6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zrovna včera jsem někde četla článek o tom, co zaměstnavatelé nejvíc vyadují od absolventů jazyk, jazyk, jazyk,.. komunikativnost, profesionální vystupování, Nenala jsem tam nic o prestiní kole. Pořád si myslím, e je nejlepí studovat na dálku, protoe bez praxe mám ohodně mení anci najít si zaměstnání. Ja soukromým kolám jako je Cevro prostě fandím i lidem, kteří si pár let máknou a studují i přesto, e musí např. pracovat.
Není tady
malawka napsal(a):
Zrovna včera jsem někde četla článek o tom, co zaměstnavatelé nejvíc vyadují od absolventů jazyk, jazyk, jazyk,.. komunikativnost, profesionální vystupování, Nenala jsem tam nic o prestiní kole. Pořád si myslím, e je nejlepí studovat na dálku, protoe bez praxe mám ohodně mení anci najít si zaměstnání. Ja soukromým kolám jako je Cevro prostě fandím i lidem, kteří si pár let máknou a studují i přesto, e musí např. pracovat.
S jazykem, komunikativností a profesionálním vystupováním souhlasím. Slyela jsem ale nejeden názor, e často zaměstnavatelé dávají ivotopisy absolventů soukromých kol a úplně naspod. Slyela jsem to tak přímo od personálních pracovnic.
K tučně vyznačenému. Vechno se nedá studovat dálkově. Já zase obdivuju lidi, kteří jsou schopni vystudovat farmacii, medicínu, techniku, matematiku... A vůbec, vechny obory, kt. nabízejí Cevro, lze studovat na MU a dokonce i kombinovaně.
Není tady
Myslím, e vechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které koly mají přednost.
Za mě soukromé koly ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))
Není tady
holcina napsal(a):
Myslím, e vechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které koly mají přednost. Za mě soukromé koly ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))
Přesně to jsem měla na mysli. Myslím, e se o tom i zmiňoval současný ministr kolství Fiala. Prý to u v současné době někteří zaměstnavatelé rozliují, kdo je z které koly, a tento trend prý bude pokračovat.
Není tady
Vilemína napsal(a):
holcina napsal(a):
Myslím, e vechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které koly mají přednost. Za mě soukromé koly ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))
Přesně to jsem měla na mysli. Myslím, e se o tom i zmiňoval současný ministr kolství Fiala. Prý to u v současné době někteří zaměstnavatelé rozliují, kdo je z které koly, a tento trend prý bude pokračovat.
A e je na čase! Kdy vidím, co dokáe prolézt některými V, dochází mi slova.
Není tady
Xsara, mě taky. Dcera měla taky chvilku tendence přihlásit se na "lehkou" V, natěstí brzy pochopila, e tudy cesta nevede
Není tady
ach, nechápu kam se zvrhává tahle diskuze. To je úplná diskriminace, co tady někdo píe. To se prostě nedá jen tak rozhodnout, e studenti ze soukromých kol jsou patní studenti a ti ze soukromých jsou dobří studenti. Nechápzu, jak můe být někdo tak radikální. A jestli je personální pracovník co k čemu, tak určitě nebude odsouvat ivotopisy podle toho, kdo studoval na soukromé kole. To je choré.
Není tady
tady se diskutuje kam na vysokou ne? Tak kadý řekne svoje:-) proč hned diskriminace? Poadavky některých zaměstnavatelů zní jasně, kdy si vybírají absolventy z určitých kol a z jiných nechtějí. Co je na tom?
Není tady
holcina napsal(a):
tady se diskutuje kam na vysokou ne? Tak kadý řekne svoje:-) proč hned diskriminace? Poadavky některých zaměstnavatelů zní jasně, kdy si vybírají absolventy z určitých kol a z jiných nechtějí. Co je na tom?
Takový výběr bych chápala u hodně specializovaných oborů, hlavně technických. Ale humanitní obory...no jo, a si kadý říká svůj názor, ale pro pomlouvat??? I soukromá kola můe mít geniální a moudré studenty. A i soukromá kola můe být prestiní a mít dobré studijní obory a propracované studijní plány. A Cevro mezi ne dle mého názoru patří. A nemíním pomlouvat koly o kterých si tohle nemyslím.
Není tady
Aha, take kdy řeknu, e já osobně soukromým kolám moc nevěřím tak je to pomluva? koda, e tě na té kole nenaučili i toleranci k názoru druhého:-)))
Není tady
Asinedka napsal(a):
ach, nechápu kam se zvrhává tahle diskuze. To je úplná diskriminace, co tady někdo píe. To se prostě nedá jen tak rozhodnout, e studenti ze soukromých kol jsou patní studenti a ti ze soukromých jsou dobří studenti. Nechápzu, jak můe být někdo tak radikální. A jestli je personální pracovník co k čemu, tak určitě nebude odsouvat ivotopisy podle toho, kdo studoval na soukromé kole. To je choré.
