29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
2010
HOLČIČKA - 10x
CHLAPEČEK - 5x
PŘEKVAPENÍ - 2x jitka2
PM....// 24.12 ...
PRVNÍ POHYBY: od 16.tt
TP: 2.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Neli / Tobiáš
POHLAVÍ bude překvapení!!!!
Lenula
před 2 lety zamlklé těhu v 10 tt
PM 1.12., 15.12. 1. IUI, // 28.12.,
PRVNÍ POHYBY: 19+3
TP: 7.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Lucinka, Elizabeth / ...
Romísek
doma dcerka - 19.6.2008 - zadařilo se po dvou letech, neúspěšných IUI, mimoděložním těhotenství, ale nakonec přirozeně
PM 2.12.// 3.1. ...
PRVNÍ POHYBY: dle mého 15tt, ale najisto 17tt
TP: 8.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Natalli, Rebeca, Markéta, Sofie..... / Tobiáš Jan Babucha
- na podzim vysazena HA a bylo to
PM 30.11., // 02.01., 29.01.
PRVNÍ POHYBY: 18tt, 1. kopaneček 19+3tt
TP 8.9.
VYBRANÁ JMÉNA:Lukášek
Li.lik
v říjnu spontánní potrat, doma Karolínka 20 měsíců, snažení od léta 09
PM 06.12., // 04.01., 28.01.
PRVNÍ POHYBY: 17.tt
TP: 7.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Viktor / ...
Kiwi
PM 26.11., // 8.1.
PRVNÍ POHYBY: 19.tt
TP: 13.9.
VYBRANÁ JMÉNA:
Pohlaví bude překvapení!!!
Simonas
SIMONKA se narodila v pátek 13.8.2010 ve 35+5, S.C., 2500g a 48cm
29 let, snazeni od cervence 2009
PM 7.12.09, // 8.1. 2010, 4.2.
PRVNÍ POHYBY: až ve 20 tt
TP: 14.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Simonka Janka29
PM 11.12., // 26.01. ve 4.h ráno, 19.02.
PRVNÍ POHYBY:
TP: 19.9.
VYBRANÁ JMÉNA:
Andri
29let, doma Tobiášek nar. 29.7.2007
PM 17.12., // 15.1., 17.2.
PRVNÍ POHYBY: 16+6
TP: 22.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Beáta / ...
Rebeca
snažení 3 roky, léčba prednisonem (po imunobiologii), okamžitě se zadařilo, v září zjištěno afetální vejce, revize, po revizi se zadařilo opět napoprvé
PM 17.12., // 16.1.2010, 11.2.2010
PRVNÍ POHYBY: 18.tt
TP: 23.9.2010
Pohlaví: 100% holčička (z plodové vody)
VYBRANÁ JMÉNA: Klárka
Renda
snažení 2 měsíce
PM 25.12., // ... , .....
PRVNÍ POHYBY:
TP: 24.9.
VYBRANÁ JMÉNA: Martínek / ...
Macík
věk 39 let- snažení o mimi 3roky, 2 ZT leden+říjen 2009
PM 27.12., // ... , .....
TP: 3.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Slani
PM..... // 31.01., 17.02.
PRVNÍ POHYBY: šimrání od 16.tt
TP: 7.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
MiriDc
30let, - přirozeně po 1,5 roce snažení, těsně před objednáním do CAR
PM 30.12., // 29.01.
PRVNÍ POHYBY: 19.tt
TP: 5.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Kikinecek
PM 31.12. // 29.01., 01.03.
PRVNÍ POHYBY: 21.tt
TP: 8.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
na 70% holčička
Pavlinka81
28 let
PM 31.12. // 31.01., ....
PRVNÍ POHYBY: 18+6
TP: 5.10.
VYBRANÁ JMÉNA: vybíráme
Gabora
doma Daneček 16 měsíců
PM01.01., // 16.02.
PRVNÍ POHYBY:
TP: 8.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Vecera.
doma Matýsek 31.5.2007
PM13.01., // 18.02.
TP: 20.10.
VYBRANÁ JMÉNA:
Zooey
PM 21.01., // 15.02.
PRVNÍ POHYBY:
TP:
VYBRANÁ JMÉNA:
RomanaP.
snažení od listopadu 2009
PM 28.01., // 07.03.
TP: 4.11.
PRVNÍ POHYBY: 21.tt
VYBRANÁ JMÉNA: Jáchym / Anežka
Maryt
29 let, snažení 4 měsíce
PM....., // 21.03., :hjarta:11.4.
