3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Čech? id? Němec? Dobrá otázka. Hlavně uitečná. Zvlátě v době druhé světové války. Norimberské zákony, Hitlerova představa ideálního člověka. Zákaz vem komunistům a rovně idům. Věřím, e jedna z nejtragičtějích kapitol v dějinách českého národa je kadému víceméně známá.
Nový snímek Juraje Herze Habermannův mlýn mě svou dramatickou autentičností doslova pohltil a vyvolal ve mně spoustu otázek. Proč se stále zabýváme tímto historickým obdobím? Proč se trýzníme pohledem na lidskou bídu, slabost, netěstí, násilí a hnus, které dokáe pouze člověk proti člověku? Dokáeme tím něco změnit? Uctít někoho památku? Pomoci těm, kteří se nemohou zbavit nočních můr, protoe se jich tato doba osobně dotýká? Bohuel nenalézám odpovědi. Předpokládám, e kadá generace má na tuto problematiku jiný názor. Ti starí vycházejí z osobních zkueností, naopak jejich potomci se ve dozvídají z knih, dokumentů či vyprávění. Pohled kadého z nás se kadopádně lií.
Více o filmu zde: http://www.babinet.cz/clanek-7556-filmo … -mlyn.html
Není tady
Snaila bych se odpovědět. Dneska se mi líbila jedna mylenka ze seriálu TV. Kadý umírající by měl mít osobu,která bude pro něj truchlit. Je to moc hezká,pravdivá mylenka. Dějiny si musíme připomínat, musíme truchlit za zavraděné, protoe jsme lidi.
Není tady
Film je úasný, opravdu pohltí...
A pokud jde o mě - těko můeme soudit, jak se kdo zachoval ve své době, tak jako nai vnuci nebudou schopni pochopit nás... nikdo nevíme, jak bychom se zachovali v dané situaci.
V tomto ohledu doporučuji film Kawasakiho růe. Jinak se na dobu komunistického vládnutí dívají lidé, kteří měli estébáky neustále za dveřma a jinak ti, co se jim stalo maximálně to, e museli stát frontu na banány a shánět podpultovky...
Já osobně nemám odvahu soudit postoje lidí z různých dob naich dějin. Jak mohu vědět, jak bych se zachovala já?
Není tady
Viděla jsem ho minulý týden. Nádhera. Neznám předlohu,knihu jsem nečetla,ale chválím úasné výkony herců,hlavně Karla Rodena,který mě dostal v Hlídači č.47 a jiných filmech.Povauji ho za naeho nejlepího současného herce.
Habermannův mlýn se stal součástí naí domácí "videotéky",stejně jako elary,Musíme si pomáhat,Protektor či ji zmíněný Hlídač. Filmy,na které se čas od času ráda znovu podívám.
Není tady
Plně souhlasím, film Habermanův mlýn se mi taky moc líbil a Karel Roden opět nezklamal. Konec filmu mě dostal a jetě dva dny potom jsem o ději toho filmu přemýlela. Nadchlo mě to stejně jako Hlídač 47.
Není tady
Viděla jsem pár zatím pár ukázek, ale Vae komentáře mě přesvědčily, abych taky zala. Snad po tom budu spát... :-)
Není tady
Film jsem prave zhledla a prekvapil me vic nez pozitivne. Cekala jsem zajimavou vec, ale jak rikam,bylvyborny.Roden netreba komentare.
Není tady
Reisér Herz si jako dítě za války proil své nejen v koncentráku, ale i s lidmi z okolí bydlitě. Nezlomilo ho to, ale člověka to podle mne navdy změní. (Snad proto jsou vechny jeho filmy takové strhující, tajuplné, mystické...a srdcervoucí ). Podle mě by se měly pořád točit filmy a vůbec umělecky zporacovávat temné stránky historie. Jako memento. Lidi jsou nepoučitelní...A aspoň některým to něco dá. Nejen umělecký záitek, ale hlavně podnět k zamylení.
Není tady