Já zrovna slyela případ, kdy personalista nejprve "nediskriminoval", jene po negativní zkuenosti se čtyřmi zaměstnankyněmi, shodou okolností absolventkami soukromých V, se snaí těmto absolventům vyhýbat.
A tou genialitou studentů na soukromých českých kolách bych se neoháněla. Větina z nich tam skončí, protoe se nedostali na veřejnou V, co znamená, e ti lepí tam na 99% nestudují. Úroveň pak musí být nií, soukromá V nemá zájem vyházet větinu studentů po 1. semestru, znamenalo by to, e by přili o peníze a kolu by nakonec museli zavřít.
Není tady
To je jasné, snad se personalista můe rozhodnout podle zkueností. A pokud jsou zkuenosti s absolventy soukromých kol patné, proč by je bral? To by bylo na hlavu postavené. Je to jeho rozhodnutí. Asinedko, tak to prostě je.
A moc dobře vím, e na soukromé vysoké koly se hrnou hlavně ti, co sotva odmaturují. Bohuel se vak tento trend dostává i na některé státní koly. Ale to je tím, e se povolil vznik tolika V, tím pádem samozřejmě jde úroveď dolů. Tak jak u středních. Divím se, e to stát dopustil. To jsou jen takové řeči, e studium má být přístupné vem. Důleité je, aby bylo přístupné těm, kteří na to mají dostatečně vysoké IQ. A jejich procento myslím zas tak prudce (tak jako počet S a V) nestoupá.
Není tady
Judyna napsal(a):
To je jasné, snad se personalista můe rozhodnout podle zkueností. A pokud jsou zkuenosti s absolventy soukromých kol patné, proč by je bral? To by bylo na hlavu postavené. Je to jeho rozhodnutí. Asinedko, tak to prostě je.
A moc dobře vím, e na soukromé vysoké koly se hrnou hlavně ti, co sotva odmaturují. Bohuel se vak tento trend dostává i na některé státní koly. Ale to je tím, e se povolil vznik tolika V, tím pádem samozřejmě jde úroveď dolů. Tak jak u středních. Divím se, e to stát dopustil. To jsou jen takové řeči, e studium má být přístupné vem. Důleité je, aby bylo přístupné těm, kteří na to mají dostatečně vysoké IQ. A jejich procento myslím zas tak prudce (tak jako počet S a V) nestoupá.
Judy, neplést pojmy státní V (jen Univerzita obrany v Brně a Policejní akademie ČR v Praze) a veřejné V - např. UK, MUNI, UPOL, VE... jsou větinou lidí nesprávně nazývané jako státní V.
Zhorení úrovně vzdělávání v ČR v posledních letech zapřičiňují dvě věci:
1. celoevropský (či celosvětový ?) trend, aby kadý měl nejméně maturitu, ideálně Bc.
2. slabé ročníky (nejslabí jsou ti, co půjdou v září do třetího ročníku na S)
Nastala situace, kdy dnení učni by před 10-15 lety sotva vyli Z, dnení maturanti by byli rádi, e se mohou vyučit a příp. později si dodělat nástavbu (maturitu), Bc. studenti by se na V moná ani nedostali... Samozřejmě ne pro vechny to platí, ale pro průměrné studenty/učně ano.
Díváte se někdo na Vyprávěj (seriál na ČT 1)? Hl. hrdina Honzík Dvořák v 80. letech dělal příjimačky na elektroprůmyslovku, nebylo vůbec jednoduché se tam dostat. A to Honza patřil k těm nejlepím ve třídě, přesto se musel připravovat doma, počítat příklady atd. Dnes jsou na některých technicky zaměřených S nuceni brát téměř kadého, aby kolu nezavřeli.
Dalí příklad. Já dělala na univerzitu TSP (testy studijních předpokladů, kromě LF je musí dělat vichni uchazeči o studium na MU) a oborové testy. Teď prvním rokem oborové testy katedra zruila. Povauju to za neastné řeení.
S poslední částí, Judy, souhlasím. IQ, bych řekla, nestoupá, je zastoupeno % zhruba stejně, jen je teď trend mít nejméně maturitní vysvědčení (vědomosti některých jsou nevalné, řemeslo taky pořádně neumí) či alespoň DiS. nebo Bc. Zákonitě pak musí dojít k degradaci vzdělání.
Není tady
Sabuska.92 napsal(a):
Ahoj, mám takovej větí problém.. Pořádně se nevyznám ve vysokých kolách a teď jsem nastoupila do 4.ročníku gymnázia. Mezi mé oblíbené předměty patří matematika a jazyky (angličtina, němčina). Pořádně netuím, na jakou vysokou kolu si mám dát přihláku. Můete mi někdo poradit? Děkuji moc..
Pajdák (na učitelku) pokud má na to nervy nebo ekonomka, pokud ti jdou jazyky dobře tak fakulta mezinárodních vztahů na VE v pze.
Není tady
VSE, fakulta mezinárodních vztahů
Není tady
kede má rada jazyky a matiku, podla mna ideálnym rieením pre teba bude http://www.unyp.cz/ ... je to súkromná výka zamerana práve na jazyky a marketing čie by ti to mohlo vyhovova....očekuj stránku a uvidí
Není tady
Pokuď ti můu poradit vyber si opravdu specializovaný obor. Medicína, famracie, práva ( ikdy to u taky není výhra). Pokud přemýlí nad studiem nějake Fildy jakoe staré řecko. Tak to se na to rovnou vyprdni. Strati 5 let a budes mít problém sehnat práci. Moná jen kdyby si pracovala a neměla co dělat a zajímalo tě to. Já mam ING z ekonomie a vím o čem mluvím, co ve jsem musela dělat, ne jsem nala práci...
Není tady
Určitě to zas takový problém nebude:) jestli ti něco říká ekonomika tak zkus pouvaovat o NC v Brně. Jestli ti teda něco říká ekonomika. Dávají tu důraz na praxe a je tu mnohem osobnějí přístup ne na jiných v v brně, alespon co jsem slysel o kluků.. tady má odkaz vysoká kola brno
Není tady
Aha, koukám, e tady u je to troku starí diskuze a při tom by se mi rada asi také hodila
Souhlasím s tím, e filozofie je dneska u více-méně k ničemu, i kdy mám pro podobné obory slabé místo, nechce tím ztratit pět let, jak píe Alzbeta.
Ale třeba na CVUT a podobně nemám a ani by mě to nebavilo. Chodil tam bývalý přítel a ten přístup ke studentům se mi zkrátka moc nelíbil, ač mu v tom mnoství střídajících se lidí rozumím.
Já si pomýlím na tuhle: http://www.bivs.cz/
Sice jsem tu v jiné diskuzi četla dosti negativní názory na vysoké koly, ale já to tak nevidím.. Nechci kolu jen kvůli titulu, o ten mi nejde skoro vůbec. Chci se opravdu naučit novým věcem, ale chci, aby se ke mně v té kole také chovali jako k lidské bytosti a ne pouhému produktu...
Také chci mít monost dálkového studia při zaměstnání a tak podobně a ta BIVS mi z toho vychází jako celkem důvěryhodná navíc klade důraz na ty věci, které jsou pro mě důleité...
Radi se ale zkusím obrátit i na vás, jestli s ní třeba nějaké zkuenosti nemáte, abych tam nevlezla, nezaplatila kolné a pak se jen nedivila...
Není tady
Na základě svého absolvování doporučuji Vysokou kolu ekonomickou v Praze. Opravdu to má skvěle zmáknutý systém a pořádnou úroveň plnou kapacit.
Není tady
No, rozhodně bych nebyla příli optimistická. Doporučuju hlavně vybrat něco, co tě baví, protoe pak to bude dělat u nejspí pořád.
Jinak pěkné shrnutí této problematiky najde tad:y http://flek.cz/clanky/vysoke-skoly/jak- … soke-skoly
Není tady
spoustu uitečných rad, jak si usnadnit učení najdete na www.pametauceni.cz .
Není tady
Dobrý den. Studuji poslední ročník Střední průmyslové koly stavební v Opavě. Jeliko nechci pokračovat ve studii tohoto oboru, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zabývat oborem kriminalistika, ale pochybuji, e znalosti ze koly, kterou právě studuji, by mi pomohly se ke kriminalstice dostat. Pomohla by mi nějaká rada, ohledně toho, jakou si mám zvolit vysokou kolu, která by mě mohla později navést ke kriminalistice. Předem děkuji za odpověď.
Není tady
KaktuSs005 napsal(a):
Dobrý den. Studuji poslední ročník Střední průmyslové koly stavební v Opavě. Jeliko nechci pokračovat ve studii tohoto oboru, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zabývat oborem kriminalistika, ale pochybuji, e znalosti ze koly, kterou právě studuji, by mi pomohly se ke kriminalstice dostat. Pomohla by mi nějaká rada, ohledně toho, jakou si mám zvolit vysokou kolu, která by mě mohla později navést ke kriminalistice. Předem děkuji za odpověď.
A co bezpečnostní studia na FSS v Brně?
Není tady
Kaktusku, přesně takovéto obory se vyučují v KV-Karl.Varech a taky v Ph!!!!!!!!! Zapoměla jsem jméno v, ale známého kluk tam začal letos studovat!!!!!!! Jdou tam lidi z gymplu, tak se jen podívej na typ zkouek a douč se to, z čeho budou přijímačky.
Není tady