29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jinak tuto diskuzi beru jako hozenou rukavici. Když se Vilemíně dokázalo pomoci, tak proč ne pár osůbkám. Bloss, chce to hodně trpělivosti, výsledek bude nejistý, člověk nadskakuje a zase usedá, některé příspěvky jsou úsměvné, dřina se probrat všemi frázemi a citáty. Rozbít svá zrcadla a najít člověka holého, přirozeného......
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Vladena napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Daphné,
krásně jsi to napsala
Vladěno,
proč tě napadlo, že bychom si měli v mé rodině hrát každý na svém písečku? Já přeci nic o písečku nepsala, ani o tom, že je mi názor druhého ukradený.
Pokud se zajímáš o duchovno, podívej se do sebe a najdi tam to, co tě přimělo psát o vlastním písečku a o nezájmu o názor druhého.
Tím jsem chtěla čistě napsat, že když mi řekneš, že mám špinavé boty a já to pochopím, jako že mi nadáváš, je to tvá vina, že jsem to pochopila jinak? Když na tebe vyjedu, co si to dovoluješ mě takhle peskovat a tys mě chtěla jen decentně upozornit na špinavé boty, protože o tom třeba nevím.
Přece nebudu hodiny přemýšlet o tom, jak to říct, abys to pochopila správně. Nikdy nemůžu vědět dopředu, jak to pochopíš.Tak jsem se dívala ,,do sebe" a našla jsem, že za svým názorem si stojím. Co s tím?
To se mě neptej, co s tím
To přeci záleží na tobě.
Ty mi nepomůžeš?
Není tady
Daphné napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nevím, zda jsem zvolila dobrý příklad, ale chci jen říct - všímat si průběžně (aspoň trochu) , jak mé "vysílání" na jiné zapůsobí, je na místě. A podle mě každý by měl aspoň trochu sledovat zpětnou vazbu. To mu totiž může mnohé přínosné dát.
No, já s tímhle souhlasím. Člověk, co si je jistý sám sebou, dokáže přijímat i názory druhých, ten nejistý lpí na svých pravdách a bojí se, že mu je jiné pohledy naruší, naruší jeho pracně nabytou jakousi vyrovnanost.
Blossom,
zpetna vazba neboli rekace nekterych lidi je casto smesici -mylnych interpretaci reagujiciho (ktery nezna sama sebe) ,ktere prameni z nitra-tam kde lezi zasute bloky a derou se na povrch na urcity signal lezici v energetickem poli.
Daphne,
souhlasim. Toho nejisteho, jednani sebejisteho cloveka rozkmita a proto ze se citi uvnitr nejisty boji se ze jeho presvedceni bude naruseno.
Není tady
Vladěno,
a chceš skutečně pomoct?
Pokud si za svým názorem stojíš, nemáš žádný problém a všechno je v pořádku, s čím chceš pomoci?
Není tady
Daphné napsal(a):
Blos, diskuse spočívá v tom, že do ní jdeš připravená případně poopravit nebo pozměnit vlastní pohled a názor. Může se to týkat i té svíčkové, pokud člověk během diskuse uzná, že jeho nechuť k tomu jídlu vyplývá z jeho zkušenosti se špatně upraveným jídlem, osobou, co ji vařila, či jiným předsudkem a odsudkem. Může se odhodlat ji znova ochutnat a dokonce připustit, že je docela dobrá.
Pokud jde někdo do diskuse s tím, že svíčková je hnus a basta, nejedná se o diskusi.
Tak zde vidím (viz vytučněné) největší kámen úrazu, nejčastější zdroj nedorozumění a následných zbytečných hádek:
Já psala - cituji: Jiný na to odpoví, že mu svíčková nechutná , ale někdo toto vyjádření něčího pocitu si přeloží tak, že dotyčný říká, že svíčková je hnus.....(teď mluvím obecně, nemyslím konkrétně tebe, Daphné)
Ano, někdy může být negatiivní pocit (např. nechuť ke svíčkové) způsoben špatnou zkušeností z minula, kdy mu ji (například) někdo naservíroval kdysi nakyslou, spálenou nebo tak něco...
Ale je třeba také respektovat, že někomu prostě svíčková nechutná, a tak to reálně cítí, i kdyby mu ji vařili odmalička v Hiltonu... Je třeba respektovat, že takto to někdo může mí, a nevnucovat mu násilím tezi, že se svíčkovou musel mít kdysi v dětství (nebo dokonce v minulém životě ! ) problém...
