|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno
ad VIGANTOL - kape se 1 kapka od 2.týdne života - na lžičku vymáčkněte kapku mléka z prsu a do ní kaplku Vigantolu a šup do pusinky. NIKDY nekapejte kapky přímo ze sklenky do pusy.... může toho kápnout hodně (náhoda je blbec) a co potom.... 
ad oblečení - taky nemám co na sebe
moje džíny nezapnu asi o 5cm a těhu mi jsou veliké
nabrala jsem přesně 21kg, ted mám o 13 méně a ještě mi teda 8kg zbývá. Jsem spokojená, břicho mám splasklé, ale jak mě bolí plotýnka a bohužel už zase hodně, o kočár se vyložene opírám, tak mám to břicho povolené a blbě to vypadá. Tže budu muset začít brzy cvičit. Mám dvd Pilates po porodu, jen najít tu energii
Jíťo, to Vítání občánků mě pobavilo
my ho měli až kolem 6.měsíce a to zas bylo komické, Tobi se do kolébky skoro nevešel
no a k tomu oblečení už jsem se vyjádřila 
Mě manžel překvapil dárkem hned druhý den po porodu, dostala jsem nádherný náramek z bílého zlata
za obě dětičky. Akorát jsem ho nezapla, ale hned jak jsem přišla domů, zkusila jsem a mám ho na ruce, už jak splaskávám, tak mi je. Jsem si oddychla
Ale na stole zapomněl účtenku, tak mě polilo a radost přešla....na druhou stranu mi udělalo ohromnou radost, že si mě tak cení
nejse, na drahé dárky, naopak, ale zahřálo to u srdce 
Není tady
A musím napsat, že druhé dítko se zvládá nějak snadněji, nevykolejí mě pláč, jen sem tam prdíky, když bolestí pláče a ty obličejíky u toho, to mi rve srdce....asi půjdu do těch Probiotických kapek, jsou teda mega drahý, ale u Tobíka jsem zkusila vše a jediné zabraly a taky teda rektální trubičku, pro tu se dneska zastavím....
...já bych se taky mohla ládovat (místo čokolády!!!) nějakými Probiotiky co? nevíte o něčem?
Není tady
Ahoj holky,
předně zdravím Andri a vítám ji zase mezi časté dopisovatelky, i když chápu, žeto teď není jen tak 
Fotky jsou moc hezký, malá je krásná. A jak jim to s Tobíkem sluší!!! 
K vašim starostem bohužel nic nemám, páč tomu nerozumim

Pořád ještě frkam a kašlu, v noci krk, ale bez teploty, tak snad do konce týdne... Máminu návštěvu jsem odsunula na příští týden, tak jsem trochu smutná, už se mi stýská( hormony) 
Babu, trvalé bydliště: OP a pak to začíná: zaměstnání, plynárny, elektrárny,banky, pojišťovny + zdravotní pojišťovny, doktoři, finančák, katastr( posílala jsem poštou), telefon( jen jsem volala)
Takže asi tak...
Upravil(a) Romana.P (27. 9. 2010 12:32)
Není tady
Romana.P napsal(a):
Ahoj holky,
předně zdravím Andri a vítám ji zase mezi časté dopisovatelky, i když chápu, žeto teď není jen tak
Fotky jsou moc hezký, malá je krásná. A jak jim to s Tobíkem sluší!!!
K vašim starostem bohužel nic nemám, páč tomu nerozumim![]()
Pořád ještě frkam a kašlu, v noci krk, ale bez teploty, tak snad do konce týdne... Máminu návštěvu jsem odsunula na příští týden, tak jsem trochu smutná, už se mi stýská( hormony)
Babu, trvalé bydliště: OP a pak to začíná: zaměstnání, plynárny, elektrárny,banky, pojišťovny + zdravotní pojišťovny, doktoři, finančák, katastr( posílala jsem poštou), telefon( jen jsem volala)
Takže asi tak...
Romčo, tak preju aby te to co nejrychleji přeslo to frkani a smrkani. 

Jinak jsem Babu napsala SZ, protoze jsem se rozepsala trosku vic 

a tady by to zabralo asi celou stránku 

Ale i tak si myslim, že jsme tam napsaly všechno 
Není tady
Tak psala MiriDc:
Přijali mě v nemocnici, jsem na odd. riziková těhotenství. Císaře mi budou dělat až ve středu ráno. Můj doktor mě sem sice poslal, ale asi mu nedošlo, že je zítra svátek 
Tak mi řekli, že plánované operace neplánují na svátky.
Všechny zdravím!!!
Není tady
Ahoj Kik 
Není tady
Romana.P napsal(a):
Tak psala MiriDc:
Přijali mě v nemocnici, jsem na odd. riziková těhotenství. Císaře mi budou dělat až ve středu ráno. Můj doktor mě sem sice poslal, ale asi mu nedošlo, že je zítra svátek
Tak mi řekli, že plánované operace neplánují na svátky.
Všechny zdravím!!!
Týjo, chudera
Zbytečne o den driv. Tak ze zdravíme a prejeme, aby ji to co nejrychleji uteklo-ten zbytečný den 

Není tady
Nejde mi zmerit tlaaaak 

Nechala jsem si od mamky dovést tlakomer (uplne stejny, co používá sestrička u gyndr.) a nechce mi ho zmerit. Zkousela jsem to od rána asi petkrát a nic 

Já su asi vyléčená až moc 
A je pravda, že mi to nechtelo minuly tyden zmerit ani u sestričky. Dokonce si na me pak brala rtutovej a taky nic 

Není tady
kikinecek napsal(a):
Nejde mi zmerit tlaaaak
![]()
Nechala jsem si od mamky dovést tlakomer (uplne stejny, co používá sestrička u gyndr.) a nechce mi ho zmerit. Zkousela jsem to od rána asi petkrát a nic
Já su asi vyléčená až mocA je pravda, že mi to nechtelo minuly tyden zmerit ani u sestričky. Dokonce si na me pak brala rtutovej a taky nic
Ty seš tedy úkaz

Není tady
Romana.P napsal(a):
kikinecek napsal(a):
Nejde mi zmerit tlaaaak
![]()
Já su asi vyléčená až mocA je pravda, že mi to nechtelo minuly tyden zmerit ani u sestričky. Dokonce si na me pak brala rtutovej a taky nic
Ty seš tedy úkaz
![]()
![]()
Já vím 

a to mi dr. predepsal prasky na snizeni toho tlaku

nejvyssi hodnotu za cely tehu mi namerili 125/90
Není tady
Tak se mi prave dostal do ruky leták z hypernovy 

Upravil(a) kikinecek (27. 9. 2010 13:17)
Není tady
Miri držím palce!!! u nás přijímají vždy 2 dny před císařem. Na pokoji se mi vystřídalo 5 mamin, všechny s KP a císař. Jedný se v noci rozjely kontrakce, tak dostala injekci na uklidnění, tže ještěže!
Kiki, jde o ten spodní tlak, 80 je vysoký, 85 hraniční a 90 už nebezpečný....
jdu se natáhnout s malou, přišel táta, tak kluci hrajou hokej... 
Není tady

Ahoj holky, psala Miri, ale vidim, ze Romva me se zpravickou od ni predbehla a uz ji sem napsala 
Ja byla 3 h v porodnici, hrruuuuza. Byla jsem objednana na 11,30, ale nejake pani tam natacely ozvy asi 2h, takze se vse hrozne zpozdilo, no nataceli me nakonec ve 13,00 - 13,20, pak jsme jeste cekali cca pul hodiny na primare...No, takze me boli pekne hlava. Pak sme s manzou jeli do KFC, protoze na normalni obed cekat - to uz bych padla...
Ja mam tedy nastup ve ctvrtek do 10,00, cisare mi budou delat v patek hned rano. Tak to jsem radam budu to mit brzo za sebou
Není tady

kikinecek napsal(a):
Romana.P napsal(a):
kikinecek napsal(a):
Nejde mi zmerit tlaaaak
![]()
Ty seš tedy úkaz
![]()
![]()
Já vím
a to mi dr. predepsal prasky na snizeni toho tlaku
![]()
nejvyssi hodnotu za cely tehu mi namerili 125/90
Kiki, ja mela tlak vzdy 90/60, a co jsem otehotnela tak se mi docela zvedl, dnes jsem mela 125/85, ale treba v patek u obvodacky 115 / 75. tak mi to ted trochu lita, myslim ale ze je to tim, ze byvam nervozni.... Ale nikdo mi nerekl, ze bych tlak nemela v poradku...
Není tady

Holky - sos - s holčičkou jsme měly za víkend nabrat a podařilo se jen 30g. Je hodně spavá a líná - když pije, tak klidně hodinu a vypije jen 25mililitrů - a na jedno kojení by prý měla 70. Za 24h by měla vypít pul litr - to mi příjde nemožnééééé.
Teď ji vážím na kuchyňské váze - před a po kojení - nic neudělám - jen kojíme....a ještě tak malinko.
Koupila jsem homeo 5 Ch - ale nevím, kolik bobulí mám zobat - bere to někdo? pomohlo to?
Možná jsem udělala chybu, že jsem ji dala dudlík - tak teď řve - kojily jsme víc jak hodinu a vydržím dudlík nedám a třeba bude sát víc.
Odstříkat rukou mi opravdu nejde - budu muset sehnat odsávačku a pak jí ještě šoupnout stříkačkou. Je to celkem bojjjjj
Ale ona je také unavená - již spí.
Není tady

Andri, pekny fotecky 
Sem ti uz chtela nadat, ze nas zrazujes a chodis si plkat nekam jinam, ale pak jsem videla, ze to jsou uz skolaci, tak mas stesti

Andri, ted sem videla fotecky na FB, a vsimla jsem si, ze malou na 1 fotce krmis strikackou, ty nemuzes kojit?
Holky, z tohoh kojeni ja mam taky strach, snad mi to pujde...
Upravil(a) Pavlinka81 (27. 9. 2010 15:50)
Není tady

Janka29 napsal(a):
Holky - sos - s holčičkou jsme měly za víkend nabrat a podařilo se jen 30g. Je hodně spavá a líná - když pije, tak klidně hodinu a vypije jen 25mililitrů - a na jedno kojení by prý měla 70. Za 24h by měla vypít pul litr - to mi příjde nemožnééééé.
Teď ji vážím na kuchyňské váze - před a po kojení - nic neudělám - jen kojíme....a ještě tak malinko.
Koupila jsem homeo 5 Ch - ale nevím, kolik bobulí mám zobat - bere to někdo? pomohlo to?
Možná jsem udělala chybu, že jsem ji dala dudlík - tak teď řve - kojily jsme víc jak hodinu a vydržím dudlík nedám a třeba bude sát víc.
Odstříkat rukou mi opravdu nejde - budu muset sehnat odsávačku a pak jí ještě šoupnout stříkačkou. Je to celkem bojjjjj
Ale ona je také unavená - již spí.
Jani, tomu jeste moc nerozumim, ale taky je mozne, ze nemas dost mlika, nebo neni dost vyzic¨vne a proto mala nepribira....
Není tady

Prý je každé mléko výživné - to je jen babská pověra - ale myslím, že ho mám také dost - jelikož prsní vložky mám pořád mokré a po kojení si prsa zmáčknu a ještě tam je, ale kolik to opravdu nevím.
Není tady
Jani my taky bojujeme... krmím klidně hodinu a on si potom pořád cpe pěstičky do pusy, takže má asi málo... a taky u toho usíná. Zkouším ho vždycky mezitím přebalit, nechat odříhnout apod., to ho probere a pokračujeme. A taky odstříkávám a dokrmuji stříkačkou. Jinak doporučuji odstříkávat ručně, ty mechanické odsávačky jsou na prd! Chce to zkoušet, mi to taky zpočátku nešlo...
A co máš za homeo? Bere se většinou 5 granulí jednou nebo dvakrát denně.
Upravil(a) Babucha (27. 9. 2010 15:58)
Není tady

Mě to odstříkat nejde - bolí to - ale asi budu muset - myslela jsem, že porodem všechna bolest zkončí, ale asi ne.
Homeo mám, co jste tady radily - myslím, že LILI - Communis 5 Ch. Ale asi je to placebo - no uvidíme - udělám vše, aby to šlo. Jdu zkoušet stříkat.
Jinak ty ručičky si kousala také, tak jsem ji dala dudlík - ale asi to byla chyba, dnes ji ho nedám - tak protestuje, ale to minulé kojení se mi zdálo lepší - možná bude sát lépe.
Není tady
Holky, tak mě je zase nějak divně
Smrkání se nějak seklo, cítím, že mám ucpaný nos a cítím jako takový tlak v hlavě. Teplotu nemám, jen se pohybuje těsně pod 37C. Taky mi je nějak divně od žaludku. Nemám na nic chuť, cítím se jakoby plná,snim maximílně rohlík, dva s něčim. To nehutenství ale tady taky někdo měl nebo se mýlim? 
Nic mi nebaví, Tv mi vadí, tak si celý den čtu, ale už prostě nemůžu. U počítače taky dlouho nevydržím

To jsem ale fňukna, co?? 
Taky jsem koupila dvoje pláťěný kalhotky pro malýho na 3/6 měsíců. No, to bude únor/květen. Tak ty fakt užije

Buď je holt bude nosit doma nebo mu pod ně něco navlíknu. Ach jo, to je den

Není tady
ach jo Romi to je práca. MAlej chrchle jak tuberák, ale taky už je bez teplotky. ted zrovna truní na záchodě 
Já se šla dnes projít do obchodu, abych se prošla, když sjme měli tátu doma. Být celý den zavřená a nehýbat se je pro mě utrpení 
Jinak stím odstříkáváním, já odsávačku mám a byla jsem sní strašně zpokojená 
Není tady
odsávačku mám tuhle :
http://www.lekarnadomu.cz/zbozi/medela- … ozdeleni=3
dost kolovala a i holky byly zpokojené
Není tady
Téma zavřeno