29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já bych se zase rád zeptal jaký je rozdíl mezi biopárkama a normálníma párkama...
Není tady
bio-párky jsou minimálně dvakrát dražší, jiný rozdíl není.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
V biopárkách by neměla být namletá kůže a chrupavky zvířat, ale mělo by tam být normální maso.
Dobrý den, já moc o biovýrobcích nevím, ani je moc nekupuji. Ale....... bio hovězí je z krávy, která se pase na louce, jí trávu atd. nejsou jí dávány žádné směsi ani hormony. Takže když z takového zvířete vezmete kůži a chrupavky, tak je z toho také biopárek ne?
Nebo máte krávu, která celý život stála v kravíně, nikdy nevidělá trávu ani slunce, a z té někdo udělá párek, do kterého nedá její kůži ani chrupavky, ale její maso, tak je to biopárek nebo ne? Je tam pravé maso.
Opravdu se na mě nezlobte, biopárky asi opravdu jsou, ale není to zavádějící název? Jo chápu bioovoce, biozelenina, biomaso, ale biopárek?
Upravil(a) JPMB (10. 9. 2010 14:18)
Není tady
JPMB,
proč bychom se na tebe měli zlobit?
Já toho o biopárcích také moc nevím, ale slyšela jsem, že by v nich prostě neměly být namleté zbytky a snad že by to mělo být z krav, které nejsou zavřené v kravíně.
Tak to chceme zkusit
Není tady
Pro Tulipanku bio párky se vyrábějí z masa zvířat z bio farem(jsou to farmy kde se nesmí krmit chemicky ošetřeným krmivem ani jinými chemicky upravovanými produkty) to znamená,že i pastva musí být čistě přírodní.
Tyto kritéria jsou přísně hlídány,jinak farmi nedostanou ověření bio.V Sasově u Jihlavy je bio farma i s bio jatkama.
Máteli zájem najděte si to na internetu kde se můžete informovat na mnoho zajímavého.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
V biopárkách by neměla být namletá kůže a chrupavky zvířat, ale mělo by tam být normální maso.
Není tady
řešíte tady kůži a chrupavky,ale uniká vám,že všude se přidávají éčka,která jsou škodlivá především a tyto jsou rovněž např. i v tzv.dětské šunce - jejich tam dokonce mnohem víc než v šunce klasické!
Není tady
Kuty, není éčko jako éčko, ty škodlivé jsou zpravidla zakázané, řada z nich je neškodná, řada z nich jsou přírodní produkty.
Není tady
havoc napsal(a):
Kuty, není éčko jako éčko, ty škodlivé jsou zpravidla zakázané, řada z nich je neškodná, řada z nich jsou přírodní produkty.
haha - a kůže a chrupavky snad nejsou přírodní produkty?
Není tady
Kuty napsal(a):
havoc napsal(a):
haha - a kůže a chrupavky snad nejsou přírodní produkty?
Nejen že jsou přírodní, navíc jsou i velmi zdravé.
I tak je nesnáším
Není tady
Já docela hodně bio výrobky kupuju, jezdím pro ně do německa kde jsou stejně drahé jako výrobky ne bio(máme to 10km), ale bio párky i když možná jsou z bio krávy, pořád to jsou párky. mě by ani nevadilo, že jsou v nich kůže a chrupavky, ale spíš kvůli těm ečkům a to hlavně kůli dusitanu sodnému E250, který se přidává do všech uzenin. proto nekupuju ani šunku ani dětskou šunku, naštěstí se bez toho celá rodina obejdem. ale pokud na nich trváš mají je v Globusu a tam mají také dětské párky, na kterých je napsáno že neobsahují dusitan sodný. Myslím že jsou vodnansky, kuřecí.
Není tady
Hurá do Globusu!!!Tulipánko a z čeho si myslíš,že ty kuřecí bio párky jsou.Jsou se strojově ořezaného masa jestli máš známého řezníka tak se ho optej co to je a pokud jde o E tak některá jsou ve všech uzeninách bez nich to prostě nejde.
Není tady
Problém je, že biopárky jsem bez E250 ještě neviděla, takže když už nějaké kupujeme, tak ony Vodňanské - Natural se jmenují. Sice nebio, ale bez éček a složení se dá přežít.
Není tady
Tulipánko,
já si dělám párky a buřtíky doma. Mám na robotu na ně nástavec, který mi je "sám" naplní do pravých střívek, které koupím v řeznických potřebách. Do 2x umleté masové směsi si dám co chci a mám jistotu, že jsou z kvalitního a čerstvého masa. Někdo je po uvaření ještě udí, ale to nedělám, jsou výborné i bez toho. Dělám i klasické vinné klobásy a s koupenými se nedají srovnat, ňam. Klobásy nedávám do mrazáku,dělám vždy čerstvé. Není to o moc větší práce, než když dělám sekanou, umleto na robotu mám za chviličku a naplněno je za 5 minut. Pak je už hotové ještě pomalu vařím , podle síly a druhu masa, asi hodinu. Dělám jich víc a po vychladnutí je dám do mrazáku a mám je k dispozici kdy potřebuji.
Jsou trošku jiné na chuť než koupené, protože je neudím, ale jsou výborné, chutnají nám víc. Hlavně víme, co jíme.
Není tady
Já si myslím, že tohle je zvona ukázaka Bio věcí, které bio neviděli ani ze letadla....
Není tady