6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, mám takovej větí problém.. Pořádně se nevyznám ve vysokých kolách a teď jsem nastoupila do 4.ročníku gymnázia. Mezi mé oblíbené předměty patří matematika a jazyky (angličtina, němčina). Pořádně netuím, na jakou vysokou kolu si mám dát přihláku. Můete mi někdo poradit? Děkuji moc..
Není tady
Jako matka 2 kluků,studentů VUT ti mohu jen blahopřát a doporučit studium techniky-dle toho co kluci povídají,jsou tam studentky jako princezny,hýčkány,zvlátě na Fak.inform.technologií.Příbuzná zase je absolventkou Stavební fakulty aměla asi 21 nabídka pracovních.Take dnes jedině technika,pokud se nechce zařqdit do fronty na pracáku,kde stojí mimo jiné i absolventi vech moných ekonom a sociálních fakult,kterých je dnes jak máku.Jako absolventka techniky to bude ty,která si bude jednou vybírat,pro kterou firmu bude pracovat a to je přeci fajn pocit-jistota,e ty mít práci vdy bude!
Co tak sleduju,tak i průměrné studentky S nemají např.se studiem stavařiny problém.
Není tady
Kuty napsal(a):
Jako matka 2 kluků,studentů VUT ti mohu jen blahopřát a doporučit studium techniky-dle toho co kluci povídají,jsou tam studentky jako princezny,hýčkány,zvlátě na Fak.inform.technologií.Příbuzná zase je absolventkou Stavební fakulty aměla asi 21 nabídka pracovních.Take dnes jedině technika,pokud se nechce zařqdit do fronty na pracáku,kde stojí mimo jiné i absolventi vech moných ekonom a sociálních fakult,kterých je dnes jak máku.Jako absolventka techniky to bude ty,která si bude jednou vybírat,pro kterou firmu bude pracovat a to je přeci fajn pocit-jistota,e ty mít práci vdy bude!
Co tak sleduju,tak i průměrné studentky S nemají např.se studiem stavařiny problém.
Ahoj Kuty, vítám Tě po dlouhé době. Jak se Ti daří? Co Lika a opatření nové vlády?
Jen k té stavařině -zrovna dnes jsem četla prohláení stavebních firem, e k vůli opatřením nové vlády se bude propoutět 40 000 stavařů a e proputění stavaři budou tvořit největí podíl nově registrovaných lidí na úřadech práce. A navíc v tom oboru krize u je. Mám v tom oboru dost kamarádek, ale nic moc - speciálně v soukromých firmách. platy smluvní - na prvním místě se platí muům, pak příbuzným a milenkám bez ohledu na vykonanou práci. A kdy se propoutí, eny jdou první, protoe chlapi jsou přece ivitelé rodin.
Navíc je to obor kde jsou krize, jednou práce od rána do večera, o sobotách i nedělích, a pak nic..
Stavařky jsou často upíchlé ve státní správě, na různých stavebních úřadech a podobných institucích.
Jinak pro ně není patný obor interiéry - ale to je zase závislé na krizi.
V Ostravě je zajímavý obor městské stavitelství, má to blí k architektuře a ke státní správě, kdy pro holku, tak spí něco takového.
Taky mám dceru na gymplu, teprve ve druháku, baví ji matematika, fyzika, chemie, hudba a anglitina, taky neví co, ale stavařinu bych jí asi moc nedoporučovala. Spí něco, kde se tak moc neprojevuje krize.
Uvauje i o té informatice, ale nevím, jak to mají v tom odboru s uplatněním právě holky.
Jinak co třeba učitelka matematiky? Vláda jim přidá a místo na dobrém gymnáziu by taky nemuselo být patné.
Není tady
A co treba studovat matematiku a pak pracovat jako statistik? Spousta firem potrebuje matematiky - statistiky, plat je vice nez pekny. A kdyz k tomu das jeste 1-2 jazyky, muzes se uplatnit u zahranicnich firem.
Upravil(a) Anna1 (2. 9. 2010 15:47)
Není tady
jojo, pokud te matematika opravdu hodne bavi, pak matfyz je dobra volba, treba prave ta statistika (kamaradka po jejim absolvovani ma pekne, teple, dobre placene mistecko v bance, samozrejme nikoliv za prepazkou)..jinak v podstate jakakoliv technika, zejmena pocitace (schopni programatori jsou stale zadani), umet jazyky je dulezite, ale je treba umet i neco dalsiho...
Není tady
Tak ta nae příbuzná se specializovala na statiku,tunely apod-tady si myslím bude vdy co řeit a dělá u zahr.soukr.firmy v Praze.
Není tady
Já bych člověku talentovanému na matematiku také (jako Kuty) také doporučila nějaké studium techniky. To je podle mě obor budoucnosti, a u teď firmy hlásí nedostatek takto vzdělaných lidí. Ti myslím budou mít uplatnění vdy a budou i nadstandartně placení, právě proto, e jich je a bude (v poměru se studenty humanitních oborů) vdy málo, budou vzácnějí ne třeba absolventi nějakých sociálně-právních kol. A technické obory půjdou pořád dopředu.
Osobně si myslím, e nadání na matematiku je v populaci poměrně vzácné (například i mě obelo velkým obloukem , ale i větinu lidí, co znám) a proto by se mělo určitě vyuít.
Učitelství matematiky bych doporučovala jen tomu, kdo má k učitelství talent - tedy přirozenou autoritu ( s tou se musíte narodit, tu kdy nemáte, tak ani 3 V jsou vám k ničemu a děti vám skáčou po hlavě) a také vztah k učení, studentům a hlavně trpělivost.
Mám kamarádku - učitelku matematiky. Po čase ze kolství odela, vyprávěla mi důvody: Jednak psychická náročnost tohoto povolání, ale i to, e říkala: Já u dopředu věděla, e kadý rok v půlce října budu vysvětlovat zlomky, v listopadu pak procenta, v lednu pak rovnice o jedné neznámé... Prostě po několika letech učení ji právě tato předurčensot a elezná neměnná pravidelnost probírané látky ubíjela.
Myslím, e rozhodovat se pro učitelství protoe jim TEĎ mají zrovna přidat, není moudré. Jde o to, e to budete dělat buď celý ivot, a nebo velkou část ivota, je třeba myslet dlouhodobě.
A jetě jeden postřeh o učitelství: Z naí gymplácké třídy la snad víc ne třetina třídy, moná a skoro polovina na peďák a jsou z nich učitelky. Vechny premiantky třídy tam ly. A nyní, při kadém srazu, tyhle spoluačky - učitelky se pokadé sesednou, a hromadně skuhrají - děti jsou čím dál tím drzejí, vztahy ve sborovnách intrikánské a vlčí (větinou čistě enské kolektivy), ohodnocení na vysokokoláka nic moc....
Vlastně je na ně dost smutný pohled, bývaly premiantkami a teď tvoří určitě nejnespokojenějí část naí třídy, co se povolání týče, a na některých jsou znát známky jevu, který se s nadsázkou označuje sloganem "Učitelství není povolání, to je diagnóza".
Jak říkám - s nadáním na učitelství se člvěk musí narodit, pár takových učitelek a učitelů skvělých "od Boha" znám, jsou ve kole jak ve svém ivlu, oblíbení a velmi spokojení. Ale z toho, co vidím kolem sebe jsou to spíe výjimky, ne pravidlo...
To je zajímavé, Blossom, u nás ve třídě to bylo naopak. Naprostá větina la na techniku. Na učitelky ly 2, hodily se na to a jsou spokojené. Pak učilo pár inenýrů na průmyslovkách odborné předměty a taky tvrdili, e je to lepí ne v praxi. Ti inenýři a hlavně inenýrky u nás - a je jich dost- by podruhé na takovou kolu nely. Znám dost inenýrek, co si udělaly jetě dalí jinou kolu, nebo co ly úplně pryč z oboru. A to na gymplu vem la matematika. Dokonce jsem u viděla řadu inenýrek které dělaly pokladní v hypermarketu. To mne dost dostalo - kdy jsem viděla e na té cedulce se jménem mají Ing.
Určitě to není jednoduché, vechna povolání mají své pro a proti. je dobře, e se tu objevují různé názory.
Není tady
Ahoj Sabusko,
uz nekolik, troufam si rict mnoho, let jsou mezi absolventy nejzadanejsi ti z technickych oboru ovladajici vice cizich jazyku.
Takze pokud zatim netihnes k nicemu konkretnimu, vyber si z techniky (stavariny, matematiky, informatiky...) to, co se ti bude nejvic libit, a k tomu si nezapomen udrzet a zlepsovat jazykove vybaveni.
Mne jako inzenyrovi s tremi jazyky trvalo dva dny najit si mezi nabidkou ctyr mist prvni zamestnani. Nastoupila jsem den po statnicich, vubec ne v oboru - ale jak mi rekli vsichni personaliste, technicky vzdelanych lidi s jazykovymi znalostmi je porad jako safranu (ja se tomu divim, ale rikali to).
Není tady
Blossom napsal(a):
Já bych člověku talentovanému na matematiku také (jako Kuty) také doporučila nějaké studium techniky. To je podle mě obor budoucnosti, a u teď firmy hlásí nedostatek takto vzdělaných lidí. Ti myslím budou mít uplatnění vdy a budou i nadstandartně placení, právě proto, e jich je a bude (v poměru se studenty humanitních oborů) vdy málo, budou vzácnějí ne třeba absolventi nějakých sociálně-právních kol. A technické obory půjdou pořád dopředu.
Osobně si myslím, e nadání na matematiku je v populaci poměrně vzácné (například i mě obelo velkým obloukem , ale i větinu lidí, co znám) a proto by se mělo určitě vyuít.
Učitelství matematiky bych doporučovala jen tomu, kdo má k učitelství talent - tedy přirozenou autoritu ( s tou se musíte narodit, tu kdy nemáte, tak ani 3 V jsou vám k ničemu a děti vám skáčou po hlavě) a také vztah k učení, studentům a hlavně trpělivost.
Mám kamarádku - učitelku matematiky. Po čase ze kolství odela, vyprávěla mi důvody: Jednak psychická náročnost tohoto povolání, ale i to, e říkala: Já u dopředu věděla, e kadý rok v půlce října budu vysvětlovat zlomky, v listopadu pak procenta, v lednu pak rovnice o jedné neznámé... Prostě po několika letech učení ji právě tato předurčensot a elezná neměnná pravidelnost probírané látky ubíjela.
Myslím, e rozhodovat se pro učitelství protoe jim TEĎ mají zrovna přidat, není moudré. Jde o to, e to budete dělat buď celý ivot, a nebo velkou část ivota, je třeba myslet dlouhodobě.
A jetě jeden postřeh o učitelství: Z naí gymplácké třídy la snad víc ne třetina třídy, moná a skoro polovina na peďák a jsou z nich učitelky. Vechny premiantky třídy tam ly. A nyní, při kadém srazu, tyhle spoluačky - učitelky se pokadé sesednou, a hromadně skuhrají - děti jsou čím dál tím drzejí, vztahy ve sborovnách intrikánské a vlčí (větinou čistě enské kolektivy), ohodnocení na vysokokoláka nic moc....
Vlastně je na ně dost smutný pohled, bývaly premiantkami a teď tvoří určitě nejnespokojenějí část naí třídy, co se povolání týče, a na některých jsou znát známky jevu, který se s nadsázkou označuje sloganem "Učitelství není povolání, to je diagnóza".
Jak říkám - s nadáním na učitelství se člvěk musí narodit, pár takových učitelek a učitelů skvělých "od Boha" znám, jsou ve kole jak ve svém ivlu, oblíbení a velmi spokojení. Ale z toho, co vidím kolem sebe jsou to spíe výjimky, ne pravidlo...
Jednu věc ale u těch věčně nespokojených učitelek nechápu - vdy my ostatní taky skuhráme na tu svoji práci,intriky atd. bují vude,lékaři se také cítí mimochodem podhodnoceni - tak proč si ty paní učitelky nenajdou něco jiného lépe placeného?Kdo je drí?
Odpovím si sama:nedrí je nikdo,ale to,e nejsou schopny bohuel nic pořádného zaměstnavateli nabídnout,e vlastně umí.Zlomky se nikdo ve firmě učit nepotřebuje,e ano.Kdy můj mu odcházel před x lety ze kolství(učil tech.předměty),tak mu zástupkyně ředitele říkala ustaraně:A co tam prosím tě bude dělat?Ani tady nebudu líčit,jak měl ze začátku hrůzu kdy zazvonil tel a na druhém konci byl zahr.partner,ale musel se s tím naučit bojovat,dnes mu ta cizí řeč jde sama a fin.je úplně někde jinde,ne kdyby dosud jen skuhral na večírcích.Naopak neskuhráme,my někteří víme své a určitě to ví i Bloos,ejo.
Není tady
Přesně jak píe Daniela S. Jsem z Brna a mám hodně kamarádek, které studují na technicky zaměřené vyské kole a u na stavárně, informatice nebo strojárně. Co si vdy vyměňujme názory, tak jsou holky spokojené a u během studia si sehnaly poměrně dost brigád ve velkých firmách, take sehnat po absolvování V práci se u nich hodně zvětila. Ale co si myslím, e je nejdůleitějí tak tě to musí hlavně bavit. Je hloupost jít na techniku, kdy o to nemá ani páru a asi by tě to pak ani nebabilo. To by jsi ze studia moc neměla a akorát by jsi se trápila. Je potřeba to hodně zváit, neuspěchat výběr koly.
Není tady
Momentálně je hodně v kurzu CEVRO Institut. Mají obory, v kterých se absolventi dobře uplatňují po ukončení studia. Je to fakt dobrá kola. Vice je na cevroinstitut.cz
Není tady
Nedávno jsem se snaila porovnat obchodně-právní obory na různých kolách. Bez známých, kteří by poskytli reálné reference je to těké, ale je fakt, e Cevro na mě působilo asi nejdůvěryhodněji.
Není tady
Maloko napsal(a):
Momentálně je hodně v kurzu CEVRO Institut. Mají obory, v kterých se absolventi dobře uplatňují po ukončení studia. Je to fakt dobrá kola. Vice je na cevroinstitut.cz
U nás v kurzu není. Mladí z mého okolí tyto obory studují větinou na Masaryčce.
Není tady
Judyna napsal(a):
Maloko napsal(a):
Větina mých bývalých spoluáků studovala taky v Brně, já pracuju v Praze u skoro 10 let a chystám se do koly na stará kolena. Pro pracující jsou soukr. koly určitě lépe přizpůsobené, to Cevro má třeba dobře zpracované e-learningové programy.
Není tady
No jasně, lapají kadou duičku. Ne váně - Cevro neznám, ale v Třebíči, kde hodně takto dálkově studovali, teď vzali soukromé vys. kole akreditaci. To má jak universitu J. A. Komenského. Ta to měla před časem taky velice nahnuté (teď ale nevím) a kolik tzv. celebrit tam dálkově studovalo či studuje. Jde o to, jestli z takových kol budou něco umět.
Není tady
Maloko napsal(a):
Nechci být zlá, ale jednak je tvůj příspěvek reklama, druhak se ty samé obory dají studovat např. na MU - Fakulta sociálních studií (politologie, sociologie, mezinárodní vztahy), Ekonomicko-správní fakulta (hospodářská politika a správa) a na Právnické fakultě (právní specializace) a nemusí se platit kolné (zatím) a navíc MU (a i např. UK a UPOL či VE a jiné) není brána větinovou společností jako pseudokola. A zda absolventi oborů politologie, sociologie či mezinárodních vztahů mají dobré uplatnění, o tom se dá taky polemizovat. Chápu, e ne kadý má na to vystudovat techniku či např. farmacii, tedy obor s dobrým uplatněním, ale studovat za kadou cenu, abych měl/a titul, to není dobré řeení. Vysokokoláků přibývá jako hub po deti, zejména absolventů ekonomicko-sociálně-právních "slepenců", je problém takové lidi zaměstnat, protoe často neumí nic moc - nevyznají se pořádně v ekonomii, právu... Doporučovala bych naučit se pořádně angličtinu (to je dnes základ) a jetě jeden jazyk (hodně firem v ČR vyaduje němčinu), je třeba se trochu porozhlédnout, o které jazyky je největí zájem, a intenzivně se jazykům věnovat (nestačí chodit jednou týdně na kurz).
Není tady
Marina22 napsal(a):
Nedávno jsem se snaila porovnat obchodně-právní obory na různých kolách. Bez známých, kteří by poskytli reálné reference je to těké, ale je fakt, e Cevro na mě působilo asi nejdůvěryhodněji.
Dalí reklama, nečekaně .
Není tady
Judyna napsal(a):
No jasně, lapají kadou duičku. Ne váně - Cevro neznám, ale v Třebíči, kde hodně takto dálkově studovali, teď vzali soukromé vys. kole akreditaci. To má jak universitu J. A. Komenského. Ta to měla před časem taky velice nahnuté (teď ale nevím) a kolik tzv. celebrit tam dálkově studovalo či studuje. Jde o to, jestli z takových kol budou něco umět.
UJAK je pověstný svou mizernou úrovní, to platí zejména pro obor andragogika. Viz internetové diskuze.
Není tady
Marina22 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Maloko napsal(a):
Větina mých bývalých spoluáků studovala taky v Brně, já pracuju v Praze u skoro 10 let a chystám se do koly na stará kolena. Pro pracující jsou soukr. koly určitě lépe přizpůsobené, to Cevro má třeba dobře zpracované e-learningové programy.
Studuji na MU jazyk a větinu materiálů máme k dispozici ve Studijních materiálech v ISu, dokonce i od jednoho dr. skripta v elektronické podobě.
Není tady
Vilemíno, ani já jsem nechtěl být zlá
Není tady
Vilemína napsal(a):
Marina22 napsal(a):
Dalí reklama, nečekaně .
Nikomu znás diskutujících tady přeci nepřísluí hodnotit,co je reklama a co u ne!Toto přísluí pouze provozovatelům či majitelům tohoto fora nebo moderátorům,kteří k tomu mají oprávnění.
Proč to zrovna tobě vadí Vilemíno?Říká se tomu taky pletení se do cizích záleitostí.
Není tady
Základ je být v tom co studuji jeden z nejlepích - nemyslím jenom známky, ale celkově v přehledu v daném oboru, dát si tu práci a u při studiu si najít brigádu nebo práci v oboru, nestudovat jenom to co mi určí kola, ale zajímat se o problematiku. Takovým přístupem se stáváte v oboru konkurenceschopným a titul bude u jenom třenička na dortu . A kdy si někdo pro to vybere soukromou kolu jako je např. Cevro, tak proč né? Dává hodně prostor na konzultace s odborníky i věnovat se praxi. V práci se budou zajímat o to, co máte v hlavě a né o to, kdo vám to tam dostal
Není tady
Pokud má někdo zájem o obor, měl by si pokud mono vybrat tu nejnáročnějí kolu. Protoe pokud já vím, není a tak úplně jedno, na jaké kole se studuje. Zaměstnavatelé se u (natěstí) o to zajímají.
Není tady
Jasně, a si kadý vybere kam chce jít na kolu. Já myslím, e kadá kola má své + a taky -. Hodně záleí od učitelů. Ale také jsou důleité obory jaké kola nabízí. A mne taky zajímá jestli je ta kola pokroková, snaí se vyuívat moderních technologií, nebo je tam ve po starém.
Není tady