29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Dobrý den, ráda bych se zeptala, na nějaké typy, jak zvedat a nosit starší dítě, v těhotenství.
Slyšela jsem o zvedání, že je nejlepší si sednout na bobek, dát si dítě na stehna a zvednout se. To mi s 12ti kilovým dítětem dělá dost problémy. Nebo prý jen pokrčit kolena a dítě zvednout, hlavně se k dítěti nepředklánět.
Jak to děláte vy? Nejde jen o nošení, ale třeba dávání a vyndavání z vany, posazování do kočáru, nebo když chce jen tak pochovat, začne se vztekat v obchodě a tak.... díky moc
Není tady
ahojky, tak já mám doma cca 10ti kilového kluka a zvedám ho normálně a bez rozmyšlení - zatím to jde, jsem v 26tt, takže mi stejně nic jiného nezbyde když nikdo jinej poblíž není. Jelikož spí ještě v postýlce, tak ho z ní zvedám - tatínek spí jak zabitej, jiank chodí za ruku venku - naštěstí..ale ráda si přečtu tipy, protože to tak snadno asi za chvíli nepůjde
Není tady
JPMB, malá má něco přes 11kg a taky zvedám normálně, když potřebuje utěšit nebo pomazlit atd... když jdem na procházku, raděj s sebou tahám celou dobu kočárek, kdyby náhodou nechtěla jít (samozřejmě, když si kočárek vezmu, celou dobu ho vezu prázdný, když ho nevezmu, chce jít na ruce )... Dr mi říkala, že těhotná má nosit jen max 10kg, ale jak to udělat, to už mi neřekla, jen poznamenala, že ví, že to úplně omezit nejde, ale ať se snažím být opatrná
Není tady
Ahoj, záleží jak těžké a staré máš dítko.
Teď jsem těhotná potřetí a mám doma dva kluky. Tomu staršímu se to vysvětlilo, ten už chápe. A teď jsem po amniu a tak nemůžu zvedat ani toho mladšího.
Váží 10 kilo a tak nejlepší je si sednout a ať ti vyleze na klín. To je nejspolehlivější.
Ještě před amiocentézou jsem mladšího tahala, vůbec mi to nedělalo problém. Ale teď to rizkovat nebudu.
Není tady
nevím, jestli je to správně, ale já se při zvedání dcery hlavně snažím nepoužívat moc břišní svaly. Takže veškerou váhu takat jen přes svaly na ruce. Je to náročnější, ale už to dělám úplně automaticky. Před zvednutím co nejvíc uvolním břicho a zvedám prostě jen rukama.
Ale dcera má teprve 10 kilo, s těžším dítětem to možná bude težší...
Není tady
ahoj no já se snažím malou brát jako by na bok a raději ji dam do nosítká taky na boku než ji tahat jenom v ruce ale stejně to tak nějak moc nejde:-( teď mě děsí to že pravděpodobně bude císař a nějak si neumím představit jak to bude potom když nic jiného tak ji musím nosit že ze schodů ale taky ta postýlka atd znáte to.
Není tady
Stránky: 1