18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já bych se zase rád zeptal jaký je rozdíl mezi biopárkama a normálníma párkama...
Není tady
bio-párky jsou minimálně dvakrát draí, jiný rozdíl není.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
V biopárkách by neměla být namletá kůe a chrupavky zvířat, ale mělo by tam být normální maso.
Dobrý den, já moc o biovýrobcích nevím, ani je moc nekupuji. Ale....... bio hovězí je z krávy, která se pase na louce, jí trávu atd. nejsou jí dávány ádné směsi ani hormony. Take kdy z takového zvířete vezmete kůi a chrupavky, tak je z toho také biopárek ne?
Nebo máte krávu, která celý ivot stála v kravíně, nikdy nevidělá trávu ani slunce, a z té někdo udělá párek, do kterého nedá její kůi ani chrupavky, ale její maso, tak je to biopárek nebo ne? Je tam pravé maso.
Opravdu se na mě nezlobte, biopárky asi opravdu jsou, ale není to zavádějící název? Jo chápu bioovoce, biozelenina, biomaso, ale biopárek?
Upravil(a) JPMB (10. 9. 2010 14:18)
Není tady
JPMB,
proč bychom se na tebe měli zlobit?
Já toho o biopárcích také moc nevím, ale slyela jsem, e by v nich prostě neměly být namleté zbytky a snad e by to mělo být z krav, které nejsou zavřené v kravíně.
Tak to chceme zkusit
Není tady
Pro Tulipanku bio párky se vyrábějí z masa zvířat z bio farem(jsou to farmy kde se nesmí krmit chemicky oetřeným krmivem ani jinými chemicky upravovanými produkty) to znamená,e i pastva musí být čistě přírodní.
Tyto kritéria jsou přísně hlídány,jinak farmi nedostanou ověření bio.V Sasově u Jihlavy je bio farma i s bio jatkama.
Máteli zájem najděte si to na internetu kde se můete informovat na mnoho zajímavého.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
V biopárkách by neměla být namletá kůe a chrupavky zvířat, ale mělo by tam být normální maso.
Není tady
řeíte tady kůi a chrupavky,ale uniká vám,e vude se přidávají éčka,která jsou kodlivá předevím a tyto jsou rovně např. i v tzv.dětské unce - jejich tam dokonce mnohem víc ne v unce klasické!
Není tady
Kuty, není éčko jako éčko, ty kodlivé jsou zpravidla zakázané, řada z nich je nekodná, řada z nich jsou přírodní produkty.
Není tady
havoc napsal(a):
Kuty, není éčko jako éčko, ty kodlivé jsou zpravidla zakázané, řada z nich je nekodná, řada z nich jsou přírodní produkty.
haha - a kůe a chrupavky snad nejsou přírodní produkty?
Není tady
Kuty napsal(a):
havoc napsal(a):
Kuty, není éčko jako éčko, ty kodlivé jsou zpravidla zakázané, řada z nich je nekodná, řada z nich jsou přírodní produkty.
haha - a kůe a chrupavky snad nejsou přírodní produkty?
Nejen e jsou přírodní, navíc jsou i velmi zdravé.
I tak je nesnáím
Není tady
Já docela hodně bio výrobky kupuju, jezdím pro ně do německa kde jsou stejně drahé jako výrobky ne bio(máme to 10km), ale bio párky i kdy moná jsou z bio krávy, pořád to jsou párky. mě by ani nevadilo, e jsou v nich kůe a chrupavky, ale spí kvůli těm ečkům a to hlavně kůli dusitanu sodnému E250, který se přidává do vech uzenin. proto nekupuju ani unku ani dětskou unku, natěstí se bez toho celá rodina obejdem. ale pokud na nich trvá mají je v Globusu a tam mají také dětské párky, na kterých je napsáno e neobsahují dusitan sodný. Myslím e jsou vodnansky, kuřecí.
Není tady
Hurá do Globusu!!!Tulipánko a z čeho si myslí,e ty kuřecí bio párky jsou.Jsou se strojově ořezaného masa jestli má známého řezníka tak se ho optej co to je a pokud jde o E tak některá jsou ve vech uzeninách bez nich to prostě nejde.
Není tady
Problém je, e biopárky jsem bez E250 jetě neviděla, take kdy u nějaké kupujeme, tak ony Vodňanské - Natural se jmenují. Sice nebio, ale bez éček a sloení se dá přeít.
Není tady
Tulipánko,
já si dělám párky a buřtíky doma. Mám na robotu na ně nástavec, který mi je "sám" naplní do pravých střívek, které koupím v řeznických potřebách. Do 2x umleté masové směsi si dám co chci a mám jistotu, e jsou z kvalitního a čerstvého masa. Někdo je po uvaření jetě udí, ale to nedělám, jsou výborné i bez toho. Dělám i klasické vinné klobásy a s koupenými se nedají srovnat, ňam. Klobásy nedávám do mrazáku,dělám vdy čerstvé. Není to o moc větí práce, ne kdy dělám sekanou, umleto na robotu mám za chviličku a naplněno je za 5 minut. Pak je u hotové jetě pomalu vařím , podle síly a druhu masa, asi hodinu. Dělám jich víc a po vychladnutí je dám do mrazáku a mám je k dispozici kdy potřebuji.
Jsou troku jiné na chu ne koupené, protoe je neudím, ale jsou výborné, chutnají nám víc. Hlavně víme, co jíme.
Není tady
Já si myslím, e tohle je zvona ukázaka Bio věcí, které bio neviděli ani ze letadla....
Není tady