Tady se myslím v diskusi nejvíc chybuje - někdo třeba napíše: Myslím si něco jiného než ty, a druhý se do něj rovnou obuje "Co to plácáš za ptákoviny, vůbec tomu nerozumíš, je vidět, že s tím máš nějaký vnitřní problém.
Samozřejmě - pokud jde člověk do diskuse s postojem Mám svou (a jedinou) pravdu, a na tom se nic nezmění, i kdyby trakaře padaly, tak se pochopitelně nejedná o diskusi,v tom máš Daphné pravdu.
Ale přijde mi, že mnoho lidí normálně diskutovat chce, ale jakmile vysloví odlišný (pro někoho nežádoucí) názor, tak se do něj někteří okamžitě začnou navážet, že "má asi problém", strhne se z toho zbytečná hádka a ososčování a taky je rázem po normální diskusi... .
Hacek je uz pouze v tom ze metafora se svickovou se naprosto neda aplikovat na interakci ktera probiha mezi lidma.
Nemusim mit rada maso ale muzu mit rada vsechny lidi. Muzu mit radeji jogurt nez svickovou ale muzu take mit rada vsechny lidi stejne.
Není tady
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
Člověk, co si je jistý sám sebou, dokáže přijímat i názory druhých, ten nejistý lpí na svých pravdách a bojí se, že mu je jiné pohledy naruší, naruší jeho pracně nabytou jakousi vyrovnanost.
Daphné, to je Tvá vlastní zkušenost, to co zde píšeš? Prošla jsi zkušeností nejistého člověka a prošla jsi zkušeností jistého člověka, abys mohla vidět v čem se liší jeho vnímání?
Nevím, jak to má Daphné a nemůžu a ani nechci mluvit za ni.
Ale vím, jak to mám já: Prošla jsem si zkušeností spíše nejistého člověka, až jsem dozrála vlivem zkušeností apod. do stádia spíše si jistého člověka. Rozumějte - člověka s normální dobrou sebedůvěrou.
(Neboť absolutně si sebou jistý a vůbec nikdy o sobě nepochybující je jen hlupák.
)
A podle mého názoru - vnímat aspoň částečně zpětnou vazbu se mi vyplatilo a bylo přínosem v obou obdobích.
Dokonce se to dá říct i tak, že k životní (většinou ) vyrovnanosti a ke zdravé sebedůvěře jsem došla z nejistoty tím, že jsem sledovala zpětnou vazbu z okolí. A ta byla převážně pozitivní, čímž jsem (mimo jiné) došla k té sebedůvěře.
mariposa napsal(a):
Daphné napsal(a):
Blossom napsal(a):
Nevím, zda jsem zvolila dobrý příklad, ale chci jen říct - všímat si průběžně (aspoň trochu) , jak mé "vysílání" na jiné zapůsobí, je na místě. A podle mě každý by měl aspoň trochu sledovat zpětnou vazbu. To mu totiž může mnohé přínosné dát.
No, já s tímhle souhlasím. Člověk, co si je jistý sám sebou, dokáže přijímat i názory druhých, ten nejistý lpí na svých pravdách a bojí se, že mu je jiné pohledy naruší, naruší jeho pracně nabytou jakousi vyrovnanost.
Podle toho co zde píše Daphné ... Blossom, je tedy pravdou, že dokážeš přijmout mé názory, ať už je vložím na jakékoliv vlákno tady na babinetu (neboť tak činím svým vlastním rozhodnutím)? Přijímáš moji osobu, mariposu, takovou jaká jsem?
Ano, mariposo, přijímám.
Ale jestli smím být úplně upřímná, některými svými projevy a dokola se opakujícími rozbory jsi mi někdy protivná.
Což ber jako konstatování = vyjádření mého pocitu, nikoli jako obecné hodnocení tvé osoby..
Samozřejmě - není na světě člověk ten, co by se líbil lidem všem, a i já vím, že zas mnohým lidem jsem asi protivná já.
Ale takový už je život.
(Ale přesto se nad tím, komu a kdy a proč jsem protivná občas zamyslím, zda nemají mí kritici pravdu. A někdy mají. například v tom, že se neumím vyjádřit stručně.
Snažím se s tím něco dělat, i když vím, že se mi to moc nedaří. )
Blossom napsal(a):
Ale přijde mi, že mnoho lidí normálně diskutovat chce, ale jakmile vysloví odlišný (pro někoho nežádoucí) názor, tak se do něj někteří okamžitě začnou navážet, že "má asi problém", strhne se z toho zbytečná hádka a ososčování a taky je rázem po normální diskusi...
.
Představ si Bloss, že já napsala svůj názor a někdo mě řekl, že můj názor nepatří na místo kde jsem ho řekla. Já to tedy chápu tak, že můj názor byl pro tu osobu nežádoucí, že s ním měla nějakým problém. A stalo se ještě něco, ten člověk pro mě založil jiné místo kde si svůj názor můžu říkat, "vhodnější" místo pro mé názory.
Mě ta akce příjde šílená. Rázem bylo po normální diskusi. Chtěla jsem se o tom s Tebou bavit na jiném vlákně (k tomu určeném), ale napsala jsi mi, že nemáš o čem. A teď tady píšeš tohle. Co kdyby to co Ty jsi udělala mně, udělal někdo Tobě?
Taky jsi něco vyslala, Bloss
Upravil(a) mariposa (17. 9. 2010 13:37)
Není tady
Když už je debata v příměrech o svíčkové ... kdysi jsem vyslechla krásnou debatu o špenátu. Jednomu pánovi chutnal a druhému ne. A ten druhý neřekl, že je špenát hnusný, ale řekl, že se cítí být ochuzen tím, že mu špenát nechutná a že je tím připraven o jeden z požitků. Není to nádherné?
Není tady
Blossom napsal(a):
Dokonce se to dá říct i tak, že k životní (většinou
) vyrovnanosti a ke zdravé sebedůvěře jsem došla z nejistoty tím, že jsem sledovala zpětnou vazbu z okolí. A ta byla převážně pozitivní, čímž jsem (mimo jiné) došla k té sebedůvěře.
![]()
Dovol me otazku Bloss, pokud by se Ti vsak ted ciste hypoteticky stalo ,ze se potkas se stovkou lidi kteri na Tebe budou reagovat prevazne negativne,znamenalo by to, ze by Tvoji sebeduveru opet rozkolisali,neboli mohli rozkolisat?
Stavis svoji sebeduveru pouze na reakcich ostatnich lidi?
Tohle je dalsi zajimave tema.
Není tady
Vladena napsal(a):
Jinak tuto diskuzi beru jako hozenou rukavici. Když se Vilemíně dokázalo pomoci, tak proč ne pár osůbkám. Bloss, chce to hodně trpělivosti, výsledek bude nejistý, člověk nadskakuje a zase usedá, některé příspěvky jsou úsměvné, dřina se probrat všemi frázemi a citáty. Rozbít svá zrcadla a najít člověka holého, přirozeného......
Ano, právě z Vilemíny mám obrovskou radost, z jejího včerejšího příspěvku, že je v pořádku a šťastná.
A taky se ji tolik lidí tam snažilo "rozcupovat", a obviňovat z toho, že si vymýšlí...
Myslím, že tady se to záměrně jmenuje Poradny a diskuse, a že mnohdy je spíš potřeba právě poradit a povzbudit, než rozcupovat v diskusi na kousky...
Povzbuzení a sdílení totiž není skoro nikdy dost.
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
) vyrovnanosti a ke zdravé sebedůvěře jsem došla z nejistoty tím, že jsem sledovala zpětnou vazbu z okolí. A ta byla převážně pozitivní, čímž jsem (mimo jiné) došla k té sebedůvěře.
![]()
Dovol me otazku Bloss, pokud by se Ti vsak ted ciste hypoteticky stalo ,ze se potkas se stovkou lidi kteri na Tebe budou reagovat prevazne negativne,znamenalo by to, ze by Tvoji sebeduveru opet rozkolisali,neboli mohli rozkolisat?
Tohle je dalsi zajimave tema.
Nikoli pouze. Souběžně taky na svém vlastním pocitu. Ale když hodně lidí by na mě reagovalo negativně, určitě se nad tím aspoň zamyslím.
Blossom napsal(a):
Ale jestli smím být úplně upřímná, některými svými projevy a dokola se opakujícími rozbory jsi mi někdy protivná.
Což ber jako konstatování = vyjádření mého pocitu, nikoli jako obecné hodnocení tvé osoby..
Samozřejmě - není na světě člověk ten, co by se líbil lidem všem, a i já vím, že zas mnohým lidem jsem asi protivná já.![]()
Ale takový už je život.
(Ale přesto se nad tím, komu a kdy a proč jsem protivná občas zamyslím, zda nemají mí kritici pravdu. A někdy mají. například v tom, že se neumím vyjádřit stručně.![]()
![]()
Snažím se s tím něco dělat, i když vím, že se mi to moc nedaří.)
Děkuju Ti za upřímnost, Bloss
Vím o sobě, že se opakuju, ale sranda je v tom, že mě to nevadí, baví mě to a dokud mě to bavit bude, nepřesanu, a až mě to omrzí, tak s tím sama seknu . Taky jsem si všimla, že některé lidi to dokáže rozzuřit do nepříčetnosti. Třeba lidi v mém okolí
Já ale nic jiného nedělám, než že jen něco znovu zopakuju. A oni už se rozjíždí, sami od sebe
Takže nejen Tobě jsem protivná, Blossom. Když jen říkám to co zrovna říct chci
Život je věru rozmanitý
No a taky ze sebe mám dojem, že se nedovedu stručně vyjádřit. Zkouším to ale brát takové jaké to je. Přijímat to, že taková jsem
Co by mělo být vůbec špatné na tom vyjadřovat se nestručně?
Upravil(a) mariposa (17. 9. 2010 14:05)
Není tady
Blossom napsal(a):
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
Tohle je dalsi zajimave tema.Nikoli pouze. Souběžně taky na svém vlastním pocitu. Ale když hodně lidí by na mě reagovalo negativně, určitě se nad tím aspoň zamyslím.
K tomu mě jen napadlo: a když uvnitř sebe budeš cítit, že jejich reakce se neslučuje s Tvými vlastními (pozitivními) pocity? Co si pak budeš o reakcích těch lidí myslet?
Není tady
BB napsal(a):
Když už je debata v příměrech o svíčkové ... kdysi jsem vyslechla krásnou debatu o špenátu. Jednomu pánovi chutnal a druhému ne. A ten druhý neřekl, že je špenát hnusný, ale řekl, že se cítí být ochuzen tím, že mu špenát nechutná a že je tím připraven o jeden z požitků. Není to nádherné?
Hm.... je .
Věřím, že první pán zavedl vpodvečer toho druhého do své soukromé zahrady s lotosy, skalkami a čisťounkými cestičkami a že mu nabídl ten nejlepší jasmínový čaj....
Není tady
Blossom napsal(a):
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
Tohle je dalsi zajimave tema.Nikoli pouze. Souběžně taky na svém vlastním pocitu. Ale když hodně lidí by na mě reagovalo negativně, určitě se nad tím aspoň zamyslím.
Diky za opdoved
Ja osobne duveruju predevsim svemu vnitrnimu svetu (to co lezi uvnitr to ziju) ,ktery neni ovlivnitelny zvenci......napr. zpetnou vazbou prijimacu kteri neznaji sebe sama a tak skrze sve bloky si zkresluji obraz videneho.
Ruzne zpetne vazby (reakce) i stovek ruzne reagujicich lidi se svym pohledem,me napriklad nesebere porozumeni pro jejich reakce ktere je nezbytne ,porozumeni na zaklade zivotnich zkusenosti.
Kdyz si clovek prosel necim cim teprve druzi prochazeji je velice snadne je chapat.
Není tady
Blossom napsal(a):
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
Vybavil se mi jeden příběh, který jsem četla a který se mi moc líbí.
Byl jeden zlatník a ten vždy když zavíral svůj krám, pečlivě zamkl všechny zámky na dvěřích, překontroloval je a šel s klidem domů. Jedno na cestě potkal souseda a ten jen tak ze srandy a z momentálního popudu se ho zeptal: zamkl jsi dnes svůj obchod pořádně, nezapomněl jsi na žádný zámek? Zlatník jak to uslyšel, zcela se vyděsil a ve vteřině zapomněl na to, že svůj obchod pečlivě zamkl i překontroloval a vrátil se zpátky, aby zjistil, že je všechno v pořádku, zámky zamčené. Ale od toho dne, vždy když šel okolo tohohle souseda, ten už jen tak pro své pobavení, se ho zeptal na zámky a zlatník znovu a znovu znejistěl a utíkal zpátky všechno překontrolovat. Během let se k sousedovi přidávali další a další vesničané a po nějaké době se zlatník se svoji nejistotou stal hlavní místní zábavou a odpoledním povyražením pro celou vesnici. Už i děti na něj začali povykovat "co zámky, jsou v pořádku?".
