Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 27. 9. 2010 16:20

IŠTAR
♥♥♥♥---

Re: Rozloučení před smrtí

Selimo, to chápu. No teda tu fušku ti teda nezávidím, nějak si nedovedu představit, jak bych to realizovala big_smile. Tak kdyby znali pozůstalí stav bakovního konta (který by byl v zajímavém plusu), tak bych se vůbec nedivila, že by mě najednou všichni milovali big_smile.

Taky si myslím, že láska a srdce se má projevovat neustále a nemusí čekat na to, až zaklepu bačkorama big_smile.

Není tady

#77 27. 9. 2010 16:54

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Snad me ani nejde o to rici nekomu sbohem,neboli se jakoby loucit.
Jde spise o pojev srdce,vyjadreni ktere souvisi s laskou. smile

S tímhle souhlasím, protože mám tuto osobní zkušenost. V momentě kdy mi odešel blízký člověk, nešlo o to se rozloučit-mluvit za použití slov, ale o vyjádření, projevení lásky k tomu člověku, který odešel z hmotného těla. Tu lásku jsem cítila uvnitř svého srdce smile Když člověk cítí lásku, ničeho nelituje, nic mu nechybí, je plný lásky k tomu člověku, který odešel. Čas ani prostor nejsou v tom momentě (lásky) důležité smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#78 27. 9. 2010 18:40

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

IŠTAR napsal(a):

Napadlo vás, proč vlastně máme tak nutkavou potřebu říci sbohem? Já osobně mám pocit, že ať člověk odejde kdy chce, stále budu mít toho tolik, co bych chtěla s tím druhým udělat, co mu říci.....

Já si myslím, že je to o tom, propustit toho člověka ze svého života, taková jakoby tečka. Jeho otisk v nás nějakým způsobem zůstane, jeho blízkost občas můžeme cítit, ale s ukončením jeho hmotného života se potřebujem jaksi srovnat, vypořádat - a slouží nám k tomu nejrůznější obřady a rituály.

Není tady

#79 27. 9. 2010 19:58

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Měli bychom si především uvědomit, že žijící lidská bytost, i když je zahalena hlubokým smutkem ze ztráty milované bytosti, má pořád ještě svobodu volby. Může na toho druhého myslet a může na něj nemyslet. Zatímco ve smrti uvolněný duch tuto svobodu nemá. Dokud na něj nikdo z pozůstalých nemyslí, může si létat kudy chce. Ale ledva se ho někdo dotkne myslí, je to pro něj jak výkřik a už je rván prostorem zpátky, aby se dostavil na místo schůzky. A tam si v jediné vteřině přečte celou naši mysl.

Proto je svět lidí a svět duchů striktně oddělen nepropustnou stěnou. A jenom láska ji smí překročit.

Jak říká Daphné, jsou tu obřady a rituály, které slouží k onomu rozloučení, aby vytvořily jakousi pomyslnou tečku, za kterou už je nebudeme volat. Pro naše psychické zdraví, pro jejich též. Nedovedeme si ani představit, co by se stalo, kdyby ona zástěna byla prolomena. Ovšem svět je tak utvořen, aby k tomu za normálních okolností nemohlo dojít. Kdo si ale hraje s magií, zvláště pokud nemá pod kontrolou své jáství, může se šeredně spálit. I to ale patří k procesu poznávání sebe sama. Konec konců zahyne jen tělo a duše se může po určitou dobu smažit ve vlastních představách. Proto nám Bardo Thodol vysvětluje jako základní ponaučení, "jsi to ty, který vše kolem sebe vytváří vlastní myslí". A ještě dodává: "Upni svou mysl k Dhjáni Buddhovi středu, cele se na něj soustřeď, aby tě jediná myšlenka nestrhla stranou, a jsi vysvobozen."

Crabat

Není tady

#80 27. 9. 2010 20:37

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Konec konců zahyne jen tělo a duše se může po určitou dobu smažit ve vlastních představách. Proto nám Bardo Thodol vysvětluje jako základní ponaučení, "jsi to ty, který vše kolem sebe vytváří vlastní myslí". A ještě dodává: "Upni svou mysl k Dhjáni Buddhovi středu, cele se na něj soustřeď, aby tě jediná myšlenka nestrhla stranou, a jsi vysvobozen."

Ano. Je to vsak vysoke uceni. smile  Uvedomit si co se deje kdyz se to deje a predevsim po smrti je nesmirne tezke.

Kdo o tomhle nic nevi a netrenuje svoji mysl,nemuze byt po fyzicke smrti vysvobozen.
Kdo o tomhle nic nevi z pozustalych ve svete fyzickem,ten privolava duse mrtvych,kdy oni trpi nejen svoji vlastni odhalenou mysli ale i tim ze je ostani nechteji pustit ze sve mysli.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#81 28. 9. 2010 8:19

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Měli bychom si především uvědomit, že žijící lidská bytost, i když je zahalena hlubokým smutkem ze ztráty milované bytosti, má pořád ještě svobodu volby. Může na toho druhého myslet a může na něj nemyslet. Zatímco ve smrti uvolněný duch tuto svobodu nemá. Dokud na něj nikdo z pozůstalých nemyslí, může si létat kudy chce. Ale ledva se ho někdo dotkne myslí, je to pro něj jak výkřik a už je rván prostorem zpátky, aby se dostavil na místo schůzky. A tam si v jediné vteřině přečte celou naši mysl.

Je zajímavé, že se naše chápání v tomto zásadně liší. Nevím, zda vycházíte z přečteného,ale já vycházím z vlastní zkušenosti a energetického vnímání. Ty to pojímáš negativně a já pozitivně. Opravdu máme po smrti blízkého volbu myslet či nemyslet na zemřelého ale!! naše spřízněná duše naopak setrvává na místě a chce nás stále chránit i ve smutku. Není rvána prostorem, ale chce, aby jsme o její existenci věděli. Viz abnormální jevy-zastavení hodin, skřípot dveří, upadnutí určitěho předmětu. Citlivá osoba na energii to prostě vnímá a pokud umocníme ,,rozhovor" plamenem, tak naše vnímání energie je silnější. Proč se odjakživa zapalují za mrtvé svíčky?
Kdo si ale hraje s magií, zvláště pokud nemá pod kontrolou své jáství, může se šeredně spálit. I to ale patří k procesu poznávání sebe sama. Konec konců zahyne jen tělo a duše se může po určitou dobu smažit ve vlastních představách  Souhlasím, ale na začátku máš volbu zda ano či ne?  Není možné se jen tak splést a rozhodnout se špatně. ( V okamžiku volby moc dobře víš o co jde a jak je volba důležitá) Pokud překročíš své jáství, zaplatíš!

Upravil(a) Vladena (28. 9. 2010 8:26)

Není tady

#82 28. 9. 2010 9:04

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Vladena napsal(a):

naše spřízněná duše naopak setrvává na místě a chce nás stále chránit i ve smutku. Není rvána prostorem, ale chce, aby jsme o její existenci věděli. Viz abnormální jevy-zastavení hodin, skřípot dveří, upadnutí určitěho předmětu. Citlivá osoba na energii to prostě vnímá a pokud umocníme ,,rozhovor" plamenem, tak naše vnímání energie je silnější. Proč se odjakživa zapalují za mrtvé svíčky?

Vladko,
duse setrvava na miste z mnoha a mnoha duvodu. Casto si po fyzicke smrti duse ani neuvedomuje ze uz nezije.
Casto zde setrvava i proto ze chce delat neco co delavala i za ziva.(at je to cokoli na cem lpi)
Nebo setrvava proto ze nas chce ochranovat,ale beda jestli jeji pritomnost pozustaly nevnima,pak trpi a trpi. Duse slysi narek pozustalych(napr. takove narky- "proc si nas opustil a nechal si nas ve stichu? " ) ale pozustaly pak neslysi ji.
Pokud clovek zde zijici svoji mysli privolava duse mrtvych,dela jim to hodne tezky.

Napriklad me se stalo ze me duse zemreleho dala znat ze je u me. A protoze vim ze je u me,pak me i slysi.
To je ten okamzik kdy mu muzu pripomenout aby se osvobodil a nezustaval tady. smile

Není tady

#83 28. 9. 2010 10:25

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vladěno, tak tady s Hirondel do puntíku souhlasím. Což je tedy hodně neobvyklé.., ale stalo se. smile
Ale abych upřesnil předchozí text, máš tam tu důležitou výjimku. "Proto je svět lidí a svět duchů striktně oddělen nepropustnou stěnou. A jenom láska ji smí překročit." Ano, láska může. wink

Crabat

Není tady

#84 28. 9. 2010 12:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Hir, já vím, že se to hodně říká, ale nejsem si úplně jistá, jestli je to neoblomné pravidlo. Mám na mysli to "přivolávání duše tím, že na ni myslíme". Mně se takhle ozvala moje milovaná teta asi já nevím...dva? Tři roky po smrti. Jen dala vědět a odšuměla - při bdělém vědomí (mém, plela jsem růže a rozhodně nemyslela na tetu lol ) Já jsem z toho pochopitelně byla rozrušená a chtěla jsem ji vyloženě přivolat aspoň na chvilku, zeptat se jí třeba, jak se jí daří - ale prd a vořech - byla pryč jak vítr. smile
Koneckonců je velmi dobře možné, ba pravděpodobné, že my ta pravidla teprve TVOŘÍME tak bychom možná měli mít nejakou představu, co vy na to?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#85 28. 9. 2010 12:49

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

Vladěno, tak tady s Hirondel do puntíku souhlasím. Což je tedy hodně neobvyklé.., ale stalo se. smile
Ale abych upřesnil předchozí text, máš tam tu důležitou výjimku. "Proto je svět lidí a svět duchů striktně oddělen nepropustnou stěnou. A jenom láska ji smí překročit." Ano, láska může. wink

Vidíš, já tu výjimku nebrala na zřetel. Protože, proč by mne ,,hledal" někdo, koho jsem neměla ráda? Takže jsem to brala tak, že nehledá a ty píšeš, že je oddělen striktně nepropustnou stěnou. Ale to potom odporuje tvrzení, že tě někdo může navštěvovat s negativním úmyslem. Dějiny to potvrzují.....já jsem to nezažila....já myslím, že ta posmrtná energie je prostě všude, žádná stěna neexistuje, jenom někteří neumí pracovat jako ,,přijímač" a jsem ráda , že existuje pořekadlo ,,bude Tě strašit po smrti!". Vlastně u těchto lidí pracuje svědomí,ale co když tomu svědomí něco napomáhá??! tongue

Není tady

#86 28. 9. 2010 12:54

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ahojky Lupi! rock To bylo moc pěkné zamyšlení. A předem Ti mohu říci, není to neoblomné pravidlo. Jen jakýsi standart, jak bychom měli na věc pohlížet. A protože z něj existuje hned v zárodku jedna výjimka (láska), tedy celá ta oblast je do jisté míry vlastně otevřena novým možnostem, v nichž my ta pravidla teprve tvoříme. Ano, to jsi řekla moc hezky. storstark

Crabat

Není tady

#87 28. 9. 2010 13:14

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vladěno, to, že jsi dotyčného člověka neměla ráda, ještě neznamená, že on, když se ocitl na druhém břehu, k Tobě cítil totéž. Protože tehdy se stáváme jasnovidnými, můžeme cestovat v čase, takže lze nahlédnout do toho, co bylo, je a bude. I spatřit veškeré souvislosti. V takovém případě odpadá všeliké nedorozumění a my, jakkoli jsme předtím žili s klapkami na očích, najednou chápeme.

Ju?.. Možná se přišel rozloučit a poprosit za odpuštění.., ale Tys ho neslyšela. Každopádně to udělal. A jeho čin existuje někde v prostoru jako otisk, který nezaniká, a Ty se ho jednou dovíš.

Nesnažme se vyděsit sami sebe, dalo by nám mnohem větší práci, abychom pak dokázali ještě být dobří. Proto píšu, že existuje neproniknutelná zástěna, tak ji nebourej.., dokázala bys to, je to možné.., ale co si pak sama se sebou počneš?.. Ano, Lupi se tady v předchozím článku dotkla něčeho nepředstavitelně významného, "že my ta pravidla teprve tvoříme", prosím, už v našem zájmu, snažme se vytvořit krásná a laskavá.

Crabat

Není tady

#88 28. 9. 2010 13:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tá stena je podľa mňa hlavne v našich hlavách... ale mňa to nedesí, nai nijako mi to žily netrhá. My máme svoje úlohy tu, oni svoje úlohy INDE. Ak sa im zachce prísť nás pozrieť - prečo nie? Ja ich privítam. Inak, niežeby som mŕtvych ťahala za nohu z ich sveta do nášho, ale občas poprosím starých rodičov o pomoc, keď je nejaká situácia pre mňa nerpehľadná, alebo keď si nie som istá, ako ďalej. Vždy mi dobre pomáhali.... stolt
A psina mi prišla vyslovene odpustiť (ale tú som naozaj JA ťahala za nohu odinakiaľ), aby som mohla žiť ďalej bez neznesiteľných výčitiek. Ale bolo to do týždňa po smrti, takže sa tu možno ešte motala, napriek peknému kresťansko-pohanskému pohrebu, ktorý som jej vystrojila a ktorým som sa s jej dušou rozlúčila. hjarta storstark

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#89 28. 9. 2010 13:54

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Moc krásné pojetí, Selima, souhlasím s Tebou ve všech bodech. smile
Takhle nějak je to tvůrčí i přínosné pro všechny, navíc nám zůstává čistý štít.
Je vidět, že tanec Ti rozkryl prostor a víš přesně, kam máš klást nohy. godlike

Crabat

Není tady

#90 28. 9. 2010 14:01

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat,ale já psala úplně o něčem jiném. Nevadí, máme možnost nespočet názorů....nepotkaly se.  Jinak otázka: jak chápeš tvrzení : Vybrala si karmický život.

dodatek:
Ju?.. Možná se přišel rozloučit a poprosit za odpuštění.., ale Tys ho neslyšela. Každopádně to udělal. A jeho čin existuje někde v prostoru jako otisk, který nezaniká, a Ty se ho jednou dovíš.
Do těchto extrému jsem nezacházela...pokud mne nebo já někoho nemám ráda, neznamená, že jsem musela (on musel) něco provést a žádat  o odpuštění. Tudy moje myšlenky nešly v příspěvku.

Upravil(a) Vladena (28. 9. 2010 14:09)

Není tady

#91 28. 9. 2010 14:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jasne Lupi,zadna pravidla.
Rekla bych, ze predesvim kratce po smrti cloveka je jakekoli volani po jeho dusi nejovlivnitelnejsi .
Tvoje teta se po dvou trech letech prihlasila sama.Sama se myslenkou pohla tam kam chtela.  smile

Není tady

#92 28. 9. 2010 14:21

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vzpomínáš si Vlaďko, jak jsi včera psala, že chápeš vnímání druhé strany (duchů) positivně?.. Kdežto já jsem tu uvedl jakoby negativní pohled na věc. Alespoň tak se Ti to zdálo. (#81) Vidíš a teď se to celé přepólovalo. Proč myslíš, že k tomu došlo?..

Tvrzení, že si někdo vybere karmický život, chápu ve smyslu, že je v souladu se svou karmou. Tj. nejprve ono pochopení kým jsem a jaké klíčové události se odehrály v předchozích životech. Pochopím to, porozumím souvislostem, ocitnu se v souladu s tím. A začnu přijímat nastalé životní situace s tím vědomím, že to vlastně napravuji a posouvám dál. Tedy nerozhořčuji se, když mě potrefí nějaká rána, ale vstupuji s tím do harmonie, chápajíc, že právě takhle to má být. - Je to veliké umění i nabytá moudrost, když tak dokážeme jednat.

Crabat

Není tady

#93 28. 9. 2010 14:34

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

K dodatku: Zatím tudy nešly (tedy Tvoje myšlenky), ale to neznamená, až rozšíříš svůj pohled, že se tudy ubírat nebudou. Možná právě tam leží odpovědi, které jsou prozatím skryté, jelikož jsi ještě dostatečně nerozšířila svůj záběr.

Crabat

Není tady

#94 28. 9. 2010 14:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Moc krásné pojetí, Selima, souhlasím s Tebou ve všech bodech. smile
Takhle nějak je to tvůrčí i přínosné pro všechny, navíc nám zůstává čistý štít.
Je vidět, že tanec Ti rozkryl prostor a víš přesně, kam máš klást nohy. godlike

big_smile Tanec ma zaviedol všelikam a ukázal mi veci nevídané-neslýchané(ale hlavne prostredníctvom učiteliek, resp. učiteľov...), ale cesta, ktorú vnímam pre seba ako pravú, je ešte niekde ďaleko. Raz sa mi ukázala za zákrutou, ale potom reta

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#95 28. 9. 2010 15:07

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Cesta, jsou činěné následné kroky po sobě, vedené směrem za naším sebepřekonáním.
Možná už na ní dávno jsi, ani to nevíš. smile

Crabat

Není tady

#96 28. 9. 2010 15:43

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Do těchto extrému jsem nezacházela...pokud mne nebo já někoho nemám ráda, neznamená, že jsem musela (on musel) něco provést a žádat  o odpuštění. Tudy moje myšlenky nešly v příspěvku
K dodatku: Zatím tudy nešly (tedy Tvoje myšlenky), ale to neznamená, až rozšíříš svůj pohled, že se tudy ubírat nebudou. Možná právě tam leží odpovědi, které jsou prozatím skryté, jelikož jsi ještě dostatečně nerozšířila svůj záběr.
Psala jsem: doslova v příspěvku a ty mi tu dáváš kázání o nedostatečném záběru či potřebu si rozšířit svůj pohled. Pokud o něčem nepíšu nebo se zaměřím na pozitivní stranu, neznamená, že druhá stránka mince je mi utajena.
Kdežto já jsem tu uvedl jakoby negativní pohled na věc. Alespoň tak se Ti to zdálo. (#81) Vidíš a teď se to celé přepólovalo. Proč myslíš, že k tomu došlo?..

Odpověď: K žádnému přepólování nedošlo, já jsem psala a popisovala své zážitky v souvislosti se smrtí osoby milované a blízké. Chtěla jsem ostatním naznačit, pokud se nestačili rozloučit, že mají ještě možnost po smrti.
Mám zážitky pouze pozitivní a strašně si jich vážím a obohatily mi můj život. Hru o přepólování a proč došlo k obratu v diskuzi nehraji, odmítám.

Upravil(a) Vladena (28. 9. 2010 15:45)

Není tady

#97 28. 9. 2010 16:30

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

V pořádku, Vladěno, je to jen nedorozumění. Jak jsi konečně psala v předchozím příspěvku, že se ty názory nepotkaly. Nyní Ti, s malým zpožděním, dávám za pravdu. Prostě mi nedošlo hned, jak to myslíš. smile

Crabat

Není tady

#98 28. 9. 2010 16:41

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

V pořádku, Vladěno, je to jen nedorozumění. Jak jsi konečně psala v předchozím příspěvku, že se ty názory nepotkaly. Nyní Ti, s malým zpožděním, dávám za pravdu. Prostě mi nedošlo hned, jak to myslíš. smile

Přijímám omluvu. par

Není tady

#99 28. 9. 2010 17:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Cesta, jsou činěné následné kroky po sobě, vedené směrem za naším sebepřekonáním.
Možná už na ní dávno jsi, ani to nevíš. smile

Všetko nasvedčuje tomu, že som... len idem akosi pomaličky, vlečiem sa ako korytnačka. Holt mám iné tempo, no. tongue

Brita

Není tady

#100 28. 9. 2010 17:05

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

tummenupptummenupptummenupptummenupptummenupp

Óm je luk a duše šíp
a brahmani je šípu terč,
jejž neomylně stihnout má.

Poznáš, kdo ta slova napsal
a kde je uvedl?..

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí