3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Zdravím, prosím o radu.
Budu se rozvádět se svou enou, byli jsme svoji rok a měsíc. Ale u cca 4 měsíce (od května) spolu neijeme, bydlí u nového přítele. V době, kdy jsme spolu jetě ili, jsme počali dítě, které se má narodit v lednu roku 2011. Do té doby chce být ena u rozvedená. Budu mít právo na styk s dítětem, i kdy v době jeho narození u nebudeme manelé, ale kdy biologickým otcem jsem já? Případně pokud to právo mít budu, jak často bych ho mohl vídat? Existují v tomto směru nějaká omezení? Výchova zůstane na matce, která bude mít dítě u sebe. Já bych chtěl dítě vídat alespoň kadý druhý víkend, je to moné?
Není tady
Právo na styk, ale i povinnost přispívat na jeho výivu, pokud je skutečně dítě tvoje, mít bude. Vekerá úprava proběhne u soudu. SOučansně není nidke psáno, e dítě nebude moc mít ve své péči.
Není tady
Ano, s povinností příspívat na výivu počítám. Resp. částku asi stanoví soud, e? A pokud je BM nezaměstnaná, budu platit něco i na ni, kdy bude na mateřské, a nebude vdaná? Jinak dítě (stále jetě nenarozené, ale věřím, e ve dobře dopadne) bude asi muset mít zpočátku v péči BM, ne? Kvůli péči o něj, kojení atd. Jinak s BM jsme se dohodli, e v péči ho bude mít ona. Ale bojím se, e by mi mohlo být nějak znemoněno vídat dítě, tak často jak bych chtěl - tj jednou za 14 dní (zatím kratí dobu, a bude dcerka větí, tak třeba celý víkend). BM to připadá moc často, a nevím, jestli bude ochotná se se mnou dohodnout...
Není tady
Pokud se týká výe výivného na dítě, pak pokud se neddohodnete na dohodě o výi výivného a současně i na svěření do péče po rozvodu, pak to stanový na základě příjmů soud.
Ohledně výivného na rozvedenou matku pak pokud by zůstala rozvedená pak by soud jistě výivné na rozvedeného manela stanovil na základě návrhu. Pokud ale bude vdaná pak zde by soud asi nepřiznal výivné. Mohl by vak stanovit nějaké náklady na pořízení výbavy a nákladů na slehnutí.
Pokud se týká styku s dítětem pak zde i u "mimin" platí, e je moné aby dítě bylo u druhého rodiče i déle ne pár hodin mezi "kojením", pokud matka kojí. Ono na počátku toto bývá opravdu sloiteé ale s věkem dítěte bude moné v suladu s ustanovením soudního řádu upravovat styk s dítětem podle jeho potřeb a moností a to i "proti" přání matky. Ovem bude to boj.
Osobně bych s ohledem na to, e tvoje BM se "zatoulala" volil bych jistotu otcovství a pak následně to co otci přináleí.
Není tady
Já tedy prakticky nevím, jak to probíhá, ale kdy si představím tu situaci u sebe, jak bych to řeila, tak fakt nevím. Půl roku jsem jen kojila a to kadou druhou hodinu a nějak nechápu - cituji - e je moné aby dítě bylo u druhého rodiče i déle ne pár hodin mezi "kojením", pokud matka kojí. Pravda je, e jsem neodstříkávala, protoe pak se mi prsa nalívala nerovnoměrně a holka řvala hlady... čili chodící mlíkárna. A kdy můu kojit, tak nehrozí umělá výiva... Prakticky si to neumím přestavit.
Pokud mám v okolí případ rozchodu rodičů před porodem, tak dítě si vzal otec a kolem roku a půl na víkend, jinak chodil domů k matce a postupně třeba do parku - prostě odpoledne pár hodin... Na doporučení psycholoky si ho vzal na týden v létě a kolem kolkového věku... to u asi záleí i na dítěti, v tomhle věku.
Asi bych nenadřazovala svoje právo na dítě nad jeho pohodlím v prvních měsících tak straně důleitým pro vývoj... i kdy otce chápu, tak bych postupovala citlivě. Ne kvůli matce - kvůli dítěti. A z pisatelova psaní cítím, e prostě má otec právo a přes to vlak nejede. Moná to tak ani nemyslí - jen suchá řeč práva - nechci mu nic podsouvat, ale to není můj styl a jeí se mi chlupy, kdy to čtu/slyím.
