18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
No pěkně jsi to napsala No to ale moná bude o hubu (pardon). Můj manel dělá na dráze (koleje) a jim vyházeli u takhle redukovaný zaměstnance. Kdyby se tam polovina flákala tak to beru, ale u takhle stíhali tak tak kontrolovat ve co je potřeba aby se jezdilo bezpečně. Tak teď budou papírovat v kanceláři a na koleje polezou jen minimálně, take kontrola nebude..... a to je jen dráha, jak to bude "fungovat" u policie, hasičů a pod....
Břicho mi trvrdne celkem dost u asi měsíc. Měla jsem to i u těpuly, jen před tím bylo víc klidu. Ale rodit se fakt zatím nechystám.
Není tady
Take to vidím takto:
V 19 letech odmaturuji, dostanu se na vysokou, na kterou si vezmu úvěr, abych ji zaplatila.
Ve 24 po promoci nastoupím do zaměstnání, a splácím úvěr za V, zároveň si začínám spořit důchodové a začínám spořit na mateřskou, abych mohla vůbec s dítětem zůstat doma. V tu dobu začínáme ít s přítelem, hypotéku zatím nebereme, poněvad na ni nemáme, svatbu zatím taky neplánujeme.
Ve 29, po 5 letech (?) vztahu se bereme, ji máme lepí pozice v zaměstnání, více peněz, take kupujeme byt či domek, hypotéka na 30 let, abychom vůbec byli schopni etřit na ten důchod (mělo by to být a 10 tisíc, ne? říkali v parlamentu) a stále spoříme na mateřskou. Taky s připojitujeme na nemoce a lékařskou péči, zatím moc natěstí nemocní nejsme.
Nae koníčky a dovolená jsou limitovány tím, co nám zbyde. Zde je to podle výe platu individuální.
Bohuel, teprve po 10 letech od ukončení V si můeme dovolit mimi, nedaří se, a po dvou letech a poté, co jsme za dvoje IVF zaplatili 80 000.
Take v 35 nastupuji na mateřskou, nedostávám od státu nic, protoe jsme si dovolili být oba dva zaměstnaní. Ale natěstí máme naspořeno. Manel ovem nesmí onemocnět, aby utáhl hypotéku.
Druhé dítě buď nedám vůbec, nebo tak do 1 roku po tom prvním, abych byla doma co nejkratí čas. Nastupuji do práce v době, kdy druhému dítěti je 1 rok, aby mi dreli moje místo. kolky, nato jesle nejsou, moji rodiče stále pracují, jetě nemají 65 let, měli nás dříve. Za soukromé jesle pro 2 malé děti dávám 14000, můj plat je 16000, take mi zbývá na alinkartu.
Je mi 37, jsem utvaná, moje děti v jeslích.. manela nevidím, nekončí ve fabrice v 15:30, jako to bylo dříve, ale v 17:30 a hodinu jede domů.
cca za 4 a 5 let jdou děti do koly, +druina, platíme jim tisíce za krouky, (ve vězení je mají zadarmo, e), aby se rozvíjely a jednou se dokázali v ivotě uplatnit. Nae V u máme splacené, stále ale spoříme na důchod, zvýili jsme spoření na léčebné výlohy, přecijen se blíí 40ka a to u je někdy ouvej. Zároveň spoříme dětem na kolu, spoříme jim na bydlení a platíme jim vyí pojitění proti úrazům a na léčebné výlohy.
Kdy je nám 45, jdou nai rodiče do důchodu. Natěstí jako pozůstatek z komunismu přili levně k bytu, je velký, 3+1, tak ho vyměňují na 2+1, aby měli mení spotřebu energií, ale začali stonat, a jejich důchod od státu je tak akorát na hraně. Naučili jsme se odprostit od starého zvyku, kdy jetě z důchodu spoří a dotují nás, děti, a naopak, začínáme jim pomáhat, přispíváme na lázně, na návtěvy s dětmi nakupujeme jídlo, abychom je nevyírali...
.
.
. ani nemám sílu sem házet nějaké fiktivní částky těch jednotlivých splátek.. je to ílené..
Není tady
Lazurko jen doufám, e zůstane u sci-fi. Mimochodem: na víkend k rodičům jezdíme s vlastním jídlem u teď.
Pavli také mám manela na dráze, já pracuji u poty, platy průměrné, permanentní propoutění. Kde jsou ty časy, kdy definitiva, důchod a státní zaměstanci byli váení.
Upravil(a) Bětka (12. 10. 2010 15:22)
Není tady
Já bych to viděla jinak, kdy oni nás takle krouhaj, tak já bych rozpustila senát, poslancům sebrala výhody jako sluební auta, sluební výlety, dotované obědy, odstupné a já nevím, co jetě vechno mají, samozřejmě sníila platy tak o 15% a v neposlední řadě zredukovala ty jejich zbytečně rozrostlé řady. Podpořila bych rodiny, které stojí na vlastních nohou a starají se samy o sebe, dlouhodobějím vyírkům nařídila nějaké veřejně prospěné práce - kolik by odpracovali hodin, tolik by dostali peněz atd. no jetě, e mě politika vůbec nezajímá....
Upravil(a) verynka (12. 10. 2010 18:21)
Není tady
Téma zavřeno