen na synovi jak zivotem pujde dal=  byt urcen nekym ,nebo se sam urcit (najit a rozpoznat) a byt tim,kym je.  "

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#77 6. 10. 2010 12:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ty mi ale porád nerozumíš, Hir...
Jasně, tohle jsou věci, které řadím mezi "vyhodit"
Ale! Tatínek ho naučil taky třeba rybařit, neskákat pod náklaďáky, neubližovat zvířatům...a milion jinejch věcí.
Těch se přeci zbavovat je nesmysl?? Přece se nebudeš odnaučovat bezpečnýmu pohybu po silnici - třeba? Je proto, že to není "tvoje vlastní" ale naučený?
A takovejch máš spousty - ode všech jsi něco pochytala: od rodičů a sourozenců. Od babiček, dědečků, spolužáků, přátel i nepřátel, učitelů i učených...ode všech jsi mohla získat a naučit se (a takys to udělala) spousty věcí.
To je to, o čem mluvím!
Potíž je pouze v tom, že učitelé, spolužáci a kamarádi většinou přijdou na pořad dne v době, kdy už je člověk jakžtakž schopen vědět, co vsáknout a co nechat a mimoto - taky na nich tak nezáleží.

Dito - aha. No ale v příkladech, které jsi uvedla, kardinálně záleží na jedné věci - abys při všech těchto výrocích měla na mysli, že můžeš ty lidi zranit a snažila se ranit co nejméně, a taky - přemejšlela o tom, jestli to vůbec něčemu prospěje.
"pravda za každou cenu" je, jak pravil klasik, "vrtule v hejnu kolibříků"...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#78 6. 10. 2010 12:47

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

Dita.L napsal(a):

Proste spontani prime akce a divoke reakce kdy ne ja, ale ti druzi maji problem

No jasne ,pokud zacnou Ti nadavat,ponizovat atd. tedy maji co delat s tim aby Tvoji uprimnost zvladli, pak je to prave na Tobe pochopit je,pochopit co se v nich odehrava.
No a pokud Te jejich zpetne reakce nezranuji,pak jsi v pohode. wink

aha tummenupp

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#79 6. 10. 2010 12:59

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ty mi ale porád nerozumíš, Hir...
Jasně, tohle jsou věci, které řadím mezi "vyhodit"
Ale! Tatínek ho naučil taky třeba rybařit, neskákat pod náklaďáky, neubližovat zvířatům...a milion jinejch věcí.
Těch se přeci zbavovat je nesmysl?? Přece se nebudeš odnaučovat bezpečnýmu pohybu po silnici - třeba? Je proto, že to není "tvoje vlastní" ale naučený?

A co kdyz nerozumis Ty me Lupi? lol 

Je preci pochopitelne ze se nebudeme zbavovat potrebneho a neprekazejiciho Lupi. smile

Ty jsi ale psala tohle:  "Tak jsem se nad tím docela poctivě zamyslela: nejprv mi naskočilo, že to je "zbavit se překážejícího" ale to mi naskočilo proto, že je to takovej můj celoživotní leitmotiv. Ale je to základ, to je pravda.
Zbavit se odporů v sobě."

A toho se celou dobu drzim. Tematu o vecech prekazejicich,nikoli o tech ktere nam neprekazeji (viz Tve priklady) smile   

Ty cizi co nam prekazeji a zpusobuji odpor v sobe. Ty je potreba resit nebot tlaci,nikoliv Ty co netlaci. smile

Není tady

#80 6. 10. 2010 13:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Panenkomariastaroboleslavská!!
Ježíš, na to já jsem už stokrát zapomněla, Hir! yikes
To je tak, když se Panna dohaduje s Blížencem lol
No zkrátka - když mě boty netlačej, vyhazovt je nebudu cool

Není tady

#81 6. 10. 2010 13:27

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

No jo Lupi,ale jakmile jeden reaguje na neco co druhy napsal a drzi se te pointy a druhy na to uz davno zapomnel,neboli ztratil nit,tak to je potom vis kde? big_smile

