|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Blbost-hra se slovíčky! Některé činy nelze v lidské společnosti akceptovat viz. Kalivoda.
Není tady
Ne ne, jen činy za sebou vrstvené, jak korálky na šňůře, nakonec někam vedou. Možná i na scestí, ale vedou. Možná se jimi zamotáme a ztratíme tím spoustu času.., leč co je čas v očích bezčasého?.. Můžeme jen přijmout. Avšak činy chaotické, za kterými si ani moc nestojíme nevedou nikam. Je nutné věřit tomu, co děláme. A pak se třeba ukáže, že jsme se mýlili. Ale jestliže si za svými činy stojím, pak se z nich mohu poučit. To mě nakonec dovede na Cestu pravou.
Já jsem však hovořil o smyslu činů, které jsou vždy na Cestě. Jestliže totiž pochopíme sami sebe, nebudeme bloudit. A pak teprve naše činy získají skutečnou hodnotu, význam a smysl.
Není tady
Vladena napsal(a):
Blbost-hra se slovíčky! Některé činy nelze v lidské společnosti akceptovat viz. Kalivoda.
Vladko ber to prosim jako muj vzkaz pouze pro Crabata 
Není tady
Crabat napsal(a):
Já jsem však hovořil o smyslu činů, které jsou vždy na Cestě. Jestliže totiž pochopíme sami sebe, nebudeme bloudit. A pak teprve naše činy získají skutečnou hodnotu, význam a smysl.
Ano,vzdyt ja jsem to pochopila.
Pochopil jsi i Ty co jsem psala?
Není tady
Zda pochopil, či nepochopil
není od věci samé,
všechno se to ozřejmí
potom, když jednáme. 
Není tady
Pokud nepochopil,pak se Tobe nic neozrejmi.

Není tady
Judyna napsal(a):
Já si myslím, že člověk nemůže být absolutně sám sebou, protože nežijeme ve vzduchoprázdnu. Vždy jsme nějak ovlivněni okolím, lidmi, výchovou, prostě vším možným.
Ano,doposud na sebe clovek (jedinec) nechava pusobit projekce jinych lidi kteri ho tim urcuji. Nechava na sebe pusobit vliv vychovy a predstav rodicu dle jejich projekce atd atd.
A v tom je prave ten hacek,ze pokud se jedinec necha urcovat jinymi (vlivem projekce jinych) ,pak presne to bude urcovat jeho a nebude sam sebou. O to vic nebude sam sebou ,pokud prave on sam veri tomu,ze nemuze byt sam sebou nebot ho vlivy ovlivnuji.
My mame ale v kazdem okamziku volbu. Byt urcen nekym ,nebo se sam urcit (najit a rozpoznat) a byt tim,kym jsme.
Chce to obrovskou odvahu.
Odvahu zmenit sve urceni a iluze o sobe sama a take odvahu celit i tomu, ze tem co chteji jedince urcovat,tem se jeho byti sam sebou nebude zamlouvat.
Jak napsala Mariposa: Let your soul be your pilot. (moc pekny
)
Není tady
Ono to ani není tolik o odvaze, jako spíše o pochopení. DaiTerr by na tomto místě řekl "dohoda". Já na základě svých předchozích činů projektuji do toho druhého, že s tím nebude souhlasit a on s tím v souladu s mou představou souhlasit nechce. Mám se tedy najednou stát hrdinou, který se proti tomu druhému postaví a nepředstavitelnou silou vůle mu nakonec dokáže (a ještě k tomu mírutvornými prostředky, abychom byli v souladu se svým duchovním napólováním), že se mýlí a že má vůle je opravdu jen má vůle, do které on by zasahovat neměl, naopak by ji měl chápat a ctít?.. Když jsme to ale původně byli my sami, kteří ten problém do něj nainjektovali svou projekcí?!
To je přeci neuvěřitelná blbost! Vážně se mi zdá v takovém případě smysluplnější stoupnout si před zrcadlo a lísknout si jednu po tlamě. Určitě to zabere desetkrát rychleji. 
Jojo, DaiTerrův způsob uvažování se mi fakt líbí. 
Není tady
O cem ze to bylo?
Není tady
Měl jsem na mysli: http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=39934&p=4 od #228
Není tady
Crabat napsal(a):
Stale nerozumim.
Není tady
Selima napsal(a):
Tomáš Marný.
A tohle je o cem?
Není tady

Inými slovami: Márnosť nad márnosť... (na margo chápania a pochopenia...).
Není tady
Jako ze je marne to zkouset chapat o cem to bylo? 
Není tady
Selima,
už začínáš být jasnovidná. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Crabat napsal(a):
Stale nerozumim.
Tak Crabate proc neodpovidas kdyz Ti davam znat ze nerozumim ?
Prejes si byt srozumitelnej nebo si to vlastne neprejes? 
Není tady
Crabate - tleskám. Akorát si říkám, do jaké míry se snažit ovlivnit, to jiné myšlení, když si to dotyčný sám nepřeje.... POkusit se? Nepokusit se?
Není tady
A čemu prokristapána nerozumíš?
Já přeci nepíšu v nějakých hádankách.
Ani se Ti mermomocí necpu do vědomí.
Takže když určitou věc neakceptuješ,
tak prostě nic, nemusíme přeci všechno chápat.
Je to na Tobě, co si z toho vybereš, rozvineš
a dále budeš zpracovávat, případně odpovíš.
Ale jak s to myslel, co si myslel, proč si myslel?.,
to ne, to neberu, ta práce s pochopením druhého
je skutečně výhradně na Tobě. 
Není tady
Crabat napsal(a):
Ale jak s to myslel, co si myslel, proč si myslel?.,
to ne, to neberu, ta práce s pochopením druhého
je skutečně výhradně na Tobě.
ANO,tak s timhle naprosto souhlasim 
Není tady
PavlaH napsal(a):
Crabate - tleskám. Akorát si říkám, do jaké míry se snažit ovlivnit, to jiné myšlení, když si to dotyčný sám nepřeje.... POkusit se? Nepokusit se?
Velice a velice dobra otazka.
Tleskam ja Tobe. 
Není tady
Nazdar Pavlo!
Tohle jsi myslela? 
Co se týče Hermanna, tak jsem právě zjistil,
že milý zlatý poděs zfanatisovaný
přispívá těmihle cancy na všechna duchovně
orientovaná fora a svými pamflety, které ho
jeho dušička nutí chrlit do všech směrů
on line světa spamuje virtuální prostor
jen to hvízdá.
Takže omyl, není to diskutér, ale sabotér.
A ne, že bychom na něj neměli odpovídat,
ale rovnou ho mazat.
Není tady
Crabat napsal(a):
Nazdar Pavlo!
Tohle jsi myslela?
Co se týče Hermanna, tak jsem právě zjistil,
že milý zlatý poděs zfanatisovaný
přispívá těmihle cancy na všechna duchovně
orientovaná fora a svými pamflety, které ho
jeho dušička nutí chrlit do všech směrů
on line světa spamuje virtuální prostor
jen to hvízdá.
Takže omyl, není to diskutér, ale sabotér.
A ne, že bychom na něj neměli odpovídat,
ale rovnou ho mazat.
Ty mas povolino byt
?
Není tady
JO Crabe, myslím si, že jsem pochopila. Prostě když chceš tak chceš, a nech mu , co je jeho. Ovšem hranice, jsou také důležité. Asi už mluvím v hádánkách, ale, dnes nemám chut se zaplétat do osidel. DNes ne.
Není tady
PavlaH napsal(a):
JO Crabe, myslím si, že jsem pochopila. Prostě když chceš tak chceš, a nech mu , co je jeho. Ovšem hranice, jsou také důležité. Asi už mluvím v hádánkách, ale, dnes nemám chut se zaplétat do osidel. DNes ne.
Pavlo,vzdy je lepsi nezasahovat. a predesvim tehdy kdu je znatelne ze to nemas delat. 
Není tady