29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Ahoj všechny,
mám možnost dát Aničku od 1,5 roku do soukromé školky. Máte někdo zkušenosti jak to děti snáší, jaká to mělo dle vás negativa a pozitiva?
Předem díky za vaše zkušenosti a postřehy.
Není tady
Katjo,
dávala jsem syna do mateřského centra, kde hlídali děti od 1,5 roku. Chodil na 6 hodin denně. Bylo to na 14 dní. Během těch 14 dnů si nezvykl, brečel, když jsem ho tam dávala ( i když později snad trochu míň ) a vždycky chtěl strašně rychle domů.
Teď začal chodit do školky, chodí 2. týden a už do školky chce a nechce domů.
Pokud je to potřeba, abys malou dala do školky, tak ji tam dej, ale počítej s tím, že menší děti si déle zvykají. S dlouhodobější docházkou nemám zkušenosti.
Není tady
Ahoj Tulipánko,
děkuji za příspěvek. Anička je od 6ti měsíců v naší "střídavé" pěči, chodíme oba s manželem do práce, on na plný a já na částečný úvazek, cca od jejího 1. roku máme na 2 dny v týdnu chůvu.
No uvidím jak to bude snášet, máme možnost jí tam dát několikrát jakoby "na zkoušku".
Není tady
Katjo, držím ti palce, a hlavně napiš, jak to dopadlo ve školce, taky se k tomu chystám, sice až od ledna, ale Vojta je přeci jen malej, ale bohužel okolnosti mě k tomu nutí.
Není tady
Katjo nemám sice osobní zkušenost, ale zprostředkovanou ano. Pokud je malá zvyklá na chůvu, raději bych pokračovala v tom. Hlavně kvůli tomu, že ve školce děti každou chvíli něco chytnou a bývají často nemocné.
Není tady
dřív děti chodili do jeslí v tomto věku běžně a myslím, že to bylo dobře. Lépe si zvykli na dětský kolektiv.
Za zkoušku nic nedáš, zkus to.
S tou nemocností je to sice pravda, některé děti, bývají častěji nemocné, ale tomu bych předešla vyšší dávkou vitamínů.
Není tady
Kat, každé dítě je jiné, uvidíš, jak to bude zvládat to tvoje. Třeba můj brácha chodil taky od roku a půl do jeslí a tak strašně špatně to zvládal, že nakonec mamka musela přestat chodit do práce a být s ním doma. Na druhou stranu já jsem byla úplně v pohodě...tak držím pěstičky, ať je to máš taky tak
Není tady
Dobrý den
Katjo, zkusím ti zprostředkovat zkušenost se školkou u dvouletého prcka...
Začli jsme chodit 3.9. a to na půl dne, po dvou dnech mi Jenda odmítnul ze školky jít před obědem domů, takže už tam je na celý den a úplně v pohodě, ráno tedy kníkne, ale to je otázka minuty a hned si běží hrát
Je to také soukromá školka a takových prcků tam je asi 5, takže se necítí vůči starším pozadu.
Ostatní zvládají dost podobně, někomu to trvá déle, někdo do školky běží s nadšením, je to jako u všeho, každý je jíný a snáší jinak.
Jo my chodíme na 3 dny v týdnu.
Ale Anička přeci jenom bude o půl roku mladší, ale i to se myslím dá zvládnout, každopádně pokud máš možnost to vyzkoušet, zkus a uvidíš. Říká se, že když na poprvé to nejde, tak zkusit za čas znova.
Hodně záleží na učitelkách ve školce, ty dělají nejvíc, musí si sednout s dítětem, ale i s rodičema. Pokud jim nebudeš důvěřovat, dost to na malou přeneseš, tedy to je aspoň můj názor.
Negativa jsem zatím nenašla žádná.
Pozitiva: neuvěřitelně se rozmluvil, já mám více času na druhého prcka a nejsem na něj pak nervní, když mi tu něco koliduje a zbytek dne se pak sobě mnohem intenzivněji věnujem, protože už mám všechno udělané mezitím co byl ve školce a Adam spal.
Držím pěsti, ať to obě zvládnete
Není tady
Stránky: 1