1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Téma zavřeno
Leni a mate na zahradce i piskoviste?
Takze Dorinka ti plany moc nekazi a nechava te i odpocivat ?
Nasemu kocourovi se vraci ty jeho problemy s ledvinama cely den tu mnouka a Sofinka je z toho uplne nestastna s nim
Ale mam i dobrou zpravu ta nase doga se nejak zazracne z toho dostala
Jeste tu s nama chvili pobude ,beruska
Není tady
Zuzi po lízátkách jsem pokukovala, ale měla jsem dojem, e u mám od nevolností pokoj.
Leni na jedné straně páté vnouče, na druhé třetí. Take rozmazlování se natěstí konat nebude. I kdy trochu je jistě třeba, od toho babičky jsou.
Není tady
Ahoj Zuzanko
Lízátka mi stačily na začátku těhotenství, pak jsem se dostala do stadia, kdy mi bylo blbě, jen jsem otevřela uplík s lízátkama a nakonec jsem někdy v estým měsíci skoro přestala vařit - ne jsem nakrájela maso, málem jsem se , rozklepala atd. Měla jsem nevolnosti celý těhotenství, snad jen někdy v půlce pátýho mi bylo jaktak dobře. Jene jsem ani jednou nezvracela, neumím to
, tak jsem byla tlustá a zajídala nevolnosti jídlem a bylo to jetě horí a vechny kolem jsem prudila, prostě na zabití. Pak se přidala áha a modlila jsem se, a u je 28. srpen, nebo umřu
. Přeily jsme to obě
.
Kdy to srovnám s prvním těhotenstvím (kluk), kdy mi nebylo vůbec, ale vůbec nic a do konce... (zato porod byl příernej, fakt moooc) - no nevím, co je lepí
.
A proto do toho jdu znova .
Není tady
Veru no to je ílený!
Potřetí bude celé těhu dobře a porod brnkačka, uvidí!
Není tady
Bětuko - počtvrtý - jetě mám jednu dceru, u tý mi bylo blbě jen od 6tt-8tt, pak paráda a do konce,
pracovala jsem a do porodu, porod docela v pohodě(no ale bezbolestnej neee, to je jasný).
Tak uvidíme, jestli se podaří to 4.
Není tady
Dobrý večer kočky, tak koukám, e jste vechny v pořádku a opatrujete se. Jo to prí vude,ale to nám přeci nezkazí náladu. Kromě mé bloklé krční páteře se cítím docela dobře.
Není tady
hurá, hurá, kola konečně začala, zase bude doma klid
Si chystám velice zdravou snídani - klobásu , chu je chu
.......Porodné se bude vyplácet jen na první dítě a jen pro rodiny s niími příjmy...... to je z článku o chystaných změnách. To jako nedostaneme ani jedno porodné?!?!?!?!?
Není tady
joooo, Sádě, na to jsi moc světlé pleti
nepamatuju si přesně ty omezení, ale pro samoivitelku je tam limit příjem do 9500měsíčně a pro pár 15400 nebo tak nějak.... kdo bere víc, můe suit ústa....
já u se raděj nad naí politickou situací ani nepozastavuju beru to, e porodné nemuselo být tak vysoké, ale neznám moc lidí, co by z toho opravdu nekoupili výbavu - a u kočárek nebo cokoliv jiného.... ale hlavně e páni posl/ranci mají stále vechny své výhody a náhrady - bezbolestně a jistě
jinak klobásu, jo??? ta by u nás la asi okamitě horem do mísy
Není tady
počkej, to mi chce fakt říct, e nebudeme mít nárok ani na první porodné?!?!? J8 myslela, e se to týká druhého, to u jsem překousla.
Leni, to si musí počkat jetě pár týdnů a zůstane klobása v útrobách
Není tady
Sádě, jj, přesně tak... zjiovala jsem to z článků kvůli kamarádce - má TP koncem ledna... a od ledna 2011 by to mělo být vpodstatě zruené - je tam nechaná ta berlička pro lidi s příjmem do 2,4 násobku iv.minima (nebo jak se to teď jmenuje), ale de facto to znamená, e pro větinu lidí je to zruené....
něco je tady: http://www.penize.cz/materska-dovolena/ … ou-nesrazi
nevím, jestli je to u schválené, ale podle mě i kdyby jetě nebylo, tak to stejně projde bez problémů...
jinak já se jetě trochu děsím toho, e u druhého dítěte dostanu automaticky 4-letou RD před MD s Dorčou jsem měla smlouvu na dobu určitou a i kdy jsem pak pobírala MD od zaměstnavatele, přechodem na RD mi skončila i smlouva.... take teď asi budu rovnou jako bych předtím nebyla zaměstnaná a vůbec si neumím představit, jak to zvládnem, pokud bych měsíčně dostávala jen 3500 (nebo na kolik to chtějí sníit....)... snad se to do té doby nějak vyvrbí a třeba vyhrajem ten milion
no, já teda nevím, já klobásy nejím ani normálně ale tak v těhotenství člověka napadají různé prasečinky, e?
Upravil(a) lenkaB (1. 9. 2010 8:07)
Není tady
já taky klobásy moc nemusím, ale dneska mě přepadla chu. To jsou domácí, take vím, e je tam maso a ne nahráky
Schválené to jetě není, ale tak jak tak to je mazec. Já 8 let pracuji a nakonec dostanu kopanec do řiti. To samé, kdybych la na pracák. Řeknou mi, a prodáme auto, televizi nebo a zruíme penzijko. Ne, e by na 13. tis. stál svět, ale koupí za to alespoň kočárek. Jde hlavně o princip.
6 let splácíme úvěr za byt, kudlíme kadou korunu, dovolená max. pod stanem .... no asi podám v práci výpověď
A jdu si raději lehnout nač se nervovat
Není tady
be raděj do pelechu, pus si nějaký hezký film k pletení
to fakt nemá smysl se rozčilovat... mně třeba íleně vadí to, e normálním lidem seberou vechno a jetě tvrdí, e i tak mají dost a sami mají platy mnohonásobně vyí, berou k tomu kolikrát nesmyslné náhrady a kolem toho chodí po pičkách, aby si je náhodou nemuseli sníit... nemají vůbec představu, jak ijí normální lidi a pochybuju, e by dokázali dlouhodobě vycházet z příjmu běných lidí, ale budou dělat ramena.... aaaach jo....
jdu si dát suchý rohlík, z toho se mi nenavaluje
Není tady
přesně tak
Není tady
Ahoj
Někde v tv jsem slyela, e by ty změny měly platit od dubna, jeslti jsem tedy slyela dobře. Tyde já mám co kecat, mě se to snad netýká ani v tom lednu. Já bych to prvorodičkám dala ploně, moná i druho na dalí dítě a se opravdu člověk stará. Trochu se obávám, e ony soc. skupiny to stejně neodradí mít 5 a více dětí, oni ty praule od státu vycucaj jinak. No nebudu se rozčilovat...
Tak kouám, e jste vechny v pořádku, to je dobře
Není tady
Pavko, já doufám, e jestli to začne platit, tak ne a od dubna přece jen v dubnu by mě to rozčililo víc, kdyby mi to uteklo o kousíček
ale souhlasím - třeba dát na první ploně, na druhé poloviční (přece jen člověk i kdy jako já rozprodá část výbavy, tak něco mu doma vdycky zůstane) a na dalí u třeba nic.... a jak píe - jisté sociálně "potřebné" skupiny si to vynahradí jinak a zas si budou ít spokojeně ze soc.dávek... jen je blbé, e těmi krty vpodstatě zkrátka přijdou jen sluní lidi, kteří vydělávají a odvádí státu peníze... ale ti, na které by to asi nejvíc mělo platit, na tom budou pořád úplně stejně
nechci vypadat, e chci, aby mi stát vechno platil a já nemusela nic, to vůbec ne, s tím, e je potřeba udělat reformy, souhlasím, hlavně a u udělají něco s důchody a člověk ví, jeslti a kolik si má začít na důchod odkládat sám, ale taky mi přijde, e jen sekrtávají výdaje lidem a vůbec se nesnaí nic změnit (u vůbec ne u sebe...)
ten dé u mě nebaví... mám ráda podzim, mám ráda i dé, ale kdo si toto objednal????
Není tady
Dobre rano ,
tak ja z porodneho nakoupila vybavu - SATKOVOU
Holky to je svinarna nejvetsi
Ale nebudu tady ten tehotny chliv nervovat
Sade jak je? Nabidka na ponozky stale plati
Ja NUTNE potrebuju pro Sofii nejake vlnene ponozky
Leni ani ja nejsem s objednavkou pocasi uplne spokojena Mame tuaktualne na teplomeru 9!!!!!! stupinku
a vecicky z MMB zacnou chodit az za par dni
Tak do ceho mam to dite narychlo narvat?
Není tady
Zuzi, jedině ji omotat átkem já zas na rychlo objednávám boty, natěstí jsem zjistila, e je jí pořád dobře vesta (je to tuím 74
ale tím, jak je Dorče taková íala, tak to v pohodě zapnem, délka u nic moc, ale na doma to stačí
), ale taky jsem se pořád spoléhala, e září bude jetě normální - tak kolem těch 20°..... my u snad budem muset začít i topit v baráku
jetě jsme letos chtěli udělat kousek plotu, na to u asi kalem... ale stejně jsem čekala jetě aspoň 1 schopný teplý měsíc no, třeba se dočkáme v lednu
Není tady
Dobré ráno,
tak vidím, e řeíte politickou situaci...
Uvaovali o zruení porodného u kdy se to týkalo mě - a radi bych si odřekla porodné, ale kdyby neahali na mateřskou a rodičák...
Stejně - myslet si můu co chci, ale nai představitelé, které jsme si zvolili, stejně rozhodnou podle svého.
Pomalu se loučím s mylenkou na druhé
Mno, tak jsem si ulevila.
Sádi - tak domácí klobásku bych si taky dala, jen ne teď, ale v pozdějích hodinách.
A u nás neprí - u nás se.. Nedá se ani jít ven.
Není tady
Leni treba to bude jako minuly rok?V rijnu snih a listopad teplounky Potom udelate plot sakumprdum cely
No a u nas se nic nezmenilo ,zaclony tu vlaji kolem oken Tak ja asi aspon spichnu nejakou tu zizalu kolem parapetu ne
a budeme zazimovani
Annie ahoj
Holky tak ja vas aspon obveselim Jak nam to jde snocnikem
Rano se Sofinka krasne vycurala a za hodinku vidim ze se nejak snazi a dela napadne posunky(bez plinky) tak popadnu Sofinku a pak i nocnik a ohodim se od hlavy az k pate
Pripadam si nekdy jako mimon ,protoze tohle se mi stava minimalne jednou za 14 dni a to muzu byt rada ,ze aspon ty bobky nezapominam hned vynest
Není tady
Zuzko taky "válčíme" s nočníkem, dneska zatím celkem dobrý, jen jednou mimo no a jednou vylitý nočník, nějak jsem nebyla ve střehu :Dale jsem ráda, e si pomalounku polehounku začíná říkat. Ne e bych byla najivní a myslela si e plíny nebudeme kupovat dvoje.....
Ke zdravé výivě, my večer povečeřeli kvarky s chlebem to asi píděti moc nedá co
Na teplý oblečení se budu muset podívat, mikiny a kalhoty snad mám, bundu a na zimu taky, ale třeba vůbec nejsou čepice budu muset někam vyrazit na nákupy.
Manel včera přiel z práce a hrozně se divil, e jsme jetě nezatopili zná mě jaká jsem zmrzlina
ale vydreli jsme.
