Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 23. 9. 2010 14:21

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Byt sam sebou

Co to pro nas znamena? Co si pod tim predstavujete?  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#2 26. 9. 2010 18:17

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Byt sam sebou

Moc ráda bych byla sama sebou, i když ty strachy, co tomu řekne společnost a mé bloky tomu brání.
Hledání sebe sama je myslím pro většinu lidí celoživotním úkolem.
Párkrát se mi myslím podařilo být sama sebou, kdy jsem najednou věděla, že to jsem já a bylo mi sama se sebou moc krásně. Smála jsem se od ucha k uchu a byla nesmírně šťastná a vyrovnaná.
Takhle bych si představovala, aby to bylo pořád. Abych měla k sobě tak krásně blízko hjarta

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 26. 9. 2010 18:57

Adelle
♥♥♥----

Pro me byt sam sebou znamena treba napsat i neco sam o sobe/za sebe a nedavat jenom otazky  hmm

Zbytecna prace, vim  lol

Není tady

#4 26. 9. 2010 19:25

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Adelle napsal(a):

Zbytecna prace, vim  lol

Tak nějak...

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#5 26. 9. 2010 23:15

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já si myslím, že člověk nemůže být absolutně sám sebou, protože nežijeme ve vzduchoprázdnu. Vždy jsme nějak ovlivněni okolím, lidmi, výchovou, prostě vším možným.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 27. 9. 2010 11:05

Adelle
♥♥♥----

Judyna napsal(a):

Já si myslím, že člověk nemůže být absolutně sám sebou, protože nežijeme ve vzduchoprázdnu. Vždy jsme nějak ovlivněni okolím, lidmi, výchovou, prostě vším možným.

To jo, ale ten průsečík vlivů a sil je jedinečný a navíc u sebe-vědomého člověka to nikdy není jen ten průsečík vnějších vlivů - podle mě každý má předpoklady pro svou jedinečnost i sám v sobě, má nějaké založení, k něčemu směřuje, a často si to uvědomí díky bezprostřednímu okolí, které s ním jeho touhy a zájmy nesdílí...

Líp se mi asi uvažuje o tom, co to znamená a obnáší STÁT se sám sebou, podle mě je to proces, proměna na základě toho, jak si já vyhodnotím a zpracuju informace z okolí (celý vliv prostředí včetně prostředí společenského), co s tím já udělám, co za sebe a ze sebe tomu okolí nabídnu.

Není tady

#7 27. 9. 2010 11:05

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Moc ráda bych byla sama sebou, i když ty strachy, co tomu řekne společnost a mé bloky tomu brání.
Hledání sebe sama je myslím pro většinu lidí celoživotním úkolem.
Párkrát se mi myslím podařilo být sama sebou, kdy jsem najednou věděla, že to jsem já a bylo mi sama se sebou moc krásně. Smála jsem se od ucha k uchu a byla nesmírně šťastná a vyrovnaná.
Takhle bych si představovala, aby to bylo pořád. Abych měla k sobě tak krásně blízko hjarta

Ano,ja s Tebou souhlasim Tulip. Rekla bych, ze hledani (a poznani) sebe sama je ukol nas vsech. smile
A jak rikas (souhlasim) ,ze byti v harmonii se sebou sama prinasi usmev a vyrovnanost.  smile

Není tady

#8 27. 9. 2010 12:21

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Být sám sebou, Hirondel, znamená především poznat sebe a plnit si svůj životní úkol.
To nám přinese radost, vnitřní naplnění a každý náš čin tím získá smysl.

Crabat

Není tady

#9 27. 9. 2010 15:08

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Sebepoznani = byt sam sebou.   smile

Není tady

#10 27. 9. 2010 15:23

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No, tak vidíš. stolt Na co ses tedy vlastně ptala?..

Crabat

Není tady

#11 27. 9. 2010 15:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

To je proste Crabate,otevrit diskuzi na tema co si pod tim kazdy predstavuje. Co to pro kazdeho znamena. Nebot co to znamena pro mne to vim.
Otevrena diskuze je vzdy prinosem pro kazdeho i kdyby tu mel projit jen okolo. wink

Není tady

#12 27. 9. 2010 16:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vidíš, už v tom je rozdíl našeho chápání. Neptám se na věci, které vím. Ale odpovím, když se jiný zeptá. Věc do placu bych hodil jen v tom případě, pokud bych měl nějaký zevrubnější výklad, který bych si přál, aby ostatní slyšeli. Myslím, že jedna holá věta tento parametr určitě nesplňuje. Takže bych takové vlákno neotevíral. Kdybych tak přesto učinil, připadal bych si jako lhář, že jim nemám co nabídnout, tak ať si to dají sami. Ano, sám sebe bych potom vnímal jako bytost s pochybným charakterem, který ty druhé lidi jenom mystifikuje a zdůrazňuje na jejich úkor svou vlastní osobu. Tedy tak to vnímám já, proto tak jednat nemohu. Ovšem Ty to vidíš úplně z jiné perspektivy. A preferuješ zcela odlišné hodnoty. Připadá Ti velmi přínosné, když ostatní budou hledat a Ty jen sem tam usměrníš tok jejich myšlenek, až společně dospějete k vytouženému résumé cíle.

Ale řekni: Kam se mezitím podělo Tvé hledání?.. Anebo myslíš, že na tom stromě můžeš sedět celý život, pozorovat, jak se jiní potýkají s proudem řeky, sotva se někdy drže nad hladinou, přitom se usmívat nad jejich pachtěním a snažit se být indiferentní od všeho?..

Tvůj bývalý Mistr by Tě nepochválil. Indiferentní ano, ale od svých tužeb a přání, ne od bolesti druhých, která vzniká vynaloženým úsilím na jejich Cestě. To víš, z té výšky člověk může nepostřehnout rozhodující vlivy, které nás určují. Obzvláště, když se jen stěží přes propast zrození rozpomínáme na to, co bylo.

Crabat

Není tady

#13 27. 9. 2010 16:40

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Být sama sebou pro mě znamená naslouchat sama sobě a následovat toto naslouchání: Let your soul be your pilot. Být každým momentem překvapována sama sebou, pociťovat a vrnět vnitřní spokojeností a klidem smile
A skutečně Tuli, není nic krásnějšího a přirozenějšího než se "jen tak" bezdůvodně usmívat a radovat z prosté chvíle.

Děkuji za otevření diskuse na velmi krásné téma, Hir smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#14 27. 9. 2010 16:42

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Crabe smile

A také prosté sdílení s druhými je radostí smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#15 27. 9. 2010 16:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Prirodzený stav, niečo ne-tehotenstvo... už si neviem predstaviť, že by som bola niekým iným. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 27. 9. 2010 16:55

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Maripose! pussa Prosté sdílení je tajemství života. stolt

Crabat

Není tady

#17 27. 9. 2010 17:03

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Crabate,ja se v zadnem pripade neusmivam nad pachtenim lidi na jejich Ceste.
Tohle povazuju za sileny pohled na vec.

Ale vim co jsi me tim chtel rict.Naprosto jasne to vim. wink

Není tady

#18 27. 9. 2010 17:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Mari,rado se stalo. smile

Není tady

#19 27. 9. 2010 17:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Prirodzený stav, niečo ne-tehotenstvo... už si neviem predstaviť, že by som bola niekým iným. wink

To verim. wink

Není tady

#20 27. 9. 2010 17:09

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Vidíš, už v tom je rozdíl našeho chápání. Neptám se na věci, které vím. Ale odpovím, když se jiný zeptá. Věc do placu bych hodil jen v tom případě, pokud bych měl nějaký zevrubnější výklad, který bych si přál, aby ostatní slyšeli. Myslím, že jedna holá věta tento parametr určitě nesplňuje. Takže bych takové vlákno neotevíral. Kdybych tak přesto učinil, připadal bych si jako lhář, že jim nemám co nabídnout, tak ať si to dají sami. Ano, sám sebe bych potom vnímal jako bytost s pochybným charakterem, který ty druhé lidi jenom mystifikuje a zdůrazňuje na jejich úkor svou vlastní osobu. Tedy tak to vnímám já, proto tak jednat nemohu. Ovšem Ty to vidíš úplně z jiné perspektivy. A preferuješ zcela odlišné hodnoty. Připadá Ti velmi přínosné, když ostatní budou hledat a Ty jen sem tam usměrníš tok jejich myšlenek, až společně dospějete k vytouženému résumé cíle.

Ale řekni: Kam se mezitím podělo Tvé hledání?.. Anebo myslíš, že na tom stromě můžeš sedět celý život, pozorovat, jak se jiní potýkají s proudem řeky, sotva se někdy drže nad hladinou, přitom se usmívat nad jejich pachtěním a snažit se být indiferentní od všeho?..

Tvůj bývalý Mistr by Tě nepochválil. Indiferentní ano, ale od svých tužeb a přání, ne od bolesti druhých, která vzniká vynaloženým úsilím na jejich Cestě. To víš, z té výšky člověk může nepostřehnout rozhodující vlivy, které nás určují. Obzvláště, když se jen stěží přes propast zrození rozpomínáme na to, co bylo.

Koukám, že se umíš také vyjádřit přímo! Gratuluji, málokdo to umí. Jinak pro mě být sama sebou není problém, problém je opačný, splynout s davem. wink

Upravil(a) Vladena (27. 9. 2010 17:12)

Není tady

#21 27. 9. 2010 17:19

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

No, jestli víš, Hir, tak dobře. smile Třeba už mezitím noha dopadla na Tvou velectěnou zadnici a Ty ses ocitla ve vodě natošup. Jak ses potom nořila z vln, kuckajíc a lapajíc po dechu, zahlédla jsi přitom usměvavou tvář Mistra, jak se nad Tebou sklání a chechtá od ucha k uchu.

Já jsem to viděl. Ale jestli šlo o budoucnost nebo už minulost, to nemohu říct, víš to jen Ty sama. wink Tak jen si zkus na chvíli zaplavat, ať víš, jaké to je mezi námi smrtelníky, když člověk musí usilovat. big_smile Možná potom přehodnotíš celý svůj pohled na svět.

Crabat

Není tady

#22 27. 9. 2010 17:23

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Věř mi, dělám to strašně nerad, Vladěno, ale občas je to naprosto nevyhnutelné. big_smile

Crabat

Není tady

#23 27. 9. 2010 17:23

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ne ne,mezitim se nestalo nic. Stalo se to davno a davno.Vim jakou chybu jsem udelala uz jednou,tentokrat ji nebudu opakovat. smile

Není tady

#24 27. 9. 2010 17:33

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Hmm.., tak dobrá. Vždyť konec konců mluví za nás činy. wink

Crabat

Není tady

#25 27. 9. 2010 17:42

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

a každý náš čin tím získá smysl.

Kazdy cin ma smysl.  smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí