Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 15. 8. 2012 15:38

malawka
♥------

Re: Kam na vysokou?

Zrovna včera jsem někde četla článek o tom, co zaměstnavatelé nejvíc vyžadují od absolventů – jazyk, jazyk, jazyk,.. komunikativnost, profesionální vystupování,… Nenašla jsem tam nic o prestižní škole. Pořád si myslím, že je nejlepší studovat na dálku, protože bez praxe mám ohodně menší šanci najít si zaměstnání. Ja soukromým školám jako je Cevro prostě fandím i lidem, kteří si pár let máknou a studují i přesto, že musí např. pracovat.

Není tady

#27 15. 8. 2012 22:44

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

malawka napsal(a):

Zrovna včera jsem někde četla článek o tom, co zaměstnavatelé nejvíc vyžadují od absolventů – jazyk, jazyk, jazyk,.. komunikativnost, profesionální vystupování,… Nenašla jsem tam nic o prestižní škole. Pořád si myslím, že je nejlepší studovat na dálku, protože bez praxe mám ohodně menší šanci najít si zaměstnání. Ja soukromým školám jako je Cevro prostě fandím i lidem, kteří si pár let máknou a studují i přesto, že musí např. pracovat.

S jazykem, komunikativností a profesionálním vystupováním souhlasím. Slyšela jsem ale nejeden názor, že často zaměstnavatelé dávají životopisy absolventů soukromých škol až úplně naspod. Slyšela jsem to tak přímo od personálních pracovnic.

K tučně vyznačenému. Všechno se nedá studovat dálkově. Já zase obdivuju lidi, kteří jsou schopni vystudovat farmacii, medicínu, techniku, matematiku... A vůbec, všechny obory, kt.  nabízejí Cevro, lze studovat na MU a dokonce i kombinovaně.

Není tady

#28 16. 8. 2012 10:29

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že všechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které školy mají přednost.
Za mě soukromé školy ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))

Není tady

#29 16. 8. 2012 15:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Myslím, že všechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které školy mají přednost. Za mě soukromé školy ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))

Přesně to jsem měla na mysli. Myslím, že se o tom i zmiňoval současný ministr školství Fiala. Prý to už v současné době někteří zaměstnavatelé rozlišují, kdo je z které školy, a tento trend prý bude pokračovat.

Není tady

#30 16. 8. 2012 22:30

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

holcina napsal(a):

Myslím, že všechno studovat dálkově rozhodně nejde. Viděla jsem inzeráty, kde hledali absolventy a v závorce uváděli, které školy mají přednost. Za mě soukromé školy ne, nemají takové zázemí, ale jako reklama je to tu hezký:-))

Přesně to jsem měla na mysli. Myslím, že se o tom i zmiňoval současný ministr školství Fiala. Prý to už v současné době někteří zaměstnavatelé rozlišují, kdo je z které školy, a tento trend prý bude pokračovat.

A že je na čase! Když vidím, co dokáže prolézt některými VŠ, dochází mi slova. roll

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#31 17. 8. 2012 7:08

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Xsara, mě taky. Dcera měla taky chvilku tendence přihlásit se na "lehkou" VŠ, naštěstí brzy pochopila, že tudy cesta nevede

Není tady

#32 17. 8. 2012 14:59

Asinedka
♥------

ach, nechápu kam se zvrhává tahle diskuze. To je úplná diskriminace, co tady někdo píše. To se prostě nedá jen tak rozhodnout, že studenti ze soukromých škol jsou špatní studenti a ti ze soukromých jsou dobří studenti. Nechápzu, jak může být někdo tak radikální. A jestli je personální pracovník co k čemu, tak určitě nebude odsouvat životopisy podle toho, kdo studoval na soukromé škole. To je choré.

Není tady

#33 17. 8. 2012 15:54

holcina
♥♥♥♥♥♥-

tady se diskutuje kam na vysokou ne? Tak každý řekne svoje:-) proč hned diskriminace? Požadavky některých zaměstnavatelů zní jasně, když si vybírají absolventy z určitých škol a z jiných nechtějí. Co je na tom?