On ten zlatník prostě vždy více věřil sousedům než sám sobě.
Jo, Blossom, lidi jsou všelijací
Není tady
mariposa napsal(a):
[
Byl jeden zlatník a ten vždy když zavíral svůj krám, pečlivě zamkl všechny zámky na dvěřích, překontroloval je a šel s klidem domů. Jedno na cestě potkal souseda a ten jen tak ze srandy a z momentálního popudu se ho zeptal: zamkl jsi dnes svůj obchod pořádně, nezapomněl jsi na žádný zámek? Zlatník jak to uslyšel, zcela se vyděsil a ve vteřině zapomněl na to, že svůj obchod pečlivě zamkl i překontroloval a vrátil se zpátky, aby zjistil, že je všechno v pořádku, zámky zamčené. Ale od toho dne, vždy když šel okolo tohohle souseda, ten už jen tak pro své pobavení, se ho zeptal na zámky a zlatník znovu a znovu znejistěl a utíkal zpátky všechno překontrolovat. Během let se k sousedovi přidávali další a další vesničané a po nějaké době se zlatník se svoji nejistotou stal hlavní místní zábavou a odpoledním povyražením pro celou vesnici. Už i děti na něj začali povykovat "co zámky, jsou v pořádku?".
On ten zlatník prostě vždy více věřil sousedům než sám sobě.
To ale vůbec není pěkný příběh, ten zlatník se vlastně trápil, a celá ves si z něj dělala srandu místo aspoň laskavého přístupu, když už ne pomocné ruky?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Vladěno,
a chceš skutečně pomoct?
Pokud si za svým názorem stojíš, nemáš žádný problém a všechno je v pořádku, s čím chceš pomoci?
Pomoci v tom, že si za svým názorem stojím a nevidím, že je zřejmě špatný, tudíž mám problém. Tak nějak si mi to naznačila....takže teoreticky,jak budeš se mnou pracovat?
Není tady
Blossom napsal(a):
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
![]()
Ano, Bloss, přesně o to jde - zamyslet se nad tím, proč lidi reagují negativně / snad něco změním, aby se těch 100 lidí necítilo tak, že vysílají negativní energii... atd... atd...
od Hir:
zpetna vazba neboli rekace nekterych lidi je casto smesici -mylnych interpretaci reagujiciho (ktery nezna sama sebe) ,ktere prameni z nitra-tam kde lezi zasute bloky a derou se na povrch na urcity signal lezici v energetickem poli.
Takže Hir, sice krásně řečeno, opravdu kulantně, ovšem je to jen teorie. Ty totiž nemůžeš přesně vědět, jak to ten reagující má - zda je ok, nebo nezná sám sebe, nebo naopak dobře zná sám sebe a stím se ale nevylučuje to, jak reaguje. Takže toto bys asi neměla moc brát za bernou minci, tu rovnici, že "kdo reaguje jinak, než by se ti líbilo, ten je nevyrovnaný.."
od Hir:
Toho nejisteho, jednani sebejisteho cloveka rozkmita a proto ze se citi uvnitr nejisty boji se ze jeho presvedceni bude naruseno.
To samé v bleděmodrém... Stejně tak může sebejistého člověka rozkmitat nejistý člověk. Stačí k tomu potřebné okolnosti.. A skončili bysme stejně u toho, že nelze mluvit za nikoho, zda je sebejistý, či nejistý..
Myslím, že tohle, co tu probíráme, je hlavně o etiketě diskutéra - paralela k tomu by mohla být například práce. Vem si kolektiv 100 lidí, kteří jedou v pohodě. Přijde jeden člověk a ten má zafixováno, že si prostě může dělat cokoliv, neboť on je přece sebejistý, má svobodu rozhodování, pocit, že ať udělá cokoliv, kdo se ozve, tak je to jeho problém - atd.. A komu se to nelíbí, ať si pr*** políbí.. Už vidím, jak by asi v takové práci vydržel.. By nestihl ani otevírat dveře, jak by jej hnali.. Samozřejmě - jen přirovnání. Ale je to o zamyšlení se nad sebou, proč za něco, co někdo vyšle, by onen dotyčný rád činil odpovědné ty druhé, jen proto, že zareagují jinak, než by on sám chtěl.