Jasne kdyz Te boty netlacej ......... souhlasim. pussa

Není tady

#82 6. 10. 2010 13:33

Blossom
Host

Dita.L napsal(a):

hir vyrovnat se s okoli pro me znamena prave nelitovat toho, ze jsem prave rekla tchyni, ze se to tentokrat u holice moc nepovedlo, protoze si to myslim nebo ze jsem treba prave rekla sefovi, ze s novym financnim planem akorat zakope firmu protoze se tolik neproda.
Jsou lidi, kteri takove veci proste neprijmou, zacnou nadavat, ponizovat te nebo kricet a ty si pak rikas, zes mela tvrdit, ze prodej vynese miliony nebo ze novy uces je nejlepsi za poslednich 10 let.
No a vyrovnat se s tim znamena pro me prijmout takovou reakci, nevycitat si co jsem rekla a nelitovat toho. Nenechat se rozhodit a zustat v klidu. Protoze kdyz kritizuju uces rikam to v dobrem umyslu vlasy precesat a firmu zachranit.
To byl jenom priklad. Proste spontani prime akce a divoke reakce kdy ne ja, ale ti druzi maji problem

Lupi, na tom hodne je, musela jsem si to precist trikrat tummenupp

Dito, je jasné,že máš dobré úmysly (vida wink - začíná se to prolínat s vedlejším vláknem Já jenom vysílám, jak to kdo přijme je jen jeho věc).
Ale chtělo by to kapku diplomacie: Tchýni (ale i komukoli jinému) zásadně nový účes nehaním. I kdyby vypadal fakt hrozně. Když se mi nový účes líbí - tak pochválím. Když se mi nelíbí, tak mlčím. A když jsem náhodou výslovně tázána, tak se vyjádřím asi takto: No, je to změna, ale mě ses víc líbila v tom původním.
Což je pravda, a taková, co (snad) moc nezraňuje.
Proč vůbec komentovat něčí nový špatný účes? Tím si nabíháš sama sobě na vidle...

No a v té práci, tam bych svůj názor rozhodně ventilovala. Ale opět - diplomatičtěji: Řekla bych třeba, že jsem si nový finanční plán srovnala se starým, a že mi vychází toto: Prodej tam a tam pravděpodobně o tolik procent nižší, a to z těch a těch důvodů, atd.,atd., atd. Prostě - snasla bych šéfovi věcně, bez emocí, předem připravené a dobře spočítané argumenty. A hned bych navrhla postup, správný podle mě, a doplnila, že hledám cesty pro to, aby firma co nejlíp prosperovala, a že takto to vyšlo mě.
Když na někoho vypálíš, že jeho nový nápad firmu akorát zakope, tak opravdu dosáhneš jediného: Že se dotyčný na tebe naštve....

Dito, myslím, že mnoha těm stresovým situacím, o kterých píšeš, by se dalo předcházet: jednoduše tím, že k věcem, na kterých "nestojí svět" (např. účes tchyně, rozhodnutí kde a jak se bude slavit jejich svátek) budu  raději mlčet. Nebo  počkám, co mají na srdci ostatní, a pak navrhnout případně návrh svůj, zvlášť pokud jsem na můj názor dotázána (ale nebýt pak naštvaná, že se zrovna on mezi spoustou jiných neujal.)

Myslím, že by ti mohlo pomoct, kdybys nechala nevýznamné věci spíš samy plynout. Tvůj názor prosazovat jen tam, kde se to týká právě jen tebe.
Prostě - neplýtvej silami zbytečně a nevytvářej si stresové situace ty sama. Předcházej tomu radši.

(Teď tu radím jak z knihy, ale nemysli si -  wink i mě se to taky někdy nedaří, i když teorii, kterou tady popisuju,  víceméně znám... smile )

#83 6. 10. 2010 13:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

No jo Lupi,ale jakmile jeden reaguje na neco co druhy napsal a drzi se te pointy a druhy na to uz davno zapomnel,neboli ztratil nit,tak to je potom vis kde? big_smile

No jasně že vím - jinde cool Náhodou, takový jinde je velice zdravý, Hir lolpussa A nemyslela jsem to jinde, co ty, ale doopravdický, nefalšovaný jinde, abys věděla....

Není tady

#84 6. 10. 2010 13:43

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

hirondel napsal(a):

No jasně že vím - jinde cool Náhodou, takový jinde je velice zdravý, Hir lolpussa A nemyslela jsem to jinde, co ty, ale doopravdický, nefalšovaný jinde, abys věděla....

Nooo ,je to jinde.  stolt  storstark

Není tady

#85 6. 10. 2010 15:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Ale chtělo by to kapku diplomacie: Tchýni (ale i komukoli jinému) zásadně nový účes nehaním. I kdyby vypadal fakt hrozně. Když se mi nový účes líbí - tak pochválím. Když se mi nelíbí, tak mlčím.

