|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Pavli, máš hezkou mandalu. 
Jasně, na takových hloupostech přeci nezáleží.
To já jen tak, abych si připomněl, že žiju
a že se umím nadchnout anebo rozohnit
pro nějakou myšlenku, postoj, ideu,
ale význam toho, co právě říkám je tak nepatrný,
že se prostě jen tak odrazím od země
a odletím.
Není nutné dál setrvávat u takových představ.
Dobrou noc, sladké sny tomu, kdo právě odchází. 
Není tady
Dobrou noc a nezapomen byt sam sebou. O tom to tu je. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Co to pro nas znamena? Co si pod tim predstavujete?
Tak jsem se nad tím docela poctivě zamyslela: nejprv mi naskočilo, že to je "zbavit se překážejícího" ale to mi naskočilo proto, že je to takovej můj celoživotní leitmotiv. Ale je to základ, to je pravda.
Zbavit se odporů v sobě.
Ovšem nelze se zbavit "cizího", žejo - vždyť všichni jsme kompiláty a neustále se měňavkujeme, jak přijímáme a vydáváme...takže co?
Došla jsem k tomu, že pro mě to znamená být ve vlastním těžišti - respektive se tam udržet co nejvíce. K čemuž je samozřejmě ovšem zapotřebí nenechat se vláčet představami a myšlenkami, které mi v tom brání 
Není tady
Vladena napsal(a):
Blbost-hra se slovíčky! Některé činy nelze v lidské společnosti akceptovat viz. Kalivoda.
Vladěno, Hir nemluvila o akceptaci, ale o smyslu.
Není tady
Dneska jsem si Lupi mmch na tebe vzpomněla, když jsem tady něco na duchovním četla, že bych odpověděla přesně tím "tvým těžištěm". Je výstižné. 
Pamatuju si, žes o něm kdysi psala a zaujalo mě.
Není tady

Crabat napsal(a):
Selima,
už začínáš být jasnovidná.
Tempo sa zrýchľuje, držte si klobouky, pánové!

Není tady
lupina montana napsal(a):
Zbavit se odporů v sobě.
Ovšem nelze se zbavit "cizího", žejo - vždyť všichni jsme kompiláty a neustále se měňavkujeme, jak přijímáme a vydáváme...takže co?
Došla jsem k tomu, že pro mě to znamená být ve vlastním těžišti - respektive se tam udržet co nejvíce. K čemuž je samozřejmě ovšem zapotřebí nenechat se vláčet představami a myšlenkami, které mi v tom brání
To zbaveni se odporu v sobe ja chapu takhle: nebyt > ja < proti >Ja< .
To teziste chapu jako soulad onoho >ja< s >Ja< .
Nenechat se vlacet myslenkami - iluzornimi predstavami nejenom vlastnimi, ale prave ani temi cizimi. 
To vsechno co pises me sedi ,je to Tebou jen jinak receno. 
Zapomnela jsem dodat puvodne, ze jedine co me nejak divne zni, je to vytucnene.
A nebo jen nerozumim jak je to Tebou mysleno.
Upravil(a) hirondel (30. 9. 2010 16:35)
Není tady

Upravil(a) Vladena (1. 10. 2010 20:54)
Není tady
Crabe, jen jsem si ji vymalovala. Takouvou, jakou bych chtěla být. Hezky barevnou a konkrétní. ANo, pravdu díš, je dobré občas poznat že žiju a že jak to mám, mi vyhovuje. Čas od času také obohatí i mne pustit se do křížku s marností. Přiznám se, že ted mě marnost ovládá a tak mi některé špičky a výpady připadají tak děsně malicherné, když život, když život umí být tak barevný. Baví mě zas a zas pokoušet se zvednout a jít dál. D9ky ti za osvěžení Crabe, moc mi to dává...
Není tady
smazáno
Upravil(a) Vladena (1. 10. 2010 20:53)
Není tady
hirondel napsal(a):
Zbavit se odporů v sobě.
Ovšem nelze se zbavit "cizího", žejo - vždyť všichni jsme kompiláty a neustále se měňavkujeme, jak přijímáme a vydáváme...takže co?Zapomnela jsem dodat puvodne, ze jedine co me nejak divne zni, je to vytucnene.
A nebo jen nerozumim jak je to Tebou mysleno.
Přesně takhle, Hir. Něco jako "čisté já" podle mě je nemožnost - ani fyzicky nejsi "čisté já", natož psychicky. Jde podle mě jen o to, aby se všechno hezky organicky spojilo do fungujícího a spokojeného celku, aby prostě nic v nás nešlo...jaksi proti zájmům toho velikého a neuvěřitelně složitého celku, kterým koneckonců jsme.
Aby nic v nás nešlo proti nám.
Není tady
Jinými slovy je jen na nás, jestli z toho uděláme originál a ještě fungující 
Není tady
hirondel napsal(a):
Tak jsem se nad tím docela poctivě zamyslela: nejprv mi naskočilo, že to je "zbavit se překážejícího" ale to mi naskočilo proto, že je to takovej můj celoživotní leitmotiv. Ale je to základ, to je pravda.
Zbavit se odporů v sobě.
Prave ze predstavy, myslenky (projekce) nekoho jineho,ktere prijmes za vlastni ,Ti nasledne muzou pekne prekazet.
Pak se jich snazis zbavit cestou k sebepoznani. 
Není tady
necetla jsem cele tema, spis jen uryvky, ale napada me jina otazka.
Jak se vyrovnat s tim, ze JE clovek stale sam sebou, (rika co si mysli bez ohledu na vek nebo postaveni druhych, nesnazi se rikat jenom to co by druzi chteli slyset, nedela nic predevsim pro druhe a tak jak to citi druzi ale tak jak to citi sam ) ale kvuli tomu je soustavne negativne hodnocen ve svem okoli?
Upravil(a) Dita.L (5. 10. 2010 11:34)

Není tady
Dita.L napsal(a):
Jak se vyrovnat s tim, ze JE clovek stale sam sebou, ale kvuli tomu je soustavne zamitan ve svem okoli?
Kdyz je clovek sam sebou je zaroven vyrovnany s reakcema z okoli,nebot je chape. 
Není tady

hirondel napsal(a):
Co pro mě znamená být sám sebou? Tak třeba když se v něčem liším od okolí - dělám něco, co není běžné - a někomu připadá, že jsem divnej (reakce z jeho strany znamená podle sebe soudím tebe), tak se prostě za to nestidím a tak... Nebo třeba potřeby - jdu městem, blíží se večer, a všude to na mě dělá blik blik, pak přijdu na chatu, sednu si do trávy a pozoruju sluníčko. dnes jsem byl ve městě a vše mi tam přijde takový zrychlený než v přírodě. radši volím něco jako prehistorický způsob žití, ale s elektrikou. No a třeba takový javorový sirup - nejen že si ho tu a tam naliju na kaši, ale občas ho použiju jako tužidlo na vlasy. Někdy si říkám, že by mi nevyhovovalo být slavnej, ale i kdybych jím byl, tak se mě to nakonec asi nebude dotýkat, neboť na něco takového jako sláva a nadbytek peněz nejsem, akorát po tom nabobtná ego. a tak dále a tak dále. Prostě svůj. Jako malej jsem tomu moc nerozuměl, protože výchovou se mi dostávalo, že tohle je dobré a tamto je špatné. Dítě dá většinou na dospělýho.
Jelikož je tohle duchovní téma, tak odpovím i tak. Já si myslím, že pokud člověk už něco o těhlech věcech ví, dočetl se, doslechl se či prozřel, tak potom to může být jen buď že se interesuje na bytí ryzím způsobem, nebo prchne před možností být sám sebou a uchýlí se k tomu, jak žije každý.
Upravil(a) giorgino (5. 10. 2010 18:00)
Není tady
hirondel napsal(a):
Prave ze predstavy, myslenky (projekce) nekoho jineho,ktere prijmes za vlastni ,Ti nasledne muzou pekne prekazet.
anebo nopak pomoct - je na tobě, jak je rozeznat a použít.
Překážející zanechat osudu (včetně vlastních a přežilých) užitečné nechat.
O tom jsem mluvila, Hir.
Nehledě k tomu, že člověk (respektive každý - nejen člověk) je ovlivňován dnes a denně, od početí do smrti - a to je na tom to dobrodružství
Jak se to propojí, seřadí...jako kaleidoskop.
Není osamělých bytostí 
Není tady
hirondel napsal(a):
O tom jsem mluvila, Hir.
Psala jsi tohle Lupi, cituji : "Ovšem nelze se zbavit "cizího", ......... "
Ted pises = "je na nas jak to rozeznat" ..... "prekazejici zanechat osudu"
Kdyz Te ctu zdas se me tady v rozporu ,ale zdani muze klamat,neva. 
Psala jsem tohle: "My mame ale v kazdem okamziku volbu. Byt urcen nekym ,nebo se sam urcit (najit a rozpoznat) a byt tim,kym jsme. "
O tom mluvim ja. 
Není tady
giorgino napsal(a):
...... protože výchovou se mi dostávalo, že tohle je dobré a tamto je špatné. Dítě dá většinou na dospělýho.
Yes,to je ono,tady to vsechno zacina,tady zacinaji myslenky,predstavy,projekce rodicu na dite a vsech ruznych autorit. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Jak se vyrovnat s tim, ze JE clovek stale sam sebou, ale kvuli tomu je soustavne zamitan ve svem okoli?Kdyz je clovek sam sebou je zaroven vyrovnany s reakcema z okoli,nebot je chape.
No ja nevim, spontani jednani, nepremysleni nad tim co si mysli okoli. A vyrovnanost s reakcemi okoli presto chybi, protoze na to clovek neni jeste zraly. Takze neustale narazi a uci se premyslet jako ostatni, co by mel udelat a rict. To je tak trochu znasilnovani osobnosti ale v soucasne dobe to jinak nejde. Musi se naucit nejprve vyrovnat se s okolim, aby mohl pokracovat byt sam sebou. Jestli rozumis, co tim chci rict

Není tady
hirondel napsal(a):
hirondel napsal(a):
O tom jsem mluvila, Hir.Psala jsi tohle Lupi, cituji : "Ovšem nelze se zbavit "cizího", ......... "
Ted pises = "je na nas jak to rozeznat" ..... "prekazejici zanechat osudu"
Kdyz Te ctu zdas se me tady v rozporu ,ale zdani muze klamat,neva.
Psala jsem tohle: "My mame ale v kazdem okamziku volbu. Byt urcen nekym ,nebo se sam urcit (najit a rozpoznat) a byt tim,kym jsme. "
O tom mluvim ja.
A jo, tak to jsem přehlídla - no tak to je vlastně totéž, co jsem říkala o tom zanechání a ponechání 
Jinak - já v tom rozpor nevidím, Hir: pořád jsem hluboce přesvědčená o tom, že cizího se zbavit nelze už proto, že my jsme výsledek spousty "cizích" postojů a názorů - ovšem, je na nás, jaký ten výsledek bude. Tak, jako my sami neustále někoho a něco ovlivňujeme, něco a někdo ovlivňuje neustále nás - jde jen o to, aby to bylo ovlivňování veskrze prospěšné, životaschopné a životu milé.
K čemuž slouží ten proces rozeznávání co si ponechat a co vyhodit 
Není tady
Dito, Hir řekla "vyrovnán", ale já bych použila spíš "má se rád".
Člověk může tak nějak být sám sebou, ale přesto v hloubi duše mít pocit, že něco dělá špatně - pak je "sám sebou" jaksi ze vzdoru, proti všem - a logicky jsou pak všichni proti němu, což má (zase logicky) za následek, že buď zhyneš, nebo se vynasnažíš přizpůsobit..anebo skončíš jako zatrpklej samotář někde v díře.
Pokud se člověk naučí mít rád všechno, co je mu dáno a má to rád doopravdy, bezelstně a čistě, tak, jako máš ráda vlastní děcko, potom vůbec neuvažuje o tom "co tomu okolí řekne" a okolí reaguje tak - že tomu prostě nic neřekne 
Čímže netvrdím, že je to snadný: naopak, je to jedna z nejtěžších lekcí dneška 
Není tady
Dita.L napsal(a):
hirondel napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Jak se vyrovnat s tim, ze JE clovek stale sam sebou, ale kvuli tomu je soustavne zamitan ve svem okoli?Kdyz je clovek sam sebou je zaroven vyrovnany s reakcema z okoli,nebot je chape.
No ja nevim, spontani jednani, nepremysleni nad tim co si mysli okoli. A vyrovnanost s reakcemi okoli presto chybi, protoze na to clovek neni jeste zraly. Takze neustale narazi a uci se premyslet jako ostatni, co by mel udelat a rict. To je tak trochu znasilnovani osobnosti ale v soucasne dobe to jinak nejde. Musi se naucit nejprve vyrovnat se s okolim, aby mohl pokracovat byt sam sebou. Jestli rozumis, co tim chci rict
Dito,delat a rikat veci podle toho jak premysli jini muze byt dost casto v rozporu s nasim vlastnim myslenim.
Pochopit ze kazdy ma sve vlastni mysleni (prirozene
) a ze to nase s tim nemusi ladit je zakladni pochopeni.
Nevim Dito jestli rozumim co pro Tebe znamena vyrovnat se s okolim.
Upravil(a) hirondel (5. 10. 2010 22:44)
Není tady
hir vyrovnat se s okoli pro me znamena prave nelitovat toho, ze jsem prave rekla tchyni, ze se to tentokrat u holice moc nepovedlo, protoze si to myslim nebo ze jsem treba prave rekla sefovi, ze s novym financnim planem akorat zakope firmu protoze se tolik neproda.
Jsou lidi, kteri takove veci proste neprijmou, zacnou nadavat, ponizovat te nebo kricet a ty si pak rikas, zes mela tvrdit, ze prodej vynese miliony nebo ze novy uces je nejlepsi za poslednich 10 let.
No a vyrovnat se s tim znamena pro me prijmout takovou reakci, nevycitat si co jsem rekla a nelitovat toho. Nenechat se rozhodit a zustat v klidu. Protoze kdyz kritizuju uces rikam to v dobrem umyslu vlasy precesat a firmu zachranit.
To byl jenom priklad. Proste spontani prime akce a divoke reakce kdy ne ja, ale ti druzi maji problem
Lupi, na tom hodne je, musela jsem si to precist trikrat 

Není tady
Dita.L napsal(a):
Proste spontani prime akce a divoke reakce kdy ne ja, ale ti druzi maji problem
No jasne ,pokud zacnou Ti nadavat,ponizovat atd. tedy maji co delat s tim aby Tvoji uprimnost zvladli, pak je to prave na Tobe pochopit je,pochopit co se v nich odehrava.
No a pokud Te jejich zpetne reakce nezranuji,pak jsi v pohode. 
Není tady