Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Chat: Vlákno pro mariposu a ty, co s ní chtějí diskutovat o duchovnu

#101 14. 9. 2010 15:48

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Chat: Vlákno pro mariposu a ty, co s ní chtějí diskutovat o duchovnu

Blossom napsal(a):

hirondel napsal(a):

Blossom napsal(a):

K čemu vzniklo původně toto vlákno, je napsané jak v jeho nadpisu, tak v mém prvním příspěvku.

Puvodne a pak jaky melo splnovat ucel Bloss?

Takže nepodsouvej mi  konspirační teorie, že původně mělo sloužit něčemu a pak mělo splňovat jiný účel. To už je zas tvá interpretace ( nebo dá se zrovna tak  říct dezinterpretace).

lol lol Blossom,
v me otazce vidis konspiracni teorii? Neni to vlastne Tva vlastni interpretace? (ano je) smile

Ja se pouze ptala Tebe ,jaky mel pak ucel podle Tebe. smile
To je vse. smile 

Blossom napsal(a):

Podle mého názoru je vhodné k mnohým příspěvkům dodat, že je to názor pisatele.

Podle Tveho nazoru ano. Nikoli podle nazoru toho ktereho prispivatele.  Ten si to udela jak zvoli,navzdory nazoru Tvemu. stolt
Kdo chce ten dokaze pochopit. Kdo neumi ,ten neumi. smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#102 14. 9. 2010 17:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Oki, Bloss, domnívala jsem se, že jsem shrnula pro Hir smysl tohoto vlákna - neb to bylo to, nač se ptala.
Tak zjevně neshrnula - potom příliš nechápu, jaký je jeho smysl.
Nemusíš mi to  ale vysvětlovat, já bych tento žabomyší spor tímto sdovolením skončila.
Jinými slovy, už se k němu nehodlám vracet, ani vyjadřovat, ještě jinými slovy - je to  moje rozhodnutí, vy si samozřejmě dělejte, co uznáte za vhodné (což říkám jen a jen proto, abych vyloučila, že si to bude někdo vykládat nějak jinak)

Adelle, Haiel, můžete mi nějak přiblížit o čem vaše polínka jsou?

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#103 14. 9. 2010 21:04

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

...

Adelle, Haiel, můžete mi nějak přiblížit o čem vaše polínka jsou?

Lupino, zkoušela jsem to napsat vlastními slovy, ale ňák jsem to nedala. Zvolila jsem citace vissla

Z předmluvy: …..každý orgán, struktura, funkce či mechanismus je v určité rovině pouze vnějším projevem  některého ze základních životních archetypů. Oddělit je od tohoto archetypu znamená zahradit cestu k jejich porozumění….

Z úvodu: "….moje odpověď by měla nemocnému umožnit postarat se sám o sebe a nedávat tak lékaři onu magickou moc, kterou rád přijímá, aby bezbrannému, nemocí oslabenému pacientovi vládl a dále ho „zvěcňoval“. Taková odpověď by mohla normalizovat vztahy nemocného a lékaře, jejichž lidskost jsem si přála  v nejušlechtilejším slova smyslu, tak, aby se nemocný stal svým vlastním hlubinným lékařem, volajícím na pomoc onoho lékaře, jemuž náleží oblast bezprostředních fenoménů.

….pochopila jsem, že v tomto velkolepém dobrodružství hraje každá končetina a každý tělesný orgán svou roli, jejíž bezprostřední fyziologickou funkcí je manifestace.  Jméno každé části těla mi zaznívalo naplněno smyslem její funkce a já věděla, proč jsou křížové obratle nazývány „sakrální“, proč se mozečku říká „strom života“, thalamu též „manželské lože“ atd…

...Tělo trpí následkem svého zmatení, dezorientace ve vztahu k tomuto základnímu poslání, vyjadřuje to prostřednictvím příslušného orgánu, který označuje a manifestuje původ poruchy……

….tehdy jsem se dozvěděla, proč byla Eva zraněna na patě, Jákob na kyčli, proč byla Prométheovi užírána játra, pochopila jsem význam rituálních ran a pomalování těla……

….Abych dala své práci pevný základ a učinila ji  důvěryhodnou i přístupnou čtenářům, přiměla jsem se k vysvětlení podstaty hebrejské Tradice v jejím mystickém proudu, jenž se opírá o Strom sefirot a také k výkladu samotného stromu. …"