Musí k tátovi, je to jeho víkend... co na tom, e dítě chtělo s kamarády na vandr (u těch starích)...
Zas na druhou stranu, Markus asi ví, proč se na to ptá - moná jeho ena operuje miminem a tlačí ho ke zdi. Nový partner, to se asi těko bude hodit návtěva bio otce u miminka. Tak bude Markus muset přitlačit taky - buď přijdu, kdy on nebude doma, nebo se budeme handrkovat o dítě - to mu snad neudělá, ne? Protoe právo na své dítě má a hlavně - ono má právo na otce... To nepopírám a respektuju.
Ale vdycky je lepí se dohodnout. Zjistit, co a jak a být připraven. Ale na vyjednávání - ne vydírání...
Upravil(a) javena (7. 9. 2010 11:53)
Není tady
Javena - no je to to tak, e já bych se raději dohodl, ne se tahal po soudech, to by opravdu odnesla hlavně malá. Ale bojím se, e kdy nebudu mít něco pevně daného ve smlouvě, tak e by se mi to mohlo do budoucna vymstít. Třeba e bych netrval na návtěvě kadý druhý víkend (např. kvůli práci, nemoci nebo tak), a věřil bych v domluvu. Ale co kdy se to pak obrátí proti mě, a já malou uvidím opravdu jen jedinkrát za měsíc? Právě proto mě zajímá ta úprava smluvy. Naprosto chápu, e malá se mnou měsíc po narození těko bude celý víkend... Ani to nechci, ale i tak bych ji rád viděl, alespoň chvilku (tím nechci říct, e mi pět minut bude stačit a čau). Bohuel návtěva u nového přítele doma není nejlepí nápad, kvůli vztahu, jaký spolu máme. A nechtěl jsem, aby z mého příspěvku čiilo to, e mám právo a konec. Já se právě bojím, abych ho mohl vůbec vídat... Pevně věřím, e se s BM budeme moci vdy dohodnout jako dva rozumní lidé, ale chci být nějak pojitěný, kdyby to tak nelo...
Není tady
Milej Markusi, průvih je v tom, e jakákoli smlouva ti nezaručí její plnění, ví. Dokonce ani soudem určený styk s dítětem nemusí být vdycky dodrován (i kdy jsou tam sankce, pravda). Ale podívej - jednou rýmička, podruhý zoubky, potřetí jánevímco... a ukáou ti malou 1-2x za kvartál. No a pak je celkem jednoduchý dokázat, e tě dítě skoro nezná jako tátu, obzvlá kdyby tvojí skoroex napadlo, e její přítel by byl "lepí" a na tebe by zbylo akorát to placení. Pikantní by bylo, kdyby ten prcek nebyl tvůj (má jisototu?), ale protoe je z loe manelského, byl bys povaován za otce...
Není tady
Markusi, to já pochopila. A upřímně, jako otec malého či jetě nenarozeného dítěte bych se taky bála, jak to bude... Nejsme vechny stejné a leckdy se snaíme přetáhnout děti na svou stranu - u těch malých je to hračka. Je nemocná, u babičky... přijď přítě - jsme na víkend u známých, přijď přítě... a takhle to můe dopadnout tak, e dítě tátu nezná a ani k němu nechce.
Mě tam prostě bouchla do očí ta věta, co jsem vytučnila. Dítě má smůlu - rodiče mají přeci práva...
Tak ti budu dret pěsti, aby to dopadlo co nejlíp. Určo se musíte rozvést a tam se bude dítě projednávat. Skočila bych na sociálku, jak mám postupovat a plus rady tady a kdo co doplní ze známých a hodila to na papír... Nikde není psáno, e jí nemůe po rozumný domluvě vzít denně na hodinu ven, kdy bude partner BM v práci, nakonec i kdy bude doma - vybral si těhotnou enskou, kterou partner neopustil, čili se dá předpokládat zájem o dítě - ale víme, jak to chodí. Některý holky tady by daly nevím co za to, kdyby otec jejich dětí projevil zájem a jiný by ho dětem nejradi krtly ze ivota. No, jo, no... ivot je barevnej.
Kadopádně má na dítě nárok a tvá ena by to měla vědět aby si moc nevyskakovala. Ona je nejspí ta, co odchází, ta, kdo má vztah - můe mít pocit, e má navrch... a podle toho jednat. Neukodí, vrátit ji na zem.
Není tady
To, e mě dítě nebude znát jako tátu, si bohuel uvědomuji. Pokud bude BM s nynějím přítelem, pravděpodobně bude jako tátu brát více jeho. To ale neznamená, e se jí jen proto vzdám. I tak jí chci vidět, a zajímat se o ni. A jestli je dítě moje, ano, jsem o tom na 99% přesvědčen. Mám ale pouze tvrzení matky (ale proč by mi lhala, bylo by jednoduí říct, e otcem nejsem, a u by mě nemusela nikdy vidět).
Smlouva sice nezaručí plnění, ale dává mi v případě neplnění trochu anci bojovat, ne? Nebo to s ní vzjde tak, jako kdybych ádnou nesepsal?
Není tady
proč by mi lhala, bylo by jednoduí říct, e otcem nejsem, a u by mě nemusela nikdy vidět
Teď budu hnusná - třeba proto, e jí zřejmě bez problémů bude platit. Jinak stačí, aby se ikovně přestěhovala někam dál a neuvidí tě stejně.
Blbý je to, e kdy nebude platit, jsi stíhatelnej, případně exekuovatelnej, kdeto při neplnění smlouvy na ní nemá páku. Krom toho soudu teda.
Není tady
Markusi, na neplnění snlouvy musí mít člověk aludek a předpokládám (a z okolí vím), e pokud je člověk jak tak sluný, domluvu dodrí. I kdy to třeba trochu skřípe.
Čili - smlouva ti dává monosti při neplnění něco podniknout, ale v tomto státě... no, i tak je lepí mít to černý na bílým.
Teď jsem chtěla napsat, e rozumný rodič nemá potřebu nahrazovat dítěti tatínka jiným a e není důvod k tomu, aby si dítě myslelo, e otcem je partner maminky a ten, co chodí na návtěvu je strejda Lojza... ale já nevím, co se honí komu hlavou. A občas to jsou perly, take tě chápu.
Pokud táta funguje... proč to měnit násilně. Nehledě na to - amstr teď funguje... za rok, dva nemusí... tak proč krtat někoho, kdo funguje a shánět pak někoho jinýho, kdo bude dělat tátu...
Ale tady se předpokládá trocha slunosti a rozumu a ten se můe bohuel vytratit i u lidí, u kterých bychom to nečekali.
Není tady
Tak zasa ja by som ete nepredjímala - a nevieme dos nai o moemntálnej situácii, tobô o budúcnosti - netrúfla by som si na akékžovek prognózy. Rozumný človek si povie, e čím viac má diea dospelých "parákov" alebo povedzme "opôr" na svojej strane tým lepie; tak dúfajme, e tvoja skoroex je rozumná osoba, aj v záujem malej.
Není tady
Sel, ví jak to je - předem varován, dobře připraven Aneb nemusí vyuít vechny monosti, ale je dobré o nich vědět.
Není tady
Markus Aske napsal(a):
To, e mě dítě nebude znát jako tátu, si bohuel uvědomuji. Pokud bude BM s nynějím přítelem, pravděpodobně bude jako tátu brát více jeho. To ale neznamená, e se jí jen proto vzdám. I tak jí chci vidět, a zajímat se o ni. A jestli je dítě moje, ano, jsem o tom na 99% přesvědčen. Mám ale pouze tvrzení matky (ale proč by mi lhala, bylo by jednoduí říct, e otcem nejsem, a u by mě nemusela nikdy vidět).
Smlouva sice nezaručí plnění, ale dává mi v případě neplnění trochu anci bojovat, ne? Nebo to s ní vzjde tak, jako kdybych ádnou nesepsal?
Aske jsi mlád, pln eutuziasmu a první dítě je první dítě. On s těma procentama bych si tak jist nebyl. Ono za stavu současné vědy, ani matka není jistá, ba ani oba rodiče.
Ono jak ti napsala Helena, a pokud tada projde tohle vlákno, kde jistě najde informaci, jak ne vechny, ale najdou se zde matky, co otce svých dětí povaují za dobrou kasičku-pokladiničku. Proč by (i tak nějak naočkována přítelem) si z tebe na dalích nejméně 20 let tu kasičku udělala. A to tě nechci strait, ale kdy holka pár dnů po svatbě vezme kramle a jde za jiným, pak dívaje se dompředu moná to bude holka přelétavá, nota bene v tomto okamiku si nechce rozházet přítele tím "drahoui, jsi otcem". Proč to nechodit, kdy zákon tomu přímo nahrává na tebe. Moná ti uniklo, ale je to cca dva měsíce zpět kdy Ústavní soud zruil část zákona ohledně otcovství nebo doba po kterou se dalo určit otcovství byla krátká. Pokud si pamatuji pak zde soud říkal, e více jak jedna třetina děti neije s biologickým otcem. Já ti nevím, ale pokud matka na straně jedné říká jsi otcem a současně tím samým dechem říká e vidět jen podle ní tady bych větřil kuliárny. Nutit nemohu ale do potvrzení otcovství bych el.
Má recht kdy říká, e smlouva se má plnit a v případě neplnění bojovat. Jene aby jsi se nevysílil kvůli boji o malicernosti a to podstatné jako ivot ti pak celý uletěl jak vítr na d mořem. Tak nějak bych ti doporučil vlákno Cyrána, i kdy není to o malém dítěti ale o vztahu.
Není tady
Tak tady souhlas s Pisatelem - do testů bych la, i kdy od maminek, co toto podstoupily vím jak moc je to od otce dítěte ranilo... ale to byly eny oputěné otcem dítěte v těhotenství a tento akt je srazil po narození dítěte na kolena... Ale pokud jste se rozeli z její strany krátce po otěhotnění, dá se předpokládat jistou dobu paralelní vztah a ta monost, e otcem je nový partner tu prostě je. A protoe milenec je formát, má o ni zájem i s tvým dítětem, ena zruí plán A - zůstanu vdaná a neřeknu mu nic a nahrazuje ho plánem B - budeme spolu, báječná rodinka a manel na dítě zapomene, vdy jakej vztah můe mít chlap k miminu...
Vím o jedné, co měla milence, se kterým ila společně s manelovými dětmi a kdy otěhotněla, nebylo to s milencem č. 1, ale č. 2... co tedy neřekla ani jednomu. Na dítě platí milenec č. 1, stará se o svoje cizí dítě i její cizí děti a ona si uívá dál, ale s milencem č. 3... Nejsme vechny kytičky něné, jsou mezi námi i Adély, co tě zbaljznou, e po tobě zbydou stěí boty...
Není tady
Tohle píu za dceru, které se tato záleitost týká asi nejvíc, a moc jí bolí o čem si tu vichni, kteří o tom nic nevědí, píou. A to by měla mít klid... Nikdo z vás CHYTRÝCH kromě ní a Marka neví, jak to je a přesto si troufáte někoho odsuzovat. Mrzí mne, Marku, e to takto ventiluje a čas na osobní setkání a domluvu s mou dcerou sis nenael. Navíc jsi mi slíbil, e nic nebude hrotit a domluvíte se rozumně. Co nyní čeká? A co na to mamča, nebo ta o tomhle neví?
Snad jsem na tohle u moc stará a nechápu, nebo je taková doba, e se problémy řeí "na ulici" a ne doma? To opravdu nejste schopni normálně komunikovat s lidmi, které znáte osobně?
Není tady
Do jisté míry chápu rozhořčení maminky, ale opravdu jen do jisté - moji rodiče mi do ivota a za mě nemluví a nikdy to nedělali... nicméně si stojím za tím, co jsem tu psala. Chytrá, nechytrá, Markus chtěl poradit, tak radíme... Kdyby sem napsala Kerstin (předpokládám, e maminka pouila její nick), tak jí poradíme taky...
Není tady
Rozhořčení maminky chápe asi kadý, neb ta vidí jen své dítko, za které by ruku do ohně dala. Ovem ani vlastní dítě nemusí vdy mluvit pravdu svému rodiči - ani já svým rodičům neřeknu zdaleka ve.
Také jsem si zde neviml ádného odsuzování budoucí matky, pouze rady Markusovi na co si dát pozor, co ve se můe stát, jeliko čert nikdy nespí.
Markusi, dle toho co jsem zde od Tebe četl, bych si na Tvém místě o test otcovství určitě zaádal.
Není tady
Markus Aske napsal(a):
Zdravím, prosím o radu.
