|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobré ráno všem,
chtěla jsem se zeptat, zda může mít akné psychickou příčinu? Je také rozdíl mezi tím, zda někdo trpí akné na tváři a jiný třeba na zádech, v dekoltu, atd? Mohu se někde dozvědět více?
Děkuji za informace.
S.
Není tady

Může. Co se týče rozmístění, to nevím. Otázka je, zda jsi v pubertě, akné se objeví před menstruací apod. Pak bych to spíše přičítala vlivu hormonální nerovnováhy.
Není tady

Tak třeba stres akné určo ovlivňuje, vidím to na sobě
Vím, že sestra to měla na zádech hodně, šla na kožní, doktorka ji něco předepsala (nevím, jak se to jmenuje, ale mohla bych zjistit) a do asi 3 měsíců se jí to úplně spravilo. A to to měla tak 2 roky.
Není tady
IŠTAR napsal(a):
Může. Co se týče rozmístění, to nevím. Otázka je, zda jsi v pubertě, akné se objeví před menstruací apod. Pak bych to spíše přičítala vlivu hormonální nerovnováhy.
Ištare, ne, v pubertě už nejsem. Zhoršení pleti před MS beru jako normální průběh.
Hhanco, mám problém jako tvoje sestra
zkoušela jsem už všelicos. Byla jsem také u kožní a ta mi na to předepsala takovou mastičku, po které se mi to rozjelo tak, že jsem se těch zad nemohla ani doktnout 

Nicméně budu ráda, pokud mi budeš moct zjistit název té mastičky. Děkuji!
Není tady
Kamarádka, která se zabývá ezoterikou mi k mému problému napsala toto: "špatné myšlenkové formace, citové problémy, nízké sebevědomí. Špatně si vyhodnocuješ věci ze svého okolí"...
Není tady
Podle mě jde o hormonální nerovnováhu. Hladina hormonů je přímo závislá na způsobu myšlení a hormony ovlivňují vlastně všechny chemické děje v těle (buňky). Svým způsobem to jak člověk myslí se promítne do hormonů a to se pak následně projeví do celého těla.
Akné se projevuje na kůži. Jde tedy o kontaktní místo s okolím. To je to co mě napadá, Sandro 
Není tady
mariposa napsal(a):
Podle mě jde o hormonální nerovnováhu. Hladina hormonů je přímo závislá na způsobu myšlení a hormony ovlivňují vlastně všechny chemické děje v těle (buňky). Svým způsobem to jak člověk myslí se promítne do hormonů a to se pak následně projeví do celého těla.
Akné se projevuje na kůži. Jde tedy o kontaktní místo s okolím. To je to co mě napadá, Sandro
A co s tím tedy mohu "dělat"?
Není tady
sandra napsal(a):
Sandro, to Ti nepovím, protože to nevím
Co Ty si vůbec myslíš o tom co Ti řekla ta Tvoje kamarádka? Myslíš, že by se mohla v nějakém bodě trefit?
Není tady

Sanrdo, kdysi jsem chodil po kurzech informační medicíny Dr. Jonáše a oni zkoumají nejen fyzické tělo, ale zabývají se i emocemi a tak. Pokud chceš, můžeš se někde nechat změřit, jestli chceš. Jako akné způsobuje bakterie Propionibacterium acne, ale nemusí jít čistě o akutní záležitost, ale chronickou, a to potom není jen zánět v mazových žlázách, ale podílí se na tom více orgánů - jde o hormonální záležitost. Jinak Propionibacterium acne obsahuje preparát Aknedren (kromě odstranění ložiska z mazových žlaz také obsahuje nosodu té bakterie a nepřímo za pomoci imunitního systému danou infekci ničí), ale pokud jde u tebe o hormonální záležitost, tak to bys vyhodila 330,- Kč za preparát, proto bez změření se v nějakém z jejich center ti nemohu dát jistotu...
Zajímavost pro mariposu - oni přišli na to, že aby se člověk mohl zbavit chronických problémů, musí se nejprve zbabit "špatných emocionálních programů" (často se jedná i o programy získáné dědičností přes plod) a také kovů, radioaktivních látek aj. - to vše působí jako pancíř, který blokuje úplnému pročištění dané tkáně, takže se na začátku pracuje s tímto, teprve potom se pracuje s konkrétním problémem...
Mar, znáš ten příběh, jak Maharishi pobýval někde v jeskyni a meditoval a měl něco s rukou? Prej celou červenou /infekce- potom rakovina/, a potom když přišel mezi lidi, tak mu lidi říkali, že musí mít velké bolesti. a on prej že nic necítí. njn, ale kdo z nás žije mimo tělo, viď? a taky takovej Dalajláma, prej zdravý taky nemá nejlepší a měl by se šetřit... Tělo se prostě setkává s mikroorganismy, látkami, strava vychyluje pH a množí se mikroorganismy, ale i to myšlení, no... I velcí duchovní jedinci mohou mít zdravotní problémy.
Upravil(a) giorgino (15. 9. 2010 19:06)
Není tady
mariposa napsal(a):
sandra napsal(a):
![]()
Co Ty si vůbec myslíš o tom co Ti řekla ta Tvoje kamarádka? Myslíš, že by se mohla v nějakém bodě trefit?
Mariposo, ano, v některých věcech se trefila. Jenže nevím, co s tím a jak na to.
Není tady
giorgino napsal(a):
Sanrdo, kdysi jsem chodil po kurzech informační medicíny Dr. Jonáše a oni zkoumají nejen fyzické tělo, ale zabývají se i emocemi a tak. Pokud chceš, můžeš se někde nechat změřit, jestli chceš. Jako akné způsobuje bakterie Propionibacterium acne, ale nemusí jít čistě o akutní záležitost, ale chronickou, a to potom není jen zánět v mazových žlázách, ale podílí se na tom více orgánů - jde o hormonální záležitost. Jinak Propionibacterium acne obsahuje preparát Aknedren (kromě odstranění ložiska z mazových žlaz také obsahuje nosodu té bakterie a nepřímo za pomoci imunitního systému danou infekci ničí), ale pokud jde u tebe o hormonální záležitost, tak to bys vyhodila 330,- Kč za preparát, proto bez změření se v nějakém z jejich center ti nemohu dát jistotu...
Zajímavost pro mariposu - oni přišli na to, že aby se člověk mohl zbavit chronických problémů, musí se nejprve zbabit "špatných emocionálních programů" (často se jedná i o programy získáné dědičností přes plod) a také kovů, radioaktivních látek aj. - to vše působí jako pancíř, který blokuje úplnému pročištění dané tkáně, takže se na začátku pracuje s tímto, teprve potom se pracuje s konkrétním problémem...
Mar, znáš ten příběh, jak Maharishi pobýval někde v jeskyni a meditoval a měl něco s rukou? Prej celou červenou /infekce- potom rakovina/, a potom když přišel mezi lidi, tak mu lidi říkali, že musí mít velké bolesti. a on prej že nic necítí. njn, ale kdo z nás žije mimo tělo, viď? a taky takovej Dalajláma, prej zdravý taky nemá nejlepší a měl by se šetřit... Tělo se prostě setkává s mikroorganismy, látkami, strava vychyluje pH a množí se mikroorganismy, ale i to myšlení, no... I velcí duchovní jedinci mohou mít zdravotní problémy.
Ahoj Giorgino,
nejsem si jistá, jestli jde u mě o hormony. To tu padlo jen jako jedna z možných variant. HA jsem vysadila před 2 lety, což mi přijde jako docela dlouhá doba...Tobě doktor Jonáš pomohl? Kolik stojí návštěva u něj a jak probíhá?
Není tady

Sandro: Tak je to na předpis - Aknemycin, pak měla i Mycetalgel ...je to spíš taková vodička než mast.
Není tady
sandra napsal(a):
mariposa napsal(a):
sandra napsal(a):
![]()
Co Ty si vůbec myslíš o tom co Ti řekla ta Tvoje kamarádka? Myslíš, že by se mohla v nějakém bodě trefit?Mariposo, ano, v některých věcech se trefila. Jenže nevím, co s tím a jak na to.
Z vlastní zkušenosti Ti ještě můžu říct, že Ti to na něco ukazuje - Tvůj tělesný problém je manifestací něčeho hlubšího, skrytějšího. Pokud do toho budeš chtít proniknout, podaří se Ti to. Chce to jen trpělivost a odhodlání na to přijít. Je taky možné, že se Ti to nějakým způsobem samo ukáže, o co jde.
A možná je to akné spojeno s nějakým dalším tělesným projevem. Já například mívala vždy na jaře vyrážku okolo úst. Až jsem přišla na to, že to je dalším projevem mých problémů s ženskými orgány. Tělo mi na něco ukazovalo nejen z vnitřku, ale i z vnějšku 
Není tady

Sandro, mám doma knížku od Hrabicy - po stopách nemocí aneb co vám tělo říká, ale akné je na tři stránky. Když mi pošleš do SZ mail, nascenuju ti to a pošlu 
Není tady

