29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtěla bych se Vás zeptat zda máte s tímto fenoménem nějakou osobní zkušenost. Sama o vampírech, lidech, kteří vysávají energii z druhých, nic moc nevím. Jen jsem si u sebe všimla, že znám dva blízké lidi s kterými když se setkám se pak cítím tak unaveně, že si musím jít odpočinout
Jaké máte s vampíry zkušenosti Vy?
Není tady
Taky jsem mela takovou jako by kamaradku.Jsem rada,ze se s ni,uz nestykam uplne me vysavala.Mluvila jen o svych problemech porad dokola a porad je opakovala.Rady zadne neprijmala jen ona mela svou pravdu.
Není tady
Mizerné. Ale možná ti tvoji ani nejsou skuteční vampýři.
Skuteční vampýři jsou vpodstatě manipulátoři, kteří si potřebují svoji energetickou potravu k sobě připoutat - a taky to bravurně dělají
Není tady
Vampyri si skutecne obet k sobe snazi pripoutat. Ja si to predstavuju, ze spradaji site jako pavouk a jses tam, ani nevis jak. Vystavena, k smrti unavena a jenom ziras, co se ti to deje. Prvni pozitivni krok je, kdyz si uvedomis, o co jde. Pak nasleduje pracne presekani nitek, kterymi te vampyr omotal. Je zdatny manipulator, takze se chova tak, aby obet znejistil a pouto, kterym ma obet k soube pripoutanou, upevnil. Obet zacne pochybovat o svem usudku a cele situaci. Chce to velkou silu a vuli se od vampyra odpoutat, protoze on se samozrejme brani, odchodem obeti prichazi o svoji energetickou potravu.
Není tady
Přesne. A taky jsou vynikající psychologové a velcí empatici - jen to používají výlučně ve svůj vlastní prospěch. A bacha - nemají absolutně žádný pocit, že by něco dělali špatně - natož nějaké hryzení svědomí.
Měla jsem knížku Citoví upíři od Bernsteina a on je tam velmi přesně nazývá čistokrevnými predátory což taky jsou a hlavně - přesně tak se chovají.
TAky v té knížce moc hezky osvětluje paralely mezi knižními a citovými upíry - bohužel ji nemůžu najít, jinak bych odcitovala. Ale třeba to, že "se nevidí v zrcadle" t.j. ž nemají absolutně žádnou sebereflexi, nebo že "nesnášejí denní světlo" neboli nesnášejí, když se věci vysvětlují.
Tady jsem našla stručnou charakteristiku:
http://www.super.cz/clanek/37496-jsou-c … iatra.html
Není tady
Co s "vampirem"?
Jednoduse odstrihnout. Nedat mu dalsi sanci k vysavani. A to naprosto jinym postojem k nemu nez doposud.
Není tady
mariposa napsal(a):
Chtěla bych se Vás zeptat zda máte s tímto fenoménem nějakou osobní zkušenost. Sama o vampírech, lidech, kteří vysávají energii z druhých, nic moc nevím. Jen jsem si u sebe všimla, že znám dva blízké lidi s kterými když se setkám se pak cítím tak unaveně, že si musím jít odpočinout
S jedním "upírem" jsem seděla v kanceláři. Byla jsem vyčerpaná, zničená. Po 4 měsících jsem požádala o změnu pracovního prostředí a teď se s ní trápí jiní . Upířice už vystřídala cca 4 další kolegyně a všechny mají stejné pocity jako jsem měla já
.
Není tady
Ja našťastie len z relatívnej diaľky u dvoch "kamošiek", alebo skôr známych... Takže som sa odstrihla bez problémov - od jednej úplne a s druhou sa bez problémov stretávma, naučila som sa s ňou zaobchádzať a nedávať jej energiu...