Budu se rozvádět se svou enou, byli jsme svoji rok a měsíc. Ale u cca 4 měsíce (od května) spolu neijeme, bydlí u nového přítele. V době, kdy jsme spolu jetě ili, jsme počali dítě, které se má narodit v lednu roku 2011. Do té doby chce být ena u rozvedená. Budu mít právo na styk s dítětem, i kdy v době jeho narození u nebudeme manelé, ale kdy biologickým otcem jsem já? Případně pokud to právo mít budu, jak často bych ho mohl vídat? Existují v tomto směru nějaká omezení? Výchova zůstane na matce, která bude mít dítě u sebe. Já bych chtěl dítě vídat alespoň kadý druhý víkend, je to moné?
Markusi a ses si opravdu jisty,ze to dite je tvoje?Pises,ze tvoje manzelka ma noveho pritele.Urcite ho mela i v dobe poceti ditete.
Není tady
Erem, tys tomu dala - dalí pochybovač...
Zvlátní je, e kdy to někdo napíe na právním, kdy u se jedná o rozvodu, je to přemoudřelej pomalu idiot, co nebere ohled na budoucí matku a její matku.
Toté napsala nejedna přispěvatelka v diskusi na těhulích v době, kdy manelka opustila společnou domácnost - ale to jsou kámoky, tak ty asi můou.
Ani bych to sem nepsala, kdyby to kdosi jménem dcery neuvedl do osobní roviny. Do tý doby tu byl nějakej Markus a jeho nějaká ena a jejich budoucí dítě a jejich rozvod. Teď u je to jinak.
Chtěla bych touto cestou poděkovat mojí mamince, e je taková, jaká je. I kdy byla doba, kdy jsem si myslela, e je straná, musím se jí omluvit. Velmi jsem se mýlila.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Markus Aske napsal(a):
Zdravím, prosím o radu.
Budu se rozvádět se svou enou, byli jsme svoji rok a měsíc. Ale u cca 4 měsíce (od května) spolu neijeme, bydlí u nového přítele. V době, kdy jsme spolu jetě ili, jsme počali dítě, které se má narodit v lednu roku 2011. Do té doby chce být ena u rozvedená. Budu mít právo na styk s dítětem, i kdy v době jeho narození u nebudeme manelé, ale kdy biologickým otcem jsem já? Případně pokud to právo mít budu, jak často bych ho mohl vídat? Existují v tomto směru nějaká omezení? Výchova zůstane na matce, která bude mít dítě u sebe. Já bych chtěl dítě vídat alespoň kadý druhý víkend, je to moné?Markusi a ses si opravdu jisty,ze to dite je tvoje?Pises,ze tvoje manzelka ma noveho pritele.Urcite ho mela i v dobe poceti ditete.
Ne, neměla.
S nynějím přítelem jsem se dala dohromady a po oficiálním rozchodu s manelem, kdy vyichni věděli, e spolu u více nebudeme. Jen abyste tady zbytečně nelámaly svoje přemoudrý hlavy, uvádím to na pravou míru...
Na jednu stranu tu píete, e Markusovi pouze radíte, ale tohle mi přijde jako dost luxusní soud mé osobnosti.
Není tady
Kerstin napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Markus Aske napsal(a):
Zdravím, prosím o radu.
Budu se rozvádět se svou enou, byli jsme svoji rok a měsíc. Ale u cca 4 měsíce (od května) spolu neijeme, bydlí u nového přítele. V době, kdy jsme spolu jetě ili, jsme počali dítě, které se má narodit v lednu roku 2011. Do té doby chce být ena u rozvedená. Budu mít právo na styk s dítětem, i kdy v době jeho narození u nebudeme manelé, ale kdy biologickým otcem jsem já? Případně pokud to právo mít budu, jak často bych ho mohl vídat? Existují v tomto směru nějaká omezení? Výchova zůstane na matce, která bude mít dítě u sebe. Já bych chtěl dítě vídat alespoň kadý druhý víkend, je to moné?Markusi a ses si opravdu jisty,ze to dite je tvoje?Pises,ze tvoje manzelka ma noveho pritele.Urcite ho mela i v dobe poceti ditete.
Ne, neměla.
S nynějím přítelem jsem se dala dohromady a po oficiálním rozchodu s manelem, kdy vyichni věděli, e spolu u více nebudeme. Jen abyste tady zbytečně nelámaly svoje přemoudrý hlavy, uvádím to na pravou míru...
Na jednu stranu tu píete, e Markusovi pouze radíte, ale tohle mi přijde jako dost luxusní soud mé osobnosti.
Kerstin, mám dvě kámoky který to absolvovaly - testy DNA. Rozely se s otcem svého dítěte a oni chtěli mít jistotu. Uznej, e platit dvacet let na cizí dítě je nefér a ne kadá jsme férová. To, e jsi v té situaci by ti měl usnadnit fakt, e rozchod jsi iniciovala ty. Ty mý dvě kámoky to měly horí - opustil je partner a já jsem tak hnusná bestie, e jsem jim řekla, e se chlapům nedivím. Natěstí jsou to holky s mozkem v hlavě a pořád se kamarádíme. Moná si na mě cení to, e nechodím s medem, ale upřímností. Neber to osobně - do osobní roviny to dostala tvoje mamka. Za to my nemůeme.
Jestli chce poradit, zalo si vlákno a já ti tam písnu, jak postupovaly ty kámoky v době, kdy byly děti miminko a otec je chtěl vídat. Neznám ani tebe, ani tvýho manu - rada jako rada. Já to nerozliuju.
Není tady
Javen, ono by mi nelo a tak o vá přístup, jako o manelův...zase sem napsal polopravdu, protoe přesně vytuil, jaké budou vae reakce... U jsem se s ním o testech bavila (krátce po odchodu) a to řekl, e mi věří a jetě se omlouval, e to vůbec vytahoval. Jeho otec pak opět zpochybňoval, zda je dítě jeho, a Markus opět sliboval, e to není z jeho příčiny a on s testy nechce mít nic společného, e ví, e to dítě jeho je...a tvrdil to i mým rodičům (kteří s ním doteď měli úplně bezchybný vztah). Teď se pro testy rozhoduje pouze díky příspěvkům v tomhle vláknu, kde napsal zrychlenou verzi...
Nevím, kdyby to nechtěl rozmazávat, jak tvrdil mně i ostatním, napsal by někomu SZ, nebo si nael info na netu, a u vůbec by to nemusel řeit na BB, kam jsem původně chodila já jakoto snailka... Přijde mi to jen jako způsob, jak se do mě nenápadně naváet - ne z vaí strany,ale z jeho.. Vy mně přeci jen neznáte a on je opravdu dobrý pisálek, umí zahrát na city a vybrat správná slova...
Nechápu, proč to nemoh řeit jinak, to je vechno... Se mnou to jetě ani osobně neprobral, ale s váma u jo...
Take se omlouvam, e píu mimo mísu, u opravdu končím
Není tady
Kerstin napsal(a):
Tohle píu za dceru, které se tato záleitost týká asi nejvíc, a moc jí bolí o čem si tu vichni, kteří o tom nic nevědí, píou. A to by měla mít klid... Nikdo z vás CHYTRÝCH kromě ní a Marka neví, jak to je a přesto si troufáte někoho odsuzovat. Mrzí mne, Marku, e to takto ventiluje a čas na osobní setkání a domluvu s mou dcerou sis nenael. Navíc jsi mi slíbil, e nic nebude hrotit a domluvíte se rozumně. Co nyní čeká? A co na to mamča, nebo ta o tomhle neví?
Snad jsem na tohle u moc stará a nechápu, nebo je taková doba, e se problémy řeí "na ulici" a ne doma? To opravdu nejste schopni normálně komunikovat s lidmi, které znáte osobně?
Trochu se v tom ztrácím tohle jsem pochopila jako e píe matka a příspěvek nad tím u píete o osobním útoku ??
Tomu moc nerozumím
Není tady
Nuni napsal(a):
Kerstin napsal(a):
Snad jsem na tohle u moc stará a nechápu, nebo je taková doba, e se problémy řeí "na ulici" a ne doma? To opravdu nejste schopni normálně komunikovat s lidmi, které znáte osobně?Trochu se v tom ztrácím tohle jsem pochopila jako e píe matka a příspěvek nad tím u píete o osobním útoku ??
Tomu moc nerozumím
To první psala moje mamka (o čem jsem nevěděla, abyste si tady nemysleli, e jsem ji musela navádět... ), příspěvky nahoře u píu já sama, zde zmiňovaná skoroexmanelka
Není tady