Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 9. 2010 19:34

soave
♥♥-----

Jak přežít rozchod

Ahoj

Sorry, že píšem slovensky. A tiež sa potrebujem vykecat ohľadom témy, ktorá tu bola tisíckrát. Keďže som ale daleko od domova sama v cudzine, tak sio nemám s kým pokecat. Mometálne sa nachádzam v pre mňa hroznom stave. Asi pred mesiacom sa so mnou rozisiel moj priateľ. BOla to moja veľká a zatiaľ vlastne jediná láska. Boli sme spolu skoro 8 rokov. Spoznala som ho v 1. ročníku na VŠ, asi tretí deň ako som prišla na internát a bláznivo som sa zamilovala. Asi po týždni sme sa dali dokopy a ako mi povedal, aj on ma chcel hneď od začiatku, ale keďže tiež nemal dovtedy v podstate žiaden vzťah, tak sa veľmi hanbil ma osloviť. Prežili sme celú vysokú školu spolu, dva roky sme mali vzťah na diaľku a aj keď to nebolo ľahké, prežili sme to a potom som sa odsťahovala a skoro dva roky sme spolu bývali v podnájme. Bolo to dobré, všetko fungovalo, chodili sme spolu von, športovať a podobne, musel veľa pracovať, ale často mi volával, že sa na mňa teší, keď príde domov, čo som robila a tak. Proste prejavoval záujem. Myslím, že sme si rozumeli vo všetko. Ešte v júli hovoril, že keď urobí skúšky, mohli by sme začať uvažovať nad svadbou, často mi hovoril, že by chcel mať so mnou deti. Podľa mňa tam nebol náznak nespokojnosti. Pred rokom zmenil prácu, spoznal nových kolegov a začal viac chodiť von( predtým nemal veľa kamarátov, spoznával ich hlavne cezo mňa) a celkom divoko oslavovať, ale podľa mňa sa to držalo v rámci normy, nikdy som mu nezakazovala chodiť von, iba vedel, že mi má v noci napísať sms, že je v poriadku, čo vždy urobil. Možno práve títo noví kamaráti malo naňho vplyv. Starší, rozvedení, pre ktorých je športom zbaliť za jeden večer co najviac žien. Už keď sme boli spolu mu hovorili, či mu nevadi sa viazat na jednu osobu. V marci som odisla na stáž na 5 mesiacov do zahraničia. Sme spolu preberali, či mám odist, sám povedal, že áno, že je to šanca. Bola som ale od neho iba 5 hodin cesty vlakom. Chodil ma každý mesiac na vikend pozerat aj ja jeho, videli sme sa casto. Keď som sa vrátila, mi hovoril, že sa na mna teší a chýbam mu. Potom asi o 4 dni prestal brať telefony a keď ho na ďalší deň vzal, tak mi povedal, že nemám už za ním chodiť,že je koniec. Bohužial som mala uňho v byte veľa vecí, ktoré som si musela zbaliť. Keď som prišla, bol veľmi chladný, nechcel sa o rozchode vobec baviť, povedal, že on si to vyriešil, že tu mám veci a mám vypadnut, nezavolal mi ani taxi, ani mi nepomohol. POvedal, že uz ma nemiluje, ze ma má rád(podľa mňa som si aspoň zaslúžila pomoc pri balení), že mi nemoze dat to co chcem a že to nie je moja vina. Proste klasicné frázy sraba.Nemohli sme sa spolu baviť v podstate o ničom, lebo ma ignoroval a bolo vidieť, že je mentálne niekde inde. Na ďalší deň som zistila, že si vypisuje sms s inou ženou a keď som naňho zatlačila, priznal, že niekoho má, ale že ju spoznal len pred týždňom !!! a ešte spolu nespali, ale je zamilovaný. A že mal u nás dvoch pocit, že to nefunguje už rok - to som naozaj nevidela žiadne náznaky, boli sme spolu na dovolenke pri mori, tak dobre nám nikdy nebolo, ako sa sám vtedy vyjadril, hovorili sme stále o budúcnosti a keďže ma chodil navštevovať na stáž, bola som presvedčená, že je to ok, pretože ešte pred odchodom na stáž som sa ho pýtala, že to bude náročné, že chápem, že nemá chuť na vzťah na diaľku, že to možeme ukončiť. Povedal, že to je hlúposť, že to zvládneme. Zvláštne pre človeka, ktorý sa chce už rok rozísť. Po rozchode povedal, že tu bude pre mňa a keď budem potrebovať pomoc alebo sa zdoveriť mám sa ozvať. Myslím, že som sa držala statočne - možno raz za dva dni som iba napísala smutnú sms, že mi chýba a je mi smutno. Po mesiaci som mu včera zavolala a povedal mi že mu už nikdy nemám volať ani písať, lebo to nemá cenu a nie je to príjemné jemu ani osobne, ktorá je tam s ním, je to kolegyňa, s ktorou ma podľa môjho názoru podvádzal, už keď som bola na stáži. Ani nie mesiac po rozchode bol u nej doma a nebolo im príjemné, že som ich rušila. Neviem, či jeho nová má zo mňa strach, ale myslím, že to bude mať ťažké, bojovať proti mne ako 8 ročnému duchovi nášho vzťahu. Myslím, že môj ex si chce užiť, pretože som bola jeho jediní sexuálna partnerka, ale hrozne bolí, ako sa vyškrtol zo svojho života, mala som problémy v rodine, ktorú on pozná a tá rodina ho má rada a písala som mu, povedal, že ho to už nezaujíma. V podstate ma postavil pred hotovú vec a nemohla som ani zistiť ozajstnú príčinu a spýtať sa prečo, kde sme urobili chybu a tak. Proste je preňho koniec a ja mám všetky otázky otvorené. Strašne by som chcela aby sa vrátil, čo sa asi nikdy nestane. Alebo aby sme sa stretli a on mi do oči povedal, že mu je to ľúto, že sa zachoval ako hajzel a že mu chýbam. Zatiaľ iba na naliehanie napísal krátky email, kde oľutoval štýl rozchodu - že ma vyhodil z bytu, ale celý email bol iba o tom, ako je pod stresom a má to teraz ťažké - proste všetko iba o ňom, o mne ani slovo. Strašne túžim, aby sa vrátil, je jediný, s ktorým si viem predstaviť život, na iných chlapov sa neviem ani pozrieť a nikto sa mi ani nezdá atraktívny. A som veľmi zvedavá, aká je jeho nová priateľka, mne vždy vyčítal moju postavu. Viem, že chyba je vždy u oboch, ale ja som na vzťahu pracovala, len som nevedela na čo sa mám sústrediť, keď mi nepovedal o ničom, čo mu vadilo. Bola by som rada za nejaké tipy alebo aspoň povzbudenie.

