27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj,
tak ná miláček (6let) prohlauje vude, e jetě nemůe do koly, jeliko na to maminka není jetě psychicky připravená
Ve kolce si ho velice chválí jak je ikovný a dělá ve tak jak má, ale jakmile má doma cvičit na logopedii nebo nám povědět básničku tak máme smůlu - je doma a ne ve kolce a doma přece nebude recitovat nebo se něco učit přece, tak jen trnu hrůzou u ted, jak to v té kole bude zvládat hlavně paní učitelka .
eliah napsal(a):
Ahoj Pikůtku, bezva nápad, zrovna si dělám těkou hlavu ze synka, bojujeme s logopedií a do koly se netěí, protoe se tam musí pořád sedět - to jsou jeho slova a nevím, jak na to přiel.
6 mu bude u za měsíc, doufám, e se do roka zklidní.
On nejradi pomáhá na naí stavbě a zahradě a bohuel hračky ani nějaká činnost v sedě u stolu ho moc nebaví.
To on zase hrozně rád vysedává u PC a hraje bojové hry, co mu tam jeho tatínek nainstaloval a se toho kolikrát děsím, aby mu to nepřerostlo v závislost (tráví tam několik hodin denně a já kdy přijdu večer z práce tak mám problém ten krám vypnout aby byl klid)
Není tady
Ahoj, tak chodíme kadé 2 týdny do pedagogicko psychologické poradny na rozvojový kurz, dá se říci grafomotorický kurz a trochu ho nutí vyprávět. On synek nerad mluví...
Od prvního do druhého kurzu se velmi zlepil, trvalo asi 2 dny a naučil se dret automaticky správně tuku a i vybarvuje hezky... no nechápu, co s ním v té kolce dělali, e ho tak málo naučili. Stačilo opravdu velice málo času a správné vedení, aby se o tolik zlepil... cvičíme kadý den kreslení asi 30 minut, ze začátku déle i 2 hodiny. Má teda výdr, vydrí u toho, i kdy ho to kreslení vůbec nebaví. Horí je to s mluvením. Při cvičení jetě třeba poví písmena správně, ale do běné řeči mu to nějak přechází pomalu. Nácvik r a ř jsme jetě ani nezačali. Nyní jsme se zasekli na L.
Ohledně sezení u PC: to u nás nehrozí. Vysedávání u PC a TV je něco co naprosto nesnáím u dětí a ani u dospělích se mi moc nezamlouvá. Moje dítě, pokud ho nezaenu domů na kreslení (před večeří) tak pořád lítá venku a dělá i uitečné věci kolem domu, jezdí na kole a i doma pracuje. Normálně umí uvařit čaj a to často ráno dělá, kdy já kojím miminko, ukrojit a namazat chleba, nachystat a zatopit v kamnech (sirku krtá pod mým dozorem), natípat třísky, vyluxovat... je toho hodně, hračky ho moc netáhnou. Ani si nevzpomene na večerníček. DVD mu poutím asi tak 2x za měsíc, kdy mi přijde návtěva a chci mít trochu klidu u kávy...
Není tady
N8cvik řečí trvá i tři čtvrtě roku. Neil. Hlavně sem tam nenápadně krátce a častěji cvič cviky. Já měla rituál po cestě ze a do kolky a bylo to supr. a trvalo to opravdu tři čtvrti roku.
Není tady
Malýmu bude 6 v červnu 2011.To by měl jít od září do koly normálně ne.A chtěla bych se zeptat jak víte u ted do které koly půjde,kdy zápisy jetě nebyly ty jsou v lednu ne?A o zápisech mi řekne kolka,nebo jak to probíhá,poradte mi.Chtěla bych ho dát vedle do vesnice je tam taky dvojtřída,ale nemůe se stát,e třeba budou mít plno,nebo nás musí vzít,kdy bydlíme vedle ve vesnici?Děkuji
Není tady
Stále se uznávají jako by spádové koly, ale v podstatě má právo svobodného výběru. Pokud v obci, kde má trvalé bydlítě kola je, pak bude obec , kde chodí do koly, vymáhat nějaké příspěvky. take mení obce se takovým poplatkům brání a snaí se udret kolu svoji.
Obecně termín zápisů do prvních tříd je stanoven na leden a únor. A kola má povinnost dítko ke vzdělávání přijmout.
Jestli má kluka narozeného v červnu, tak můe být dost hraniční. Být tebou sleduju pečlivě jeho vývou a poradím se s učitelkami, jak na tom je se soustředěním a jak se prosazuje v kolektivu dětí. TO by mohlo být znakem případné nezralosti na kolu. TOhle prosím nepodceň.
Není tady
keny napsal(a):
Tak já ze koly taky nejsem moc natřesená,hlavně mi vadí e jedou výuku na dvě části je jich ve třídě 30 a tak se učí na pulku jedna má od osmi a druhá od devíti..mě vadí e bude od rána do devíti v druině co mi přijde pak uplně zbytečný ho něco jako učit protoe u bude mít v hlavě plno jiných podmětu,no a odpoledne zas mají jen druino ale bez nějakých krouků protoe ty začínájí a kolem půl čtvrtý cca do 1645 co u je fakt dlouho aby přiel ze koly pomalu v pět...no take z téhle koly nejsem moc natřesená,jetě zvaujeme kolu v blízkosti mého zaměstnání,ale zas nevím aby jsme nepřeměnili tady by pak vichni i bydleli a měl by kamarády a i ukoly blízko nebo tak a tam je to poněkud dál...tak nevím...kadopádně ná mladej nevezme tuku do ruky vůbec ,nejde mu kreslit no fakt hrůza to bude za trest pak v e kole....
Takto na půlku se učily i obě mé děti a to jich bylo ve třídě dvacet. Jde o to, e učitelka se jim můe lépe věnovat, kdy jich je míň. První pololetí četinu a druhý matematiku. Nebyl to problém.
Není tady
Holky, ja jen natuknu tema jednotridky. Je to uz pres dvacet let, co jsem byla prvnacek, ale doted si pamatuju, ze jsem asi dva mesice byla v dvoutridce. A i po tech letech si pamatuju, ze se mi to vubec nelibilo (to jsem jeste skolu a uceni mela rada ). Nase ucitelka ucila prvnacky a druhacky zaroven, takze zatimco vysvetlovala neco druhackum, my jsme museli cekat a poslouchat neco, cemu jsme jeste nerozumeli. Bylo to neprijemne, tak jsem byla rada, ze jsem presla na jinou skolu (prechod byl z jineho duvodu, ne kvuli dvoutridce).
Není tady
tak vzhledem k tomu, e zápisy jsou za dveřmi, ráda bych se synem la k zápisu do dvou kol a a poté (dle situace s otevírací dobou druiny apod. by padlo konečné rozhodnutí, do které koly chodit). Jedna kola je v obci, kde ijeme, druhá je u mé práce (ta nakonec pravděpodobně vyhraje) a není to nae spádová.
Je moné jít takto k zápisu do dvou kol ? (nepředpokládám, e bych to u zápisu ve kole vykládala ...).
Není tady
Ahojtě maminky,
s dovolením se hlásím do klubu, mám doma odklaďáčka. Brzy jí bude 7.
Adamíro, v lednu probíhají větinou ve kolách dny otevřených dveří, kde bývá i krátká schůzka ředitele s rodiči, kde se právě dozví o druině a ostatních věcech a můe se na cokoliv zeptat.
Já bych chtěla dát Jituku do jiné koly ne je nae spádová, ale zvauji, e zaběhnu i do té spádové koly říct, e jsem la k zápisu jinam a e kdy ji nevezmou, půjde tam.
Také ji pomalu nakupuji obaly na seity, ve Tescu teď měli nějaké slevy a také v puntanele měli krásné obaly na A4 s motivem dinosaurů, jen tedy jeden stojí okolo 20 kč.....
A jakou se chystáte koupit aktovku?
U nás asi vyhraje Top gal.
Není tady
tak u nás asi vyhraje Hama-Monster Truck.
¨Jinak opravdu máme přítí týden těsně před zápisem i hodinu otevřených dveří, tak se chystám o:-)
Není tady
Ta aktovka vypadá moc pěkně, ale ta cena u je horí.
Ale jestli se mu líbí
Není tady
spunt napsal(a):
Ta aktovka vypadá moc pěkně, ale ta cena u je horí.
Ale jestli se mu líbí
je pravda, e ta cena je dost vysoká, ale je to včetně plného penálu (trojhranné pastelky apod.) a dalího přísluenství, taky recenze i z mého okolí jsou jen kladné, tak to asi zkusím (i s rizikem, e a přijde a náhodou by nevyhovovala, tak bych ji do 14 dní musela poslat zpět...bohuel nemám čas vzhledem k zaměstnání obcházet obchody a hledat
Není tady
Stránky: 1 2