|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
ahoj těhulky a babinetky,
dnes jsem 40t+1 ,čeká mě můj první porod a po dnešní kontrole se začínám smiřovat s tím,že budu přenášet a čeká mě vyvolání porodu.
napiště mi prosím jak vyvolání probíhá,co tam se mnou budou dr.dělat a vůbec svoje zkušenosti.je to kratší,nebo delší než se porod rozjede?
děkuju a hezký den
Není tady
lenulo, ještě nehaž flintu do žita, ještě se to klidně může rozjet samo... co se týká vyvolávání, každá nemocnice, jak jsem tak zjistila, má své vlastní postupy - někde vyvolávají už týden po termínu, někde i dřív...
já jsem nastupovala týden po TP do nemocnice (chtějí častěji monitorovat miminko, protože už může přestat fungovat placenta apod.), TP jsem měla 6.10., porod mi začli vyvolávat 15.10., malá se narodila druhý den večer... co se týká postupu, zavedou Ti tabletku a čeká se, co se bude dít, pak zavádí další podle toho, jak reaguješ nebo ne... jak bude reagovat Tvé tělo, nejde říct, někdo má kontrakce okamžitě a rychlý porod, někomu to trvá dél.... jeslti je kratší nebo delší než přirozený porod, to jde asi těžko určit, nikdo neví, jak by ten samý porod probíhal, kdyby se všechno rozjelo samo... znám maminky, co po první tabletě za pár hodin porodily, já osobně jsem měla porod hodně dlouhý...
moc držím pěsti, aby se ještě všechno rozběhlo samo
kdybys měla jakýkoliv konkrétní dotaz, klidně se ptej
Není tady
Ahojky,tak já první porod super rychlej bez jakkékoliv injekce nebo tablety
a tento jsem měla vyvolávaný 40+0 protože jsem měla vyšší tlak.Ve středu mi zavedli tabletku,celý den bolesti,ale nic(úplně zavřená
)-druhý den mi dali odpočinout a třetí den ráno v sedum tableta a Hamilton,kde mi během hodiny začaly hrozné bolesti a ty trvaly šest hodin-ale bolest byla nonstop,žádné intervaly mezi bolestma jsem neměla-v půl druhé jsem byla otevřená na osum a malej se narodil přesně ve 14.00 a to byla rychlovka,2x jsem zatlačila a byl ven-váha 3750 gr.nebyla jsem natržená ani nastřihlá-takže tohle bylo super
.Takže já osobně měla vyvolávaný porod mnohem horší než první.Ale zase je to individuální,každá to má jinak.Někomu stačí jedna tablety a jde to krásně.Držím palečky,ať se ti to rozjede samo.Ale věř,že se to dá vydržet a ten malej uzlíček na konci za to stojí

Není tady
Mno, já nevím, jestli ti tady tu moji zkušenost psát
Ale chtělas to.
Porod vyvolávali ve 42. tt (ve skutečnosti 40.tt), měla jsem počínající preeklampsii a přestárlou placentu.
Tabletu zavedli večer kolem desáté, ve tři ráno začaly bolesti, v 5 už byly po pěti minutách a Agi se narodila akutním CŘ další den v 6 ráno. Já byla na 5 cm a malá nesestupovala (měla přední postavení??).
Tak přeju, ať si to mimčo rozmyslí a rodíš bez vyvolávání 
Není tady
Ahojky, tak já měla 2 vyvolávané porody (a je to teda humus
), oba ve 37+4
1.porod v 9.30 zavedení tablety, 12.30 píchnutí vody, v 15.45 jsem byla otevřená na 6cm a malá se narodila v 16.05. Porod byl hrozně bolestivý, ale naštěstí krátký, s epiduralem.
2.porod v 9.00 zavedení tablety, 14.00 zavedení druhé tablety, v 18.00 jsem byla otevřená na 1 cm, v 19.00 na 9cm a malá se narodila v 19.30. Porod opět šíleně bolestivý, tentokrát ale bez epiduralu. Bohužel z mé strany oba porody hrozný zážitek.
Při vyvolávaným porodu najedou bolesti strašně rychle a jsou intenzivní.
Moje 3 kamošky měly jeden porod vyvolávaný a druhý přirozený, a prý ten přirozený byl úplně v klidu, oprotti vyvolávanému
. Jsem tě moc nepotěšila, co? 
Není tady

Lenulo 40+1 to se muze jeste kdykoliv samo rozjet, ale chapu, ze se zajimas i o tuto variantu. Ja mela 1.porod vyvolavany 41+2, druhy 40+3 spontalne (a fakt rychle, do porodnice jsme malem nedojeli, mala se narodila 19min po prijezdu)
Vyvolani: nastoupila jsem do nem. v nedeli, dali mi zatezovy test (oxytocin) a jen me monitorovali (byla jsem nekolikrat za ten den na monitoru), asi se jim v nedeli nechtelo rodit, ci co. V pondeli rano jsem dostala tabletu a sla lehnout, jak poznamenal Dr. tableta je draha, tak aby nevypadla
prvni kontrakce nastoupily v pul pate a hned po 3-4 min. V devet me prohlidl Dr. a naznal, ze se to muze i zastavit, ze jsem na 2cm, v jedenact povidal, ze jsem na ctyri a, ze k ranu porodim (jsem myslela, ze ho prohodim) a do rana nevydrzim, nastesti jsem se otevrela rychle a nez me dovezli na pripravnu, sla jsem rodit. Akorat mala nebyla dorotovana a taky, kdyz uz jsem mela rodit, tak se mi rozestupovaly kontrakce atd. proste tak nejak vse naopak. mala se narodila 52min po pulnici.
V mem pripade byl druhy porod rychlejsi a min bolestivejsi. Ale tezko rict, zda to je tim ze byl druhy nebo proto, ze byl spontalni.
Kazdopadne, tak ci tak, mam dve krasne holcicky, coz je nejdulezitejsi.
Drzim palce 
Upravil(a) akar (8. 9. 2010 14:48)

Není tady

Tak já mám dobrou zkušenost. Přenášela jsem 10 dní. Taky jsem z toho měla hrůzu, protože jsem slyšela jenom samé negativa. U mě to bylo v pohodě. V 7 jsem se hlásila v porodnici. Natočili mi EKG, v 8 zavedli pilulku, bolesti začaly cc 10 a 11:45 byl malý na světě. Měla jsem štěstí, že mi tak hezky zabrala. Byl to fofr
Třeba se Vám to rozjede samo. Nervy udělají taky svoje. Tak hodně štěstí
Ať to máte rychle za sebou.
Není tady
holky díky za info,
ještě jsem se chtěla zeptat zda jste měli po termínu poslíčky,nebo nějaké bolesti.Já mám už 3 den,ale dost slabé bolesti v podbřišku,záda v kříži pobolívají - ty už delší dobu,tvrdnutí břicha atd.ale podle včerejší ko.se to prý vůbec nechystá 
na ctg jsem měla za 20 minut 1 kontrakci a ani tu jsem necítila,kdyby mi to PA neřekla tak o tom nevím.
a do zprávy mi dr.napsala něco 2 cm,přitom předtím jsem měla po 3x napsáno 1cm,ale o co se jedná to nevím.hlásí to sestře vždy když mě vnitřně vyšetřuje.
Není tady
já měla vyvolávané 2 porody ale ne kvůli přenášení ale kvůli cukrovce.
Oba porody netrvali ani 12 hodin, u obou jsem měla epidurál - který prý napomáhá celému procesu otevírání atd, takže téměř bez bolesti.
Není tady
Leni, před porodem jsem neměla poslíčky snad ani jednou, na CTG nic ani ráno před vyvoláváním porodu a nález byl absolutně nic moc - čípek dlouhý a téměř zavřený...
ono se to může ale ze dne na den (nebo klidně i během pár hodin) změnit, takže jsem slyšela už i o "případech", kdy ráno těhotné Dr na prohlídce řekl, že vůbec nic a večer už rodila 
Není tady

Lenule, ja nemela za cele tehu zadne poslicky, zadne tvrdnuti bricha a poslouchala jsem cely zaver tehu, ze to na porod nevypada a skoncilo to vyvolanim. U druheho jsem sem tam nejake poslicky mela, ale i na KO den po terminu info opet "na porod to nevypada" a za dva dny byla mala na svete spontalne.
Nalez se muze zmenit velice rychle 
Upravil(a) akar (9. 9. 2010 11:05)

Není tady
Tak já poslíčky nevím co je...neměla jsem nikdy. Malému se nechtělo vůůůbec ven, prý se ani nic nechystá, udělal mi hamiltona i a nic, takže mi naplánovali CS..aby u mě nic neriskovali, když už nám to tak trvalo
CS nic moc, ale asi lepší než vyvolat..když to čtu 
Každopádně jsem slyšela mockrát, že se bude vyvolávat a pak se to rozjelo samo. Od nás Sudinka..že jooooden před vyvoláním tuším 
Tak ještě se nestresuj 
Není tady
Tak me praskla v osmem mesici voda ale nemela jsem zadne bolesti. Po 12 hodinach mi zavedli nejakou tycinku, kterou jsem v noci ztratila, Takze rano v osm mi zavedli z tuby nejaky gel. Bolesti zacali natvrdo a muzu rict, ze co jsem mela tu hned na zacatku bych prirovnala k tomu, co jsem mela u spontaniho porodu az na konci.
Po dvou hodinach bolesti jsem byla otevrena na pul cm, poslali me na sal, dali kapacky a epidural a pak uz to byla pohoda. Vubec zadne bolesti jsem necitila, jenom slabe tvrdnuti. V 20:20 jsem byla otevrena na 3 cm, v 20:45 na 10 cm a v 20:51 se maly narodil.
Vyvolany porod bohuzel hodne boli, protoze telo si prirozenou cestou nevytvari endorfiny ale brani se adrenalinem. Hodne adrenalinu blokuje i otevirani.
Ja jsem se podle PA otevrela az v dobe, kdy bolesti vyvolane gelem ustoupili a nastoupili mi ty prirozene.

Není tady

Nevím, jestli už nejdu s křížke po funuse a Lenula už to má za sebou, přesto... 
Ráno v osm 1/4 tbl, a hned přišly bolesti. Byla jsem z toho pěkně vykulená, protože jsem čekala bolesti jako při ms-jak se všude píše a jak jsem to slyšela. Ale u vyvolávaného porodu je to jinak...
V devět další čtvrtka tbl, a za tři hodiny už jsem byla na 6cm a byl připravený anesteziolog na epidurál. Ale už jsem ho nedostala, jelo se na sál a SC.
Takže abych to shrnula: Šíleně rychlý a šíleně bolestivý.
Upravil(a) Mihule (12. 9. 2010 20:35)

Není tady
Lenul, tak uz te to taky ceka...
Neuveritelne, jak to leti.
Lenul, ja mela oba porody vyvolavane, pac jsem pokazde prenasela dva tydny. A pokazde se nakonec porod rozbehl sam, nez jsem nastoupila na vyvolavani - prvni porod zacal tim, ze jsem 2 dny pred planovanym vyvolavanim trochu zakrvacela a pak prisly velice mirne bolesti jako na MS. Supala jsem hend do porodnice, jenze otvirani slo pomalu, tak me porod urychlili tabletama, ale ani to nepomohlo, tak mi dali jeste kapacky. Cela eskapada trvala 49 hodin, ale nechci te tim strasit, rodila jsem v japonske porodnici, kde vedou co nejprirozenejsi porody, bez medikace, nastrihu, holeni a klystyru apod., takze i ty vyvolavajici leky jsou velice slabe, aby to slo pomalu a co nejvic se to priblizilo prirozenemu prubehu porodu. No a podruhe mi praskla voda dva dny pred planovanym vyvolavanim, ale cely vecer po prijezdu do porodnice se az na mirne bolesti nic nedelo, otevrena jsem po cele noci funeni byla jen na 2cm, tak mi druhy den v 10 dopoledne dali tablety a pak uz to teda bylo raz naraz a mala byla v sest vecer venku. Takze od prasknuti vody ji to trvalo asi 25 hodin, ale oproti prvnimu tablety zabraly dobre - trvalo to od prvni tablety jen osm hodin. 
Není tady

