18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Jo, do Zámecký... To ví, e já dělám ve Stráníčku? Ne mi vzali Krypíse do státní, přilo mi výhodný nedávat zmiňovaných 10 tis. a raději něco vydělat. Ale od 20.9. je v té nové třídě v Mnicho a naprosto naden. Ale já u měnit nebudu, do konce roku tam pobudu a pak půjdu na neschopenku.
Fajn, tak já Ti písnu a domluvíme se na přítí týden .
Není tady
Jani tak mě jako laikovi se třeba líbí praktik - takový ten "druh" rodinného lékaře a pak psychiatrie - ale to je asi řehole... no a z hlediska "bádání a zajímavé práce" je asi super imunologie a neurologie
Není tady
medulka napsal(a):
Jo, do Zámecký... To ví, e já dělám ve Stráníčku? Ne mi vzali Krypíse do státní, přilo mi výhodný nedávat zmiňovaných 10 tis. a raději něco vydělat. Ale od 20.9. je v té nové třídě v Mnicho a naprosto naden. Ale já u měnit nebudu, do konce roku tam pobudu a pak půjdu na neschopenku.
Fajn, tak já Ti písnu a domluvíme se na přítí týden .
Medul to vůbec netuím, e dělá ve stráníčku... no oni do zámecké shání taky nějaký záskok, ale já nemám pedagog. vzdělání... nechtěj mě pak místo tebe do stráníčka ??
Není tady
Jee Romí ahoooj...
no o tom prudění mi povídej... taky jsem furt venku a kdy je hnusně nebo jsou nemocné je to na palici... jak jsem tu u psala, pak se vzdávám a chodím s nima venku i v deti... raděj mokrá ne otrávená doma...
jinak se omlouvám... s těma naima bouračkama a dalíma karambolama jsem zazdila to oblečení... jestli jetě něco chce tak dej vědět co zhruba...
Není tady
Mufi, vpohodě... já tu o té bouračce četla, tak sjem nechtěla otravovat. měla jsi svých starostí dost. vpadla jsem do sekáče a na MMb a něco pokoupila. take nemrznem a stejně je to skoro na fusak. Ne budu něco lovit na MMB, tak bych se případně ozvlaa. ale ted jsme dovela vybavené po Ester děkuji za nabídku.
Není tady
mufina1 napsal(a):
Medul tak to neklapne... já umím dobře hrát pouze na jeden nástroj - na nervy
Tak zas nic .
JInak ty teploty bez příčiny u nás ve kolce taky řádily, trvá to tak 2/3 dny. K. to měl taky . A jste brzo fit!
Není tady
Medul ona Roza má rýmu jako trám u od min. týdne... a Berule furt nic a jen byla protivná... take jsem to i čekala, e něco přijde... spí mě teplota překvapila u Rozy...
a děkujem, snad to zmáknem jako větinou a přesně jak píe budou cácorky za 2 dny v poho...
tak drahé mé přítelkyně, z pokojíku se linou zvuky "mamííííííí pocéééém", tudí mizím... dobrou noc... a krásné sny...
Není tady
Brou noc, čekám etě a se mrně vzbudí abych dla kojo a jdu taky do peří... alespoň u PC přeberu fotky.
Není tady
Ahoj holky... jdu vás omrknout, jestli tady nezlobíte
Co Sadík? máte někdo zprávy? Jetě je 2v1?
Pavko jak bojujete? Já ani nemluvim, tohle těhu mi přijde mnohem horí ne s Matesem... jak jsem říkala, e bych mohla být těhotná pořád, tak teda nemohla...
Není tady
Marky, podle posledních zpráv jsou pořád 2v1
holky, jdu zvednout trochu luč i vám - u jste toto četly? http://domaci.ihned.cz/c1-47014900-rodi … -nemajetne
Není tady
Marky a jak to má teď vlastně Ty? má 3 nebo 4-letou variantu? má vůbec monost si vybrat? já toti teď dostanu automaticky 4-letou, tak jsem hrozně nadená on sice Kalousek údajně řekl, e o tom neuvauje, ale to u bylo víc věcí, na které nechtěli sáhnout... bez porodného se obejdu, ale sebrat ploně i rodičák??? a samozřejmě porodné i rodičák zas nechají jen těm "potřebným" (mezi kterými je podle mě opravdu jen malé procento těch, kteří jsou potřební, v krizové situaci se vyskytli ne zcela vlastní vinou a po skončení rodičáku půjdou pracovat)... pochybuju, e ti nai nejpotřebnějí spoluobčané toto státu někdy vrátí - a u tím, e pracovali, pracovat budou, nebo tím, e děti povedou ke slunému ivotu, vzdělání a potom práci a odvádění daní...
Není tady
Leni já si vybrat nemohla u Matýska a nemůu ani teď. Navíc mi peníze na Máu seberou... Ta péče se vůbec nepočítá jako zaměstnání, take ani do důchodu... mazec.
"potřebným" ? Tos napsala hezky... z 90% jsou to cikáni, e? Vzít rodičkák je fakt sprosárna, protoe ti rodiče, kteří vydělají hodně, taky hodně platí státu... a nakonec nebudou mít nárok ani na zdravotní péči (v nadsázce) Je to bordel.
A jakto, e ty si teď vybrat nemůe? Můe zrovna jako u Dorči, ne?
Není tady
Marky, ano, mezi ty, kteří se vlezou do tabulek i na porodné, zapadnou podle mě z 90% nai romtí spoluobčané, ale to se nesmí říkat nahlas, nebo bych byla rasistka jen by mě zajímalo, kdy konečně pochopí, e nejde ani tak o rasismus, protoe barva pleti by byla kadému úplně ukradená, kdyby se chovali jak sluní lidi a neili jen na úkor druhých....mno, ale to je na jinou debatu
u Dorči jsem si vybrat mohla, protoe jsem la tehdy z práce, jene já jsem vdycky pracovala jen na dobu určitou (dokud nemám hotovou kolu, je velice málo pravděpodobné, e bych nala jiné místo, ne zástupy za nemoc, mateřskou apod.) a přechodem z MD na RD mi s nimi jakoby skončila smlouva, take jsem vedená jakoby nezaměstnaná... take teď automaticky dostávám 4-letou variantu, u které ani nevím, jak se vlastně bude čerpat - jestli celé 4 roky nií částka, nebo první 2 roky víc a pak to spadne ke 3tisícům...
myslela jsem si, e je to u Tebe tak blbě nastavené přitom kdyby ses o starouky nestarala Ty a nechala to na státu, vyjde to stát mnohem drá, ne Tobě platit přitom i důchodové apod... jinak teda já si moc o důchodu iluze nedělám, take u s ádným ani moc nepočítám
Není tady
Já taky ne, na důchod prdim... na ten se snad vydělá po dětech ale sejří mě ta nemonost výběru. Teď je to tak, e první dva roky (teda 20 měsíců) bere 7500,-nebo kolik to je a od 21. měsíce bere 3700,- je to docela upa. Nemám ani na základní poplatky. A abych jim tam la kemrat o příspěvek na bydlení... na to ani nemám aludek a povahu. Ale bohuel jsme v takové situaci, e budu muset. Neberu ani přídavky, prostě to neumim.
Není tady
Marky, otázka je, jestli Ti ten příspěvek vůbec uznají... rozhodně to za zkouku stojí, ale moc bych si iluze nedělala, ale naprosto Tě chápu... my jsme o přídavky ani neádali, protoe příjmově jsme nad hranicí, kdy to přidávají, tak mi to přilo zbytečné... napřed řeknou, e má prodat vechno, co nutně nepotřebuje, nepouívat net apod... kdyby ten Tvůj úasný chlap měl aspoň trochu soudnosti a s koupí autobusu počkal, a na něj opravdu budete mít
a mimochodem, Tys u to asi psala, ale jaká máte jména? výbavičku, kočárek atd. sis po Matýskovi nechávala? nebudete muset dokupovat nic růového?
Není tady
ahoj holky, nakukuji co nového. estí je nemocná, tak nemůem ven. rezignovla jsem a pustila krtka, tka kouká na pohádku a mrně jsem konečně udrnadala na balkoně v kočárku - jinka tam nespí, ale dnes nespala skoro celé dopoledne.
jo a konečně jsem předělalal metříky
co se týká rodičáku - tak je to jetě horí ne to bylo - tedy v návrhu od 1.1.2010 jestli to projde (jako se bojím, e projde). i pokud můete rozhodovat, tak u jen do 9. měsíce - a těch 3500 ( myslím e je to 3500) se nepobírá a od 22. měsíce jako dosud, ale u od 10! měsíce. to je teprve masakr. nemám ted moc čas to dohledat, ale byla to někde v nových nárzích na seznamu.
Upravil(a) Romisek (12. 10. 2010 13:27)
Není tady
jo a teprv ted jsem koukla na článek od Marky - to je sprosárna nejvyího kalibru. ona tedy mateřská a rodičák je v porovnání se světem u nás fakt luxus. jene tam je zase sousta en, které jejich manelé "ve střední tříděů prostě uiví i s dítětem. ( a vrací se tedy do práce hlavně proto, aby o ni nepřily).
Není tady
Ahoj holky,
včera jsem zahlédla zprávu o rodičáku jen pro nemajetné. Tomu říkám investice do budoucna. Hlavně, e se zvyují důchody. Souhlasím s tím, e za nemajetné budou opět povaováni zřejmě jen ti, co cíleně nepracují. Kdy si vezmu, jaké příspěvky za 15 let jsem odevzdala na sociálním a zdravotním pojitění, nemálo mě čertí, e ve výsledku budu doma na mateřské pískat kudlu, jen proto, e platím vlastní hypotéku na vlastní bydlení a neádám po státu, aby se o mne postaral.
Abychom mohli porovnávat rodičovské sociální dávky ve světě a u nás, museli bychom nejdříve srovnat platy a ceny venku a u nás. A bude manel brát 3000 euro měsíčně, budu klidně doma bez rodičáku.
Upravil(a) Bětka (12. 10. 2010 14:11)
Není tady
Ahoj
Koukám, e řeíte mateřskou/rodičovskou. Já tím, e jsem na stálý prac. poměr se mi mateřská zase na ten půl rok zvýí a potom tedy nevim jestli si můu/nemůu vybírat, ale asi jo. No jestli se to zkrouhne úplně tak fakt nevim. Si říkám, jetě e jsme prodlai byt, jinak bychom se li pomalu pást...
No nic. Dnení kontrola stejně jako minule CS2 take zase klídek a magnezium. Pídě má 1,9kg bylo otočený hlavou dolu a ne Dr dokončila vyetření uz tak se zase stočilo napříč. Ale je prý na fixaci jetě čas.
Marky to je dost, e se taky ukáe Já bych těhu pořád jaksi být nechtěla. Občas toho mám plný zuby a to mám cca o 5 kg míň jak se těpulou.
Není tady
Ahoj Pavko, to u je teda macek. Tvrdne ti bříko?
Mě se poslední dobou zdá, e si z nás nai vlivní poněkud střílí. Chápu, e úspory jsou třeba. Ale u jen to, e státním zaměstnancům skrouhnou platy o 10 procent a ústavním soudcům jen o procenta 4, mi nepřipadá zrovna rovné. A jetě si pánové sníení vlastních platů zamítli, aby náhodou nebyli ovlivnitelní. A bude hořet budova ústavního soudu a hasiči nepřijedou, budou se taláry divit.
Není tady
Téma zavřeno