Není tady
Zuzi - tohle je u nás běný Občas se mi podaří ho zapomenout a pak slyím nezaměnitelný plouchání a hrozně se divím, jak je moný, e se mi počůralo dítě na zem, kdy má plínku
A ono ne
Není tady
Bré poledne
Tak my máme zase kruný den měli jsme zkouku sirén,kadou hodinu nám hlásí stavy Bečvy.U máme druhý stupeň,ale jak jsem koukala na povodí a stavy řek,tak v Ronově u to klesá,co je pro nás příznivé.Jinak by mě u z toho třetího stupně jeblo,pač hráz se teprve staví
Není tady
AHojte, Vikinko drím pěsti a voda opadne, v českém těíně je 3 stupeň
jinak Leni já budu mít u druhátka automaticky 4 letou variantu a bez mateřské , leda, e bych teď stihla jít jetě na 9 měsíců do práce - ale ěnjak se pořád nemůu rozhodnout kam a kdy
holt po druhém dítku budu muset jít do práce nějak dříve
s nočníkem - Tobi začal ukazovat na koupelnu a vodit nás na záchod nejen na kakání, ale i na čůrání, ale nechce na nočník, líbí se mu to teď na dlabu v koupelně , nevím co s tm, snad ho to přejde
Není tady
Viki, taky jsem sledovala povodí a snad u to bude dobré, posíláme vám od nás trochu sluníčka, a přestane pret
holky, to je normálně provokace s těmi nočníky tady hlavně e kluci by v tom měli být pomalejí
nevím, jestli jsem prostě něco nezmekala kolem toho roku, ale u nás je to momentálně absolutně nereálné, take zas zhruba za měsíc vyzkouím, jestli u jí to půjde nebo ne... ale co, do kolky s plenkami snad nepůjde a do dubna máme jetě dost času se zbavit plen i dudlíku na spaní
Jani, take to má podobně jako já? mně přijde hrozně blbé, e jen kvůli tomu, e jsem měla smlouvu na dobu určitou (vdycky, vude jsem pracovala větinou jako zástup za MD apod.), teď u druhého mám nárok jen na tu pitomou 4-letou variantu a pokud P.nezmění práci nebo mu konečně nepřidají, tak ve 2 letech mladího prcka prostě budu muset jít do práce, u teď vycházíme s penězi tak tak (o nějakých velkých fin.rezervách si můem nechat zdát) a protoe nemáme nikoho, kdo by nám malou hlídal, tak bude muset do kolky a já přijdu o nárok na RD, co je vpodstatě od státu veeelice chytré
no, uvidíme, snad se tu ve vesnici do té doby trochu rozkoukám a třeba bych nala nějaký přivýdělek (doučko, krouek ve kole atd.) pár korun a mohla být doma aspoň do těch 2,5-3 let mladího... u mně je teď asi pozdě hledat zaměstnání na 9 měsíců
jak Ty bys to dělala s Tobim? má nějaké hlídání? a to by ses vracela do nemocnice na směny? předpokládám, e druhé u asi aktivně řeíte
a asi budu muset rychle pořeit těhukalhoty, ale nechci nic kupovat, dokud nebudu mít aspoň to 1.vyetření za sebou... v neděli jsem byla v kalhotech, které jsem bez problémů dopla s rezervou... dneska ráno na váze o kilo míň ne v neděli a kalhoty skoro nedopnu s takovou to neutajím ani do 12tt ne tak do 20, jak jsem si původně plánovala... (teď jsem na začátku 8tt)
Upravil(a) lenkaB (1. 9. 2010 15:59)
Není tady
Leni já to mám podobně, jen s tím, e já dala výpověď sama a chtěla jsem jít na nějaký méně stresující a vytíený obor, protoe jsem potratila a nedařilo se mi otěhotnět znovu a ve výpovědní lhůtě jsem otěhotněla, take mateřskou jsem dostala tak tak a mohla jsem si i vybrat variantu 2 a 3 letou- mám 3 letou
já hlídání natěstí zatím mám, ale zas mě tlačí celkem čas, potřebuju praxi, protoe nám pořád prodluují dobu do atestace a před atestací musím být 3 měsíce na stái v praze, tak a můu vzít Tobíka příp i druhé dítko s sebou, kdy u bude chodit do koly tak to nepůjde a já se usouím steskem někde na hotelovém pokoji
takhle to bude sloitějí a finančně náročnějí - hledat si bydlení pro nás na 3 měs, ale budu ho mít u sebe
Upravil(a) janabas (1. 9. 2010 20:38)
Není tady
Téma zavřeno