Není tady

#2 9. 9. 2010 19:48

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak přežít rozchod

A fakt chceš někoho, kdo v okamžiku, kdy po osmi letech partnerovi boří svět, akorát fňuká, jak ON to má těžký? Nečekala bys, že mu dojde, že těžký to máš v tu chvíli hlavně ty? :-/

Není tady

#3 9. 9. 2010 20:03

soave
♥♥-----

Ja viem, máš pravdu, ale aj tak. Momentálne by dal človek všetko za to, aby sa vrátil. Každý to pozná

Není tady

#4 9. 9. 2010 20:11

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Nepozná. :-)  Ale to ti asi nepomůže..

Není tady

#5 10. 9. 2010 13:40

marina
♥♥-----

Soave, nemáš to vůbec jednoduchý. A já osobně naprosto chápu, že teď jsi v situaci, kdy bys dala cokoliv za to, aby se k Tobě bývalý přítel vrátil. Stejně jako Ty i já si myslím, že tohle si přeje každá zklamaná žena po rozchodu. Až později, třeba za další měsíc nebo dva dostaneš vztek na to, jak s Tebou při rozchodu bývalý přítel jednal a na spoustu věcí se budeš dívat jinak.
Píšeš, že chyba je vždy u obou. To je pravda, ale myslím si, že Ty jsi třeba ani žádnou chybu udělat nemusela, jen Tvůj bývalý přítel se zamiloval a teď nevidí, neslyší. Mám zkušenost, že takovéhle "životní" lásky, kvůli kterým chlapi kolikrát zahodí fungující partnerský vztah, vydrží většinou tak půl roku...pak se chlap probudí ze snu a chce se vrátit ke své bývalé...
Poradit ani povzbudit Tě bohužel neumím...jen bych Ti moc přála, aby ta nejhorší bolest co možná nejdříve odezněla a aby Ti bylo každý den aspoň o kousíček líp a líp.

