27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1 2
Ahoj maminky, tak moje malá cácorka u přítí rok v září nastupuje do koly.U teď se moc těí. Jste tady někdo kdo máte stejné staré dětitčky,které nastupují jako ta moje přítí rok do koly? Jestli ano tak pojďte si povídat,radit a probírat nejen kolu a dětičky,ale i jiné věci.
Ráda vás uvidím
Není tady
No tak i nás to přítí rok čeká,jsme sice ji teď "odloení" ale jdem a v září přítího roku...
No a kdy vidím holky co jim li děti včera.....nooo parádní starosti,fakt e jo,a to u budu pracující,no chci to vidět,u teď z toho mám pupínky....
Není tady
Keny:ahojda, tak pracující jsem u já teď a taky to je na hlavu,ale tohle bude asi jetě horí.No nechci to vidět. Malá by u la nejradi teď.
Není tady
Ahojky, taky máme předkoláčka. Navíc jetě nemám jasno, kam bude chodit do koly. Chtěla jsem, aby chodil u nás v obci (nově se zrekonstruovala kola-ale dvojtřídka), jene chytrolíni otevřeli kolní druinu jen po kole do 15 hod... co samozřejmě z práce nestíháme, potřebuji min. do 16-16.30 (a před kolou). je to velká koda (bez ohledu na negativum-dvojtřídku), těil se sem s kamarády, nicméně to prozatím vypadá, e bude muset chodit alespoň do 1.stupně do města,jak chodí teď do kolky, mám to ihned u práce, zná tam kamarády ze kolky a hlavně je tam druina před i po do půl páté.
Pak by třeba od 3. třídy mohl přejít k domovu (na druhou stranu dvojtřídka není ádná výhra, e...ani jsem netuila, e to jetě existuje,ale zase tam mají tak po 5 dětech, i kdy teď jsou daleko silnějí ročníky a u chci vidět, jak budou zvládat např. 8+5 dětí...)
Je to hrůza, jetě to budu řeit na obci, ale stejně si to mění,jak se jim zlíbí.
Není tady
Ale jinak mám ze koly dost hrůzu, kdy vidím, jak teď bojujeme s cvičením logopedie (jsou to boje, odmítá sedět a spolupracovat), tak nevím, nevím...Na druhou stranu ve kolce ho moc chválí, e je ikovný, spolupracuje atd. Je fakt, e se děcka ve kolce chovají zcela jinak, ale mám trochu děs.
Není tady
Ahoj Pikůtku, bezva nápad, zrovna si dělám těkou hlavu ze synka, bojujeme s logopedií a do koly se netěí, protoe se tam musí pořád sedět - to jsou jeho slova a nevím, jak na to přiel.
6 mu bude u za měsíc, doufám, e se do roka zklidní.
On nejradi pomáhá na naí stavbě a zahradě a bohuel hračky ani nějaká činnost v sedě u stolu ho moc nebaví.
Není tady
Tak já ze koly taky nejsem moc natřesená,hlavně mi vadí e jedou výuku na dvě části je jich ve třídě 30 a tak se učí na pulku jedna má od osmi a druhá od devíti..mě vadí e bude od rána do devíti v druině co mi přijde pak uplně zbytečný ho něco jako učit protoe u bude mít v hlavě plno jiných podmětu,no a odpoledne zas mají jen druino ale bez nějakých krouků protoe ty začínájí a kolem půl čtvrtý cca do 1645 co u je fakt dlouho aby přiel ze koly pomalu v pět...no take z téhle koly nejsem moc natřesená,jetě zvaujeme kolu v blízkosti mého zaměstnání,ale zas nevím aby jsme nepřeměnili tady by pak vichni i bydleli a měl by kamarády a i ukoly blízko nebo tak a tam je to poněkud dál...tak nevím...kadopádně ná mladej nevezme tuku do ruky vůbec ,nejde mu kreslit no fakt hrůza to bude za trest pak v e kole....
Není tady
s tím kreslením jsme na tom stejně, od mala vůbec nechce kreslit, nemá vůbec uvolněné zápěstí. Jinak dřív byl moc ikovný, snaivý, ve 3 letech přečetl u oční místo obrázků písmena...ale pak odmítal cokoliv procvičovat, opakovat atd. a teď u pomalu vechno zapomněl. To si uijeme ve kole.
Není tady
eliah napsal(a):
Ahoj Pikůtku, bezva nápad, zrovna si dělám těkou hlavu ze synka, bojujeme s logopedií a do koly se netěí, protoe se tam musí pořád sedět - to jsou jeho slova a nevím, jak na to přiel.
6 mu bude u za měsíc, doufám, e se do roka zklidní.
On nejradi pomáhá na naí stavbě a zahradě a bohuel hračky ani nějaká činnost v sedě u stolu ho moc nebaví.
Tak malé se do koly chce hodně moc. Jen uvidím jestli nám nedoporučí odklad. V červenci 2011 jí bude toti 6 tak fakt nevím. Uvidíme.
Není tady
Tak malá kreslí od malička a moc jí to baví. No hlavně moje mamka umí kreslit tak jí to hodně naučí a poradí. Sice si někdy ta moje malá dračice nenechá,ale pak stejně zjistí,e měla babička pravdu.
Není tady
Pikůtku, holčičky jsou troku ikovnějí ne kluci, tak snad ji nedají odklad. No kdyby můj synek měl mít 6 let v červenci, odklad bych pro něj chtěla.
Hodlám navtívit nějakou pedagogicko psychologickou poradnu, a mi poradí nějaká cvičení na jeho rozvoj, něco jsem na netu četla a dola k tomu, e má dominantní levé oko a pravou ruku - tj. zkříenou lateralitu a to není výhodné pro spoustu věcí např. tyto děti prý píou zrcadlově a hůř se jim čte, musí zapojovat obě hemisféry na čtení a psaní, no a ten můj synek u ničeho nudného dlouho nevydrí, přitom pracovitý teda je, bohuel, jen kdy jde o manuální práci. Dnes si mohl hrát s dětmi u sousedů a on radi z dospělými hrabal trávu - u nich. On jak vidí někde někoho manuálně pracovat, tak se hrne pomáhat, větinou spí překáí, ale kolikrát fakt zastane hodně práce, a je to asi těm lidem blbé ho tak nechat pracovat a 2x mu u někdo dal 10 Kč za práci za rovnání nařezaného dřeva a sekání trávy sekačkou:-). Tak se uklidňuji, e líný není, a je z něho třeba dobrý truhlář, jen nevím jak přeiju s nervy jeho kolní docházku, to bude očistec.
Není tady
eliah napsal(a):
Pikůtku, holčičky jsou troku ikovnějí ne kluci, tak snad ji nedají odklad. No kdyby můj synek měl mít 6 let v červenci, odklad bych pro něj chtěla.
Hodlám navtívit nějakou pedagogicko psychologickou poradnu, a mi poradí nějaká cvičení na jeho rozvoj, něco jsem na netu četla a dola k tomu, e má dominantní levé oko a pravou ruku - tj. zkříenou lateralitu a to není výhodné pro spoustu věcí např. tyto děti prý píou zrcadlově a hůř se jim čte, musí zapojovat obě hemisféry na čtení a psaní, no a ten můj synek u ničeho nudného dlouho nevydrí, přitom pracovitý teda je, bohuel, jen kdy jde o manuální práci. Dnes si mohl hrát s dětmi u sousedů a on radi z dospělými hrabal trávu - u nich. On jak vidí někde někoho manuálně pracovat, tak se hrne pomáhat, větinou spí překáí, ale kolikrát fakt zastane hodně práce, a je to asi těm lidem blbé ho tak nechat pracovat a 2x mu u někdo dal 10 Kč za práci za rovnání nařezaného dřeva a sekání trávy sekačkou:-). Tak se uklidňuji, e líný není, a je z něho třeba dobrý truhlář, jen nevím jak přeiju s nervy jeho kolní docházku, to bude očistec.
