6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vikinka23 - první dvě miminka
Kluci se narodili 26.10.2008 (33+0), Kubíček 11:17 míry 1800g a 43cm, Matýsek 11:18 míry 1640g a 41 cm
Kubíček Matýsek
Míry v 6-ti týd.: Míry v 6-ti týdnech:
ve 3 měs.: ve 3 měsících:
v půl roce: v půl roce:
První zoubek: První zoubek:
Speedy81 - první miminko
Simonka se narodila 3.11.2008 13:36 (35+5), míry 2680g a 45cm
Míry v 6-ti týd.: 3,66kg, 49,5cm
ve 3 měs.: 4,88kg, 53,5cm
v půl roce: 6,37kg, 60 cm
První zoubek:
Blizenka - první miminko
Evička se narodila 23.11.2008 22:24 (38+4), míry 3080g a 48cm
Míry v 6-ti týd.: 3,94kg/53,5cm
ve 3 měs.: 5,20kg/59cm
v půl roce: 7kg/67cm
První zoubek:
Petulaa - první miminko
Terezka se narodila 7.12.2008 15:25 (39+2), míry 2910g a 46cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Cat858 - první miminko
Adélka se narodila 13.12.2008 4:40 (39+6), míry 3000g a 48cm
Míry v 6-ti týd.: 3,96 kg/55cm
ve 3 měs.: 4,63 kg/58,5cm
v půl roce: 6,55 kg/65cm
První zoubek:
Sunyata - druhé dítko, doma u jedna slečna
Gabriella Gaia se narodila 18.12.2008 3:30 (38+5), míry 3000g a 50cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Trisha - druhé dítko, doma u jedna holčička Sára
Isabela se narodila 22.12.2008 21:43 (39+0), míry 3500g a 49cm
Míry v 6-ti týd.: 4,45 kg/52 cm
ve 3 měs.: 5,15 kg/60 cm
v půl roce: 6,58 kg/65 cm
První zoubek: 5. měsíc
První slůvko: 6. měsíc: mami
Len - druhé dítko, doma u jedna holčička Elika
Natálka se narodila 25.12.2008 (40+2), míry 4200g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 5,1 kg/58cm
ve 3 měs.: 6 kg/63cm
v půl roce:
První zoubek:
Miselinka - druhé a třetí dítko, doma u jeden klučina Filípek
Dětičky se narodily 29.12.2008 (38+4), Jakoubek 10:13 míry 2970g a 49cm, Deniska 10:16 míry 2680g a 49 cm
Deniska Jakoubek
Míry v 6-ti týd.: Míry v 6-ti týdnech:
ve 3 měs.: ve 3 měsících:
v půl roce: v půl roce:
První zoubek: První zoubek:
Kamčitka - druhé dítko, doma u jedna holčička Kateřinka
Amálka se narodila 9.1.2009 0:23 (40+6), míry 2850g a 48cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
johny.bello
Klárka se narodila 10.1.2009
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Romana - druhé dítko, doma u jedna holčička Barborka
[color=#0000cd]Matyáek se narodil 13.1.2009 4:40 (39+0), míry 4100g a 52cm
Míry v 6-ti týd.: 5,52 kg/59 cm
ve 3 měs.: 6,71 kg/63 cm
v půl roce: 8,9 kg/ 71 cm
První zoubek: 7. měsíc
Ifka - první miminko
Lukáek se narodil 18.1.2009 1:15, míry 3860g a 52cm
Míry v 6-ti týd.: 4,61 kg/57 cm
ve 3 měs.: 6,045 kg/61cm
v půl roce:
První zoubek:
Lúthien - první miminko
Michálek se narodil 30. 1. 2009 (26+0), míry 820 g a 33,5 cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Deni24 - druhé dítko, doma u jedna holčička
Daniel se narodil 4.2.2009 10:20, míry 3800g a 54cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Lucule - první miminko
Dominik se narodil 5.2.2009 16:30 (39+5), míry 3650g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 4,96 kg/56 cm
ve 3 měs.: 6,36 kg/63 cm
v půl roce:
První zoubek:
Claire - druhé dítko, doma u jedna holčička Matylda
ofinka se narodila 11.2.2009 7:05, míry 4140g a 54cm
Míry v 6-ti týd.:
ve 3 měs.:
v půl roce:
První zoubek:
Zuzik22 - první miminko
Danielka se narodila 14.2.2009 11:54 (41+2), míry 3950g a 51cm
Míry v 6-ti týd.: 4,93 kg/57cm
ve 3 měs.: 6,12 kg/62cm
v půl roce:
První zoubek:
Není tady
Viki, diky!!!
Suny, snazeni jeste ne, porad prerusujeme. Ja uz bych do toho i sla, ale se drzi zuby nehty dohodnuteho terminu, tzn. ze az v rijnu.. Kdyz se ho ptam, proc.., jestli se mu do toho nechce, tak pry, ze ne, ale ze jsme se tak dohodli.. tak ho nechavam, kdyz mu to pomuze.. Snad se to podari brzy a nebudu rodit na konci prazdnin.. I kdyz pokud bude leto jako letos, nebude to az takova tragedie, zas tolik horkych dnu nebylo...
Evicka ma novinku, chodi spat v deset a aby si to pojistila, po devate kadí.. Takze pak jeste sprcha a driv nez v deset se do postele proste nedostane.. Dnes ale spala do pul 9, takze si vlastne nestezuju
Suny, nemas nejakou zkusenost s homeopatikama Lycopodium Clavatum? Ja nahodou narazila na popis charakteru toho, kdo by je mel uzivat a je to cela Eva... Hodne to odpovida.. tak jsem ji je zacala davat, kvuli nocnimu buzeni a piti mlika.. A na dnesek spala bez probuzeni a bez piti mlika od 22hod do pul devate.. Mozna nahoda, uvidime, co dalsi noci...
Není tady
Blizenko, tak to je zase fajn, ze zijes s takovym ferovym chlapem, kdyz takhle dodrzuje dohody
Preju at se v tom rijnu zadari
S temito homeopatiky osobni zkusenost nemam, ale mas pravdu popis mi taky sedi na Evicku.
Tak jaka byla dnesni noc?
Není tady
Holky a neexistují nějaký homeopatika, který by pasovaly na Natálku? Já u jsem z toho nočního vstávání fakt hotová, kdy vstávám 3x za noc, tak to povauju za super noc, kolikrát vstávám třeba 7x! Dá se říct, e od půlnoci do 4 do rána je Natálka skoro pořád vzhůru a po půlhodině a hodině mě volá, take sotva stačím usnout, u jsem zase vzhůru Dneska jsem pořádně usnula a o půl 5 a v 7 u jsem zase vstávala s Elikou Fakt u nevím co s tím, nechápu, jak někomu můou děti spát celou noc u od narození - co jsem komu udělala, e prospaný noci za 4 a půl roku bych mohla spočítat na prstech?
Není tady
Dnes mliko pila jednou, vzhuru byla dvakrat, takze taky dobra noc.
Len, to budou asi zase zuby.. Tezko rict takhle na dalku, mam problem vybrat vhodny i pro Evu, a to ji znam prece lip nez Natalku..
Suny, pri nasi frekvenci to vidim tak na rijen 2011
Není tady
Blíenko - koda, hned bych to brala. U toho mám fakt dost Na zuby to u nás nevypadá, i kdy kdo ví. Zajímavý je, e kdy jsme kdekoli jinde ne doma, tak spí v pohodě. Třeba teď jsme byli o víkendu u kamarádky na chalupě a spala tam celou noc Zítra nebo nejpozději o víkendu ji chceme přestěhovat k Elice do pokojíčku (Elika u jde do kolky, take ji nebude ruit v poledním spánku), tak jsem zvědavá, jak bude spát tam. Jestli se to ani poté nezlepí, tak si půjdu asi hodit mali
Není tady
Len, u nás je to takhle posledních pár týdnů. Kolem třetí ofka vstává a do pěti je normálně čilá... za posledních pár dní jsem si oddělala záda, protoe ji pořád vyndávám a dávám do postýlky tuhle jsme ve tři regulérně vstávaly, ale vzhůru byla od dvou: ofka si hrála a pak v pět jsem jí udělala mlíko a la spát, já usnula a v est a v sedm vstávala Matylda
Není tady
Len, Claire, holky vubec vam to nezavidim. Jak takhle muzete fungovat? Mne pripadne, ze mam porad malo energie a to se rozhodne takhle brzo u nas nevstava. Ja bych uz se svoji konstituci asi zkolabovala.
Není tady
Len, ale Natalka byvala dobrej spáč, ne? Az tehdy, kdyz ji rostly nejaky zuby, tak spavala najednou spatne, pak zase lip a ted zase spatne..? Tak proto si rikam, ze treba zuby..
Claire, to je teda taky neco
U nas to takovy bylo od pul roku cca do roku a pul. Ted je to lepsi, i kdyz zdaleka ne pohoda.. Ale tehdy to byla skoro kazda noc, kdy byla bud vzhuru 2 hodiny vkuse (vetsinou treba mezi 1 a 3 nebo od tri do peti..) a nebo se ro zmenu budila co pul hodiny... Tezko rict, co je horsi..
Blby s tim starsim ditetem, ze pak vstava, tak se ani nedospite....
Eva teda jinde spava spis hur, zvlast prvni noc, to ted bylo opakovane, kdyz jsme nekde byli, ze vubec nechtela spat, kdyz se v noci probudila, snad 10x jsem ji taky vytahovala a zase vracela do postylky.. ja bych ji vzala k sobe do postele, ale ona tam neusne se mnou...
Není tady
Jo, Blizenko, tak to fakt musis najit Evicce vhodny homeopatika a pro afrodiziaka!
Není tady
Blíenko - no je fakt, e oproti Elice byla Natálka opravdu spáč (ta se budila třeba 10x za noc), ale i tak jsem v noci vstávala pořád min. 1x - 2x, co teda bylo oproti současné situaci fakt zlatý. Tak nevím, co to má zase za období, ale u mě to fakt s.re, jak furt musím vstávat Jetě e aspoň ta Elika u jde do té kolky, to si třeba budu moct schrupnout aspoň odpoledne
Claire - tak to je teda taky na prd, jak ti spávala ofka předtím? Snad to bude jenom nějaký přechodný období a bude zase dobře
Není tady
Ahoj holčiny,
nemůu vůbec uvěřit, jak se v noci trápíte.. a ílený obdiv teda Mě stačí, kdy občas Domi vzbůzá před estou a jsem z toho hotová celý den.. Jinak teda usína cca o půl 9 a vstává kolem 7. Případně si kolem půl 7 přeleze ke mě a jetě usne.. Tolikrát za noc vstávat, to je hrůza.. Musí to jít přece nějak řeit, vdy to není ani pro ty děti zdravý takhle přeruovaný a izený spánek..
Blíenko, spočítej si ovulaci a můe to vyjít u na jediný pokus . Čučela jsem na Evičku, ona je opravdu drsoň :-) Ona bude podle mě jednou takový bohém, spisovatelka nebo tak něco, prostě umělkyně. Ty barvy má naučené na těch hračkách konkrétně, nebo pozná i barvu na čemkoliv co jetě neviděla? Je to fakt drsný, mě jetě ani nenapadlo to nějak řeit.. U nás je teď v kurzu nočník. Asi 150 výkřiků denně "bobky!, maminko, honem bobky!!" s následujícím úprkem na záchod. Tam z 90% vytlačí pár kapek, vyřve si toaleák a doaduje se spláchnutí. Občas jsme teda úspění, e se vyčůrá pořádně a nebo tam hodí bobana. U během výkonu se ale chce dívat "uka bobky!", take mám co dělat ho na tom záchodě udret.. Plus teda tak 3 počůraný tepláčky za den.. Nějaká zlepující tendence tam asi za ten týden dva je, ale bude to jetě na dlouho...Dneska pochopil, e je to výborný zdrovák před spaním, take byl čůrat 3x (vyslíct overal, sundat plínu, posadit na záchod.. on ze vech sil vytlačí 3 kapky a zpátky oblíct. Po čtvrté u jsem teda odmítla, tak zuřil.. No "zábava" na celý den..
Jinak je zlatej, dělá hrozné pokroky, krásně vykládá, skypuje si s babičkou, "zpívá" písničky, tahá si zvířátka, sám si občas vyhraje a občas i poslechne a uklidí si hračky.. Je hrozně láskyplný, tak věřím, e bude i hodný starí bráka miminkovi. A začal hodně pouívat svoje jméno, představuje se i cizím lidem, teď si teda říká Dominiček, take říká "mimiček cézaj" :-D. V pátek byl přes noc u babičky tak to bylo ůo :-) ale stýskalo se nám teda moc , před spaním jsme si přeříkávali Domíkovy prupovídky
Zítra nám napotřetí!! přijedou zprovoznit nilana (tep. čerpadlo, teplá voda, vzuchotechnika) tak doufám, e u to klapne a nebudou mít zase plnou hubu výmluv. Čekáme a tihle vichni vypadnou, aby se mohly dodělat podlahy. Ofiko kolaudace bude a 21.9. úředníci do té doby nemají čas.. take moná jetě pojedeme na nějakou dovču, a můj drahý odstátnicuje..
Speedy, co taka? Dopadlo to dobře? Drím pěstičky!
Jo a kdo má dítě kutila jako my, tak doporučuju v Globusu mají v hračkách krabice "kids can build" vrtulníky, auta, lodě, s velkýma roubama, aku vrtačkou na baterky. Dá se to rozloit a skládat.. No Domíka to dneska zabavilo moooc. Za 250 kaček super. Zítra tam pojedu koupit zbytek na Vánoce :-D. Play Doh máme, zatím končí v ústech a na zdi :-(. Ale Evik je od nás 2 měsíce, tak třeba do toho taky jetě doroste . Jinak chci na Vánoce koupit jetě tabuli na malování (IKEA) a nějaký kreativní hračky. Objednala jsem nějaký DVD ze země pohádek, vechny krtečky a podobný pohádky pro malinký, protoe to má rád a kdy je potřeba něco udělat, tak ho k tomu na čtvrt hoďky posadím a je klid. A taky jsou u nás v kurzu říkanky a hlavně písničky na CD, tancuje moc rád :-)
Suny, co je nového u vás, co Gábi?
Není tady
Luci, Gabinka ted zase zlobi, nastesti je uz doma tatinek, tak si ji vzal nahoru a delaji curbes tam.
Uz mam toho za dnesek dost, ani se mi nic peknyho psat nechce
Obdobi vzdoru se projevuje ve vsech moznych oblastech a bohuzel, kdyz vidi nocnik tak rozcilene krici: nou, nou a krasne se mraci jako aby me to ani nenapadlo ji nejak nutit. Dneska jsem ji tam zase chtela laskyplne posadit a ona se tak zaprela, no nozeny mela jak prkna. Tvrdohlavka.
S domeckem se vam to pekne protahuje , snad uz dalsi prutahy nebudou a kolaudace pekne klapne.
Lucisu, a kdy ty mas vubec TP?
Blizenko, snad te ani nenapadne tvojeho obtezovat v jine dny nez ovulujes. Doufam, ze to mas spocitany a pekne pro ten rijen naplanovany At tvojeho zbytecne nevycerpas!
My se tento cyklus taky snazime, kdyz to nevyjde tak to bude taky okay, mam v tom pripade naplanovano nejake vzdelavani, ktere se zrovna neskloubuje s tehu a pak bysme se pripadne snazili zase az pristi rok (jestli se teda budu na to porad citit). Takze bud a nebo.
Není tady
Bré poledne
Tak my máme zase kruný den měli jsme zkouku sirén,kadou hodinu nám hlásí stavy Bečvy.U máme druhý stupeň,ale jak jsem koukala na povodí a stavy řek,tak v Ronově u to klesá,co je pro nás příznivé.Jinak by mě u z toho třetího stupně jeblo,pač hráz se teprve staví
Suny u nás to bylo to samé s nočníkem,kluci taky nechtěli a pořád jen křičeli nenene a paki ze dne na den pohoda klídek
Není tady
Viki, tak drzim pesti, to uz by teda bylo fakt strasny, kdybyste tam zase meli vodu!
Suny, no nee? I vy? To by bylo dobry, na dalku bychom se podporovaly A proc jen tento mesic? Chcete Blizence ;)nebo nechces rodit v lete?
Ja se nechci nikoho dotknout, ale kdyby se zadarilo hnd, byl by to Rak a ti mi nejak nejsou moc blizci.. Tak jsem zvedava.. Ale treba bych porodila trosku driv a stihla bych jeste malou Blizenku (Blizence )
Jinak - to vite, ze se soustredim na to nejpravdepodobnejsi obdobi.. Ale i tak clovek s mym nema nikdy jistotu, ze se to podari..a kdyz ja si usmyslim, ze bude sex, ze opravdu bude. On je takova palice tvrdohlava, to je strasny.. Je to nekdy narocny na psychiku v tomhle.. vzdycky jsem si myslela, ze nejaky zensky zbrane sakra mam a v mym veku uz umim pouzit, ale u nej neni nic s jistotou
Lucul, Eva poznava barvy na vsem.. zacinala balonkama, tam poznala cervenou a modrou a jnde tehdy jeste ne (to bylo nekdy v cervnu) a pak se to rozsirilo i na dalsi veci.. Ted bezpecne pozna modrou, zelenou, cervenou, oranzovou, cernou, ruzovou. Nekdy bilou, problem ma, nevim proc, se zlutou. Ja ji k tomu nijak moc nevedla, jen kdyz jsem videla, ze ji to jde, se ji proste obcas ptam co ma jakou barvu, kdyz nic nerekne, reknu to ja.. A ona se pak chytne a treba sama na neco ukaze a rekne to je modry apod..
Ale je to potvurka, kdyz se s ni chci nekde pochlubit treba pred kamoskou, tak schvalne ty barvy plete.. Clovek by neveril, ze muze byt dite v tomhle veku uz takova potvora
Lucul, taky me zajima TP.. Nekdy po Vanocich, ne?
Není tady
Viki, taky drzim pesti a preju at uz to jenom klesa.
Blizenko, praveze dalsiho Blizence doma uz nechci v zadnem pripade, proto ted jenom tento mesic. Kdyby se zadarilo byl by to majovy Byk. A potom Raky mam moc rada, dalsi vodni znameni by nam doma prospelo
Ale to si spise takhle delam srandu, detatko je dar a my si jeste budeme diktovat a objednavat znameni
Mam osobni duvody, nechci byt s nejvetsim bubnem v lete, ten kveten je maximum. A potom mam nejake prilezitosti ke vzdelavani, tak bych sla asi do toho. Zatim je to ve hvezdach. Budu vedet vic pristi sobotu.
Není tady
Tak to bych Ti drzela pesti, abys neprenasela... Vis jak to je, clovek mini....
A Blizenci jsou prece fajn..
Ja znam Raky spis dospelejsi, otec byvalyho pritele, maminka a sestra soucasnyho pritele.. A jsou to podle me takovy "řeitelé", ale treba se pletu.. jak bys je charakterizovala Ty?
je fakt, ze klidnejsi dite by mi fakt prospelo.. Nejakyho divokyho Blizence k Evicce..to bych nemusela prezit
Je to jak pises, clovek si nemuze nic diktovat, prave proto pisu opatrne i o tom terminu otehotneni.. Muzu "znasilnit" treba primo behem ovulace a nemusi to nic znamenat.. navic nejky mereni teploty nebo kdovi co ted s Evickou moc nehrozi.. Delala jsem to kdysi pred tim nez rano vstanu z postele, ale ted kdyz Eva "zaveli" tazko muzu jeste "lakovat" s teplomerem
Upravil(a) Blizenka (1. 9. 2010 15:37)
Není tady
Nasla jsem tento odkaz http://www.vernisaz.cz/index.php?page=h … p;view=kid
- detske horoskopy a msuim rict, ze mi charakteristika Evy - Strelce vehnala slzy do oci (ja jsem teda nejka precitlivela uz od tehotenstvi ).
Koukla jsem i na pripadnyho Raka a hned prvni veta me dost vyplasila .. Zapite si to, abyste si to zapamatovala a nebyla překvapená kadý den: vae dítě Rak bude měnit nálady tak často, jako mu měníte plenky.
Není tady
Nevim jestli bych je charakterizovala jako "resitele", spise tak obecne jako romantiky a melancholiky.
S vetsinou si rozumim. A kdyz jsme u toho reseni, ty si Blizenec a myslim, ze ty porad neco resis, no jen si to priznej. A vsak ja nerikam, ze nejste fajn, jste az moc, vsak jsem si jednoho vzala Fajn a nejkomplikovanejsi bytosti. A to jich znam hodne.
Stejne k cloveku prijde ta dusicka, ktera prijit ma, at si to malujeme jak chceme. Ego by si chtelo vsechno nalajnovat.
Jestli se nepletu tak termin okolo Vanoc, tedy nejaky ten den pred ma Zuzik. Lucule je o nejaky ten mesic pozdeji. A jeste me zajimaji jake mate vybrane jmeno(a). Luci, jestli si to uz tady nekde psala tak se omlouvam, jsem nedavala pozor.
Není tady
Blizenko, ta veta mi ale sedi i na Evicku!
Není tady
Suny, resitele jsem myslela, ze resi, zvazuji, resi... Ja si o sobe myslim, ze resim, potrebuju mit vsechno jakoby nalajnovany a hned.., ale rozhoduju se rychle (casto az prilis )...
Není tady
Ahojte,
teda taky čučím, jak patně vám některá dítka pořád spí.. My bysme na tom ale určitě byly stejně, kdyby nespala s náma v posteli, pořád se v noci hodně budí. Vdycky jí ale stačí, kdy zjistí, e jsem u ní, namáčkne se na mě a spí dál. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat, a budeme mít dvě děti Mě by to zas tak nevadilo mít v posteli obě, ale to by se asi budily navzájem..
Suny - no to jsou věci, vy se taky snaíte, tak to drím palce, to jsou novinky
Taky jsem zvědavá na znamení miminka, termín mám tak 18-24. prosince, take to bude buď střelec nebo kozoroh. Já bych radi kozoroha, s těma si rozumím, ale k Danielce by se zas moná víc hodil střelec, take je mi to celkem i jedno. Hezký by ale bylo, kdybych porodila 27.12., to bude mít třicátiny. Já jako hodně dobrá přenaečka bych to mohla do tý doby donosit
Není tady
Zuzko, u nas je to s tim spanim jak u vas
A jak dlouho jsi vubec prenasela? Uz si nepamatuju.
Blizenko, aha, jako ze, resi...zvazuji...resi a nic nerozhodnou. Nevim, ja znam az moc rozhodny Raky.
Není tady