Sandro,
centra najdeš v mnoha městech, podívej se na www.joalis.cz tam se dozvíš více a najdeš centrum nejblíže tobě. měření se provádí za pomoci přístroje Salvia, o tom taky něco na stránkách. je to měření z jednoho vegetativního bodu na těle, neboť vegetativní nervový systém je ve všech buňkách a sbírá informace z organismu. a pomocí programu, ampulí aj. se kladou otázky, na stupnici se ukáže je-li tam zátěž. toxická mapa organismu trvá naměřit tak hodinu asi. nemusíš jim nic říkat, co tě trápí, nebo jaké si měla v životě problémy. oni ti řeknou, co naměřili. můžeš posoudit. co to stojí? to je různé. někde je měření za 150, jinde za 500, ale nejdráž vyjdou ty preparáty. nemusíš ale nic chtít.
hormony - myslel jsem hormonální systém jako v těle, když určité tkáně vylučují do krve různé hormony, které řídí chod organismu. pokud je tkáň (hypothlamus, hypofýza, nadledvinky aj.) pod zátěží, třeba autoimunitní, může docházet ke špatnému vylučování hormonů a pak může vznikat problém. a u akné často hraje roli hormonální systém, ale co vím, tak může také jít jen o bakteriální infekci, která způsobuje akné. ten preparát, který jsem uváděl, to je jen "antibiotikum" na akutní záležitost.
Vše co jsem napsal, jsem myslel jako jednu z alternativ, která existuje. A třeba se ráda o tom něco dozvíš či to zkušíš, nebo zkušíš něco jiného. 
Upravil(a) giorgino (15. 9. 2010 21:29)
Není tady

Vynikající na akné je ájurvédský přípravek Tarika akné - je to směs jílů a bylin. Je to i na hloubkové čištění pleti. Zabírá to spolehlivě a nemá to žádné vedlejší účinky. Je to takový prášek, který se rozdělá vodou na kašičku a nanese se na postižená místa (asi na 10 minut).
Není tady
hhanca napsal(a):
Sandro: Tak je to na předpis - Aknemycin, pak měla i Mycetalgel ...je to spíš taková vodička než mast.
Hhančo, tak to jsem měla také a naopak mi to dost zhoršilo. Ale i tak děkuju.S.
Není tady
IŠTAR napsal(a):
Sandro, mám doma knížku od Hrabicy - po stopách nemocí aneb co vám tělo říká, ale akné je na tři stránky. Když mi pošleš do SZ mail, nascenuju ti to a pošlu
Ištare, poslala jsem ti můj mail do SZ.Děkuji!!!
Není tady
Giorgino, děkuji,mrknu na to.
Vějířovko, dnes jsem si koupila alespoň akné čaj. Mám ho pít min měsíc. Tak uvidíme. Za pití čaje nic nedám. A když se používá ta mastička, tak akné mizí napořád nebo se to jen zahojí?
Není tady

sandra napsal(a):
Vějířovko, dnes jsem si koupila alespoň akné čaj. Mám ho pít min měsíc. Tak uvidíme. Za pití čaje nic nedám. A když se používá ta mastička, tak akné mizí napořád nebo se to jen zahojí?
Tarika akné není mastička, ale spíš taková maska z toho jílu s bylinami. Dceři mojí kamarádky to zmizelo a neslyšela jsem o tom, že by se to vrátilo, ale každý jsme jiný.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
sandra napsal(a):
Tarika akné není mastička, ale spíš taková maska z toho jílu s bylinami. Dceři mojí kamarádky to zmizelo a neslyšela jsem o tom, že by se to vrátilo, ale každý jsme jiný.
Vějířovko, už jsem si ji objednala 
S.
Není tady

sandra napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
sandra napsal(a):
Tarika akné není mastička, ale spíš taková maska z toho jílu s bylinami. Dceři mojí kamarádky to zmizelo a neslyšela jsem o tom, že by se to vrátilo, ale každý jsme jiný.Vějířovko, už jsem si ji objednala
S.
Jsem přesvědčená, že ti to pomůže.
Není tady

Sandro, ještě jsem si vzpomněla, už je to hodně dávno, ale já také měla velké problémy s akné. Záda, obličej. Gynegoložka mi chtěla napsat antikoncepci, což jsem odmítla. Nejsem příznivcem ládování se hormonů, nikam to nevede. Tenkrát jsem byla u paní, která dělala akupresuru, měla jsem v nepořádku játra, žlučník, a s tím související pohl. orgány. 3 měsíce jsem držela přísnou očistnou dietu a pila jaterní čistící čaj. Kromě toho, že jsem zhubla :-)), jsem si krásně vyčistila organismus a pleť jsem měla jako mimino :-)). Dietu už ti nepovím, je to fakt hodně dávno
. Stálo by za to, se na tuto oblast zaměřit. Držím palce 
Není tady