Není tady
mariposa napsal(a):
Blossom napsal(a):
Samozřejmě - není na světě člověk ten, co by se líbil lidem všem, a i já vím, že zas mnohým lidem jsem asi protivná já.![]()
Ale takový už je život.
(Ale přesto se nad tím, komu a kdy a proč jsem protivná občas zamyslím, zda nemají mí kritici pravdu. A někdy mají. například v tom, že se neumím vyjádřit stručně.![]()
![]()
Snažím se s tím něco dělat, i když vím, že se mi to moc nedaří.)
Děkuju Ti za upřímnost, Bloss
Vím o sobě, že se opakuju, ale sranda je v tom, že mě to nevadí, baví mě to a dokud mě to bavit bude, nepřesanu, a až mě to omrzí, tak s tím sama seknu. Taky jsem si všimla, že některé lidi to dokáže rozzuřit do nepříčetnosti. Třeba lidi v mém okolí
Já ale nic jiného nedělám, než že jen něco znovu zopakuju. A oni už se rozjíždí, sami od sebe
Takže nejen Tobě jsem protivná, Blossom. Když jen říkám to co zrovna říct chci
Život je věru rozmanitý
No a taky ze sebe mám dojem, že se nedovedu stručně vyjádřit. Zkouším to ale brát takové jaké to je. Přijímat to, že taková jsem![]()
Co by mělo být vůbec špatné na tom vyjadřovat se nestručně?
"Neděláš", jen "pouze vysíláš energii", na kterou ostatní jsou nuceni chtě-nechtě reagovat. Jsme svět v pohybu, interakční svět. Toto není svět stagnace a nepohyblivosti. Vše je v pohybu, v činnosti, vše "něco" vysílá.. A okolí na to "něco" zákonitě reaguje.. Takže asi tak, že "nic neděláš.."
Není tady
Daphné napsal(a):
mariposa napsal(a):
[
On ten zlatník prostě vždy více věřil sousedům než sám sobě.To ale vůbec není pěkný příběh, ten zlatník se vlastně trápil, a celá ves si z něj dělala srandu místo aspoň laskavého přístupu, když už ne pomocné ruky?
Nechtěj, milá Mariposo, abych si myslel, že ten příběh vystihuje tvé vztahy k jiným lidem.. Nebo "chodíš a ptáš se, zda mají zamknuto" a tak podobně, takže - trápíš je? Příběh je smutný a ten člověk se opravdu trápil. A to jen proto, že ti ostatní neměli tolik empatie, aby si uvědomili, že ubližují..
Není tady
DaiTerr napsal(a):
od Hir:
Takže Hir, sice krásně řečeno, opravdu kulantně, ovšem je to jen teorie. Ty totiž nemůžeš přesně vědět, jak to ten reagující má - zda je ok, nebo nezná sám sebe, nebo naopak dobře zná sám sebe a stím se ale nevylučuje to, jak reaguje. Takže toto bys asi neměla moc brát za bernou minci, tu rovnici, že "kdo reaguje jinak, než by se ti líbilo, ten je nevyrovnaný.."
Dai ahoj,
a proc ses opet takhle chytil? Co by jsi ted rad slysel?
Ty vis snad lepe jak ja to mam? A zda znam sebe ci neznam a jake jsou skutecne me subjektivni pocity pri vlkadani mych prispevku do Babinetu?
Nicmene posledni veta je fajn fajn bezva prima,dobre znam tu situaci kdy nejak reaguji,( vim co citim subjektivne) ale dalsi clovek si to preinterpretuje podle sebe. Nemel by brat za bernou minci ze to co si mysli on je skutecne to co citim ja sama.
A tak dale a tak dale a dokolecka do kola.
Není tady
DaiTerr napsal(a):
od Hir:
Toho nejisteho, jednani sebejisteho cloveka rozkmita a proto ze se citi uvnitr nejisty boji se ze jeho presvedceni bude naruseno.
To samé v bleděmodrém... Stejně tak může sebejistého člověka rozkmitat nejistý člověk. Stačí k tomu potřebné okolnosti.. A skončili bysme stejně u toho, že nelze mluvit za nikoho, zda je sebejistý, či nejistý..
S Tvoji pravdou se neztotoznuju.
Není tady