|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
hirondel napsal(a):
Muzu ho (ten jeji umysl) ale take vnimat tak jak ho ona sama mysli.
[/
Pochopim li,ze clovek (napr. tchyne) dela neco co si ona mysli ze je v poradku a pochopm li proc tak uvazuje,ziskam tim tu nejlepsi "obranu" ktera existuje.
Bez pochopeni nelze prijimat veci takove jake jsou a nasleduji rekace nepochopeni.
Neni obrana jako obrana, kdyz nekdo ma porozumneni a nekdo ho nema.
Jenže....můžeš se jen domnívat, že jsi pochopila, jak co kdo myslí, a domnívat se není vědět. Vědět to prostě nemůžeš. 
Není tady
Blossom napsal(a):
Ano. My živí, když jsou do nás (obrazně řečeno) zatloukány hřebíky, se samozřejmě bráníme, na rozdíl od toho neživého plotu.
Ale nás živé ty díry (na duši) pak třeba dlouhé roky bolí. V tom to máme oproti tomu plotu horší.![]()
Ano a je to venku. 
Tak toho vyuziju a reknu k tomu sve poznani. 
Ty diry na dusi po zatlouknutych hrebicich ktere clovek obdrzel uz kdysi davno,ty stale boli protoze nebyli vyleceny (nejsme plot ,jsme lide).
A protoze nebyli vyleceny tak se to deje tak,ze jakmile vznikne impulz ktery cloveku zdanlive pripomina starou ranu,emoce se rozbouri a clovek reaguje v souladu se starou zalezitosti.
Brani se i tehdy kdy mu druhy neublizuje,ale protoze sam to vnima jako utok,lita v tom az po usi.
Je to jeho vnimani na zaklade starych emotivnich ran.
Není tady
Tak.
A to je přesně to, za co NEJSME zodpovědní - za cizí staré rány. Respektive za to, že jsme se do nich nechtěně trefili.
Když si teda odmyslíme, že takové trefení je docela zdravá věc, protože jinak bychom o těch ranách zhusta vůbec neměli tušení a přitom vyléčit je je zapotřebí.
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
[/
Pochopim li,ze clovek (napr. tchyne) dela neco co si ona mysli ze je v poradku a pochopm li proc tak uvazuje,ziskam tim tu nejlepsi "obranu" ktera existuje.
Bez pochopeni nelze prijimat veci takove jake jsou a nasleduji rekace nepochopeni.
Neni obrana jako obrana, kdyz nekdo ma porozumneni a nekdo ho nema.Jenže....můžeš se jen domnívat, že jsi pochopila, jak co kdo myslí, a domnívat se není vědět. Vědět to prostě nemůžeš.
Cti me pozorneji Daf. 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Tak.
A to je přesně to, za co NEJSME zodpovědní - za cizí staré rány. Respektive za to, že jsme se do nich nechtěně trefili.
Když si teda odmyslíme, že takové trefení je docela zdravá věc, protože jinak bychom o těch ranách zhusta vůbec neměli tušení a přitom vyléčit je je zapotřebí.
Voila ! 
Není tady
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
[/
Neni obrana jako obrana, kdyz nekdo ma porozumneni a nekdo ho nema.Jenže....můžeš se jen domnívat, že jsi pochopila, jak co kdo myslí, a domnívat se není vědět. Vědět to prostě nemůžeš.
Cti me pozorneji Daf.
Čtu tě pozorně, a žádná změna.
Domněnky jsou domněnky. 
Není tady
Daphné napsal(a):
hirondel napsal(a):
Daphné napsal(a):
Jenže....můžeš se jen domnívat, že jsi pochopila, jak co kdo myslí, a domnívat se není vědět. Vědět to prostě nemůžeš.Cti me pozorneji Daf.
Čtu tě pozorně, a žádná změna.
Domněnky jsou domněnky.
No vidis a ja presto zopakuju ze nectes pozorne. Ono Ti to tak sandno ani jit nemuze kdyz jsi u toho co popisuju nebyla,neni to Tvuj prozitek.
A neni domnenka jako domnenka.
Je spravna nebo mylna. A tak dale. 
Není tady

Crabate, mám to prozatím zmáknuté. Když nepomáhá Ho´oponopono a ani "Cesta", tak zaručeně pomohou Oshovy katarzní techniky
. Není nad to se pořádně vyřvat neadresně, protože ty emoce jsou jen a jen moje! Až selže i toto, určitě ke mně přijde něco jiného.
lupina montana, hirondel: Ano, to je i mé poznání 
Není tady

hirondel napsal(a):
Tak.
Když si teda odmyslíme, že takové trefení je docela zdravá věc, protože jinak bychom o těch ranách zhusta vůbec neměli tušení a přitom vyléčit je je zapotřebí.Voila !
Rány se přeci neléčí trefováním do nich 
Není tady

Pokud bychom vycházeli z předpokladu, že všechno je jeden CELEK, pak v rámci tohoto předpokladu jsme logicky zodpovědní absolutně za všechno, co vypustíme.. (jakkoliv... čímkoliv...)
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Pokud bychom vycházeli z předpokladu, že všechno je jeden CELEK, pak v rámci tohoto předpokladu jsme logicky zodpovědní absolutně za všechno, co vypustíme.. (jakkoliv... čímkoliv...)
Ano,v kazdem pripade jsme zodpovedni za to co vypustime.
Vzdy a stale tomu tak je.
Není tady
Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tak.
Když si teda odmyslíme, že takové trefení je docela zdravá věc, protože jinak bychom o těch ranách zhusta vůbec neměli tušení a přitom vyléčit je je zapotřebí.Voila !
Jo jo fyzickou ranu urcite nebudu lecit trefovanim se do ni - trebaaaaa vidlickou. 
Není tady
Minařík k tomuto problému uvádí, že musíme přesně vědět, co činíme. On to rozebírá z hlediska učitele a žáka. Mistr svému žáku ušetří mnohá léta trápení, když vytvoří vhodnou situaci, která se adepta správným způsobem dotkne. Tedy raní ho uvnitř. Avšak zdůrazňuje, že vše musí být dokonale propočítané. Kdyby totiž nebylo a žák zareagoval přesně obráceně, tedy pokud by se raněný stáhnul, pak ovšem je to standartní ublížení a učitel za svůj čin ponese karmickou odplatu.
Tuto ukázku neříkám proto, že by se nás snad podobné role týkaly, ale pro samotný přístup k věci. Jestliže někomu řeknu drsná slova, případně se k němu v podobných intencích zachovám a jemu to nepřinese toužebně očekávané prozření, pak si za to ponesu karmické následky, ať jsem to myslel sebelépe. Z čehož potom ale na druhé straně vyplývá: Jetliže někomu chci pomoci a jsem ochoten za to nést následky, pokud se něco nepodaří, pak mám právo takhle jednat. A toto je klíč, jak bych se k celé věci stavěl.
Není tady

Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tak.
Ale niekedy sa nedá zahnisaná rana vyliečiť inak ako ráznym rezom a vytlačením...
Ohľady vždy nepomáhajú veci.
Není tady
Mně se nesmí nic říci, vlastně ani přede mnou, protože já jsem psychicky labilní, citlivá a mohla bych se jít z toho zasmrtit uáááááááá 

x
Já si můžu říkat - vysílat,, co chci a kašlu na to, co si o tom myslíte uááááááá 

nebo-li jak už tu padlo:
Osobo, neviděla jsi tu jít MArušku?
A proč já bych lezla na hrušku 

Není tady
Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tak.

Jak jsi na tohle prosím přišla??
Není tady

a
Rány se léčí láskou, laskavostí, soucítěním. Sobě těžko rozumíme, natož pak druhému.
a
Není tady

Jak vysílám je můj problém, jsem za to zodpovědna, ale tím nepřímo i za to, jak to působí na druhého.
Není tady
Kaštanka napsal(a):
a
Rány se léčí láskou, laskavostí, soucítěním. Sobě těžko rozumíme, natož pak druhému.
a
Ne - já jsem se ptala, jak jsi krindypindy přišla na to, že jsem řekla takovou pitomost, jako že rány se léčí dloubáním? 
Zapomnělas na vědění.
Není tady

Tak.
Lupino, z tohoto příspěvku to vyplývá, tak jsem na to přišla. 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
a
a
Ne - já jsem se ptala, jak jsi krindypindy přišla na to, že jsem řekla takovou pitomost, jako že rány se léčí dloubáním?
Zapomnělas na vědění.

Upravil(a) Kaštanka (8. 10. 2010 7:57)
Není tady
Kaštanka napsal(a):
a
a
Kastanko,staci se to ucit. 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
hirondel napsal(a):
Tak.
Rána se léčí jejím ošetřením. A aby byla ošetřena musí být viděna, uviděna. Mnohé rány jsou skryté, neviděné
Není tady
Kaštanka napsal(a):
a
a
Prvním krokem je tedy porozumět sám sobě 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Tak.
Lupino, z tohoto příspěvku to vyplývá, tak jsem na to přišla.
No nějak holt nevyplývá, co naděláš...ať koukám, jak koukám, nikde jsem netvrdila, že trefit se=vyléčit 
MAriposa ti to objasnila.
Není tady