To je sice fakt,ale byla by tam nejmladí. No uvidíme jak to dopadne. Nae malá taky ráda pracuje a hodně moc. Hned jak vidí mě nebo manela pracovat či někoho jiného tak hned chce pomáhat.
Není tady
Tak ten víkend moc krásný nevyel.Pořád jen prelo a prí.Fakt hrůza a děs. Malá jetě zůstala u dědečka a babičky. Zítra večer mi jí dovezou. Není toti kolka a já jdu zítra do práce.
Zrovna hledám na netu nějakou nepromokavou soupravu pro malou.
Není tady
Adamíro, děti z jednotřídky, toho větinou umějí víc, protoe se s nima pracuje individuálněji, ty starí si navíc opakují to, co u jednou slyely a ty mladí zase slyí látku, kterou se teprve boudou učit, take jim pak není úplně cizí. Mezi dalí výhody patří, mení počet dětí ve třídě, naučí se si vzájemně pomáhat, spolupracovat i samostatně pracovat. Náročnějí je to pro učitelku, jak po stránce organizační, tak po stránce vzdělávací, ale za sebe bych se toho vůbec nebála, ba naopak.
Upravil(a) verynka (27. 9. 2010 20:14)
Není tady
verynka napsal(a):
Adamíro, děti z jednotřídky, toho větinou umějí víc, protoe se s nima pracuje individuálněji, ty starí si navíc opakují to, co u jednou slyely a ty mladí zase slyí látku, kterou se teprve boudou učit, take jim pak není úplně cizí. Mezi dalí výhody patří, mení počet dětí ve třídě, naučí se si vzájemně pomáhat, spolupracovat i samostatně pracovat. Náročnějí je to pro učitelku, jak po stránce organizační, tak po stránce vzdělávací, ale za sebe bych se toho vůbec nebála, ba naopak.
Ano, věřím tomu, e je i kladů ve dvojtřídce hodně, nicméně jako rodák z města si to neumím příli organizačně představit. Navíc já jsem byla vdy premiantkou třídy, tak přisuzuji výuce poměrně velkou váhu. Bohuel pokud neupraví otevírací hodiny druiny,tak nebudu mít o čem přemýlet a půjde rovnou do koly města (alespoń na 2-3 roky, ne bude schopný se sám vypravit a vrátit do prázdného domu, pak by se mohl vrátit do koly v místě bydlitě, pokud by chtěl)
Není tady
Adamíro, mám zkuenosti s obojím, dvoutřídka opravdu nebrání osobnímu rozvoji, protoe klade zvýené nároky na samostatnost áka. Prostě musí pracovat, i kdy se vedle něco děje. Zatímco u jedné třídy je tu poměrně větí konkurence mezi vrstevníky. Od naich mladých časů úrověň mezi áky poklesla a i nároky se sniují. Obecně děti nestačí tomu, co bylo kladeno na nás. Pro mne by byla rozhodující , kromě organizačních záleitostí, osobnost učitele.
Není tady
Osobnost učitele a jeho "učitelské" schopnosti jsou samozřejmě na prvním místě.
Adamíro, pokud u někam začne chodit, bylo by zbytečné ho přemísovat jinam, pro dítě je náročná změna prostředí, kolektivu, i učitelů.
Není tady
Ahoj, tak napíu, jak jsme dopadli v pedagogicko psychologické poradně.
la jsem tam proto, e se mi zdál synek opoděný skoro ve vem. Tak z tohoto pohledu jsme dopadli dobře, není opoděný ve vem, pozná tvary, umí počítat úměrně svému věku, opoděný je jen v řeči - malá slovní zásoba, výslovnost a grafomotorika. To s tou slovní zásobou mi starost nedělá, ili jsme rok v cizině, tak se učil i jiný jazyk a jistě teď to doene. Dále je něm vidět, e měl příli mnoho změn: stěhování, ivot v cizině, střídání kolek, se na něm podepsalo a to ve smyslu pozitivním: nemá problém se sebevědomím a do veho se pustí, i kdy je úkol těký a ve smyslu negativním: neměl pravidelný reim, zvyklý dělat, co ho bavilo a problém udělat úkol pečlivě, kdy ho to nebaví, u toho pak dlouho nevydrí. Tu schopnost koncentrace na úkol a grafomotoriku budeme trénovat, take nás čeká kurz grafomotoriky a doma zavedení reimu, plus ho máme dát na nějaký krouek, kde bude muset poslouchat - co zde na vsi je docela problém, o ádném vhodném krouku nevím. Pak chodíme na logopedii, no čeká nás rok práce, aby ve kole neměl problém. Odklad se tady na vesnici snad ani nedává - malému bude v říjnu 6 a je nejstarí ze kolky, tzn. nikdo ze kolkových dětí odklad nedostal.
Upravil(a) eliah (3. 10. 2010 17:41)
Není tady
eliah napsal(a):
Ahoj, tak napíu, jak jsme dopadli v pedagogicko psychologické poradně.
la jsem tam proto, e se mi zdál synek opoděný skoro ve vem. Tak z tohoto pohledu jsme dopadli dobře, není opoděný ve vem, pozná tvary, umí počítat úměrně svému věku, opoděný je jen v řeči - malá slovní zásoba, výslovnost a grafomotorika. To s tou slovní zásobou mi starost nedělá, ili jsme rok v cizině, tak se učil i jiný jazyk a jistě teď to doene. Dále je něm vidět, e měl příli mnoho změn: stěhování, ivot v cizině, střídání kolek, se na něm podepsalo a to ve smyslu pozitivním: nemá problém se sebevědomím a do veho se pustí, i kdy je úkol těký a ve smyslu negativním: neměl pravidelný reim, zvyklý dělat, co ho bavilo a problém udělat úkol pečlivě, kdy ho to nebaví, u toho pak dlouho nevydrí. Tu schopnost koncentrace na úkol a grafomotoriku budeme trénovat, take nás čeká kurz grafomotoriky a doma zavedení reimu, plus ho máme dát na nějaký krouek, kde bude muset poslouchat - co zde na vsi je docela problém, o ádném vhodném krouku nevím. Pak chodíme na logopedii, no čeká nás rok práce, aby ve kole neměl problém. Odklad se tady na vesnici snad ani nedává - malému bude v říjnu 6 a je nejstarí ze kolky, tzn. nikdo ze kolkových dětí odklad nedostal.
Takhlavně aby to malému pomohlo
Není tady
eliah grafomotorický kurz můu jen doporučit. Krouek - pod tím pojmem si představ cokoli, od keramiky pro nejmení a třeba po fotbalovou přípravku (a tam jsou na ně drsní). Take je to naučí i prohrávat. Je třeba najít něco, co by malého bavilo. Na pozornosti můe pracovat i sama. Dej mu úkol, podporuj ho v jedné činnosti. Neovlej ho na oběd, kdy je delí dobu soustředěný na něco jiného...
Není tady
Tak dneska ve kolce mi nabídly,aby malá chodila do kurzu pro předkoláčky.Tak jí tam asi dám. Mají to hned naproti ve kole,tak to není daleko.
Není tady
Jak jsem níe psala o tom kurzu pro předkoláčky.Tak vůbec nevím zda jí tam budu dávat. Protoe nakonec to není ve kole do které ji chci dát,ale ve kole která je přes celou ulici i hlavní silnici. Tak fakt nevím. A asi bych to hlavně tam časově nestíhala.
Není tady
Stránky: 1 2