|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
od Hir:
zpetna vazba neboli rekace nekterych lidi je casto smesici -mylnych interpretaci reagujiciho (ktery nezna sama sebe) ,ktere prameni z nitra-tam kde lezi zasute bloky a derou se na povrch na urcity signal lezici v energetickem poli.
Takže Hir, sice krásně řečeno, opravdu kulantně, ovšem je to jen teorie. Ty totiž nemůžeš přesně vědět, jak to ten reagující má - zda je ok, nebo nezná sám sebe, nebo naopak dobře zná sám sebe a stím se ale nevylučuje to, jak reaguje. Takže toto bys asi neměla moc brát za bernou minci, tu rovnici, že "kdo reaguje jinak, než by se ti líbilo, ten je nevyrovnaný.."Dai ahoj,
a proc ses opet takhle chytil?Co by jsi ted rad slysel?
Ty vis snad lepe jak ja to mam? A zda znam sebe ci neznam a jake jsou skutecne me subjektivni pocity pri vlkadani mych prispevku do Babinetu?
Nicmene posledni veta je fajn fajn bezva prima,dobre znam tu situaci kdy nejak reaguji,( vim co citim subjektivne) ale dalsi clovek si to preinterpretuje podle sebe. Nemel by brat za bernou minci ze to co si mysli on je skutecne to co citim ja sama.
A tak dale a tak dale a dokolecka do kola.
Hir, teď jsi mi nahrála na smeč docela, protože bch mohl začít s tím oblíbeným - "A kde jsi, prosímtě, ale opravdu kde konkrétně četla, že píšu, jak to máš... atd atd... atd.." 
Ale vážně - psal jsem, že nelze vidět, jak to druzí mají a od toho se to odvíjí, to je. Jak to máš ty se sebou, je přec jen tvoje věc.. Ovšem to neznamená, že že bys byla z obliga vůči vysílání něčeho k jiným.
Není tady

hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
od Hir:
Toho nejisteho, jednani sebejisteho cloveka rozkmita a proto ze se citi uvnitr nejisty boji se ze jeho presvedceni bude naruseno.
To samé v bleděmodrém... Stejně tak může sebejistého člověka rozkmitat nejistý člověk. Stačí k tomu potřebné okolnosti.. A skončili bysme stejně u toho, že nelze mluvit za nikoho, zda je sebejistý, či nejistý..S Tvoji pravdou se neztotoznuju.
To ani nemusíš, to je prostá zákonitost této reality 
Není tady
Daphné napsal(a):
mariposa napsal(a):
[
On ten zlatník prostě vždy více věřil sousedům než sám sobě.![]()
To ale vůbec není pěkný příběh, ten zlatník se vlastně trápil, a celá ves si z něj dělala srandu místo aspoň laskavého přístupu, když už ne pomocné ruky?
Ja souhlasim ze sveho pohledu take,ze se ten zlatnik pekne trapil atd atd.
Myslim ze sem dala Mari ten pribeh spontanne podle mne kvuli tomu co je nahore vytucneny. 
To alespon ja osobne povazuju za pointu.
Byt si jistej ze zamky jsou zavreny,znamena nenechat se zmast tim co prichazi z venci. 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
od Hir:
Toho nejisteho, jednani sebejisteho cloveka rozkmita a proto ze se citi uvnitr nejisty boji se ze jeho presvedceni bude naruseno.
To samé v bleděmodrém... Stejně tak může sebejistého člověka rozkmitat nejistý člověk. Stačí k tomu potřebné okolnosti.. A skončili bysme stejně u toho, že nelze mluvit za nikoho, zda je sebejistý, či nejistý..S Tvoji pravdou se neztotoznuju.
To ani nemusíš, to je prostá zákonitost této reality
Nerikej? V relite ziju ,ale osobne uz neziju tuhle prostou zakonitost tehle reality jak rikas. (vytucnene) 
Není tady
Vladena napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Vladěno,
a chceš skutečně pomoct?
Pokud si za svým názorem stojíš, nemáš žádný problém a všechno je v pořádku, s čím chceš pomoci?Pomoci v tom, že si za svým názorem stojím a nevidím, že je zřejmě špatný, tudíž mám problém. Tak nějak si mi to naznačila....takže teoreticky,jak budeš se mnou pracovat?
Naznačila jsem ti, že jsi mi odpověděla něčím, co jsem vůbec nenapsala. A když to nebylo ode mě, od koho to tedy bylo? 
Ale pokud tam ten problém nevidíš a za svým názorem si stojíš, tak s tebou nemůžu pracovat. Pracovat se dá jen s lidmi, kteří mají problém.
Když mi napíšeš, co tě trápí, pak ti mohu pomoci. A pomoci ti můžu tak, že ti ukážu, kde máš pravděpodobně problém, ty si ten problém uvědomíš, rozebereš si ho (třeba s mojí pomocí) a přijmeš ho. Pak už tě mé psaní nebude rozčilovat 
Není tady
hirondel napsal(a):
Myslim ze sem dala Mari ten pribeh spontanne podle mne kvuli tomu co je nahore vytucneny.
Byt si jistej ze zamky jsou zavreny,znamena nenechat se zmast tim co prichazi z venci.
Ach, ty domněnky....kdoví, proč to sem Mariposa dala a proč se jí ten příběh líbí.
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Byt si jistej ze zamky jsou zavreny,znamena nenechat se zmast tim co prichazi z venci.Ach, ty domněnky....kdoví, proč to sem Mariposa dala a proč se jí ten příběh líbí.
Tak uvidime jestli to sem dala kvuli tomu co jsem vytucnila a tedy jestli je to ma domnenka to co si myslim. 
Není tady

hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
S Tvoji pravdou se neztotoznuju.To ani nemusíš, to je prostá zákonitost této reality
Nerikej? V relite ziju ,ale osobne uz neziju tuhle prostou zakonitost tehle reality jak rikas. (vytucnene)
To výše vytučněné vidím kolem sebe dnes a denně skoro a nejen já. Ale dyť já vím, "jsou ještě i jiná nebe", viď?
Není tady
Blossom, asi už jsi dostala odpověd. Zkusím napsat něco za sebe, ale omlouvám se, pokud se budu po někom opakovat, vlákno jsem nečetla dost pozorně.
Podle mě směšuješ dvě rozdílné věci. První věcí je, že si uvědomuju, že nechci "vědomě" někomu ublížit. Tedy to co říkám nemá primárně vzbuzovat bolest a pokud vím, že to bolest způsobí, měla bych i tušit , že to dělám a vědět proč to dělám. Mnohá zranění, at už fyzická či psychická se spojují při začátku léčebného procesu s bolestí.
Druhá věc je ta, že pokud něco napíšu a mám takový názor, není "mojí" věcí, přebírat zodpovědnost za druhého. Tedy neberu odpovědnost za jeho vztek. Jeho vztek by ve mě měl spustit maximálně onu sebereflexi. Vědět co dělám a proč. Ale tady už jsme také u morálních kvalit, životních hodnot a podobně. Měla bych vzít také v úvahu, že to jiní lidé mohou mít JINAK. Nic víc, nic míň.
Pokud jsem se alespon lehce dotkla tvého pohledu, budu ráda. To, co píšeš je tak propletené a čím víc o tom přemýšlím, tím víc vidím, jak se některé zkušenosti nedají předat, přenést, vysvětlit.
V tuto chvíli nakonec pomůže ono zjednodušení - pokud věci dělám tak, jak to v té chvíli umím nejlépe, pak je všecko v pořádku.
Není tady
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Ale jestli smím být úplně upřímná, některými svými projevy a dokola se opakujícími rozbory jsi mi někdy protivná.
Což ber jako konstatování = vyjádření mého pocitu, nikoli jako obecné hodnocení tvé osoby..
Samozřejmě - není na světě člověk ten, co by se líbil lidem všem, a i já vím, že zas mnohým lidem jsem asi protivná já.![]()
Ale takový už je život.
(Ale přesto se nad tím, komu a kdy a proč jsem protivná občas zamyslím, zda nemají mí kritici pravdu. A někdy mají. například v tom, že se neumím vyjádřit stručně.![]()
![]()
Snažím se s tím něco dělat, i když vím, že se mi to moc nedaří.)
Děkuju Ti za upřímnost, Bloss
Vím o sobě, že se opakuju, ale sranda je v tom, že mě to nevadí, baví mě to a dokud mě to bavit bude, nepřesanu, a až mě to omrzí, tak s tím sama seknu. Taky jsem si všimla, že některé lidi to dokáže rozzuřit do nepříčetnosti. Třeba lidi v mém okolí
Já ale nic jiného nedělám, než že jen něco znovu zopakuju. A oni už se rozjíždí, sami od sebe
Takže nejen Tobě jsem protivná, Blossom. Když jen říkám to co zrovna říct chci
Život je věru rozmanitý
No a taky ze sebe mám dojem, že se nedovedu stručně vyjádřit. Zkouším to ale brát takové jaké to je. Přijímat to, že taková jsem![]()
Co by mělo být vůbec špatné na tom vyjadřovat se nestručně?
mariposo, a není to škoda? To odmítání zpětné vazby a to, že jak píšeš -že více lidí už na tebe reaguje podrážděně, nejen na babinetu, ale i v reálu.
Není to škoda, že si takto uzavíráš cestu k lidem? Když vlastně - jak sama jinými slovy říkáš - do diskusí vstupuješ už předem rozhodnutá, že na svém názoru za nic na světě nic nezměníš, ať se děje co se děje? To je podle mě právě ta NE-diskuse, ten nekonečně se opakující monolog, to točení se v kruhu....
A proč by se měl člověk vyjadřovat nerozvláčně a přiměřeně stručne? Třeba proto, že dlouhé a komplikované vyjadřování druhé otravuje, Mě to tady už psalo víc lidí (a mají pravdu
) tak jsem to zkoušela korigovat už před časem, ale teď se snažím dvojnásob, protože něco v tom smyslu ( zbytečně dlouhé řeči) mi řekl i můj syn. A na něm mi záleží a taky ví,m, že on má pravdu.
A tak se opravdu snažím, takže tedy - končím tento příspěvek, ať se zas nebezpečně nezozepíšu

Tulipánka napsal(a):
Vladena napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Vladěno,
a chceš skutečně pomoct?
Pokud si za svým názorem stojíš, nemáš žádný problém a všechno je v pořádku, s čím chceš pomoci?Pomoci v tom, že si za svým názorem stojím a nevidím, že je zřejmě špatný, tudíž mám problém. Tak nějak si mi to naznačila....takže teoreticky,jak budeš se mnou pracovat?
Naznačila jsem ti, že jsi mi odpověděla něčím, co jsem vůbec nenapsala. A když to nebylo ode mě, od koho to tedy bylo?
Ale pokud tam ten problém nevidíš a za svým názorem si stojíš, tak s tebou nemůžu pracovat. Pracovat se dá jen s lidmi, kteří mají problém.
Když mi napíšeš, co tě trápí, pak ti mohu pomoci. A pomoci ti můžu tak, že ti ukážu, kde máš pravděpodobně problém, ty si ten problém uvědomíš, rozebereš si ho (třeba s mojí pomocí) a přijmeš ho. Pak už tě mé psaní nebude rozčilovat
Ještě zapomínáš na důvěru. Pokud někoho neznám, rozhodně mu nejsem schopna napsat pravdu (můžu to nějak zaobalit, ale pravda to nebude) a zase Ty možná budeš chtít pomoci,ale co když na to nemáš a zrovna poradíš špatně. Takže sama vidíš, že v diskuzi jde o dialog, buď je příjemný nebo není. Zde na Babinetu nemůžeme jít do hloubky osobnosti, hledat u ní problém. Nejsme schopni pojmout všechna fakta, proto se snažíme navzájem se pobavit, poradit si. Rozhodně nedělat nějaké rozbory a unáhlené závěry. Potom řada z nás se tu bude cítit lépe.
Upravil(a) Vladena (17. 9. 2010 19:58)
Není tady
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Byt si jistej ze zamky jsou zavreny,znamena nenechat se zmast tim co prichazi z venci.Ach, ty domněnky....kdoví, proč to sem Mariposa dala a proč se jí ten příběh líbí.
Tak uvidime jestli to sem dala kvuli tomu co jsem vytucnila a tedy jestli je to ma domnenka to co si myslim.
Domněnka je to v každém případě, ať už ti to Mariposa potvrdí, nebo ne (ať správná, nebo mylná). 
Upravil(a) Daphné (17. 9. 2010 20:09)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Blossom, asi už jsi dostala odpověd. Zkusím napsat něco za sebe, ale omlouvám se, pokud se budu po někom opakovat, vlákno jsem nečetla dost pozorně.
Podle mě směšuješ dvě rozdílné věci. První věcí je, že si uvědomuju, že nechci "vědomě" někomu ublížit. Tedy to co říkám nemá primárně vzbuzovat bolest a pokud vím, že to bolest způsobí, měla bych i tušit , že to dělám a vědět proč to dělám. Mnohá zranění, at už fyzická či psychická se spojují při začátku léčebného procesu s bolestí.
Druhá věc je ta, že pokud něco napíšu a mám takový názor, není "mojí" věcí, přebírat zodpovědnost za druhého. Tedy neberu odpovědnost za jeho vztek. Jeho vztek by ve mě měl spustit maximálně onu sebereflexi. Vědět co dělám a proč. Ale tady už jsme také u morálních kvalit, životních hodnot a podobně. Měla bych vzít také v úvahu, že to jiní lidé mohou mít JINAK. Nic víc, nic míň.
Pokud jsem se alespon lehce dotkla tvého pohledu, budu ráda. To, co píšeš je tak propletené a čím víc o tom přemýšlím, tím víc vidím, jak se některé zkušenosti nedají předat, přenést, vysvětlit.
V tuto chvíli nakonec pomůže ono zjednodušení - pokud věci dělám tak, jak to v té chvíli umím nejlépe, pak je všecko v pořádku.
Dovolím si nesouhlasit: Např. můj manžel, když už byl hluboko zapadlý do své alkoholové závislosti, tak dělal věci, co by nikdy předtím neudělal. Jako jen malý příklad uvedu, že třeba jezdi lautem hodně opilý.
Hrozilo, že zabije sebe nebo navíc někoho zcela nevinného, nic netušícího.
On to dělal tak, jak v té chvíli uměl nejlépe. Líp to tehdy prostě už nedokázal. A nebylo to dobře. Bylo to NAPROSTO ŠPATNĚ... 
Upravil(a) Blossom (17. 9. 2010 20:03)
hirondel napsal(a):
Ja osobne duveruju predevsim svemu vnitrnimu svetu (to co lezi uvnitr to ziju) ,ktery neni ovlivnitelny zvenci......napr. zpetnou vazbou prijimacu kteri neznaji sebe sama a tak skrze sve bloky si zkresluji obraz videneho.
Hirondel, není zrovna tohle tvůj docela podstatný blok?
Není tady
Vladěno,
ano, důvěra je důležitá. Ale pokud ti má někdo pomoci, důvěra je nezbytná. Nemusíš mi psát pravdu, ale pak nic nevyřešíš. To si musíš v sobě srovnat. Vždycky totiž riskuješ, že ten, kdo ti pomáhá, ti poradí špatně.
Nikdo z nás tu myslím není osvícený, takže každý se tu mýlí, dělá unáhlené závěry či špatné rozbory. S tím se ale přeci počítá. I ty děláš chyby a musíš je prostě zahrnout do svého života.
Pokud se ti rada někoho jen trochu nezdá, pokud máš sebemenší nepříjemný pocit, nepříjímej jeho radu a dělej věci tak, jak cítíš, že je to správně 
PS: psát na babi o svých niterních pocitech nemusíš, jsou tu i SZ 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Vladěno,
ano, důvěra je důležitá. Ale pokud ti má někdo pomoci, důvěra je nezbytná. Nemusíš mi psát pravdu, ale pak nic nevyřešíš. To si musíš v sobě srovnat. Vždycky totiž riskuješ, že ten, kdo ti pomáhá, ti poradí špatně.
Nikdo z nás tu myslím není osvícený, takže každý se tu mýlí, dělá unáhlené závěry či špatné rozbory. S tím se ale přeci počítá. I ty děláš chyby a musíš je prostě zahrnout do svého života.
