|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1 2
Nojo tak teď vypadám jako naprosto nezodpovědnej otec kterej hazardoval s životem vlastního dítěte jelikož mu nedopřál monitor dechu, asi se půjdu někam za roh zastřelit 
Upravil(a) Jeňýk (23. 2. 2006 11:18)
Není tady
Tak se hlavně pořádně oblíkni a miminko pořádně zabal.... jo a taťka ať zajistí neustálý přísun topení do stanu ve kterým budete pobývat 
Není tady
Do stanu? Kde žiješ,to chce něco origoš né?Stan neberu,jedu jen tak.
a 
Není tady
Jéééžišmarjááá teď to zas bude na mě.... krvelačný Jeňýk z Babinetu vyhnal nebohou matku i s malinkým mimískem ven na mráz neboť jí pomluvil monitor dechu a ona se teď obává o život svého dítěte
vrať séééé
Není tady
Neboj krvelačníku,pořád jsme tu a na procházku pujdem až se malá vzbudí.S tou nemocnicí to nebude tak horké,máme ji daleko.
Není tady
Fuj to se mi teda hned líp dejchá 
Není tady
Holky nešilte. U předčasně narozených dětí a dětí s nějakou vrozenou vadou to jistě má cenu. Cilka psala, že dávala umělé dýchání, ale bylo to náhlé úmrtí?
S tím se většinou nedá nic moc dělat. V porodnici tyto podložky mají smysl, protože dítko má okamžitě odborné ošetření, ale stejně to jsou většinou jiné zdravotní potíže než zmíněný syndrom náhlého úmrtí.
Jeňýku ,drž se , souhlasím že zdravé v termínu narozené miminko tuto podložku nepotřebuje. Jsem s tebou

Není tady
Však si toho taky cením spunte 
Na druhou stranu ale pokud opravdu má některá maminka pocit že by bez toho monitoru nějak ohrožovala svoje miminko a měla by s ním klidnější spánek, tak ať si ho klidně koupí. Můj názor se na to ale samozřejmě nemění.
Není tady
Já ho nemám. V porodnici nám ho nedávali, takže mě ani nenapadlo ho kupovat. Máme malinký byteček, takže když si malá prdne, tak to slyším dřív než to udělá 
no já si myslela, že nana je když je miminko v jiném pokoji a maminka potřebuje slyšet až začne brečet, to že to umí i tuto funkci jsem dříve nevěděla. Teď už to asi nemá cenu do toho investovat.
Není tady

Misho to je chůvička. Holky a Jeňýk tu řešej senzor dechu.
Myslim že to jsou dva různé přístroje...
Ale taky se samozřejmě můžu plést, nikdy jsem ani jedno neměla
Není tady
Jo jo, jsou to dvě různé mašinky....
Chůvičku jsem měla, protože jsem mohla dělat rámus v kuchyni a mít zavřené dveře, nebo se jít osprchovat a být v klidu že miminko nebrečí ( v koupelně bych jí neslyšela). Nany hlídá interval mezi jednotlivými nadechnutími.....
Není tady
Tak jsem se zas dostala na net a koukam, ze se to asi fakt stava. Ja jsem si myslela, ze uz se poradne nevyspim ale spim docela dobre. Presne jak pise Katka, mrknu na zeleny svetylko a spim dal :-). Doufam, ze se to uz nebude opakovat.
Jenyku, jak si muzes byt tak jisty, ze to byly vsechno plany poplachy? Co kdyz tady opravdu nekomu ten monitor dechu zachranil miminko. Mluvila jsem s doktorkou a ta mi rikala,ze vetsinou opravdu staci vzit do naruce a on se probere. A samozrejme asi kazdy kdo si koupil monitor dechu, tak si precetl navod a s tim i jak poskytnout prvni pomoc. Myslim, ze si to zjisti i spousta maminek, aniz by ten monitor mely. Ale jinak ti zavidim tvuj klid, mozna je to tim, ze jsi chlap nebo jsi proste pohodar a nenechas se rozhazet. Ja taky docela byla ale co se tyce Tomaska, tak uz to nejde :-).
Není tady
Martino, o to tu taky jde, víš o někom kdo měl syndrom náhlého úmrtí a podložka mu zachránila život?
Ty podložky jsou vhodné v porodnicích, kde personál pomůže.
Doma jsou to pro zdravé děti jen vyhozené peníze a nervy maminek.
Během cca 5 let jsem neslyšela o nikom, že by ta podložka doma byla něco platná.
Není tady
ach jo, člověk se stále něčemu učí! škoda, že to není alespoň 2 v 1 
Není tady
Spunte, kde bereš tu jistotu, že je třeba vždy poskytovat první pomoc? Kdybys věděla, jak silný je zvuk, který senzor při nevnímání dechu miminka, je, pochopila bys, že právě tímto zvukem má šanci se miminko leknout a leknutím se nadýchnout. MMj. na tomto principu senzor funguje. Na druhou stranu, se může stát, že miminko má skujutečnou zástavu deechu, ale to už je asi zle. Jenže mi třeba těch 2600Kč stálo i za to jedno nenadechnutí, které jsem prožila. Jsem ráda, že to bylo jen zapomenutí dýchání, nikoliv vážný zdravotní problém.
Koukněte na http://www.jablotron.cz/nanny/cz/01b.html tam úplně na konci článek z minulého roku. Přesně to se stálo mi a myslím, že i martině. Navíc tento nanny je momentálně vytvářen především pro rodinu domů. Proto možná má na obalu napsáno, že hlídá Váš domov. Náš domov uhlídal, byť jen jednou, ale ještě máme před sebou 3měsíce kritických. Největší úmrtnost je mezi 2-5měsícem života. Ale jak říkám, stálo to za to. Nedovedu si představit, že by mi miminko na tento syndrom umřelo, třeba zapomenutím nadechnout se, nikdy bych se s tím nevyrovnala.
Není tady
Kamčitko, a kde bereš tu jistotu že by se dítko nenadechlo o 5 vteřin déle?
Jak jsem na začátku psala, vím o lidech kteří prožili náhlé úmrtí, v tu chvíli ti prostě nic nepomůže, ani perfektní první pomoc ani sanitka která tam byla v několika málo minutách, utrpení rodičů, kdy měsíc bylo dítě udržované uměle při životě mašinkama a nic nepomohlo. Matka byla s dítětem přímo v tu chvilku kdy přestalo dýchat,poskytla perfektní první pomoc za kterou jí pochválili a byli překvapeni...... nchci o tom psát. Je to smutné...., takže podložka by jim byla stejně na nic.......naštěstí si časem pořídili další dvě krásné zdravé děti.
Tyto podložky byly udělány pro porodnice, časem někdo udělal reklamní tah a doporučil to maminkám s předčasně narozenými dětmi (tam to plně chápu a kdybych předčasně porodila , tak si na to i půjčím) a to už byl jen krůček k tomu aby se to rozšířilo i mezi ostatní. A proč by to nedoporučíli? Vždyť jde o prachy, není to tak dlouho co to stálo 5 tisíc..... tak proč by tam nenapsali že je to pro klidný domov? Když to napíšu opravdu hnusně, tak ti podložka upozorní kdy přesně se to stalo a tím to končí....... Víš, ono je to složité. Třebas dost dětí se těsně před porodem uškrtí na pupeční šnúře a přitom se nědělá preventivní ultrazvuk, protože by se tím prý stresovali maminky.
Není tady
Koukám že ještě bojujete 
Já jsem asi opravdu nějakej abnormálně klidnej nebo, co. Samozřejmě že pro malýho udělám cokoliv ale na druhou stranu mě fakt nenapadlo že by se moh zapomenout nadechnout.
Možná to bude tím že jsem i kdesi četl názor nějakýho doktora o tom že pokud miminko ve zdraví přežije těhotenství, porod a prvních 24hodin tak že už si ten život umí vybojovat samo. Jasně že to nemyslel na 100% aby jste mě nechytaly za slovíčko, přesto si myslim že na tom něco je.
Vy se děsíte že se zapomene nadechnout a já bych se zase děsil toho že malýho o půlnoci vzbudí nějaká nablblá siréna a on z toho bude mít dlouhodobý psychický trauma. Možná i díky tomu že "Klidný domov" neměl, už odmalička spí v pohodě celou noc aniž by se budil a celkově je naprosto vyrovnanej.
Není tady
Spunte, samozdrejne asi zadna jistota neni, ze se nenadechne byt o vterinu pozdeji ale stejne tak je to i obracene. Nevis jestli se nadechne. Ty tu porad resis syndrom ale my tu pisem i o tom, ze mimco se proste jen zapomene nadechnout. Behem tech tri dnu, co jsem tu nebyla jsem se od kamaradky s mimcem dovedela, ze presto, ze je mimco scela zdravy, tak ji to jednoho dne vzbudilo a maly byl uz skoro modry. Mela ho snad nechat, protoze si to tak priroda preje? Mimco proslo testama v nemocnici a je OK. Takze to je mozna to jedno mimco z tisice, kterymu to ten zivot zachranilo. A za to to stoji. Mozna jsem srabka a jsem rada ze neco takovyho je.
Není tady
Kamcitko mas pravdu, ten pribeh jako by byl o nas, akorat Tomasek se ani neprobudil. Takze ani to dlouhodoby psychicky trauma jak pise Jenik mit nebude.
Není tady
Martino,to je marné,kdo něco takového nezažil to stejně nepochopí at tu píšem co chcem,hlavně že nás to upozornilo a nic strašného se nestalo.
Není tady
Stránky: 1 2