Ahojky tehulky jsem 37 +3 a chtela jsem zeptat jestli si muzu pristi tyden nechat vyvolat porod kamaradka si ho nechala vyvolat ve 38 tt dekuji za odpoved
Není tady
nutelka napsal(a):
Ahojky tehulky jsem 37 +3 a chtela jsem zeptat jestli si muzu pristi tyden nechat vyvolat porod kamaradka si ho nechala vyvolat ve 38 tt dekuji za odpoved
Sice už nejsem těhulka,ale není to tak dlouho,kdy jsem byla 
"Kamárádka si nechala vyvolat porod ve 38 týdnu''
,to se mi nezdá,pokud je k tomu nějakej důvod,tak se to dělá normálně,ale nemyslím,že to bylo na její přání-a pokud ano,tak jedině musí mít hodně známého doktora.Už vidím sebe jak jdu ve 38 týdnu sem do porodnice a řeknu,že chci vyvolat porod tak brzo bez důvodu,že prostě jen chci
!!!!!!!Tak mě vyhodí
A proč vůbec chceš porod už vyvolat?????Já rodila 2x a druhý porod jsem měla vyvolaný 40+0 kvůli tlaku a můžu ti napsat,že to bolí mnohem a mnohem víc,takže nespěchej a počkej až se to rozběhne samo-máš ještě chvíli čas 
Není tady
Nutelko, jak píše Any - jen tak na přání Ti porod určitě nevyvolají...i švagrové, co rodila u hodně dobrého známého, vyvolávali porod až cca 2 dny před termínem a to u ní bylo už všechno nachystaná, byla částečně otevřená a jen to trošku "naťukli", aby porod rozběhli...
jinak se vyvolává buď v případě těhucukrovky dřív, pokud je nějaký problém (tlak nebo jakýkoliv jiný problém) a potom při přenášení - ve většině nemocnic tak týden až 10 dnů po TP....
osobně mi vyvolávali porod 10 dnů po TP a hodně doufám, že se tomu příště vyhnu a půjde to přirozeně, protože 35 hodin nechutných kontrakcí téměř nonstop opravdu znovu prožít nechci 
Není tady
Vim, ze v cizine (v USA) porod "na prani" je mozny - ale to spis cisarskym rezem nez vyvolavanim. Treba syn Johna Lennona, Sean, se narodil planovanym cisarskym rezem, aby mel narozeniny ve stejny den jako jeho otec. U nas si to asi taky muzou dovolit jen celebrity za pekne tucnou provizi pro doktory. Jinak o mych dvou vyvolavanych porodech rozhodoval lekar a naopak chtel vyvolavat co nejpozdeji, drive ani nahodou. Obe decka se narodila ve 42tt. A porody doooost dlouhe. Taky jako ANY doporucuju spise nechat tomu volny prubeh, pokud to de. U me byl problem v tom, ze jsem prenasela a pak i kdyz uz to nakonec zacalo prirozene, bylo to prilis pomale, tak tomu pomohli lekama.
Není tady
Souhlasím s holkama...opravdu nechápu a nevidím důvod, proč chceš porod vyvolat dřív, nebo máš nějaké konkrétní problémy??? Měla jsem dva vyvolávané porody na začátku 38 tt a byla to teda hrozná bolest a porod byl totálně nepřirozený, nehledě na to, že jsem neměla ani připravené porod. cesty. Nemít problémy jaké jsem měla, tak by mě v životě nenapadlo jít do vyvolávanýho jenom tak, že prostě chci
A doktoři ho taky jen tak neudělají, to musíš mít opravdu někoho známého, kdo by ti ho vyvolal...
Není tady
Přidávám se k holkám, já měla vyvolávaný porod po termínu, 26 hodin soustavných kontrakcí a nakonec mě museli šmiknout, protože jsem na to zjevně nebyla připravená ani já ani malá 
Není tady
Porod se dříve než ve 40. týdnu těhotenství vyvolává jen ze závažných důvodů - zdravotních ne na přání maminky, takže určitě ti ho lékaři "jen tak" nevyvolají.
Mmch. já měly porody vyvolávané tři ze tří - všechny - z důvodu přenášení, pokaždé jsem rodila ve 41+-3 dny - sedm až deset dní po termínu, nikdy mi porod nezačal sám. Takže můžu konstatovat, že to co začíná přirozeně nejspíš postupně - nemůžu mluvit jen z "doslechu"
, u vyvolávaného se mi pokaždý rozběhlo takovým tempem, že jsem myslela, že se zblázním.
U prvního píchli plodovku před polednem, rodila jsem v 15.20, u prostředního v 11, rodila jsem ve 14.45 - takže pokaždé okolo tří hodinek - ale ty bolesti stály za to, nikdy jsem epidurál neměla a potřetí to byl opravdu fofr, píchli mi vodu přibližně ve 13.05 a nejmladší se narodil ve 13.42 - ani doktor nestihl porod
, nestihla se příprava a rodila jsem jen za přítomnosti por. asistentek, mudr přiběhl potom - trvalo to celých cca 40 minut.
Upravil(a) sylviik (20. 10. 2010 8:30)
Není tady

ahojky tehulky a maminky jen sem se chtela zeptat jelikoz ta kamaradka mi rekla ze si porod nechala vyvolat ve 38tt me se to take zdalo divne a mockrat dekuji za odpoved radeji si pockam az malej bude chtit jit na svet sam moc dekuji
Není tady
Nutelko, tak tak, rozhodne nic neuspechavej, at je miminko v brisku co nejdele potrebuje. 
Není tady