Není tady

#6 10. 9. 2010 15:54

soave
♥♥-----

diky marina, nieco podobne som potrebovala pocut. Inak som uz vo fazi vzteku

Není tady

#7 10. 9. 2010 17:22

Nelinka1
♥------

Soave, úplně chápu tvoje pocity. Já jsem 4 měsíce po rozchodu, u nás tedy problémy byly a občas i hádky a nakonec to také "vyřešila" jiná slečna. Ale to není až tak podstatné. Chtěla jsem tím říct, že jsme byla úplně stejně zoufalá a měla jsem pocit, že pro mě končí život a že jediné co mě může zachránit, je to, že se ke mě vátí. Můžu tě ujistit, že tyhle pocity netrvají věčně a časem to bude ustupovat. Ty první 2 měsíce po rozchodu mi pomohlo se co nejvíc zaměstnat, plánovala jsem si každý víkend, jen abych nebyla doma. Nic jsem o něm nechtěla vědět, jak žije, co dělá, kdo je jeho nová, prostě nic. Nikoho jsme se na něj neptala. Taky mi dost pomohly kamarádky, kterým jsem se mohla vybrečet. Hlavně mu nepsat, nevolat a neprosit! Vím, že je to těžké, ale důležité je se v tom neutápět. Teď po těch 4 měsících můžu říct, že je mi o moc líp a že vím, že se bez něj dá také žít a docela dobřesmile Držím palce ať je líp.

Upravil(a) Nelinka1 (10. 9. 2010 17:22)

Není tady

#8 10. 9. 2010 19:01

Radek704
♥♥-----

Ahoj Soave a zdravím na Slovensko, země, kterou mám hrozně moc rád a kam jezdim zapominat na své problemy... Mám teď po rozchodu a jsem totálně na dně, které jsem prorazil a padám stále níž a níž... Moc Tě lituji a sám bych potřeboval také pomoci. Máš zájem, abych napsal svůj příběh (smutný)?

Nejsi bohužel sama, komu se něco podobnyho přihodilo:-( Držim Ti moc palce.

Radek

Není tady

#9 10. 9. 2010 20:10

soave
♥♥-----

ja som momentálne vo fáze ako v Románe pre ženy, kde hlavná hrdinka rozšliapava hlavy:-) Mam navaly smutku a osamelosti, ale mieša sa to s hnevom. Tak neviem, čo je horšie

Není tady

#10 16. 9. 2010 7:46

soave
♥♥-----

No tak mam iba maly upgrade: s novou pritelkyni uz chodi po meste a predstavuje ju ako novu pritelkyni. Takze 5 tyzdnov po rozchode je on stastny a ja nie a mam pocit, ze to nie je fer

Není tady

#11 16. 9. 2010 7:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takze 5 tyzdnov po rozchode je on stastny a ja nie a mam pocit, ze to nie je fer
Jistěže není - tentýž pocit má Radek na vedlejším vlákně. Jenomže život není fér - a proč by měl být? Vždycky je někdo šťastnější a někdo míň nebo vůbec. Nemůžeme se cítit všichni na puntík stejně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#12 16. 9. 2010 10:20

soave
♥♥-----

helena napsal(a):

Takze 5 tyzdnov po rozchode je on stastny a ja nie a mam pocit, ze to nie je fer
Jistěže není - tentýž pocit má Radek na vedlejším vlákně. Jenomže život není fér - a proč by měl být? Vždycky je někdo šťastnější a někdo míň nebo vůbec. Nemůžeme se cítit všichni na puntík stejně.

to nie, le mame pravo sa na to stazovat a byt kvoli tomu smutny.

Není tady

#13 16. 9. 2010 15:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

To áno, ale keď si ty mala lásku a iní nie, tak si sa asi necítila voči nim previnilo... big_smile a nesnažila si sa rozísť , aby to bolo fér a ty si nemala výhodu - že? Tak to ber, že každý chvíľku ťahá pílku a momentálne je rad na ňom, než prídeš na rad ty... C´est la vie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 16. 9. 2010 18:36

soave
♥♥-----

Selima napsal(a):

To áno, ale keď si ty mala lásku a iní nie, tak si sa asi necítila voči nim previnilo... big_smile a nesnažila si sa rozísť , aby to bolo fér a ty si nemala výhodu - že? Tak to ber, že každý chvíľku ťahá pílku a momentálne je rad na ňom, než prídeš na rad ty... C´est la vie.

no ja som hlavne nevyhladavala zadanych aby som ich balila a zvadzala, co bola mozno chyba. taaakze nabuduce - najst vztah na dialku, trochu polichotit chlapovi, povedat, ze ja by som nechcela aby isiel prec a potom sa s nim vychrapat. kazdy chvilku taha pilku, ale bolo by fajn aby obaja vedeli o tom, ze pilka sa kazi a zlomi a nie iba jeden

Není tady

#15 16. 9. 2010 19:40

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Soave: to nie, le mame pravo sa na to stazovat a byt kvoli tomu smutny.

big_smile To jistě ano, ale jen po určitou dobu. Pak už je to zbytečná ztráta našeho krátkého životního času wink.

Není tady

#16 16. 9. 2010 20:02

posel
♥♥♥----

nepsat, nevolat, nefňukat, nedolejzat. Nech ho vyhnít, sama si vyčisti hlavu. Mně pomohlo, že jsem si založila sešit (deníček) a když jsem mu jako něco chtěla říct, napsala jsem si to, samozřejmě pro sebe. Po čase jsem zjistila, že nepíšu o tom, co k němu cítím a co asi tak cítí on a co by mi měl říct a jakým způsobem by měl probíhat ten návrat, ale píšu sama o sobě. Našla jsem obrovskou sílu a oporu sama v sobě. Krásný pocit. Jasněže mám kamarádky, ale volám jim čím dál míň. Vystačím si. Nekontaktuj ho, když jsi to dělala doteď, je na to zvyklý a bude mu divné, pročpak jsi asi najednou přestala? Pokud je zamilovanej až po uši a čerstvě jako ten můj, nic s tím neuděláš. Chce to čas, nejvíc ho nas...., když budeš v pohodě. Bude mu ješitnýmu chlapovi divný, jaktože ti to nevadí, že tě opustil. Každej chlap by totiž chtěl vidět tu ex s flaškou tvrdýho, plačící a modlící se za jeho návrat. Když budeš mít fakt nutkání mu vyznávat lásku, napiš si to do toho sešitku.

Není tady

#17 16. 9. 2010 20:55

soave
♥♥-----

posel napsal(a):

nepsat, nevolat, nefňukat, nedolejzat. Nech ho vyhnít, sama si vyčisti hlavu. Mně pomohlo, že jsem si založila sešit (deníček) a když jsem mu jako něco chtěla říct, napsala jsem si to, samozřejmě pro sebe. Po čase jsem zjistila, že nepíšu o tom, co k němu cítím a co asi tak cítí on a co by mi měl říct a jakým způsobem by měl probíhat ten návrat, ale píšu sama o sobě. Našla jsem obrovskou sílu a oporu sama v sobě. Krásný pocit. Jasněže mám kamarádky, ale volám jim čím dál míň. Vystačím si. Nekontaktuj ho, když jsi to dělala doteď, je na to zvyklý a bude mu divné, pročpak jsi asi najednou přestala? Pokud je zamilovanej až po uši a čerstvě jako ten můj, nic s tím neuděláš. Chce to čas, nejvíc ho nas...., když budeš v pohodě. Bude mu ješitnýmu chlapovi divný, jaktože ti to nevadí, že tě opustil. Každej chlap by totiž chtěl vidět tu ex s flaškou tvrdýho, plačící a modlící se za jeho návrat. Když budeš mít fakt nutkání mu vyznávat lásku, napiš si to do toho sešitku.

diky, toto fakt pomohol. Dakujem za tip. uz som asi dva tyzdne nekontaktovala, co je uspech

Není tady

#18 1. 10. 2010 9:04

pat
♥♥-----

Pro Posel: s tím deníčkem to opravdu není špatný nápad:) Kéžby to fakt pomohlo..smile

Není tady

#19 1. 10. 2010 10:53

posel
♥♥♥----

pat napsal(a):

Pro Posel: s tím deníčkem to opravdu není špatný nápad:) Kéžby to fakt pomohlo..smile

Když tak jukni na moje vlákno "na co myslí po rozchodu chlap?? Mám oproti tobě tak asi měsíc náskok. Nejhorší jsou ty fantazie - člověk si představuje toho druhého moc hezky. já to měla taky. jenže realita - já s ním včera mluvila a připadalo mi, že je to totální blb. chtěl dopodrobna vysvětlovat, co je fond oprav, a já mu na to řekla, že o to už se musí holt postarat sám. já se taky musím postarat o spoustu věcí sama a jeho věci mě fakt nemusí zajímat. tak ať si zvyká na ten nádherný život bez závazků.