Přesně tak - dle hesla "když nemůžeš pochválit, tak drž zobák" lol
Což samozřejmě ale neplatí pro věci, které se řešit prostě musejí - jako je chod domácnosti,firmy,vztahu, nebo koneckonců i sama sebe.
Jenže za vším by měl být cítit úmysl a snaha neranit.
Tedy aspoň většinou - protože jsou případy, kdy je to naopak zdravý - ale mluvíme o takovém běžném plynutí života, žejo.
Mně se  osvědčilo "napřed to zkus po dobrým" - většinou u toho zůstane, bývají to nedorozumění.
Až teprve, když to po dobrým nejde, tak se holt musí přitvrdit.

Není tady

#86 6. 10. 2010 21:01

IŠTAR
♥♥♥♥---

Dito a bereš v úvahu i to, že můžeš svojí upřímností ublížit? Já jsem taky huba pravdomuvná prostořeká, co na srdci, to na jazyku, a napáchala jsem s tím spoustu zlého. dumbom Nehledě na to, že někteří lidé nejsou evidentně na tu tvoji pravdu připraveni......... wink Někdy je opravdu dobré se držet hesla mluviti stříbro, mlčeti zlato..... smile.

Není tady

#87 12. 10. 2010 21:55

zonan
♥------

Od založení této diskuze se ptám sama sebe: „Co je to být sám sebou?“ Přiznám se, že se mi hlavou honí spousta myšlenek. Je zvláštní, že v meditaci je mám vždy tak krásně utříděné a sotva zasednu ke klávesnici, jsou fuč. Pokusím se sepsat alespoň torzo, co z nich zbylo.

Myslím, že nemohu být „sama sebou“ a to z jednoduchého důvodu. Mám v sobě spoustu „Já“. Ta „Já“ se neustále mění. Jaká „Já“ to jsou? Tak třeba ráno procitám a mé první „Já“ zdraví nový den a děkuje Bohu, že jej mohu prožívat. Je to laskavé a konejšivé „Já“. Jenže ho za chvíli přehluší druhé a řekne: „Dnes se připravím na angličtinu“. Tak otevřu knihu a chvíli čtu. Jenže mi to vůbec nejde do hlavy a ozve se třetí „Já“: „Hele, dej si pauzu a něco zbašti“. A tak se chvíli věnuji občerstvování. Čtvrté „Já“ upozorňuje: „Ta angličtina!“, páté: „Ále, ještě mám celý den, dám si čokoládu.“ A sotva ji dojím, tak se ozve další vyčítavé „Já“: „Hele a nechtěla jsi držet dietu?“ A sedmé: „No, nechám to od zítřka, dnes jsem to už stejně zkonila.“ Pak se tedy znovu odhodlám a jdu se učit, jenže procházím kolem televize a mé osmé „já“ tam něco zaujme. Další čas strávím sledováním TV. Pak volá deváté „já“: „Koukej se učit!“ a tak se zvednu a znovu otevírám knihu, ale opět se nedokážu soustředit. „Fajn,“ říká desáté „já“, „tak si zamedituj“. Medituji a krásně si zdřímnu. Tímto stylem proběhne třeba celý den a druhý den jdu na kurz angličtiny naprosto nepřipravená. A teď mi řekněte, které „Já“ může za to, že jsem se nepřipravila?  Které „Já“ může za to, že v jedné situaci se chovám mile a chápavě a ve velmi podobné situaci běsním jako čert? Tohle možná dobře znají rodiče. Jednou jim nevadí, že děti vyvádějí a za chvíli jim za stejnou věc vyplísní. Tak co je to být sám sebou? Jsem tím chápavým a milým rodičem nebo tím běsnícím a nechápavým? Jsem milou partnerkou, nebo fůrií. Během každého dne vystřídáme spoustu svých „Já“, spoustu tváří. A teď si představte, že ostatní lidé to mají stejně. Jak se mají lidé mezi sebou domluvit, když nemají pod kontrolou ani své "já"? Nikdy nevíte, která z těch tváří se bude v daném momentě projevovat.

Je jen velmi malé procento lidí, kteří mohou říct, "Jsem sám sebou“. Jsou to lidé osvícení. Ti mají jen jedno „Já“, které splynulo s Jednotou.

Už jsem to chtěla odeslat, ale napadla mě ještě jedna myšlenka. Možná, že vyváženost našich "já" je měřítko, jak daleko člověk pokročil na své duchovní cestě. Je to ale měřítko jen a jen pro daného člověka, pokud má potřebu ještě vůbec něco měřit gloria

Není tady

#88 12. 10. 2010 22:28

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

To bylo úžasné, Zonan. A klíč je v tom "mít pod kontrolou své já". Ovšem toho docílíme jen pochopením, ne tak, že na sebe budeme vůlí tlačit. Kdybychom totiž vyvíjeli tlak, něco zvládneme, ale jinde, v nestřežené oblasti, by se to zase provalilo. Výsledek nula anebo hůř než původně.

Ale vím, že to zvládneš. Když k sobě budeš takhle poctivě přistupovat, tak to dokážeš. Je to už jenom otázkou času. hjarta

Crabat

Není tady

#89 13. 10. 2010 11:46

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Zonan ,vzala jsi to pekne od podlahy jak se rika. smile

Ano,byt sam sebou v tomhle slova smyslu je neztotoznovat se s "ja" (jastvi)  smile
Prokouknout iluzi dalo by se rict.

Takze muzes byt sama sebou,ale je to fuska.   wink

Není tady

#90 13. 10. 2010 17:13

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

hirondel napsal(a):

Zonan ,vzala jsi to pekne od podlahy jak se rika. smile

Ano,byt sam sebou v tomhle slova smyslu je neztotoznovat se s "ja" (jastvi)  smile
Prokouknout iluzi dalo by se rict.

Takze muzes byt sama sebou,ale je to fuska.   wink

Skoro by mě i zajímalo, jak ty můžeš vědět, že je to fuška smile

Ano, nehodlám si hrát na svatou a už se nebojím si rýpnout, když mě něco bije do očí lyssna

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#91 14. 10. 2010 15:35

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Hir a Lupi - já si nějak pořád myslím, že píšete totéž - o tom udělání si pořádku v obdržených informacích..

Není tady

#92 14. 10. 2010 15:51

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Být sám sebou - to je něco, co jsem si začla uvědomovat až v určitém věku nebo spíš v určitém stupni svého duševního a duchovního vývoje. Dříve jsem nevěděla kdo jsem, proč jsem , kam jdu a hledala jsem vzory a mapy..atd, které jsem třeba chvíli následovala.  Postupovala jsem podle oněch několika vnitřních já - střídavě, různě... Ani jsem nevěděla kam jdu a proč jdu, takže se mi krásně stalo i to, že jsem třeba šla dlouho úplně nesprávným směrem. Netušíc to. Jen pocity mi to napovídaly. Později a postupně se mi to vykrystalizovalo, až když jsem byla ochotna převzít za všechno své zodpovednost a bylo to jasnější a jasnější. Pak už jsem věděla kdo jsem, proč jsem a kam jdu. Pak už jsem mohla být sama sebou, nic už mě neomezovalo. A pokud mě něco omezuje, tak jsem si to zase vybrala sama a akceptovala jako "schůdné", tudíž jaksi dobrovolně "omezená"

No a ty informace, posbírané životem, školami, výchovou, okolím..atd, ty jsem si přetřídila, kladně vyhodnocené ponechala a nové přidala..a skládám dál. Samozřejmě také přesívám dál. Jen se bojím, že mi život nepostačí na příjem všech dalších, které by mi  umožnily "být sám sebou", ale  zase o kousek jinde  (nebo výš, nebo hlouběji..). Je jich tolik...

Není tady

#93 14. 10. 2010 20:24

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Wiki napsal(a):

Hir a Lupi - já si nějak pořád myslím, že píšete totéž - o tom udělání si pořádku v obdržených informacích..

Jj...my už jsem to zjistily............ coollol

Není tady

#94 15. 10. 2010 22:27

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

zonan napsal(a):

Od založení této diskuze se ptám sama sebe: „Co je to být sám sebou?“ Přiznám se, že se mi hlavou honí spousta myšlenek. Je zvláštní, že v meditaci je mám vždy tak krásně utříděné a sotva zasednu ke klávesnici, jsou fuč. Pokusím se sepsat alespoň torzo, co z nich zbylo.

Myslím, že nemohu být „sama sebou“ a to z jednoduchého důvodu. Mám v sobě spoustu „Já“. Ta „Já“ se neustále mění. Jaká „Já“ to jsou? Tak třeba ráno procitám a mé první „Já“ zdraví nový den a děkuje Bohu, že jej mohu prožívat. Je to laskavé a konejšivé „Já“. Jenže ho za chvíli přehluší druhé a řekne: „Dnes se připravím na angličtinu“. Tak otevřu knihu a chvíli čtu. Jenže mi to vůbec nejde do hlavy a ozve se třetí „Já“: „Hele, dej si pauzu a něco zbašti“. A tak se chvíli věnuji občerstvování. Čtvrté „Já“ upozorňuje: „Ta angličtina!“, páté: „Ále, ještě mám celý den, dám si čokoládu.“ A sotva ji dojím, tak se ozve další vyčítavé „Já“: „Hele a nechtěla jsi držet dietu?“ A sedmé: „No, nechám to od zítřka, dnes jsem to už stejně zkonila.“ Pak se tedy znovu odhodlám a jdu se učit, jenže procházím kolem televize a mé osmé „já“ tam něco zaujme. Další čas strávím sledováním TV. Pak volá deváté „já“: „Koukej se učit!“ a tak se zvednu a znovu otevírám knihu, ale opět se nedokážu soustředit. „Fajn,“ říká desáté „já“, „tak si zamedituj“. Medituji a krásně si zdřímnu. Tímto stylem proběhne třeba celý den a druhý den jdu na kurz angličtiny naprosto nepřipravená. A teď mi řekněte, které „Já“ může za to, že jsem se nepřipravila?  Které „Já“ může za to, že v jedné situaci se chovám mile a chápavě a ve velmi podobné situaci běsním jako čert? Tohle možná dobře znají rodiče. Jednou jim nevadí, že děti vyvádějí a za chvíli jim za stejnou věc vyplísní. Tak co je to být sám sebou? Jsem tím chápavým a milým rodičem nebo tím běsnícím a nechápavým? Jsem milou partnerkou, nebo fůrií. Během každého dne vystřídáme spoustu svých „Já“, spoustu tváří. A teď si představte, že ostatní lidé to mají stejně. Jak se mají lidé mezi sebou domluvit, když nemají pod kontrolou ani své "já"? Nikdy nevíte, která z těch tváří se bude v daném momentě projevovat.

Je jen velmi malé procento lidí, kteří mohou říct, "Jsem sám sebou“. Jsou to lidé osvícení. Ti mají jen jedno „Já“, které splynulo s Jednotou.

Už jsem to chtěla odeslat, ale napadla mě ještě jedna myšlenka. Možná, že vyváženost našich "já" je měřítko, jak daleko člověk pokročil na své duchovní cestě. Je to ale měřítko jen a jen pro daného člověka, pokud má potřebu ještě vůbec něco měřit gloria

Když v tom tvém textu "já" zaměním za slovo myšlenka/y, většinou to dává smysl. smile

K tomu tučnému - myslím si, že ten kdo to může říci, ten to neřekne, protože nemá potřebu to říkat... který s splyne s jednotou, to se pak nabízí, že duchovní srdce není jednota, ale jen jeden ze stupňů. zkušenost nemám, ale myslím si, že je to před před poslední stupeň.

Není tady

#95 15. 10. 2010 22:40

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

ups, to jsem nenapsal nejlíp... vlastně ten kdo může říci - jsem sám sebou - ten to klidně může říct... proč ne.

no nic, tak dobrou noc

Není tady

#96 17. 10. 2010 11:51

zonan
♥------

giorgino: v mém momentálním vnímání bych také  „já“ nahradila slovem „myšlenka“, či „ego“ nebo „program“. A celkem se bavím, když si to své „já, myšlenku, ego, či program“ uvědomím. Nejčistěji se cítím, když jednám „ze srdce“. Když z tohoto místa něco napíšu, sama pak nemohu pojmout, jaká "moudra" se tam skrývají. Stejně tak i poznám příspěvky jiných autorů a autorek, kteří „ze srdce“ píší. S těmi příspěvky se nedá polemizovat, protože v sobě mají ryzí pravdu. Nad těmi příspěvky se člověk může jen zamyslet a někdy jejich obsah i prožít.
Mám jedno krásné cvičení, jež se nazývá „Od hlavy k srdci“. Je jedno z Oshovy  modré knihy meditací.
Takže za prvé- snažte se zbavit hlavy. Představte si, že nemáte hlavu. Pohybujte se bez hlavy. Zní to absurdně, ale je to jedno z nejdůležitějších cvičení. Zkuste to a sami to poznáte. Kráčejte s pocitem, jako byste neměli hlavu. Ze začátku to bude „jenom jako“. Bude to velmi zvláštní. Až se najednou objeví pocit, že nemáte hlavu, bude to velmi zvláštní a podivné. Ale postupem času se usídlíte ve svém srdci... Jakmile zjistíte, že hlava zmizela, centrum se přesune dolů k srdci – okamžitě! Budete se dívat na svět svým srdcem, ne hlavou... Svět bude úplně jiný.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí