|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

nevím teda kterej den je přesně úplněk, ale včera a dneska je z měsíčku cítit moc pěkná energie. z duchovího hlediska je to teda síla. taky to někdo pocítil?
dobrá energie je i při východu a západu slunce, ale tenhle zářijový úplněk je teda něco, panejo! jen škoda že ten měsíc není k jídlu, protože vypadá jako kobliha politá vanilkovým pudinkem.
Není tady
Úplněk by měl být zítra po 11 hodině. A síla?? No, já cítím při každým úplňku pořádně silnou rozmrzelost, protože mě budí ze spaní. Závidím každému, komu úplněk přináší pozitivní pocit.
On je ten zářijový nějak pozitivnější než ty jiné? A dá se ten pocit nějak charakterizovat?
Není tady
V noci jsem se nahle probudila s vnuknutim ze se mam jit podivat ven. Rozhrnula jsem zavesy a pak me to doslo,jo ,probudil me mesic. Bylo me dobre kdyz jsem ho tak pozorovala. 
Dnes vecir jsem zase mela nutkani posedet pri zapadu slunce a bylo to opet uzasny.
Takze jo,ma to silu. 
Není tady
Já se také vzbudila a cítila energii. Bylo to příjemné.
Není tady

Mňa spln vždy skôr rozruší, mám divoké sny a zle spím. Ako decko osm bývala námesačná a najhoršie to oblo cez spln... a úplne najhoršie cez ten augustový(resp. v Mesiac v Panne, Slnko v Panne - ja v Panne
). Teraz je to už odvar, ale aj tak ho vždy cítim. A potvrdzujem, že tento je nejaký silnejší alebo čo, lebo som to najprv pocítila na sebe, až potom zdvihla oko na oblohu a prečítala si, že JE SPLN.
Není tady
Při dnešním úplňku jsem samonasírací, bez nálady až skoro depkoidní
. Už jenom chybí aby mě začala bolet hlava 

.
Není tady
Taky mám divoké sny, poprvé v životě jsem včera ve snu porodila... nesčetněkrát jsem byla ve snu těhotná, nebo už měla narozené dítě bez porodu, ale teď to byla fakt síla...
Není tady

haiel napsal(a):
Úplněk by měl být zítra po 11 hodině. A síla?? No, já cítím při každým úplňku pořádně silnou rozmrzelost, protože mě budí ze spaní. Závidím každému, komu úplněk přináší pozitivní pocit.
On je ten zářijový nějak pozitivnější než ty jiné? A dá se ten pocit nějak charakterizovat?
Takže takovej noční budíček, jo? No jo no, když mu řekneš, aby tě nechal spát, tak to s ním asi moc nepochodíš.
Já jsem dost citlivej a tu a tam cejtím nějakou vibraci. Ptal/a ses jestli je ten zářijový nějak pozitivnější. Jo to já nevím, ale myslím si, že z takového toho duchovního hlediska je silnější, když porovnám třeba jaro a léto. Ale na někoho to může působit jinak či vůbec. Charakteristika - aniž bych se nějak sám od sebe ladil či zaměřoval na já, jiného pozorovatele či všudypřítomnou energii či jinak to napsat, tak mě to samo zasáhlo (asi jako by ve mě něco umíralo bo co, to v jiném období tak silné nebylo). Málokdy se stane, že přijde něco samo, aniž bych dal impulz... Jako tyhle vlivy jsou fajn, když má člověk možnost to vnímat nebo třeba žije v přírodě, která jej může taky jaksi povznášet, ale stejně se nejedná o nějakej ducho-orgasmus. Stejně cejtím že jako člověk se můžeme rozhodnout pro all-the-time bdělost bez nějakejch přílivů a odlivů energií z vesmíru. Ale jó, ty vhodné "vstupy" taky nejsou k zahození. Podívej na noční bezhvězdnou oblohu - ten bílý bod tam vypadá jako paprsek všeho a ničeho.
Upravil(a) giorgino (23. 9. 2010 20:28)
Není tady

Tak už vím, co dělá takový úplněk, nepodařilo se mi dnes vůbec usnout, a teď už to nemá cenu.
Moooc fajňučké. To bude den jak víno. 
Není tady
haiel napsal(a):
Závidím každému, komu úplněk přináší pozitivní pocit.
![]()
A dá se ten pocit nějak charakterizovat?
Pocit naplneni silou. Pocit proudeni citu. Pocit blizkosti a tajemstvi.
To co je jindy skryte (neviditelne) se ted ukazuje cele. 
Ten mesic na obloze i kdyz je ho videt jenom pul,
je presto stale cely.Je tam i ta skryta strana.
Vic je takovych veci.
Ty skryte veci jsou mnohdy pri uplnku videt prave ve snech. 
Není tady
Upřímně...nemám z tohoto úplňku moc dobrý pocit. Tak nějak z Měsíce celkově. I ze stříbra přecházím na zlato - Slunce, teplo, láska, příjemno...

Není tady
Mesic=zensky princip.
Slunce=muzsky princip.
Oboji je potreba pro rovnovahu.
Kdo se klani vice k jedne ci k druhe strane, vychyluje se z rovnovahy.
Není tady
Nemyslím si, že to takhle striktně musí být. Co se mně týká, tak nějak jsem tu ženskou stránku vždycky potlačovala a šíleně tíhla k Měsíci,... A teď naopak svou ženskou stránku úspěšně objevuji a tíhne mě to víc k Slunci.
Asi to bude trochu složitější...ale což, záleží, jak to cítíme a abychom ty pocity poslouchali 

Není tady
Lúthien napsal(a):
Nemyslím si, že to takhle striktně musí být.
Tomuhle nerozumim. 
Ja osobne miluju oboji- slunce i mesic. 
Není tady
hirondel napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Nemyslím si, že to takhle striktně musí být.
Tomuhle nerozumim.
Ja osobne miluju oboji- slunce i mesic.
Myslím to tak, že se nedá jednoznačně říct, že ten, kdo se víc přiklání ke Slunci, má silnější mužskou stránku a vychyluje se z rovnováhy, a koho víc láká Měsíc, tak to má naopak. Roli hraje spoustu dalších věcí.
Giorgio, ale jinak tvůj postřeh se západem a východem Slunce mi sedí. Je to něco
A docela mě začíná mrzet, že se většinou prcek budí až po východu a já s ním, protože kdybych si dala budíka na dřív, tak ho to vzbudí 

Není tady
Já mám úpněk ráda. Mám ráda to bledé světlo a "do měsíce" koukám o večerech docela často. Ale že by na mě úplněk nějak působil, tak to ne. Dříve jsem sice občas byla náměsíčná, ale to myslím s úplňkem nesouvisí.
Píšete o zářijovém úplňku, mně se ale nejvíc líbí ty zimní. Když je sníh, velký mráz, jasno a úplněk, tak to nemá chybu.
A když vychází měsíc při úplňku, tak je to skoro hezčí než když vychází slunce. Alespoň pro mě.
Není tady
Lúthien napsal(a):
Myslím to tak, že se nedá jednoznačně říct, že ten, kdo se víc přiklání ke Slunci, má silnější mužskou stránku a vychyluje se z rovnováhy, a koho víc láká Měsíc, tak to má naopak. Roli hraje spoustu dalších věcí.
Muj nazor je,ze rovnovaha=harmonie=zdravi. 
Není tady
Lúthien, ale právě naopak! Ten, kdo se přiklání ke slunci, má v sobě silnější ženskou stránku, a proto, aby ji alespoň částečně vykompenzoval a aniž by to nějak dokázal vnitřně uchopit, vysvětlit, miluje slunce! Vždyť to respektive v předchozím příspěvku (13) sama říkáš. 
A kdo je vyrovnaný vzhledem k oběma pólům, ten to má vyvážené. Hmm...
Není tady
Crabat napsal(a):
Lúthien, ale právě naopak! Ten, kdo se přiklání ke slunci, má v sobě silnější ženskou stránku, a proto, aby ji alespoň částečně vykompenzoval a aniž by to nějak dokázal vnitřně uchopit, vysvětlit, miluje slunce! Vždyť to respektive v předchozím příspěvku (13) sama říkáš.
A kdo je vyrovnaný vzhledem k oběma pólům, ten to má vyvážené. Hmm...
Crabate, vždyť já to píšu opačně, stejně jako Hirondel. Slunce jako mužský princip a Měsíc jako ženský princip. Ale že by měl ty dvě stránky člověk hned v nerovnováze, když ho více přitahuje jedno nebo druhé, si už nemyslím

Není tady
Lúthien, Tvé jméno mi připomíná báseň Tinúviel. A jakmile Ti chci cokoliv napsat, vybaví se mi ty verše.
Ale k věci: 
Abychom se do těch pojmů nezašmodrchali. Píšeš: "Myslím to tak, že se nedá jednoznačně říct, že ten, kdo se víc přiklání ke Slunci, má silnější mužskou stránku." A já Ti na to odpovídám: "Ne, nemá, má silnější ženskou stránku a aby ji podvědomě vykompenzoval, proto ho to táhne ke slunci." A vzápětí v následující větě poznamenávám: "A kdo je vyrovnaný vzhledem k oběma pólům, ten to má vyvážené. Hmm..." Kde ono "hmm" vyjadřuje pochyby, že to tak skutečně je. Což přesně ladí s Tvými slovy. Nejsem si tím v posledku vůbec jistý. Osobně si totiž myslím, že tím, jak je přitahován sluncem, se už vyrovnává. A čím více ho to někam táhne, tím silnější je jeho oscilace opačným směrem. Z čehož bychom pak logicky mohli usoudit, že vyrovnaný je nakonec každý. Ovšem každý s trochu jinou oscilací. K tomu bych se asi nejspíš přikláněl.
Není tady
Já osobně spatřuju vyrovnanost v tom, kdy si je člověk vědom jak své ženské, tak své mužské stránky. Kdy nedává přednost ani slunci ani měsíci, kdy oboje přijímá stejným dílem.
Pak kráčí po šňůře života s lehkostí jako provazochodec - svoji neustálou bdělostí vyrovnáná oba dva póly tak, aby se ani k jednomu příliš nepřiklonil 
Není tady
Teda Maripose, to bylo jak zjevení. Úplně jsem Tě na té šňůře viděl. 
Není tady
mariposa napsal(a):
Já osobně spatřuju vyrovnanost v tom, kdy si je člověk vědom jak své ženské, tak své mužské stránky. Kdy nedává přednost ani slunci ani měsíci, kdy oboje přijímá stejným dílem.
Pak kráčí po šňůře života s lehkostí jako provazochodec - svoji neustálou bdělostí vyrovnáná oba dva póly tak, aby se ani k jednomu příliš nepřiklonil
Voila! 
Není tady
Crabat napsal(a):
Lúthien, Tvé jméno mi připomíná báseň Tinúviel. A jakmile Ti chci cokoliv napsat, vybaví se mi ty verše.
Ale k věci:
Abychom se do těch pojmů nezašmodrchali. Píšeš: "Myslím to tak, že se nedá jednoznačně říct, že ten, kdo se víc přiklání ke Slunci, má silnější mužskou stránku." A já Ti na to odpovídám: "Ne, nemá, má silnější ženskou stránku a aby ji podvědomě vykompenzoval, proto ho to táhne ke slunci." A vzápětí v následující větě poznamenávám: "A kdo je vyrovnaný vzhledem k oběma pólům, ten to má vyvážené. Hmm..." Kde ono "hmm" vyjadřuje pochyby, že to tak skutečně je. Což přesně ladí s Tvými slovy. Nejsem si tím v posledku vůbec jistý. Osobně si totiž myslím, že tím, jak je přitahován sluncem, se už vyrovnává. A čím více ho to někam táhne, tím silnější je jeho oscilace opačným směrem. Z čehož bychom pak logicky mohli usoudit, že vyrovnaný je nakonec každý. Ovšem každý s trochu jinou oscilací. K tomu bych se asi nejspíš přikláněl.
Tak a jsem doma!
Teď jsi to napsal i za mě, Crabate
Ještě musím mrknout na ty verše Tinúviel, jak to přesně je...

Není tady
Tak co, našla Tinúviel.., tedy chci říct Lúthien?..
Není tady