Není tady

#20 24. 2. 2011 11:47

soave
♥♥-----

no tak po 7 mesiacoch sme si pisali, ozval sa on kvoli poste od banky vraj. a nakoniec som chcela byt nd vecou ale pohadali sme sa ako psy. jeho nova laska, vdaka ktorej ma opustil pretoze sa zamiloval a je to ta nauzasnejsia zena aku pozna a ku mne nikdy nic take necitil ale nerozisiel sa so mnou preto, elbo ma nechcel zranit, ho opustila a zlomila mu srdce pred 2 tyzdnami a hned na to ma kontaktoval. jendo stastie ze bol v zahranici, lebo asi by sme sa stretli. ale mylsim, ze sa ozval, lebo je sam a ma depku a chcel sex. a pride mi teraz ako strasny kreten, ale zase stale mi chyba:-(

Není tady

#21 24. 2. 2011 23:57

Lazurka
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

Soave, toto všetko je pouze zvyk.. 8 let je dlouhá doba, a emočně jsi na něj pořád navázaná.. ale rozum máš v pořádku, a ten ti ukazuje jeho pravou tvář..
Je to naprosto klasický slaboch a hlavně nedozrálá osobnost.. fungující vztah zahodil pro roztouženou pochodeň - a když odešla, rychl si vzpomněl na tu, kterou zná nejlíp a která zná jej.. na tebe.. protože ty jsi tu byla 8 let, a je to nejjednodušší, a navíc, věří, že ho stále miluješ a přece ho neodmítneš.. dokonce si myslím, že ti bude velmi zazlívat, že mu nemůžeš odpustit, on přece nic tak strašnýho neprovedl, a každej si zaslouží druhou šanci..

V podstatě máš dvě možnosti:
Odpustit mu, vyjít mu vstříc, udělat mu vrbu, nechat ho vyplakat na rameni, vyspat se s ním, nechat ho u sebe nějakej čas bydlet, a doufat, že se třeba umoudří a nakonec uzná, že jsi byla ty ta nej a že udělal blbost a že tě vzápětí požádá o ruku.. ale na 99% věřím, že by to skončilo tak, že by tě využil, aby se dostal na nohy, a pak by tě kopl do ř..i, ještě by se ti vysmál, a šel by.. a ty bys stejně během pár dní zjistila, že se nějak nemůžeš podívat do očí osobě, kterou vídáš každej večer v zrcadle..

Nebo si chceš zachovat vlastní hrdost, a cítíš, že to není zatím muž pro život.. že potřebuje pár ran od života, aby dospěl, a to bude muset jít tím životem chvilku sám.. a že vlastně ani tobě to neuškodí.. že se ukazuje, že vztahy vzniklé na začátku života jen málokdy vydrží zkoušku vyzrávání osobností.. pak, ačkoliv srdce ze zvyku ještě pláče, ukonči jakoukoliv komunikaci, nepátrej, co říká a jak žije, rozhodně si od něj nenech nic vykládat, popř. ho odkaž do patřičných mezí, ať tě svými problémy nezatěžuje..

mám něco podobného za sebou, takže vím, že to není lehké, zapomenout, navíc, když cítíš zradu v tom, jak lehce se toho všeho vzdal.. že jsou fajn malá zadostiučinění, jak dopadl.. jenže cokoliv, co tě bude dále spojovat s ním, bude jen zraňovat a je lepší to načas úplně odříznout.. já si vždycky říkám, pokud se máme jednou zase potkat, tak se potkáme.. ale teď musím ochránit zejména sama sebe, netýryt se a dostat se dál, věnovat se sobě, vyrůst a osamostatnit se, protože jen tehdy, když budu schopna žít sama se sebou, budu schopna žít s někým jiným.. bez bolesti..

držím pěsti pro štěstí, ať je bolesti míň a míň a svobody víc a víc.. ale myslím, že to dáš :-)

Naše Anička:
http://www.tickerclub.com/cache/d2e4438dfe.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí