|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Téda, kde jste všechny? 
Užíváte sluníčka?
My ne, páč jsme pořád nemocný
Dneska jsme byly u doktorky a máme před sebou další týden doma
Už mě z toho fakt švihne
Suny, Blíženko - díky za ty homeo, zní to dobře (hlavně teda to, jak psala Blíženka, že díky tomu byla po porodu hned fit - no když si vzpomenu na sebe...
), takže do toho asi půjdu 

Není tady
Ahoj holky,jdu k Vám na radu.
Dneska mi přišli peníze od sociálky a došlo mi jen 3800. Jenže já jsem si žádala o klasické čerpání,o žádno prodlouženou verzi jsem si nežádala. Pro nás je to docela rána pod pás,protože
firma neplatí včas a tohle byla naše jedina záchrana. 
Není tady
Viki - a nezvolila sis náhodou mateřskou na 4 roky místo na 3? Protože jestli jo, tak to by souhlasilo, do 20 měsíců bys brala 7600Kč a pak už jen těch 3800Kč.
Není tady
teď to čtu ještě jednou, že sis o prodlouženou verzi nežádala
Tak to v tom mají asi pěknej bordel, zkus si tam zavolat nebo zajít, budou ti to muset doplatit.
Není tady
Tak jsem se tam dovolala a ženská mi řekla,že já jsem ani neměla nárok na 3letou variantu,jelikož jsem v ČR ještě nedělala,ale ta schopná paní mi řekla,že v tom není problém
Takže vinou tupců my budeme trpět.
a člověk se nedovolá spravedlnosti.
Len,od kdy přesně dochází k vyplácení té 4 leté verze. Já myslela,že od 20tého měsíce,ale kluci mají 23.měsíců.Kdybych to dostala ten 21. měsíc,tak bych si stihla ještě požádat o tu klasickou verzi. 
Není tady
Viki, našla jsem toto:
Pokud se rozhodnete být s dítětem doma do 4 let věku dítěte, pak vám náleží do roka a 9 měsíců 7 600 Kč/měs. a dále až do 4 let věku budete měsíčně pobírat 3 800 Kč.
Není tady
Pro Vikinku - Viki, vzhledem k tomu, že jsi v ČR nepracovala ( jak píšeš) , nemáš pokryté zdravotní a sociální pojištění (automaticky, nikoho nezajímá, že jsi si ho platila jinde, teď počítají nuž i v rámci EU) , případně jsi byla vedena před PPM nebo jsi rovnou pobírala rodičák na pracáku, tak automaticky pobíráš do 21. věku dítěte 7.800 a pak již jen 3.800 a můžeš být doma do věku 4 let dětí. Snad je to srozumitelný.
A prckové jsou super, autíčka jim strašně závidím. Jen by mě zajímalo, kde jste je pořídili. I když by mě tedy stačilo jen jedno Díky.
Není tady
Teď mi došlo, aby jste si nemyslely, že vám tu šmíruju, jen jsem doma ukazovala fára Vikinky.
Není tady
Ale Marti, jenom to klidne priznej, ze tu smirujes
Fara Vikinky jsou na uplne jine strance 
Není tady
Holky, co je u vas noveho?
Blizenko, ma Evicka nejake nove hlasky? Vlastne i u Speedy a Simonky by mohly byt 
Len, lepsi se holky?
Luci, uz je zkolaudovano a jste konecne prestehovani?
Dneska jsem v kuchyni umyvala nadobi spokojena, ze si G. sama potichu hraje v obyvaku. Nekolikrat se na me
v klidu prisla podivat, pak zase mrska odesla a pak jsem ucitila oder hovinek. Tak jsem si rikala, ze je fajn, ze se vykadila, nebot nekdy bojujeme u ni se zacpou. Tak se ji jdu podivat do pliny a tam nic, tak si rikam, ze to bylo asi neco z venku. Tak se jdu dal venovat nadobi a jak se vracim do kuchyne, noha mi malem ujela na rozmazanem hovinku na drevene podlaze. Ona to ta potvora vyndala z plinky a pomazala na podlaze, pak do toho taky nekolikrat slapla a roznosila to po byte. Docela dobre to barva dreva maskovala, ale ten oder
to prece jenom prozradil
To je tak, kdyz si hraji potichu, tak se z toho neco vyklube. 
Upravil(a) sunyata (22. 9. 2010 22:17)
Není tady
Cha cha, Suny, tak to je drsny!!!
U nas jsou ted hlasky neustale, nekdy je to az k neuvereni.. Nejvetsi zabava je to, kdyz to slysime v dane situaci, ale podelim se s vama, treba se taky pobavite. 
Vcera jsem
rikala, at jde zeslabit radio.. On dal sedel na pohovce, tak se na nej Eva podivala a karave mu rika: "Tato, nehacej a zeslab to" 
Nebo neco tahla a spadla na zadek..zustala jen tak sedet a uz to trvalo docela dlouho..po dvou minutach se ji ptam,co tam delas? a ona odpovida: Jenom tak si odpocivam.
Nedavno v aute stojime na cervene a před nama je auto – Eva na nej vola: „autíčko, necouvej“!
Nebo chodila po byte a rikala nam, ze je nekde pavouk..ja se porad divala, pavouk nikde, tak ji rikam, neni tam... a za chvilku slysim, jak dal chodi a rika - Pavoucku, nebud na dovolene, bud tady s nama doma 
A posledni...
lezel na posteli, Eva stala vedle nej, ja u ni..a najednou se na nej podivala (
pohnul myslim rukou nebo necim) a Eva zvolala - on se hejbe! 
No tak to je od nas.... 
Upravil(a) Blizenka (22. 9. 2010 22:38)
Není tady
Blizenko, tak to nema chybu
S Evickou opravdu neni nuda!!!! 
Gabinka ted hodne rika, aby jsme ji nechali na pokoji (v anglictine). Treba kdyz se s ni chce
pusinkovat nebo ji chovat a ji se to nehodi
"let go of me" je ted jeji oblibena hlaska.
Není tady
Jo tak k tomu u nas slouzi fraze TÁTA (pripadne obcas i máma) PRYČ. Je to moc fajn nekde na hristi, kdyz Eva spusti, mama pryc... a jeste vtipnejsi je, ze se fakt zvednu a jdu, protoze ona je schopna se po mne zacit ohanet nebo se rozbrecet, ze me tam proste nechce..
Jo a jeste jedna histprka z dneska... To ale musim trosku vysvetlit..
neustale (ale treba dve nebo 3 hodiny v kuse) louska slunecnicovy seminka.. Kupuje si velky pytliky tech, co jsou ve slupkach a furt to kouse a vyplivava ty slupky..no nemusim popisovat, jak me tim nervuje, ze to furt fluše... Tak obcas ve srande rikam, ze tata papa SEMENA...
A dnes jsem si s Evou kreslila, chtela, at namaluju tatu, pak mamu, pak Evu.. a kdyz jsem mela vsechny 3 postavy, chtela, at namaluju jeste Evu. Tak ji rikam - ale Eva uz na obrazku je, tak ta holcicka, co ji namaluju, musi mit jiny jmeno..jak se ma jmenovat? Eva se zamyslela a zahlasila - SEMENO 
Není tady

tak teď jsem se nasmála - jednak hláškám Evičky a taky teda (trochu škodolibě) výtvoru Gábinky 

U nás teda zatím nic takovýho nehrozí (myslím s tím mluvením, s hovniskem už bych si tak jistá nebyla
), zatím jsem ráda, když zopakuje nějaký slovo a když náhodou spojí dvě dohromady (třeba auto jede), tak pomalu tleskám radostí 
No jinak holky ještě pořád kašlou, ale už se to zdá být lepší, Natálka se teda kvůli tomu pořád ještě v noci budí, ale snad už to brzo přejde. Už to máme 3 týdny, by mě zajímalo, co je to za hnusnýho hajz...
Chtěla jsem dát Elišku v pondělí do školky, leč školka je zavřená, páč v úterý je státní svátek, takže půjde až ve středu - tudíž další týden očistce před náma
Jsem si té pohody s jedním dítětem fakt tento měsíc užila hodně, co? 
Není tady
Blíženko - no vidíš, jak originální jméno vymyslela Evička pro svou třeba budoucí sestřičku 

Není tady
Len, ja porad doufam, ze prijde cas, kdy si uzijes trochu klidu, protoze u vas je to fakt porad neco... 
A nebo je to tak se dvema detma normalni??

Není tady
No teda Suny fůůůj 
Ta Gábinka je teda vynalézavá, to tě lituju, žes to musela uklízet 
Blíženko - nad Evičky hláškama jsem se fakt zasmála, to je boží 
len - a to musíte být pořád zavřený doma, nebo můžete jít aspoň ven, když je tam tak hezky? Tak snad je to poslední tejden a pak už to bude v pohodě.. My už jsme taky nějaký nastydlý, taťka nám dotah nějakýho bacila z práce, ale zatím má Dany jen rýmu a ne nijak hroznou, takže oproti vám pohodička..
Není tady
Blizenko, SEMENO 
Len, preju pevne nervy, do stredy vydrzet a pak uz Eliska posupajdi do skoly 
Zuzi, jak se citis a jak Dany vnima brisko (jestli teda vubec nejak)?
Není tady
Zuzi, to me taky zajima, co Dany na to... A celkove, i po porodu, snad budes mit cas psat, jak to zvladla.....
My jsme dnes slavili
narozeniny, byla tu babicka a tentokrat pohoda, krasne si s Evou hrala...
Suny, co vlastne vy, uz tam mate pred barakem v karavanu
tchany nebo Te to teprve ceka? 
Není tady
Blizenko, jeste ne, ale asi mi ctes myslenky, ze se na to psychicky pripravuju 
Vcera vecer nam volali z letiste z NYC, odlitali do Skotska na 10ti denni plavbu a uz se rozplyvali jak hupnou do karavanu a prifrci za nama hned jak prileti zpatky. Takze na zacatku rijna je tu mame jak na koni.
Jsem hrozna, ze se netesim, ze? 
Fajn, ze si konecne babicka s Evickou hrala 
Není tady
Brej večír 
Bliženko , alespoň víte,jak máte pojmenovat sestřičku 

Jinak my jsme byli dneska na očkování a kuba záčal lítat v narvané čekárně a řvát pica pica pica 
u nej to znamená čepice 
No jenže to maminky včekárně nevěděli a jedna dokonce začala holčičce zakrývat uši 
Není tady
Suny - já se ti ani nedivím, podle toho, co o nich píšeš, bych se netěšila taky
Blíženko - no, já si říkám, že si asi odpočinu až v té nemocnici, akorát se budu muset teda nechat něčím nadrogovat, abych furt nemusela myslet na to, co se asi děje doma 
Zuzi - venku jsme byly teď asi až poslední tři dny, jinak ne, protože holky jenom jak vylezly ven a začaly chodit (nebo spíš běhat), tak hned začaly hrozně kašlat
Eliška už vypadá celkem v pohodě, ale Natálka kašle pořád dost a moc se to nelepší, takže zítra budeme muset opět k doktorce!
Se z toho asi zblázním, už je to dýl jak 3 týdny, vystřídala už troje léky a furt nic 
Není tady
Len, nechci te strasit, ale napadlo me...cerny kasel u Natalky. Jak ten jeji kasel zni?
Není tady
Suny - nestraš
Ze začátku byl suchej, ale teď už vykašlává, i když v noci zní zase spíš suše
Já už fakt nevím, na konci srpna jsme byli na chalupě s kamarádkou, která v té době taky kašlala (já už v té době taky, holky ne) a pak jí zjistili, že má pneumokoka
Ne toho nebezpečnýho, ale dostala atb a už je v pohodě. Tak furt přemýšlím, jestli to náhodou nemůžeme mít taky - minule byl u doktorky s holkama
(byl zároveň i u své, páč taky kašle, tak vzal holky pak taky), říkala jsem mu, ať řekne doktorce, aby holkám udělala výtěr z krku a řekl jí o tom pneumokokovi, ale ona, že prý je to už zbytečný, že už je to dlouho
Tak já nevím, přitom holky začaly kašlat skoro hned po tom návratu z té chalupy. No uvidíme jaká bude dneska noc, pokud bude Natálka zase kašlat, tak zítra zase neklušeme a ten výtěr už si vydupu stůj co stůj!
Není tady