Není tady
Lupi, díky za článek
Tak jestli tomu dobře rozumím, tak tihle vysávači fungují vlastně tak, že s člověkem donekonečna probírají své vlastní problémy a tím, že člověk s nimi tuhle hru hraje, jim dává svolení k vysávání své energie (věnuje jim veškerou svoji pozornost). Takoví lidé si vybírají citlivé nejisté osoby, které jim rádi svoji pozornost věnují. Tuhle hru nelze hrát jen v jednom člověku, potřeba jsou dva a když se člověk nechá manipulovat, je jím manipulováno
Z mých zkušeností jsem si všimla, že jakmile se do hry zapletu, už v ní jedu, protože to je nekonečný kruh, v němž si upír stěžuje na své problémy a v podstatě nepřijímá nic z mého (většinou pozitivního) pohledu. Neustále opakuje dokola jak je na tom špatně a jak nic nejde a není možné, až je z toho člověk (já) po nějakém čase úplně vyřízený (energeticky). Zajímavý je, že když jsem před nějakou dobou chodila k psychologovi, určitý rys vysávače jsem i u něj spatřovala. Občas se stalo, že jsme probírali jeho osobní problémy se synem a vím, že jsem pak zbytek dne už nebyla schopná dělat žádnou smysluplnou činnost. On mi naopak říkal, že si mě vždycky píše na konec týdne, že mu ho projasním a osvěžím.
Souhlasím, že nejlepším řešením je nedávat vampírovi potravu Děkuju všem za příspěvky
Není tady
Já mám v okolí totéž.
Sociopat. neschopen se přizpůsobit společnosti, rodině, zákonům, jakémukoli zaměstnání. atd. Kromě psychického vyčerpávání jde i o vyčerpávání finanční, což mě dnes děsí a ohrožuje mnohem víc než fyzické. To se nenechám. vyhýbám se, nereguju, neposlouchám, odpovídám nejnutněji - .."hmm"
A musím potvrdit - působí velmi přesvědčivě - neznalý člověk by řekl, že jde o člověka velmi příjemného , milého, přívětivého, starostivého, obětavého chytrého,empatického atd. Lichotky a jednání se ženami - fenomenální. Spřádá neuvěřitelné informace, lživé, smyšlené , ovšem věrohodné a dělá to i když se o nic nejedná.
Já mám jasno, ale bohužel musím přihlížet jak "pracuje" s okolím. To je jedna ze situací , kde jsem bezradná a bezmocná.
Není tady
Wiki, jak čtu tvůj příspěvek, mám pocit, že znáš mého bývalého manžela... do puntíku to sedí.
Přitom to byl fakt príma chlap a není to tak dávno....
Někdy mi to hlava nebere. Takovej sešup...
Není tady
mariposa napsal(a):
Moje zkušenosti jsou takové, že existuje celé spektrum vysavačů od pasivních nevědomých obětí jiných vysavačů až po vědomé dravce. No a postavit se k tomu dá podle situace. Těm prvním se dá pomoct a ti druzí můžou posloužit jako posilovna Vlastně musí. Protože vyexpedovat je ze svého života natrvalo asi nelze. To jsou ti, kteří se bojí „denního světla“, jak píše Lupina. Při „svícení“ je dobré stát zády k severu
Ale trvalý účin to stejně nemá. Na Slovensku na to mají hezké pořekadlo: Nebude zo psa slanina ani z vlka baranina
Není tady
Mna sa zdá najhoršia jedna sakra inteligentná vedomá manipulátorka a upírka. Ona je kombinovane postihnutá, okrem finančných výhod a "slávy" saje aj popularitu, obľubu, energiu a emócie. U nej je tom myslím, spôsobené jednou nešťastnou životnou okolnosťou(alebo možno viacerými) plus silne nadpriemernou inteligenciou a emocionálnou nevyrovnanosťou až hystériou. Proste CIA kombinovaná s hysterkou...
pošušňáníčko. Ale inak - dobrá škola, to je fakt.
Není tady
Taky radím odstřihnout. Měla jsem takového partnera, když jsem to ukončila, tak ještě měsíc po tom mi nebylo dobře, žádná energie a když jsem si na něj vzpomněla, bolelo mě břicho a bylo mi špatně. Nemá cenu pomáhat těmto lidem, oni chtějí jenom brát, ale né dávat...
Není tady
javena napsal(a):
Wiki, jak čtu tvůj příspěvek, mám pocit, že znáš mého bývalého manžela... do puntíku to sedí.
Přitom to byl fakt príma chlap a není to tak dávno....
Někdy mi to hlava nebere. Takovej sešup...
Jav, naštěstí tento člověk neměl nic společného se mnou, s mým soukromím, jsem nucena se s ním tu a tam setkávat v práci. Můžu se tedy jednoznačně psychicky distancovat, ovšem důsledky jeho jednání probíhají bohužel přese mě..