Pokud se ti rada někoho jen trochu nezdá, pokud máš sebemenší nepříjemný pocit, nepříjímej jeho radu a dělej věci tak, jak cítíš, že je to správně
PS: psát na babi o svých niterních pocitech nemusíš, jsou tu i SZ
Promiň, zneužila jsem Tě. Použila jsem náš dialog jenom jako názorný příklad. Jenže se to vůbec nepovedlo, zřejmě si stále myslíš, že něco potřebuji v sobě vyřešit....Jo, život staví různé překážky,ale já mám dobré kamarádky,které si hýčkám a spoléhám stejně na sebe. Ale psychologie mne velmi zajímá,proto se tu tak angažuji a ,,vytáčím". Ale to je moje věc. 
P.S. A proč zrovna Tebe? Zdáš se mi z těch ,,duchen" nejblíže přijatelná k dialogu. 
Upravil(a) Vladena (17. 9. 2010 20:37)
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ja osobne duveruju predevsim svemu vnitrnimu svetu (to co lezi uvnitr to ziju) ,ktery neni ovlivnitelny zvenci......napr. zpetnou vazbou prijimacu kteri neznaji sebe sama a tak skrze sve bloky si zkresluji obraz videneho.
Hirondel, není zrovna tohle tvůj docela podstatný blok?
Ne Dafi,zcela urcite ne. 
Proc se tak domnivas? 
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
Ach, ty domněnky....kdoví, proč to sem Mariposa dala a proč se jí ten příběh líbí.Tak uvidime jestli to sem dala kvuli tomu co jsem vytucnila a tedy jestli je to ma domnenka to co si myslim.
Domněnka je to v každém případě, ať už ti to Mariposa potvrdí, nebo ne (ať správná, nebo mylná).
Tak tomuhle se rika slovickarit?
Troufnu si rict (domnivat se ? ) ze vis o cem byla rec. 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
To ani nemusíš, to je prostá zákonitost této realityNerikej? V relite ziju ,ale osobne uz neziju tuhle prostou zakonitost tehle reality jak rikas. (vytucnene)
To výše vytučněné vidím kolem sebe dnes a denně skoro a nejen já. Ale dyť já vím, "jsou ještě i jiná nebe", viď?
Ve svete reality ,presto vsak v jine dimenzi. 
Není tady
Vladěno,
mně je jedno, jestli se mnou budeš dělat pokusy či mě zneužívat. Pokud ti to dělá dobře, klidně pokračuj, strach nemám, ani mě to nevytáčí či jinak netrápí.
Je jedno, co si myslím já, je důležité, co si myslíš ty. A pokud jsi spokojená, je vše v nejlepším pořádku.
Pokud budeš chtít, napiš mi SZ.
Měj krásný den

Není tady
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Takže Hir, sice krásně řečeno, opravdu kulantně, ovšem je to jen teorie. Ty totiž nemůžeš přesně vědět, jak to ten reagující má. .......
Ty vis snad lepe jak ja to mam?
DaiTerr napsal(a):
Hir, teď jsi mi nahrála na smeč docela, protože bch mohl začít s tím oblíbeným - "A kde jsi, prosímtě, ale opravdu kde konkrétně četla, že píšu, jak to máš... atd atd... atd.."
Tady jsem to cetla.
(udelala jsem pouze vytah z toho okolo, ale to staci {me to staci} )
Kdyz se Tebe nekdy zeptam kde jsi neco takoveho cetl ,ukazes me take konkretne to co vidis a kde?
Upravil(a) hirondel (17. 9. 2010 20:54)
Není tady

hirondel napsal(a):
hirondel napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
Takže Hir, sice krásně řečeno, opravdu kulantně, ovšem je to jen teorie. Ty totiž nemůžeš přesně vědět, jak to ten reagující má. .......
Ty vis snad lepe jak ja to mam?
DaiTerr napsal(a):
Tady jsem to cetla.
(udelala jsem pouze vytah z toho okolo, ale to staci {me to staci} )
Kdyz se Tebe nekdy zeptam kde jsi neco takoveho cetl ,ukazes me take konkretne to co vidis a kde?
To je právě to tvoje vytrhávání částí, co se tobě hodí. Zkus také říci někdy i B, když už teda řekneš A...
Tak koukej zde:
Hir, teď jsi mi nahrála na smeč docela, protože bych mohl začít s tím oblíbeným - "A kde jsi, prosímtě, ale opravdu kde konkrétně četla, že píšu, jak to máš... atd atd... atd.." wink
Ale vážně - psal jsem, že nelze vidět, jak to druzí mají a od toho se to odvíjí, to je. Jak to máš ty se sebou, je přec jen tvoje věc.. Ovšem to neznamená, že že bys byla z obliga vůči vysílání něčeho k jiným.
To je to tvoje slovíčkaření.. Hele, nejsi ty náhodou rybářka? Strašně ráda totiž chytáš jiné na slovíčka, jak ryby na žoužely.. Ale když tebe občas někdo chytí, tak děláš vyloženě jakoby nic. To je právě jedna z věcí, co jsem ti psal do tvého vlákna v Klubu.. Že TOBĚ něco stačí, ještě neznamená, že je to tak správně.. To by si každý mohl dělat ze všeho cokoliv. A tak je to se vším.
Upravil(a) DaiTerr (17. 9. 2010 21:48)
Není tady
Blossom - jenže ty jsi prve mluvila o slovech, ne? A ne o činech.... Blossom - když začneš pátrat po filozofických směrech nejdříve vidíš, že hory jsou horami, abys pak zjistila, že hory nejsou horami a nakonec dospěla k poznání, že hory jsou horami.
Blossom, ty bojuješ. Ty nejsi ochotna některé věci zkoumat a připustit, že to má někdo jinak. Omlouvám se, ale víc ti napsat nemůžu a nedokážu. Právě proto, že jsem jinde a mám to jinak.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Blossom - jenže ty jsi prve mluvila o slovech, ne? A ne o činech.... Blossom - když začneš pátrat po filozofických směrech nejdříve vidíš, že hory jsou horami, abys pak zjistila, že hory nejsou horami a nakonec dospěla k poznání, že hory jsou horami.
Blossom, ty bojuješ. Ty nejsi ochotna některé věci zkoumat a připustit, že to má někdo jinak. Omlouvám se, ale víc ti napsat nemůžu a nedokážu. Právě proto, že jsem jinde a mám to jinak.
A ono by měly pro slova a pro činy platit nějaká jiná pravidla? Jako že nějak by se mělo mluvit, ale jiným způsobem zas činit? Nerozumím.... Já to mám tak, že podle mě mají být slova a činy v souladu....
A tomu s těmi jsoucími, pak nejsoucími a pak zas jsoucími horami, tomu taky, přiznám se, nerozumím.
Prosím, můžeš nějak jinak, znovu a srozumitelněji vysvětlit, jak jsi to myslela?
Proč si myslíš, že bojuju? S čím? Nebo s kým? Já ten pocit nemám.
A jak to, že prý nejsem ochotna některé věci zkoumat a připustit, že to má někdo jinak?
Ohledně zkoumání - vždyť právě třeba diskutováním na tomto vlákně zkoumám, aspoň já to tak vnímám.
A že nejsem ochotná připustit, že jiní to mají jinak? Jak jsi na to přišla? Z čeho tak usuzuješ?
Kdyžtak se pro zajímavost podívej na mé vákno o psech: Říkám tam upřímně, že já psa ve vlastní posteli nesnáším, vadí mi to, postel je pro mě jen můj prostor (A nebo nás dvou -lidí
).
Avšak připouštím a akceptuji, že to někdo má jinak, a že ty psy ve své posteli vidí rád.
Jak už mám tedy víc zkoumat a připouštět?

hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tak uvidime jestli to sem dala kvuli tomu co jsem vytucnila a tedy jestli je to ma domnenka to co si myslim.Domněnka je to v každém případě, ať už ti to Mariposa potvrdí, nebo ne (ať správná, nebo mylná).
Tak tomuhle se rika slovickarit?
Ne, tomu se říká logika. 
Není tady