Není tady

#34 20. 8. 2012 14:41

Asinedka
♥------

holcina napsal(a):

tady se diskutuje kam na vysokou ne? Tak každý řekne svoje:-) proč hned diskriminace? Požadavky některých zaměstnavatelů zní jasně, když si vybírají absolventy z určitých škol a z jiných nechtějí. Co je na tom?

Takový výběr bych chápala u hodně specializovaných oborů, hlavně technických. Ale humanitní obory...no jo, a si každý říká svůj názor, ale pro pomlouvat??? I soukromá škola může mít geniální a moudré studenty. A i soukromá škola může být prestižní a mít dobré studijní obory a propracované studijní plány. A Cevro mezi ne dle mého názoru patří. A nemíním pomlouvat školy o kterých si tohle nemyslím.

Není tady

#35 20. 8. 2012 17:08

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Aha, takže když řeknu, že já osobně soukromým školám moc nevěřím tak je to pomluva? Škoda, že tě na té škole nenaučili i toleranci k názoru druhého:-)))

Není tady

#36 20. 8. 2012 22:22

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Asinedka napsal(a):

ach, nechápu kam se zvrhává tahle diskuze. To je úplná diskriminace, co tady někdo píše. To se prostě nedá jen tak rozhodnout, že studenti ze soukromých škol jsou špatní studenti a ti ze soukromých jsou dobří studenti. Nechápzu, jak může být někdo tak radikální. A jestli je personální pracovník co k čemu, tak určitě nebude odsouvat životopisy podle toho, kdo studoval na soukromé škole. To je choré.

Já zrovna slyšela případ, kdy personalista nejprve "nediskriminoval", jenže po negativní zkušenosti se čtyřmi zaměstnankyněmi, shodou okolností absolventkami soukromých VŠ, se snaží těmto absolventům vyhýbat.

A tou genialitou studentů na soukromých českých školách bych se neoháněla. Většina z nich tam skončí, protože se nedostali na veřejnou VŠ, což znamená, že ti lepší tam na 99% nestudují. Úroveň pak musí být nižší, soukromá VŠ nemá zájem vyházet většinu studentů po 1. semestru, znamenalo by to, že by přišli o peníze a školu by nakonec museli zavřít.

Není tady

#37 20. 8. 2012 22:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

To je jasné, snad se personalista může rozhodnout podle zkušeností. A pokud jsou zkušenosti s absolventy soukromých škol špatné, proč by je bral? To by bylo na hlavu postavené. Je to jeho rozhodnutí. Asinedko, tak to prostě je.
A moc dobře vím, že na soukromé vysoké školy se hrnou hlavně ti, co sotva odmaturují. Bohužel se však tento trend dostává i na některé státní školy. Ale to je tím, že se povolil vznik tolika VŠ, tím pádem samozřejmě jde úroveď dolů. Tak jak u středních. Divím se, že to stát dopustil. To jsou jen takové řeči, že studium má být přístupné všem. Důležité je, aby bylo přístupné těm, kteří na to mají dostatečně vysoké IQ. A jejich procento myslím zas tak prudce (tak jako počet SŒ a VŒ) nestoupá.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#38 22. 8. 2012 1:11

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

To je jasné, snad se personalista může rozhodnout podle zkušeností. A pokud jsou zkušenosti s absolventy soukromých škol špatné, proč by je bral? To by bylo na hlavu postavené. Je to jeho rozhodnutí. Asinedko, tak to prostě je.
A moc dobře vím, že na soukromé vysoké školy se hrnou hlavně ti, co sotva odmaturují. Bohužel se však tento trend dostává i na některé státní školy. Ale to je tím, že se povolil vznik tolika VŠ, tím pádem samozřejmě jde úroveď dolů. Tak jak u středních. Divím se, že to stát dopustil. To jsou jen takové řeči, že studium má být přístupné všem. Důležité je, aby bylo přístupné těm, kteří na to mají dostatečně vysoké IQ. A jejich procento myslím zas tak prudce (tak jako počet SŒ a VŒ) nestoupá.

Judy,  neplést pojmy státní VŠ (jen Univerzita obrany v Brně a Policejní akademie ČR v Praze) a veřejné VŠ - např. UK, MUNI, UPOL, VŠE... jsou většinou lidí nesprávně nazývané jako státní VŠ.

Zhoršení úrovně vzdělávání v ČR v posledních letech zapřičiňují dvě věci:
1. celoevropský (či celosvětový ?) trend, aby každý měl nejméně maturitu, ideálně Bc.
2. slabé ročníky (nejslabší jsou ti, co půjdou v září do třetího ročníku na SŠ)
Nastala situace, kdy dnešní učni by před 10-15 lety sotva vyšli ZŠ, dnešní maturanti by byli rádi, že se mohou vyučit a příp. později si dodělat nástavbu (maturitu), Bc. studenti by se na VŠ možná ani nedostali... Samozřejmě ne pro všechny to platí, ale pro průměrné studenty/učně ano.

Díváte se někdo na Vyprávěj (seriál na ČT 1)? Hl. hrdina Honzík Dvořák v 80. letech dělal příjimačky na elektroprůmyslovku, nebylo vůbec jednoduché se tam dostat. A to Honza patřil k těm nejlepším ve třídě, přesto se musel připravovat doma, počítat příklady atd. Dnes jsou na některých technicky zaměřených SŠ nuceni brát téměř každého, aby školu nezavřeli.
Další příklad. Já dělala na univerzitu TSP (testy studijních předpokladů, kromě LF je musí dělat všichni uchazeči o studium na MU) a oborové testy. Teď prvním rokem oborové testy katedra zrušila. Považuju to za nešastné řešení.

S poslední částí, Judy, souhlasím. IQ, bych řekla, nestoupá, je zastoupeno % zhruba stejně, jen je teď trend mít nejméně maturitní vysvědčení (vědomosti některých jsou nevalné, řemeslo taky pořádně neumí) či alespoň DiS. nebo Bc. Zákonitě pak musí dojít k degradaci vzdělání.

Není tady

#39 1. 11. 2012 22:03

janka.ce
♥------
Web

Sabuska.92 napsal(a):

Ahoj, mám takovej větší problém..  Pořádně se nevyznám ve vysokých školách a teď jsem nastoupila do 4.ročníku gymnázia. Mezi mé oblíbené předměty patří matematika a jazyky (angličtina, němčina). Pořádně netuším, na jakou vysokou školu si mám dát přihlášku. Můžete mi někdo poradit? Děkuji moc.. smile

Pajdák (na učitelku) pokud mᚠna to nervy smile nebo ekonomka, pokud ti jdou jazyky dobře tak fakulta mezinárodních vztahů na VŠE v pze.

Při nákupu v e-shopu si provozovatele ověřuju v obchodním rejstříku. Podobně je přístupné také nahlížení do katastru nemovitostí a možná i telefonní seznam.

Není tady

#40 20. 9. 2013 20:52

kreativna
♥------

VSE, fakulta mezinárodních vztahů

Není tady

#41 18. 10. 2013 10:23

anana
♥------

kedže mᚠrada jazyky a matiku, podla mna ideálnym riešením pre teba bude http://www.unyp.cz/ ...  je to súkromná výška zamerana práve na jazyky a marketing čiže by ti to mohlo vyhovova....očekuj stránku a uvidíš smile

Není tady

#42 11. 12. 2013 13:25

Alzbeta
♥♥♥----

Pokuď ti můžu poradit vyber si opravdu specializovaný obor. Medicína, famracie, práva ( ikdyž to už taky není výhra). Pokud přemýšlíš nad studiem nějake Fildy jakože staré řecko. Tak to se na to rovnou vyprdni. Stratiš 5 let a budes mít problém sehnat práci. Možná jen kdyby si pracovala a neměla co dělat a zajímalo tě to. Já mam ING z ekonomie a vím o čem mluvím, co vše jsem musela dělat, než jsem našla práci...

Není tady

#43 11. 4. 2014 15:35

krnefertiti
♥------

Určitě to zas takový problém nebude:) jestli ti něco říká ekonomika tak zkus pouvažovat o NC v Brně. Jestli ti teda něco říká ekonomika. Dávají tu důraz na praxe a je tu mnohem osobnější přístup než na jiných vš v brně, alespon co jsem slysel o kluků.. tady mᚠodkaz vysoká škola brno

Není tady

#44 2. 5. 2014 12:48

verunkaruda
♥------

Aha, koukám, že tady už je to trošku starší diskuze a při tom by se mi rada  asi také hodila smile
Souhlasím s tím, že filozofie je  dneska  už více-méně k ničemu, i když mám pro podobné obory slabé místo, nechce tím ztratit pět let, jak píše Alzbeta.
Ale třeba na CVUT a podobně nemám a ani by mě to nebavilo. Chodil tam bývalý přítel a ten přístup ke studentům se mi zkrátka  moc nelíbil, ač mu v tom množství střídajících se lidí rozumím.
Já si pomýšlím na tuhle: http://www.bivs.cz/
Sice  jsem tu v jiné diskuzi četla dosti negativní názory na vysoké školy, ale já to tak nevidím.. Nechci školu jen kvůli titulu, o ten mi nejde skoro vůbec. Chci se opravdu naučit novým věcem, ale chci, aby se ke mně v té škole také chovali jako k lidské bytosti a ne pouhému produktu...
Také chci mít možnost dálkového studia při zaměstnání a tak podobně a ta BIVS mi z toho vychází jako celkem důvěryhodná – navíc klade důraz na ty věci, které jsou pro mě důležité...
Radši se ale zkusím obrátit i na vás, jestli s ní třeba  nějaké zkušenosti nemáte, abych tam nevlezla, nezaplatila školné a pak se jen nedivila...

Není tady

#45 12. 6. 2014 19:37

paja.packanova
♥------

Na základě svého absolvování doporučuji Vysokou školu ekonomickou v Praze. Opravdu to má skvěle zmáknutý systém a pořádnou úroveň plnou kapacit.sad

Není tady

#46 1. 8. 2014 15:24

Paulka
♥------

No, rozhodně bych nebyla příliš optimistická. Doporučuju hlavně vybrat něco, co tě baví, protože pak to budeš dělat už nejspíš pořád.
Jinak pěkné shrnutí této problematiky najdeš tad:y http://flek.cz/clanky/vysoke-skoly/jak- … soke-skoly

Není tady

#47 11. 10. 2014 22:02

Lukass
♥------

spoustu užitečných rad, jak si usnadnit učení najdete na www.pametauceni.cz .

Není tady

#48 27. 10. 2014 18:05

KaktuSs005
♥------

Dobrý den.  Studuji poslední ročník Střední průmyslové školy stavební v Opavě. Jelikož nechci pokračovat ve studii tohoto oboru, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zabývat oborem kriminalistika, ale pochybuji, že znalosti ze školy, kterou právě studuji, by mi pomohly se ke kriminalstice dostat. Pomohla by mi nějaká rada, ohledně toho, jakou si mám zvolit vysokou školu, která by mě mohla později navést ke kriminalistice. Předem děkuji za odpověď.

Není tady

#49 28. 10. 2014 9:29

gymnasión
♥♥♥♥♥♥-

KaktuSs005 napsal(a):

Dobrý den.  Studuji poslední ročník Střední průmyslové školy stavební v Opavě. Jelikož nechci pokračovat ve studii tohoto oboru, potřebovala bych poradit. Chtěla bych se zabývat oborem kriminalistika, ale pochybuji, že znalosti ze školy, kterou právě studuji, by mi pomohly se ke kriminalstice dostat. Pomohla by mi nějaká rada, ohledně toho, jakou si mám zvolit vysokou školu, která by mě mohla později navést ke kriminalistice. Předem děkuji za odpověď.

A co bezpečnostní studia na FSS v Brně?

Zpomal.

Není tady

#50 1. 11. 2014 20:39

miaa
♥♥♥♥♥--

Kaktusku, přesně takovéto obory se vyučují v KV-Karl.Varech a taky v Ph!!!!!!!!! Zapoměla jsem jméno vš, ale známého kluk tam začal letos studovat!!!!!!! Jdou tam lidi z gymplu, tak se jen podívej na typ zkoušek a douč se to, z čeho budou přijímačky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí