|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zuzi, Tvuj
me pobavil 
Kolik vazi Danielka? To musis mit slusny bicaky
Jsem na to vsechno zvedava, ale verim, ze to proste nejak dopadne.
U nas je to ted posledni dobou divny doma..dnes jsem zase vylitla, ja proste nejak ztracim trpelivost, nastvavam se kvuli drobnostem, ale mam posledni dobou nejak pocit, ze ja se porad o vsechny staram, ale aby nekdo premyslel nade mnou, to vubec.
Takze jsem dnes probrecela pulku dne..no hormony ne fakt bouří..
Není tady
Blíženko, ponorka? Hormony jedny
Někam si vyraž sama, jen pro sebe, bude líp
Luci, jak v praxi vypadá koučovat malého? Na běžných denních činnostech... Třeba by to fungovalo i na tu naši paličatou, co když nemá náladu nebo je rozjívená tak prostě neposlechne
Len, teda, vy jste zase na kupě. Ta tchýně
Ať jste všichni brzy fit 

O pauze po laparce nic neříkali, ba naopak, dokud je to prošťouchnuté
Teď mám do úterý stehy, pak by měla přijít ms, akorát nám to vyjde na nový cyklus.
Zuzi, ty jsi supermatka, jak zvládáš oba najednou
Barevně si to představuju, jak to musí v tu chvíli vypadat. Paráda.
A tvůj
je vtipálek s tím rokem 2011 
U nás je
už bez vysokých teplot, "jen" kašle a smrká. My holky se zatím držíme, snad to na nás neprskne
Tchýně se vrátila dnes z nemocnice a už volala, kdy se přijedem za ní podívat... 

Není tady
Len, to je teda šílenost.. to bych asi pěkně vypěnila a tchýni něco řekla teda.. kor když ví, jak jsou holky náchylné na ty nemoci 
Zuzi, musím se smát jak popisuješ ty manipulace s dětmi.. dneska jsem totiž taky jedno dítě oblíkala s druhým u prsa
a byla to dost komedie, teda..
Není tady
Blíženko - Danielka má těsně pod 12 kilo. Mě teda mnohem víc dává zabrat Honzík, toho musím celou vahou držet na ruce, Danielka už se mi tak pěkně opře o tělo, nohy kolem pasu - no znáte to, prostě se to rozloží. Takže žádný extra bicáky ani nemám, připadá mi, že posiluju hlavně taháním toho mimča a to máme všechny za sebou, žádný svaly navíc mi nevyrostly 
To jsem ani nečekala, že by vás takový manipulace mohly pobavit, mě to připadá už úplně normální něco dělat s dítětem visícím na prsu nebo nosit a oblíkat dvě děti najednou. Co mi ale připadá vtipný - to je to jak asi občas vypadám venku. Danielku totiž pořád po obědě uspávám v kočárku, doma neusne. Takže i když teď bylo třeba minus deset, nikde nikdo, tak naší vesnicí chodím jako osoba s jedním dítětem nabaleným v kočáře, druhý dítě v nosítku na břiše, kouká mi jeho hlava z obrovský manželovi bundy, kterou mám na sobě - do jiný se s ním nenavlíknu, na hlavě naraženou čepici a zuřivě drandim, abych Dany uspala. Dokonce už jsem klesla tak hluboko, že občas už se ani nepřevlíknu z tepláků
No musím vypadat nádherně... Já, která jsem dřív nešla nenamalovaná ani vybrat schránku - to jako doslova, na tohle jsem byla fakt švihlá.. Kde jsou ty časy 
Není tady
Jj, Zuzi, mateřství s člověkem dělá divy 

Upravil(a) len (26. 2. 2011 15:56)
Není tady
Jo, Zuzi, u nas je casto nejaka situace, kdy rikam
, ze kdyby tento vyjev videl cca pred 4 lety jako neco, co ho ceka, utikal by a utikal a nikdy v zivote uz by se nevratil 
Není tady

ty jo, Blíženko, netajíš nám něco?
Já nevidět ten metřík, tak si myslím, že máš pár dnů do porodu!
A nebo že čekáš minimálně dvojčata 
Není tady
Jo, i
se me dnes ptal, jestli jsem si fakt jista terminem posledni menstruace... 
Porovnavala jsem to s fotkama z minulyho tehotenstvi a takovy bricho jsem mela ve 34. tydnu...to jsem mela mesic pred porodem.. Mam ale nahore jen 5 kilo...vsechno je v brise..
No uvidime, kdy to na me prijde ted.. 
Není tady
Ahoj holky 
Jdu vas aspon pozdravit, mam malou chvilku dokud Gabinka chrni, ale to nebude trvat dlouho.
Obdivuju Lucku a Zuzku, ze vy holky s 2 malyma prtama pisete vic nez ja
Ja jsem v posledni dobe tak vyzdimana,
s Gabinkou vecne za zadkem a hlavne jejima naladama nejak nestiham. Navic jakmile se otevre notas a ona to zmerkne, tak je hned tu a musi se poustet jeji pohadky atd, no proste to, co si poruci.
Mam tedka nejaky hekticky obdobi, porad nejaky projekty doma, mam dlouhej seznam co je potreba dokoncit nez se vyklube to dalsi
, mlada potrebuje hodit autem sem a tam a do toho se nejak snazim vmanevrovat jogu, prochazky a odpocinek. Kez by tak den mel aspon dvakrat tolik hodin,
Unor byl bohaty na tragedie v nasi komunite, tak to mi na nalade a energii nijak nepridalo. Navic jsem se angazovala ve sberu materskeho mleko pro 2 miminka, ktere prezily smrt svych maminek (jedna pri cisari, ta druha pri autonehode ve 35tt), ale to jedno zilo jenom 3 dny. Fakt smutny. Vzalo me to.
Jinak u nas je uplny jaro, o vikendu i dnes 20 stupnu. To cloveku hned prida na nalade. 
Len, uz jste s holkama zdrave? Tchyne je fakt na hlavu!
Blizenko, hezky velky brisko
Vetsi nez mam ja a to mam ted taky podle tehu s G. velky. Desne me uz tlaci dziny, ktere jsem u G. mela az do konce a jeste na mne i trochu plandaly v tom 38tt.
Zuzi, ja teda nedrandim s kocarem, ale teplaky a bez make-upu...to jsem cela ja v posledni dobe 
Luci, jak se hojis?
Speedy, doufam, ze jste to vy holky od manzela nechytly a drzim pesti at se brzy zadari! 
Není tady
Ach jo, Suny, tak to se Ti nedivim, ze z takovych udalosti jsi spatna.. Na to ani nejde nic moc napsat.. 
Mne uz se s tim brichem zacina i blbe spat, do toho Eva a jeji zuby..uz je to trapny psat
, dnes zas zacatek rymy (u Evy), tak jsem ji jeste ted ve spanku mazala nozicky bylinkovym olejem, snad to podchytneme nejak v zacatku..
Není tady
Suny - no to je hrozný s těma miminkama
Koukám, že máš pěknej frmol, to si taky pořád říkám, že bych potřebovala aby měl den víc hodin, nic nestíhám.. Tak aspoň, že jsi se ozvala, že jsi v pořádku, přeju ti ať to poleví a máš trochu víc klidu...
Blíženko - bříško fakt parádní
Ale okolo něj zase nic, žádný špeky, v tomhle to máš dobrý
A jak přibíráš, podobně jako s Evičkou nebo jinak? A už máš v břiše pořádný rodeo? 
Není tady
Pribiram presne jako s Evou.. Cca do 17. tydne nic, pak skok - 2 nebo 3 kila.., a pak postupne. S Evou jsem skoncila na 10ti kg, tak vylozene pocitam, ze to bude ted stejny, pokud bych pribrala nejak vyrazne vic, asi bych byla dost v soku 
A zda se mi, ze tohle dite je v brise aktivnejsi, kope docela casto a na to, ze jsem teprve ve 25. tydnu, uz tam mam i ruzny boulicky jako by vystrkovalo ruzny casti tela atd..
No jsem na to vsechno fakt zvedava 
A co u vas? Leti to, ze? Co uz Honzik dela? Uz se snazi pretocit?
Ja musim zacit objednavat veci, ktery potrebujeme, mam porad pocit, je je strasne moc casu, ale ono uz se to za ctvrt roku muze klidne narodit...
Obleceni nebudu kupovat vubec zadny, ale potrebujeme monitor dechu, chuvicku, prebalovak, kolibku atd..
Není tady
Blíženko - tak to je zajímavý, že přibíráš stejně a přitom břicho je úplně jiný.. U nás dobrý, letí to fakt hrozně, hlavně jak Honzík roste, každej den mi přijde těžší a větší. Co dělá - hlavně se hodně směje, když na něj mluvíme, zpíváme, děláme blbosti, už se občas i uchechtává nahlas nebo se tak jako smíchy zajíká, to je hezký
Otáčet se zatím nesnaží, ještě to neumí ani na bok, teď začíná teprve zvedat nohy na zádech do výšky. Ale pase krásně. Jsem zvědavá, jestli mu to nebude dlouho trvat to otáčení, když je to takový buřt. Danielka se otáčela brzo a byla taky cvalík, ale oproti Honzíkovi měla touhle dobou víc než o kilo míň..
Co Evička, už jste byli na tom vyšetření?
Není tady
Jen bleskově...
je zdravý ale lehla Simča. Ach jo. Je to tak vysilující, když má horečky a odmítá pít
Zkusila jsem už všechno. Různé pítka, různé tekutiny včetně přeslazeného čaje či Jupíků, nic. Ještě tak mlíko, to by pila, ale to při horečce většinou v zápětí jde ven
Pije málo i normálně, ale jak jí není dobře je to tragédie
A čím je starší tím víc se vzpouzí a blokuje. Včera jsem do ní alespoň dostala dvě misky vývaru s nudlema, ale dnes nechce ani ten
Takže radost, snad to ustojíme a nebudem muset do nemocnice kvůli dehydrataci 
Blíženko, ty máš teda mega bříško, na to kdy máš termín... 
Zuzi, to se Honzíkovi musí líbit když mu s Danielkou děláte kašpárky
Holky, ta naše Simča si to hlavě plete. Místo žába začala říkat "žáma" místo Kuba "Kuma". Přitom bába řekne normálně. I tu žábu říkala už dobře. Tuším, že se časem logopedii nevyhnem 

Není tady
Speedy, a nerika to Simca schvalne? Eva totiz slova plete schvalne..poznam to podle toho, ze se tomu smeje a rika ke kazdymu slovu ruzny tvary...
Drzim pesti, at je lip!!!
Zuzi, zajikani smichy musi byt super 
Eva na vysetreni nejde, jen zkontrolovali moc, je to v poradku a az kdyby se jeste opakoval zanet, musime jit na podrobnejsi vysetreni..
Není tady
Speedy - já bych si z toho mluvení nedělala zatím žádnou hlavu, myslím, že je to docela normální, že si děti takhle slova přetvářejí podle svýho
S tím nepitím je to blbý, znám to od Elišky, ta je na pití hrozná doteď, jestli za den vypije 2 hrnky něčeho, tak je to moc
Tak držím moc palce, ať jste z toho brzo venku a nějak to zvládnete 
Suny - teda to je fakt hrůza s těma miminkama
Snad už Gábinčiny dny brzo pominou a budeš sem chodit častěji
Blíženko - tak snad už se to opakovat nebude a bude to dobrý!
A třeba něco poradí i ta léčitelka 
No jinka u nás teď taky děs - mám už Elišku zase 3 týdny doma a už jsem zase zralá na blázinec, celej den tu dělají takovej bugr, že furt jenom řvu a lítám za nima, aby něco neprovedly
Od pondělí by měla jít Eliška už teda do školky, ale řádí tam zase střevní chřipka a ještě ke všemu spála, tak jsem zvědavá, za jak dlouho budeme zase doma
To je fakt nekonečný 
Není tady
Blíženko - no to jsem tím myslela - ty výsledky z moči, blbě jsem to napsala. Tak to je fajn, že na to nepříjemný vyšetření nemusíte..
Speedy - tak snad už je Simče líp.. Danielka taky málo pije, ale třeba takový ten sladký granulovaný čaj jí vyloženě chutná, ten když jí udělám, tak ho vypije hodně. Ty Jupíky apod. má taky ráda. A teď nedávno jsem zjistila, že jí hrozně chutná perlivá voda, tý vypije taky hodně klidně jen tak neochucený. Tak občas jemně perlivou jí dám, doufám, že to není nějak moc škodlivý..
Len - to je zajímavý, že jedna holka pije tak málo a druhá extrémně hodně
Tak snad teď budeš mít trochu klid, když půjde Eliška do školky a snad nebude hned zase doma.. Věřím, že to musí bejt síla na psychiku, už se fakt těším, až mi tu budou lítat a dělat bordel oba..
Není tady
Zuzi, a co u vas? Porad to tak hezky zvladas?
My ted resime koupi domku.. Chceme prodat dva byty, co mame (oba na hypoteku) a koupit dum, ktery uz mame vybrany. Prvni krok se podaril -
prodava svuj byt, uz ma kupce.., ted se musime dohodnout na sleve za ten dum.., uz s nima jedname a smlouvame..snad je to na dobre ceste.., pak prodat muj byt (ve kterym ale ted bydlime, takze to bude posledni krok).. Jsem zvedava, jestli to klapne a pripadne kdy.. Samozrejme nejradsi bych uz stravila leto v domku, ale nevim nevim.. 
Ze my si to vzdycky tak "hezky naplanujeme", ze se stehujeme s cerstve narozenym ditetem.. 
Není tady
Zuzi - ony jsou každá jiná snad úplně ve všem - Natálka pije hodně, Eliška málo, Natálka spí, Eliška nespala do tří let, jedna jí maso, druhá ne, ovoce jedna jo a druhá ne, Eliška je cíťa a strašně opatrná, Natálka je ras.... no a takhle bych mohla pokračovat donekonečna
Někdy mám pocit, že nám buď jednu nebo druhou v porodnici vyměnili, jinak to není možný
Školku máme teď akorát příští týden, ten další jsou jarní prázdniny, takže to je budu mít zase doma
Tak snad aspoň ten týden tam Eliška vydrží a já si trochu odfrknu 
Blíženko - tak to je super, držím palce, ať vám to všechno klapne! Takže už máte vybranej konkrétní domeček?
Tak povídej a přeháněj 
Není tady
Len, ani nevis, jak bych si to s detma prala stejne jako mate vy... Sice Te to i tak vycerpava, ale treba s tim spanim nebo s tou precitlivelosti, ja uz to po druhy stejne asi nezvladnu....i kdyz evicku bych nevymenila za nic na svete, druhy by jiny byt fakt mohlo!!!
Domek je v Jesenici, to je tak 10km za Prahou, ale smerem, ktery mame radi, mam tam i kamaradku, co ma jedno dite a druhy ceka v cervenci, je to 5kk, takze parada, dva pokojiky pro holky a i pracovna. Obyvak s kuchyni ma skoro 60m2, velka zahrada (snad az moc velika, ale uz to nejak vymýšlíme, co s ni).. Proste vsechno podle nasich predstav. Jen cenu si prestavujeme cca o 400tis nizsi 
Není tady
Blíženko - tak to zní přímo idylicky!
Jak velká je ta zahrada? A baráček je do patra nebo bungalov? Novostavba nebo nějakej starší?
A druhý
bude určitě jiný, fakt ti to přeju! Já si nedovedu představit, že by Natálka byla stejná jak Eliška, to bych byla vážně už v blázinci nebo už rovnou pod drnem - jenom při představě, že by se i Natálka budila několikrát za noc až do tří let, takže bych nespala vlastně 6 let - no to teda fakt nevím nevím, jestli bych přežila
Taky máte ty děti tak strašně zvědavý? Natálka je naprosto otřesná, ke všemu chce čuchat, dívat, zkoušet a hlavně všechno sama! Někdy už toho mám fakt plný zuby, třeba ráno, když se potřebuju trochu zkulturnit a spěchám a ona se mi furt plete pod nohama a chce očuchávat, odšroubovávat a zkoušet všechny krémy, který máme v koupelně, do toho si chce 5x vyčistit zuby, učesat, fénovat vlasy - no fakt na
Jo a další hobby posledních dní - neustále otvírá a zavírá dveře, zlatý časy, kdy nedošáhla na kliku! 
Není tady
Len, poslu Ti mailem odkaz :-)
No tak moc Eva zvedava neni..resp. jinak.. ona se spis furt pta.. co by a jak by a co by rekla maminka kdyby se stalo tohle a co by rekl tatinek.. ma desnou predstavivost a prijde mi, ze obcas "ujede" do svyho sveta, kdy si neco vysni nebo "vypredstavuje".. Ale u deti je to, myslim, normalni.. 
Není tady
Blíženko - tak to je skvělý s tím domkem! Taky je dobrý, že už stojí, že nebudete muset stavět, není o co stát... Ten směr od Prahy je taky perfektní, my bysme taky radši byli tam někde, ale už jsme na to nedosáhli finančně, museli jsme na levnější sever
Jinak zvládám, ale už nemám takovej ten pocit neskutečnýho štěstí co jsem měla na začátku, už jsem normální
Takže občas mám splíny, jak mě to nebaví a jak bych chtěla odpočívat, ale jde to, děti jsou naštěstí hodný a roztomilý, tak se snažím bejt spíš pozitivně naladěná..
len - no přesně dveře jsou teď u nás nějvětším hitem, pořád se někde zavírá, chce abych jí hledala, pořád tady bouchají dveře. Ještě naštěstí neumí otevírat vchodový dveře, ale často to zkouší, tak je asi budu muset začít zamykat.. A jinak zvědavá je tak nějak pořád stejně, jen se soustředí na jiný věci než dřív.. U nás teď taky hrozně jedou všelijaký básničky a říkadla s pohybem, ale už mi došla kapacita, už nevím co dál jí učit.. Všechno co umíme ze cvičení projedeme dvacetkrát denně..
Není tady