Kdyby se tento člověk ucházel o kteroukoliv ženu, získá ji a ona se bude cítit jako královna. Milovaná, jediná a jedinečná. Bude tak unešená, že si ani nepovšimne, že pána živí, že jaksi nepřinesl ani korunu, ačkoliv bydlí, jí, žije jako princátko, že se jí ztrácí z účtu peníze a ze šuplíků zlaté šperky...Na čerpačce zaplatí CCSkou , kterou již týden hledají rodiče a zahrne ji informacemi o jeho vzkvétající firmě (není ani na ÚP). Až si toho slečna povšimne, zdolá ji věrohodnou báchorkou, ztrhaným oblíičejem a příslibem sebevraždy, než ztratit JI, jedinou bytost, kterou na světě má , tak to raději ukončí !! Kvůli NÍ začne znovu atd, atd...A znovu se rozjede kolotoč lží (jak udělal vynikající obchod, peníze jdou z banky v Německa), výmluv, okecávání, vysvětlování , scén, přenášení viny na ni (já dělám pro tebe všechno a TY si telefonuješ s josefem Hufnáglem ! ), vyhrožování a ujištování o velkolepé a oddané lásce.
Nic pro slabé povahy.
Není tady
Ja jsem zivila hned tri upiry najednou (kamaradky) jedna byla hypochondr, druha v depresich a treti pro me "delala i nemozne" Bohuzel to bylo v dobe, kdy jsem zustala s detma sama, bez penez, bez zazemi.... takze jsem byla idealni potravou.
Zajimave je, ze clovek, ktery uz se v tom veze to nebezpeci nevidi. Sam veri, ze je vsechno v poradku, pripada si dulezite, protoze pomaha a utesuje. Vubec si nevsimne ze JEN ON pomaha a utesuje.
Podle me zkusenosti je to stejne nebezpecne, jako nasilnicky partner - clovek se boji, ze ztrati kamaradky, protoze jine nema, veri, ze bez nich nic nedokaze a ze uz si jine nebude schopen ani najit. Proto se porad omlouva a snazi se pomahat a davat jeste vic.
Není tady
Wiki, to bys mohla rovnou šoupnout do tý Bernsteinovo knihy - jak malovanej! Dokonce by přesně odpovídal jedný jeho kategorii - jenže jak tu knihu nemůžu najít, tak nevím který
Haiel - jo, přesně takhle je mám v životě já: jako posilovnu
Není tady
Jo, ta posilovna ta je dobrá
Není tady
no zvláštní diskuze, můj soukromý postup s vampýry je přepálit jim světlo. Něco jako má oto fon šreklich z knihy pratcheta. Když ho přesvítí blesk, rozpadne se. Já takové lidi zahrnu v představě proudem jasného čistého mělo lutého světla. A pak mám kupodivu klid...
Není tady
PavlaH napsal(a):
no zvláštní diskuze, můj soukromý postup s vampýry je přepálit jim světlo. Něco jako má oto fon šreklich z knihy pratcheta. Když ho přesvítí blesk, rozpadne se. Já takové lidi zahrnu v představě proudem jasného čistého mělo lutého světla. A pak mám kupodivu klid...
Ty bá´do - kdyby tak tohle fungovalo!!
Není tady
To jsem přehlídla teda Pavli....když to bohužel jen tak někdo asi neumí - já teda určitě ne. ZAs na druhou stranu, přece si nenechám vyhořet posilovnu
Není tady
u me funguje, ze vytvorim pruhlednou bublinu kolem sebe a jen jakoby osoba vzdalena pozoruju vampyrovy vypady. Je to jako kdyz venku prsi, kapky deste bubnuji do okenni tabulky a ja jsem doma a v suchu a koukam, jak venku lije. Chce to trenink, ale kdyz se to clovek nauci, pak takovy vampyr se svoji u.p.o.r.n.o.u snahou po potrave nema sanci.
Upravil(a) Anna1 (16. 9. 2010 21:13)
Není tady
Anna1 napsal(a):
u me funguje, ze vytvorim pruhlednou bublinu kolem sebe a jen jakoby osoba vzdalena pozoruju vampyrovy vypady. Je to jako kdyz venku prsi, kapky deste bubnuji do okenni tabulky a ja jsem doma a v suchu a koukam, jak venku lije. Chce to trenink, ale kdyz se to clovek nauci, pak takovy vampyr se svoji u.p.o.r.n.o.u snahou po potrave nema sanci.
áááách, vrním blahem, jak se mi ten nápad s bublinou líbí
Není tady
Anna1 napsal(a):
Nemyslíš náhodou to, čemu se říká vajíčko?
Není tady