PRVNÍ POHYBY:
TP 19.11.
VYBRANÁ JMÉNA:
---------------------------------------------
uživatel: Podzimňátka 2010
heslo: mimi
Není tady
Ať se nám tu daří.... pupky i miminka rostou.....a jen samé dobré zprávy
LÉKÁRNA + DROGERIE:
- líh na pupík
- kartáček na vlásky
- žínky
- dětské mýdlo nebo takové ty olejíčky do vody, po kterých se už nemusí miminko natírat což je super urychlí to koupání...
- něco na zadeček - Bepanthen (je i na bradavky) nebo Rybilka
- super je ondřejova mast na takové ty stroupky ve vláscích
- vatové čtverečky do očíčka + Ophtal vodu na vytírání očí
- špilky do nosánku+ oušek
- nosní olej, super má fi. Atok (=Hádek)
- řepíkový čaj (na opruzeniny, mokvaviny), dělá se z něj vývar a potírá se, doma se neztratí
- nůžky na nehty jsem používala (později) svoje
- prací prášek Lovela (tekutá), aviváž se většinou nepoužívá, později také Lovela nebo třeba Silan senzitive
- ubrousky vlhčené doporučuji zpočátku ty lepší, třeba Pampers, aby nebyly tvrdé a né moc parfemované
- plenky New Born Pampers, Huggies. Jsou nejjemnější....
doporučuji koupit ta malá vzorková balení v lékárně, má je např. Bubchen, v porodce také dostanete vzorky, aby vám to sedělo. Dobrá je také Sebamed kosmetika, já si později oblíbila Niveu krém, prý nic moc je Johnson...
A jen pár kousků, né celou řadu, pro začátek stačí jen olej do vody, né šampon, ani mýdlo. Pak časem zjistíte, co vám vyhovuje. Zda radši olej nebo namazat krémem, ale po tom oleji miminka tak krááásně voní !!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tyto odkazy jsem s dovolením vypůjčila u Letňátek, třeba se nám budou hodit
pokud narazíte na další, písněte mi je do SZ, doplním
http://www.rozmery-velikosti.cz/velikost-plodu.htm
http://www.tehotenstvi.academy.sk/.
http://krestni-jmena.cz/clanky/?clname=detskajmena
http://www.babyonline.cz/tehotenstvi/pe … nstvi.html
http://www.bonella.cz/prubeh-tehotenstv … nstvi.html
http://www.azrodina.cz/2678-10-kroku-k- … -porodnice
http://www.kacule.cz/co-s-sebou-do-porodnice
http://www.mamajainfo.cz/8-mytu-o-latkovych-plenach/
http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/prebalovani
http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/
http://www.kojeni.net/databaze.php
www.emimino.cz
http://aktualne.centrum.cz/finance/graf … cid=668593
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8330 ... všeobecné info a spousta odkazů
Není tady
pomalu se nám to blíží, tak BALÍME TAŠKU DO PORODNICE:
2 bal. porodnické vložky (Samu Classic, 20ks 36Kč, lékárna nebo zdr. potřeby)
1 bal. síťované kalhotky (5ks 80Kč, lékárna nebo zdr. potřeby)
1 bal. Pampers Newborn / Huggies
2x kojící podprsenka
1 balení vložky do podprsenky
2x košilka
vlhčené ubrousky
papírové kapesníky
Bepanthen
hyg. potřeby: kartáček, pasta, šampon, mýdlo, Lactacyd, žínka, hřeben, sprej, jelení lůj, žiletka
toal. papír
2x ručník - tmavý na imtim.místa + obličej
1x osuška
župan
ponožky - tenké + hrubé
2x žabky - jedny do sprchy, jedny na běžné nošení
plov. kruh
blok, tužka
mobil, nabíječka, foťák
čaj pro kojící matky
kojenecká voda
Bebe sušenky
Yal - není nutný- v porodnici dají klistýr
chladící pytlíky - na ledování popor. poranění, může donést taťka v případě nutnosti
Není tady
Kuk?
Není tady
Holky, proč se nemá ležet na zádech v tom našem stavu? Že prý to vyvolává mdloby, ale jak to?
Není tady
Romana.P napsal(a):
Holky, proč se nemá ležet na zádech v tom našem stavu? Že prý to vyvolává mdloby, ale jak to?
Mně to nic nedela. Spíš někdy naopak si vic odpočinu ... tak nevim
Není tady
kikinecek napsal(a):
Romana.P napsal(a):
Mně to nic nedela. Spíš někdy naopak si vic odpočinu ... tak nevim
mě se blbě dýchá na zádech
Není tady
No já si tak taky narovnávam záda, ale vzpomněla jsem si, že jsem to někde četla, že se tam vyvíjí nějaký tlak a může to přivodit mdloby. Napadlo mě to, páč se mi po tom ležení udělalo tak nějak divně..
Není tady
Čau babizny, teda, vy jste toho nakecaly Já byla venku s kamarádkou, má termín 8.11., tak jsme probraly těhu ze všech stran
Jinak tady pěkně fučí, po cestě jsem potkala dva rozbité deštníky a pár ulomených větví ze stromů...
A to ležení na zádech - děloha tlačí na cévy přivádějící krev k srdci a z toho se vám může udělat mdlo a mimíkovi to prý taky nedělá dobře...
Holky, kde je Andri? A nějaké zprávy o Simoně?
Není tady
Ahoj Babu
Děkuji za vysvětlení
Zprávy nemám
Není tady
Jo holky, berete nějaké vitamínky a budete brát po porodu?
Není tady
ahojky!!
tak hlásíme stále 2v1.. nález od posledně trochu postoupil ale není to žádný zázrak... chtěli to hned vyvolávat kvůli té curkovce ale jak jsem jim vysvětlila jak to se mnou je tak od toho upustili...hodně mi v tom pomohla moje pordní asistentka, která ví o co kráčí....
bohužel na KTG opět záznam nic moc..takže další váhání..ale nakonec jsme se domluvili že v pátek půjdu znovu na KTG a uvidí se...a když do té doby neporodím tak 6.9 ke své
no říkala doktorka že jelikož jsem přenášela první 12dní že mám počítat zase nějakou takovou dobu že tělo je připravené porodit skoro vždy s odchylkou pár dní...tak nevím no....
u prvního miminka mi odešla hlenová zátka ve čtvrtek a malá se narodila v úterý.... nyní ticho po pěšině....
u prvního miminka jsem měla univerzální tašku se kočárku od emitexu a byla jsem spokojená akorát se mi skoro hned vyrval cvok na zapínání tak jsem ho nahradila sucháčem...te´d mám tašku origoš tak uvidíme...
tu závinku od emitexu jsem si pořídila taky tak jsem na ni zvědavá...taky ve žluto smetanové
Není tady
Uz v novem? To je rychlost
Dnes mi kamoska nabalila obrovskou tasku pro mimi - byly tam i 2 psaci pytle, nejake kombinezky no a pak bodicka a tak. Na tu zavinovacku od emitexu jsem se taky divala ( na MMB me to osobne prijde drahe, zenske to tam prodavaji za 350 kc a postovne takze vas to vyjde na 400 kc a je to uz obnosene a na nove je za 499, ale je fakt te tam jsou i levnejsi, ale v prumeru ty ceny jsou docela vysoke ). Ja ho ale asi kupovat zatim nebudu.
Kolik mate kombinezek pro mimi? Ja 1 takovou podzimni, 2 zimni a jednu neco mezi, myslim ze by to mohlo stacit.
Strie se me zatim neudelaly, mazu si jen bricho a " madla lasky" , zadek ani boky ne, ty mam porad hubeny.
Kiki, ja se na zadech snazim nespat, ale v noci kdyz se chci otocit tak v puli otocky usnu na zadech a taky mi to nic nedela,ale asi v od toho 9mesice to muze byt nebezpecne...nevim...
Není tady
Babucha napsal(a):
Jo holky, berete nějaké vitamínky a budete brát po porodu?
Babu, ja ted jim zelezo a tehu vitaminy mam femibion,ale nijak to neprehanim, beru si ho tak v prumeru 1x10 dni, myslim ze to bohate staci. Taky ho budu brat po porodu, je tam napsano do ukonceni kojeni, takze sem tam si vezmu. Ale urco bych to nejedla kazdy den - pokud mas normalne vyvazenou stravu.
Není tady
Pavlinka81 napsal(a):
... Kiki, ja se na zadech snazim nespat, ale v noci kdyz se chci otocit tak v puli otocky usnu na zadech a taky mi to nic nedela,ale asi v od toho 9mesice to muze byt nebezpecne...nevim...
Ahojky Pavli .. ja nepsala, ze na zadech spim Ale jen tak si behem dne lehnu, abych narovnala páteř.
Jinak na zádech v noci neležím vubec - to bych se nevyspala takze se prevaluju z jednoho boku na druhy
Není tady
kikinecek napsal(a):
Pavlinka81 napsal(a):
... Kiki, ja se na zadech snazim nespat, ale v noci kdyz se chci otocit tak v puli otocky usnu na zadech a taky mi to nic nedela,ale asi v od toho 9mesice to muze byt nebezpecne...nevim...
Ahojky Pavli .. ja nepsala, ze na zadech spim
Ale jen tak si behem dne lehnu, abych narovnala páteř.
Jinak na zádech v noci neležím vubec - to bych se nevyspalatakze se prevaluju z jednoho boku na druhy
aha No to ja se teda prevalovat nemuzu
spis bych to nazvala zoufalou snahou velryby dostat se z brehu zpet do more
Není tady
Pavlinka81 napsal(a):
kikinecek napsal(a):
Pavlinka81 napsal(a):
Ahojky Pavli .. ja nepsala, ze na zadech spim
Ale jen tak si behem dne lehnu, abych narovnala páteř.
Jinak na zádech v noci neležím vubec - to bych se nevyspalatakze se prevaluju z jednoho boku na druhy
aha
No to ja se teda prevalovat nemuzu
spis bych to nazvala zoufalou snahou velryby dostat se z brehu zpet do more
![]()
popsala jsi to uplne přesně
Není tady
Opravdu výstižné!!!
Jinak ke spaní na záech - prý je nebezpečné kvůli přívodu kyslíku k miminku, že v pokročilém těhu, kdyby tak těhule strávila hodně času, tak hrozí, že se něco přiškrtí a mimi nebude mít dost vzduchu. Sama si to už pořádně nepamatuju, ale řešit to nemusím, strašně mě bolí záda a špatně se mi dýchá, takže jsem jak lokomotiva, funím a supím na boku...
Pavlínko, všechno nejlepší k svátku!!!
Není tady
Holky já se pro dnešek loučím, ráno nás čeká velký den, vedem Matýska poprvé do školky, snad nebude plakat, bych se neudržela
Tak přeji dobrou noc, snad se nám bude spát co nejlíp
Není tady
Tak těhulky. Hezké ránko. Tak jsme zhuru od 6, asi už nemužem dospat MAlej říká jak do školky nepůjde, ale zatím ne nějak lítostivě. Nachystám snídanku at se nadlábnem a před 8 vyrazíme. PAk máme lítání po uřadech, tak snad vše dobře dopadne. Dnes sjme spala kupodivu dobře. Párkrát jsme s epřetáčela atd. ale nic hrozného, takže
Jinak venku 8°C a hroznej větr
Tak se tu mějte hezky a hned jak dorazíme dám vedět jak to malej zvládl
Není tady
Dobré ranko, holky, tak hlásím, že u mě noc děs běs Asi jsem měla poslíky, břicho bolelo šíleně, do toho záda... šla jsem spát už ve 22 hod. a do 0:30 jsem se převalovala. Pak jsem nevím jak usnula. A v 5 zase vzhůru. Do toho pořád na wc... teď ránu jdu do porodky na monitor, tak jsem zvědavá, jestli něco ukáže, nebo bude ticho po pěšině. A jestli bude podle dnešního odhadu mimi velké, budeme asi plánovat ten vyvolávaný porod. Snad si mě tam hned nenechají...
Tak těhulky krásný, i když studený, den .
Večer, s malým to zvládněte na jedničku!
Není tady
Vidim, ze se toho bricha chceme zbavit vsechny Ja se jeste prirovnanam k mrozovi, jak tam tak lezi a prevaluje se na plazi i s tema zvukama.
Babu, jsem zvedava co ti dnes reknou.
Holky, ja zadne posliky necitim, jako vy. Ale mozna je mam a rikam si, ze je to neco jineho. Myslim si, ze jak me to chytne, uz to bude opravdu ono a jedu rodit. Zadna vracecka domu, to nechci. Jsem zvedava kdy to bude. Na termin pise manzel zkousky ve skole, tak nevim jak to dopadne. Tuto sobotu je tady den otcu, tak tipujeme, jestli ten svatek bude letos pro neho platit taky, nebo az ten pristi rok.
Ale jinak jsem se byla rano ostrihat, jen tak jsem courala po obchodech a odpoledne jsem byla na pedikure, trochu masaze. No bylo to fajne, dostala jsem poukazku od sefky, tak jsem to musela vyuzit jeste pred porodem a myslim, ze si to nohy zaslouzi, kdyz nosi navic tolik kilo. Celkove to bylo prijemne a citila jsem se jako v Thajsku
Ale nevim jak se zdesi doktor, az uvidi me rude nechty (poprve v zivote) a co teprve mimco.
Není tady