29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky nemyslete si není to žádný měd a já mám co dělat abych mlíko udržela přes rozjeté střeva už je toho na mě moc
samo sebou jak jsem psala že spinka ta za 8 minut už řvala a ted sem ji musela utišovat a ted ji má zase manžel a mě už padají oči a představa že manžel za chvilku půjde spát a já budu muset čumákovat s malou až do minimálně 11 je děsná chjooo kdybych aspon mohla spát odpoledne ale to ně tady zateplujou ten panelák a já ač sebevíc utahaná u toho rachotu neusnu
Není tady
Tak na bok se Vašek přetočí snad od měsíce. Rád tak spává. A dneska se mi přetočil šestkrát sám na břicho.
Nevím, ale asi to taky není dobře tak brzo.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Jo a jak se psalo o tom otáčení na bok - Luci asi bude lenoch, zatím se jí nechce, ale je fakt, že když má látkovou plínu, tak není moc možnost, protože je ta plína větší...
Taky ji často nechávám v postýlce nahatou, to jí trošku na boček pomůžu, dnes se zapřela nožkama o šprušle.
Ale máme přece jen pokrok - už se docela nahlas řehtá a strká si palečky u nohou do pusinky.
Ale nožky si do papulky ještě nestrčí.
Není tady
Denny vašík je trošku větší váhová kategorie... Přes ten břich mu to možná nejde, ale brzo na to přijde, náš jakub cucal až po 4m.
Ale s tím otáčením je šikovný.
Není tady
Tak to je noc. Anička řve a řve a uklidní ji akorát prso, usne, za 5 min. zase řev a tak to trvá už 2 hodiny. Určo to má z očkování, přečetla jsem si negativní účinky: píše se neklid. Teda jestli tohle nás čeká za měsíc znova... Od toho očkování je čím dál neklidnější, dnes vyloženě uřvaná. Kolik dní to tak může trvat? Ještě nikdy tohle nedělala. Byla takové hodné miminko. Taky mám strach, jestli jí není něco jiného. Jak jsme šli na očkování v době pro zdravé děti,tak tam přišla nějaká pitomá maminka s dítětem s velkou horečkou mezi zdravá miminka.
Zítra vstávám v 5 kvůli plavání malého a ve středu zase, no to nevím jak vstanu.
Není tady
Koukám, jak máte šikovné děti. Anička se zatím neotáčí ani s nožičkama si nehraje, ale naučila se jednu věc, odráží se nohama v leže na zádech a jde jako-by do mostu. Dle rehabilitační sestry je tohle zrovna věc nežádoucí.
Není tady
Ahoj letňátka,
omlouvám se, že jsem k vám přestala chodit, ale internet absolutně nestíhám, přes den mi to děti nedovolí a večer si raději sednu ke knížce, takže se kolikrát za den na počítač ani nepodívám.
Jak se daří? Přečetla jsem si poslední stránku a celkem jsem hleděla, že nic moc, co? Myslím s pláčem dětí a spaním nespaním.... Já teda celkem hledím, protože Lukáš plakal v noci snad naposledy v porodnici.
Od té doby fakt nic, doma spal od prvního dne celou noc a teď se budí 1x - 2x v noci, to se ale vzbudí a začne si povídat a vyvolávat, nepláče. A furt je takovej spokojenej. Já mu od narození nasadila probiotické kapky za 700kč a od prdíků máme pokoj, můžu jíst, co chci, Lukymu nic nevadí a mlíčko mu chutná. Nevím, čím jsem si zasloužila takové dítko.
No ale co vy? Kdo tu ještě chodí? Odpadla jsem jenom já?
A měli byste si opravit nástěnku, máte ji jakousi velikou převelikou.
Není tady
ahojky
občas čtu vaše příspěvky a připomínám si jaké to bylo když byl Vojta malý. A těm co miminka pláčí držím palce a věřte mi - přejde to my řvali do třech měsíců a teď už o tom nevím. mozek rychle zapomíná nepříjemné věci.
Olii vydrž. nevím co máš se střevama, tak daleko jsem nedočítala, já mám crohna a tak vím že psychika u těhle nemocí dělá strašně moc. Zkus se uklidnit. Stresuješ se a přenášíš to na malou, to mi věř. Jestli každý den myslíš na to že zase večer bude řvát, tak si piš že bude mysli pozitivně!!! vím že se mi to kecá, ale mluvím z vlastní zkušenosti.
kolikrát jsem byla tak zoufalá, že jsem si i říkala jestli mi to za to stálo a jestli jsem tohle opravdu chtěla nikdy mě nenapadlo že mě něco takového napadne. Ale jsme jenom lidi že
a názor některých doktorů a psychologů je že koliku mívají děti úzkostlivých a nervózních matek ale je to k zamyšlení, máme ve chlívku maminu která od začátku jedla naprosto všechno a její malá neměla žádné problémy. A já jedla dva dny staré rohlíky a stejně jsme řvali. Možná to fakt jídlem nebude.
vybrečet bych takhle malé miminko jako máte vy nenechala, no já nenechám ani to moje roční, jsou ještě malé a jejich brečení je volání o pomoc a představte si sami sebe jak voláte o pomoc a víte že blízko jsou vaši nejbližší a nepřijdou. pro mě hrozná představa ono nemá jak jinak se projevit. mě moc pomohla knížka od Anne Bacus - Dítě pláče, co dělat - je to moc hezky napsané a vlastně píše že dítě má plakat, je to normální - spíš k zamyšlení je dítě co nepláče
hodně mě to uklidnilo.
dodnes máme problémy se spaním, Vojta se hodně budí a pláče nechce být v noci sám, když usne v osm tak do deseti je 5x vzhůru, už je to někdy opravdu únavný. nejdřív jsem říkala že vydržím do půl roka, do devíti, deseti měsíců, do roka, že už opravdu nemůžu, ale ono to jde, matka je neúnavný stroj od porodu jsem nespala víc jak tři hodiny v kuse. a žiju
a říkám si že máme jenom jednu šanci na každou minutu života svého dítěte a každá chyba se napravuje velmi těžko. to je to poslední co mě zadrží v nějakém radikálním rozhodnutí
je to jen můj názor a pohled na věc, držím všem palce ať máte tohle uřvané období za sebou a můžete se radovat z prcka který se přijde přitulit a z dálky vám posílá pusinky způsobem že byste ho sežrali stojí za to vydržet
Denny Vojtovi byly 3 měsíce a 10 dní když se poprvé přetočil - myslím že to není nijak brzo. A od té doby to dělal pořád. Oni dokážou být hrozně urputní když se něco naučí pořád to opakují
Není tady
Ahojky letňata,
jdu se přidat ke Gall. Ten její příspěvek je všeříkající.
Olísku vydrž. Opravdu to bude dobré a budeš mít to nejrůžovější miminko na světě. Hlavně buď v klidu. Opravdu to přejde.
Vzpoměň si, jak ti bylo, když jsi s malou otěhotněla a došla až k porodu. Nebylo to krásné?
A k tomu vázání vertikálně .... klidně važte. Ale musí se dobře fiksovat hlavička a hodně utahovat. Já tak vázala Danyho od začátku, bo měl široké balení a do kolíbky to s ním nešlo
Není tady
gall, prekrásny príspevok!
ja som minule premýšľala, že tie deti fakt musia revať. si predstavte že vás napr niečo svrbí alebo máte krivo tričko, alebo proste chcete zmeniť polohu. a neviete to.samy si nijako nepomôžu. to musí byť hrozné to nepatrí akou pokojujúci koment k plačúcim deťom, len mi to napadlo..
Není tady
Ahoj, no tak jsem si včera zkusila, jaké to je mít uřvané miminko - pocit teda nic moc. Řvala, až byla celá spocená studeným potem. Můj pocit: Něco mezi zoufalstvím, že nedovedu pomoci a nervozitou, že nestihnu uklidit a udělat jiné důleživé věci a vyspat se.
Nakonec když zabrala, byla noc klidná, kojila se doposud od půlnoci 3x a noc má ještě pořád. Teda nezávidím uřvaná miminka a doufám, že je to za námi no a lituji,že už jsem ji dala očkovat. Tak hexu dojedeme do konce a ostatní doufám počká až po roce - snad s tím Mudr. nebude mít problém. Už teď mě jemně tlačí do očkování proti pneumokoku. Hlavně že když se to očkování platilo - u synka - tak mi tvrdila, že to očkování považuje za zbytečné. Nějak rychle změnila názor po školeních farmaceutických firem.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Tak to je noc. Anička řve a řve a uklidní ji akorát prso, usne, za 5 min. zase řev a tak to trvá už 2 hodiny. Určo to má z očkování, přečetla jsem si negativní účinky: píše se neklid. Teda jestli tohle nás čeká za měsíc znova... Od toho očkování je čím dál neklidnější, dnes vyloženě uřvaná. Kolik dní to tak může trvat? Ještě nikdy tohle nedělala. Byla takové hodné miminko. Taky mám strach, jestli jí není něco jiného. Jak jsme šli na očkování v době pro zdravé děti,tak tam přišla nějaká pitomá maminka s dítětem s velkou horečkou mezi zdravá miminka.
Zítra vstávám v 5 kvůli plavání malého a ve středu zase, no to nevím jak vstanu.
Evi, Lucinka dostala očkování ve 3 měsících - Hexu a Prevenar - v jeden den, každou do jedné nožičky... Reakce nebyla žádná, je hodná pořád tak jak byla.
Může to být očkováním, ale taky třeba se trošičku mění, anebo co třeba zuby?
Já se taky bojím, že Lucinka přestane být tak hodná a změní se. Taky bych to těžko nesla.
Není tady
Jsem ráda, že se tady objevila Rustynka a že jsou OK, škoda, že se nepřidává aktivně...
Nástěnku se chystám upravit do nového chlívku, sama nevím, jestli tam mám nechat ty co k nám nechodí nebo je šoupnout někam pod čáru nebo je dát pryč.
Poradte co a jak.
Není tady
Gall.PetroP napsali jste to krásně a máte pravdu i adrianka má pravdu prostě musíme vydržet
Gall mám ulcerozní kolitídu a musím říct že se nestresuju fakt jsem v klidu začnu se stresovat až po 2 nebo 3 hodinách uspávání jinak se sní snažím mazlit mluvit hlavně at nekřičí ale prý se tahle blbá i ta tvoje nemoc rozjíždí velmi ráda na jaro a na podzim samo sebou nevyspání má taky hodně vliv bohužel ale to neovlivním leda že bych malou dala na noc pryč
a to bych nevydržela
a ona taky ne manžel mě kolikrát posílá spát že bude s malou do dalšího kojení a mě to nedá nemůžu ji nechat být i když vím že manžel by to zvládl ač s vypětím sil.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
eva4444 napsal(a):
Zítra vstávám v 5 kvůli plavání malého a ve středu zase, no to nevím jak vstanu.Evi, Lucinka dostala očkování ve 3 měsících - Hexu a Prevenar - v jeden den, každou do jedné nožičky... Reakce nebyla žádná, je hodná pořád tak jak byla.
Může to být očkováním, ale taky třeba se trošičku mění, anebo co třeba zuby?
Já se taky bojím, že Lucinka přestane být tak hodná a změní se. Taky bych to těžko nesla.
Oskárko, určitě to je u nás tím očkováním, protože jeden den ji očkovali a od dalšího dne je jiná a i v příbalovém letáku je napsána nežádoucí reakce neklid. Synek měl po očkování i teploty, zhoršený exém, ale neřval, 1. zub v 8 měsících. Anička neměla teplotu ani vyrážku, akorát je asi nějaká nervní, možná ji něco bolí a pochybuji, že by měla tak brzy trápení se zoubky. No teď už vypadá v poho, dospává.
Není tady
Jinak včera to docela šlo byla umrčená až do 22hod pak jsem ji uspala na rukou na míči vlezla s ní do postele a dokonce jsem mohla vytahnout s pod ní ruku ve 12 a jít se vyčůrat a pak spala vedle mě až do 2 co jsem ji nakojila a pak spala už v postýlce ted ráno po kojení ještě usla sice tlačí ale spí a já se v klidu nasnídala
Není tady
holky dejte nám hlas http://www.prettybaby.cz/main.html?photo=12744
Není tady
oliii napsal(a):
jak můžu dát fotky na letnatka 2010?
Olii fotky na Letnata nevím jak se dávají, měla to pod palcem Cieska, ta za náma nechodí Možná ještě to umí Sakura, ta sem ale taky moc nechodí!
Dej si foteny k sobě na rajče a my rádi kouknem.
Není tady
Ahoj holky,noc u nas dobra, ale nad ranem se zase nejak kroutila a hykala, tak jsem si ji vzala k sobe do postele a vydrzela asi do 6:45. No a pres den to spani je horsi. ted usnula v lehatku,ale ma dudlik,tak cekam,ze pri prvnim zavrteni ji dudlik vypadne a bude zase vzhuru.
To lehatko ma tu vyhodu,ze kdyz se zacne mrskat,tak si ho sama rozhoupe a nekdy ji to uklidni
Není tady
Jak dlouho nechavate mimca spat v lehatku? my ho nemame uplne rovne, to se ji nelibi,hlava je trochu zvedla, pro pater to asi nebude idealni, ale nas nespavec v tom toho zase moc nenaspi. No a kdyz je vzhuru,tak ji davame na zem na deku, tam se ji libi nejvic. V lehatku jen tak cumakovat teda vubec nevydrzi,ani kdyz houpu.
Není tady