Z textu už citovat nemusím smile  beztak už si umíš představit, že je to kurňa napínavé cool

Upravil(a) haiel (14. 9. 2010 21:07)

Není tady

#104 14. 9. 2010 21:58

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Cesta k absolutnu
Autor:  Marcel Vanek
nádherná kniha

Není tady

#105 15. 9. 2010 7:21

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Marcel Vanek píše velmi "lidsky", tedy srozumitelně pro lidi. Jeho knihy stojí za pozornost. A také knihy od Michaela Newtona jsou výborné.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#106 15. 9. 2010 10:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Haiel, to vypadá hodně zajímavě - jako ještě jiný pohled na souvislosti mezi tělem, duchem a výslednými událostmi....

Vanek je můj oblíbenec a miláček. A právě on je autorem výroku, že "nelze být neduchovní" wink
Jinými slovy - všichni jsme duchny. Může se nám to nelíbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#107 15. 9. 2010 11:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Jinými slovy - všichni jsme duchny. Může se nám to nelíbit, můžeme proti tomu protestovat, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat cool

Kazdy protest proti Duchu se odrazi-manifestuje ve hmote (fyzicky) 
Cim vic clovek potlacuje sveho Ducha,tim vic pridava na zatezi.

Není tady

#108 15. 9. 2010 12:36

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Kazdy protest proti Duchu se odrazi-manifestuje ve hmote (fyzicky) 
Cim vic clovek potlacuje sveho Ducha,tim vic pridava na zatezi.

Protest sice může Ducha potlačit, ale ne na dlouho. Cesta k cíli stejně jednou bude dokončena. Je na každém, jakou cestu si zvolí. Zda rovnou a krátkou, nebo dlouhou a klikatou, plnou výmolů. Ale všechny cesty nakonec vedou k jednomu společnému cíli. Navíc - nic se neděje náhodou a tak i to "potlačení Ducha" má svůj momentální a dočasný účel.

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#109 15. 9. 2010 13:50

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Protest sice může Ducha potlačit, ale ne na dlouho. Cesta k cíli stejně jednou bude dokončena. Je na každém, jakou cestu si zvolí. Zda rovnou a krátkou, nebo dlouhou a klikatou, plnou výmolů. Ale všechny cesty nakonec vedou k jednomu společnému cíli. Navíc - nic se neděje náhodou a tak i to "potlačení Ducha" má svůj momentální a dočasný účel.

Než bude Cesta dokončena uplyne možná ještě mnoho mnoho životů. A každý čin se počítá.

Nic se neděje náhodou, protože vše řídíme jen my, člověk si volí to co se mu děje. Proto všechno co se mu děje se mu děje jako důsledek jeho chování.

Upravil(a) mariposa (15. 9. 2010 13:51)

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#110 15. 9. 2010 14:18

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

mariposa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Než bude Cesta dokončena uplyne možná ještě mnoho mnoho životů. A každý čin se počítá.

Nic se neděje náhodou, protože vše řídíme jen my, člověk si volí to co se mu děje. Proto všechno co se mu děje se mu děje jako důsledek jeho chování.

Jako citát - výborné. Teorie je super. teď ještě praxe.. wink

Není tady

#111 15. 9. 2010 17:24

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

Z úvodu: "….moje odpověď by měla nemocnému umožnit postarat se sám o sebe a nedávat tak lékaři onu magickou moc, kterou rád přijímá, aby bezbrannému, nemocí oslabenému pacientovi vládl a dále ho „zvěcňoval“. Taková odpověď by mohla normalizovat vztahy nemocného a lékaře, jejichž lidskost jsem si přála  v nejušlechtilejším slova smyslu, tak, aby se nemocný stal svým vlastním hlubinným lékařem, volajícím na pomoc onoho lékaře, jemuž náleží oblast bezprostředních fenoménů.

Tohle je genialne napsany. smile   
Ze sve vlastni zivotni zkusenosti tomuhle naprosto pritakavam.  wink

Není tady

#112 15. 9. 2010 17:38

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Ahoj všem duchnám neduchnám! smile

Já jsem sem chodil v létě, ale z časových důvodů napsal, že sem chodit nebudu. A po dlouhé době nakoukl a nedalo mi to nereagovat. Jelikož toho moc nečtu (jen duchovní složku, kouknu jak se vede Vilémíně), tak takovéto vlákno vítám - kde se dá diskutovat o těchto věcech. Ale upřímně si nemyslím, že by mariposa plevelila jiné diskuze. Mně to naopak přijde fajn a myslím, že to myslí dobře. Přijde mi, že to myslí z takového toho univerzálního pohledu, třebaže to na té materiální složce vidím jinak. A klidně s ní popovídám, vyměním názory, rád se dozvím pohled jiného a tak, bude-li chtít. Každpopádně její příspěvky beru vždy s úsměvem. Někomu její reakce vadí a tak. A já se tomu nedivím. Kdyby mě takové věci nezajímaly či nebyly blízké, tak se tomu budu vyhejbat či říkat, co že to ta holčina proboha píše do světa?! Mnohým z nás by se asi nelíbilo, kdyby se tady pohyboval jedinec, jehož náboženství jsou počítačové hry. No, mě asi moc nezajímalo, jak někde za rohem našel brokovnici a to dramatické líčení, jak dostal jednu pecku do ramene, div že u toho celej nevykrvácel. a pak ho zavolala máma k večeři, prej že maj palačinky s nanukáčem a kakaem... Když jsem četl tuto diskuzi, pro mě novou, tak ji přečetl naráz příspěvek po příspěvku. A upřímně mi v tom chybě taková ta špetka mariposovosti. Nakonci jsou pěkné příspěvky - a hele, Mar taky přispěla pěkným příspěvkem. smile .... No, když četl obsah, trochu mi přišlo, že mariposa se stává jakousi babinetí celebritou - někdo ji může, jiný ji nemusí. Zajímavé mi přišlo také obohacení slovní zásoby výrazy jako zamariposit, Mariposin syndrom... Já bejt v její kůži, tak by se mě asi dotklo založení tohoto tématu (na chvilku), ale jaké pocity vznikly v ní, to my nevíme a asi se ani nedovíme - přesto myslím, že nějaké byly a nemuselo jí to být příjemné.

Svůj příspěvek zakončím slovy, že mariposa není nepřítel. smile

Není tady

#113 15. 9. 2010 17:41

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

haiel napsal(a):

va Systémová metodologie va
va Fyzikální teologie va

Není to vůbec špatné vlákno tohleto godlike

Tak já taky přiložím polínko pro potrefené. Teda poleno. Už se u toho vinou pomalého chňápání ohřejvám půl roku lol 
Annick de Souzenelle - Symbolismus lidského těla.

Také přiložím nějakou tu ratolest:

Nečum furt do toho monitoru a taky se sebou něco dělej, ty jeden živočichu. Tak šup šup!!!  (giorgino)

Není tady

#114 16. 9. 2010 12:26

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

big_smile a máš to, Lupino lol  včil se můžeš zmačkat a zahodit....ty.....ty... jedna špatná duchno! lol

Holky moje zlatý, "urvala jsem" na chvíli židli u netu a vidím, že pořád nic nového stolt
Pořád jsem úžasná, protože jsem si dokázala na tu chvíli vybrat hodnotné vlákno a vy jste pořád ještě úžasnější, protože máte smysl pro humor stoltbig_smile
Horám zdar a slunci zvláště, jdu duchnit do lesů, tam se to smí, že? wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#115 16. 9. 2010 12:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

va Systémová metodologie va
va Fyzikální teologie va

Není to vůbec špatné vlákno tohleto godlike

Tak já taky přiložím polínko pro potrefené. Teda poleno. Už se u toho vinou pomalého chňápání ohřejvám půl roku lol 
Annick de Souzenelle - Symbolismus lidského těla.

Taky něco přidám: Nancy Quallis - Corbett: Posvátná prostitutka /obzvláště výživné pro obhájkyně morálky/

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#116 17. 9. 2010 23:37

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorra: Taky něco přidám: Nancy Quallis - Corbett: Posvátná prostitutka /obzvláště výživné pro obhájkyně morálky/

K tomuto titulu dodávám, že pokud Ti osud nedopřál poznat TOHO PRAVÉHO, jsou veškeré podobné teorie a "obhajoby" čehokoliv k ničemu smile.

Není tady

#117 21. 9. 2010 13:33

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem ráda za každý tip knihy ..děkuji

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » Chat: Vlákno pro mariposu a ty, co s ní chtějí diskutovat o duchovnu
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí