|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
lupina montana napsal(a):
Drahá soudružko souduchno!
Tvůj příspěvek mi vehnal do očí slzy - ano, já se to nestydím říci - přímo slzy!
Uvědomuji si, jak špatnou a netřídně myslící duchnou jsem byla....
Pokusím se to napravit, seč mi síly budou stačit a budu bojovat jako lvice - vlčice za práva všech utiskovaných duchen.
Rovněž zde přede všemi slavnostně slibuji, že budu osvětlovat, rozptylovat a peří sypat pouze na pracovišti tomuto vyhrazeném
Na rozptylování chosu v supermarketech, u zubních lékařů, v továrnách a na polích se nebudu zásadně podílet, protože je to chaos zdravý a uvědomělý.
(Ale až my to vyhrajeme, ten celosvětový boj, tak se neduchny těšte!
Bude se duchnit i na jídelním!!!)
Jenom, aby se duchnit nezaměňovalo za rejpat, navážet se....Nazývat vlákno ,,duchovním" je také silné kafe,že?
Nebo se některá z nás cítí svým životním postojem, svým chováním a žitím, jako duchovní bytost? Nikoho tu nevidím!
Upravil(a) Vladena (12. 9. 2010 17:11)
Není tady
Vladena napsal(a):
Jenom, aby se duchnit nezaměňovalo za rejpat, navážet se....Nazývat vlákno ,,duchovním" je také silné kafe,že?
Nebo se některá z nás cítí svým životním postojem, svým chováním a žitím, jako duchovní bytost? Nikoho tu nevidím!
Ty jsi koukám Vladěno žena činu. Nekecáš - konáš 
Dobrá, uděláme anketu, když vás podaktoré ta duše tak příšerně dráždí.
Navrhuji "Vlákno pro věci niterné"
"Vnitřní záležitosti"
Nebo možno také "Systémová metodologie" 
Není tady
Vladena napsal(a):
Nebo se některá z nás cítí svým životním postojem, svým chováním a žitím, jako duchovní bytost? Nikoho tu nevidím!Ty jsi koukám Vladěno žena činu. Nekecáš - konáš
"Vnitřní záležitosti"
Hele, teď se přiznám, že nestíhám..........jinak máš pravdu, píšu narovinu......a proč se pořád uchylovat k ironii? Je to projev geniality? 
Není tady
Jo, tak to já nevím, očividně v tom máš větší jasno.
Bohužel jsi mi nerozuměla, rozhodně jsem tím nemyslela něco ve smyslu, že bys psala narovinu: měla jsem tím na mysli, že napřed máš starosti, jen aby někdo nerejpal, načež si v další větě hezky (a ironicky ) natuho rejpneš.
Abych tedy nebyla ironická a nemluvila v jinotajích (každému, co jeho jest) - děláš přesně to, co sama nesnášíš - a rovnou v jednom odstavci. 
Není tady
Jo, tak to já nevím, očividně v tom máš větší jasno.
Bohužel jsi mi nerozuměla, rozhodně jsem tím nemyslela něco ve smyslu, že bys psala narovinu: měla jsem tím na mysli, že napřed máš starosti, jen aby někdo nerejpal, načež si v další větě hezky (a ironicky ) natuho rejpneš.
Abych tedy nebyla ironická a nemluvila v jinotajích (každému, co jeho jest) - děláš přesně to, co sama nesnášíš - a rovnou v jednom odstavci.
Ale to nebyla ironie, to byl můj názor! J
Upravil(a) Vladena (13. 9. 2010 8:44)
Není tady
Prosim,k cemu to ma tady slouzit,tenhle Chat? Ptam se i moderatoru. 
Není tady
Vladena napsal(a):
Promiň, Vladěno, tohle je otázka, ne názor. Že nikoho nevidíš - prosím, to je názor, ovšem výlučně tvůj.
Slepej taky říká, že nic nevidí, žeano?
Pokud to nebylo myšleno ironicky, tak dobře - to bylo ovšem na mojí odpovědi to nejméně podstatné.
Daleko podstatnější věci jsi nechala bez reakce. Bylo to takové "jé hele, tamhle letí ptáček"
takže promiň,ale jak se člověk potom s tebou má bavit a brát tě vážně? 
Hir, původně vzniklo k vyřizování účtů mezi "duchnami" a "neduchnami" a zdá se, že se vrací ku svému účelu....
Není tady
Vladena napsal(a):
Promiň, Vladěno, tohle je otázka, ne názor. Že nikoho nevidíš - prosím, to je názor, ovšem výlučně tvůj.
Pokud to nebylo myšleno ironicky, tak dobře - to bylo ovšem na mojí odpovědi to nejméně podstatné.
Daleko podstatnější věci jsi nechala bez reakce. Bylo to takové "jé hele, tamhle letí ptáček"takže promiň,ale jak se člověk potom s tebou má bavit a brát tě vážně?
Hir, původně vzniklo k vyřizování účtů mezi "duchnami" a "neduchnami" a zdá se, že se vrací ku svému účelu....
Lupino, hodně jsi mi pomohla. Nějak ses mi ve svých příspěvcích ztrácela. Ani tak či onak. Už se to rozseklo..Nemusíš se se mnou bavit, neprosila jsem se, chtěla jsem Tě poznat. 
Není tady
a máš to, Lupino
včil se můžeš zmačkat a zahodit....ty.....ty... jedna špatná duchno! 
Není tady
Vladena napsal(a):
Nebo se některá z nás cítí svým životním postojem, svým chováním a žitím, jako duchovní bytost? Nikoho tu nevidím!Ty jsi koukám Vladěno žena činu. Nekecáš - konáš
"Vnitřní záležitosti"
Te´d si na to kápla -
Aby tedy "duchny" nebyly tak drzé a nezdržovaly se a nesdružovaly se na "duchovním" vlákně, které bylo založeno patrně kvůli duchovním názorům a příspěvkům (ale to se mohu mýlít !!), páč je iritujícím prvkem, bylo by vhodnější nazývat ho KS-MNMV tedy : Komunikace systémově- metodologických niterných molekulárních vazeb
Účast na tomto vlákně pak tuž snad pro nikoho nebude trnem v oku 
A nebo - jestli by nebylo jednodušší pro zaujaté popřemýšlet PROČPAK mě ono duchovno - neduchovno tak dráždí? Cítím se snad nedoceněná? Přehlížená? Či láká mě a netroufám si ? A to všechno proč?? 
Upravil(a) Wiki (13. 9. 2010 13:15)
Není tady
hirondel napsal(a):
Prosim,k cemu to ma tady slouzit,tenhle Chat? Ptam se i moderatoru.
No tak vidíš, Hirondel
K čemu slouží. Na to podstatné už ti odpověděla Lupina a co bude s chatem dál....asi to, co z něj udělají chataři 
Upravil(a) haiel (13. 9. 2010 13:25)
Není tady
Je to nekonecny cyklus uzavreneho vedomi z nehoz neni zadny vychod dokud se vedomi neotevre. 
Ten kdo nemuze - nedokaze videt jinak,ten nema zatim sansi.
Není tady
haiel napsal(a):
a máš to, Lupino
včil se můžeš zmačkat a zahodit....ty.....ty... jedna špatná duchno!
Proč máš potřebu mluvit za druhé? Já jsem psala o poznání osoby...
Upravil(a) Vladena (13. 9. 2010 13:41)
Není tady
Vladena napsal(a):
Nemusíš se se mnou bavit, neprosila jsem se, chtěla jsem Tě poznat.
No, pokud mě zrak neklame, reagovalas včera ty na mě, ne já na tebe....
Pokud si myslíš, žes mě poznala, dobře tak
ale bacha, ve skutečnosti jsem možná chlap 
Haiel, málem bych se rozplakala, věříš? 
Wiki, náhodou, já jsem si nevymejšlela - právě čtu jednu moc zajímavou knížku Nové Tao od filosofa Vobořila. On tam tenhle způsob uvažování o světě, který je poměrně vlastní zdejším duchnám, tak on ho probírá z pozice filosofie. Je to ohromný, když čteš zásady jako "jak nahoře, tak dole" a "v každém zrnku písku je skryt celý vesmír" ale pěkně rozebraný
A hlavně - on velmi vehementně zastává postoj, že newtonovské myšlení je nejnže přežilé, ale satává se velmi vážnou překážkou pokročení dál.
Že zkrátka nazrál, ba přezrál čas brát stejně vážně věci vnitřní, jako věci vnější. Nebo, jeho slovy "vnější podmíněnost nelze oddělovat od vnitřní podmíněnosti"
No - a tomu všemu říká systémová metodologie 
Není tady
Vladena napsal(a):
Pokud si myslíš, žes mě poznala, dobře takale bacha, ve skutečnosti jsem možná chlap
Wiki, náhodou, já jsem si nevymejšlela - právě čtu jednu moc zajímavou knížku Nové Tao od filosofa Vobořila. On tam tenhle způsob uvažování o světě, který je poměrně vlastní zdejším duchnám, tak on ho probírá z pozice filosofie. Je to ohromný, když čteš zásady jako "jak nahoře, tak dole" a "v každém zrnku písku je skryt celý vesmír" ale pěkně rozebranýA hlavně - on velmi vehementně zastává postoj, že newtonovské myšlení je nejnže přežilé, ale satává se velmi vážnou překážkou pokročení dál.
Že zkrátka nazrál, ba přezrál čas brát stejně vážně věci vnitřní, jako věci vnější. Nebo, jeho slovy "vnější podmíněnost nelze oddělovat od vnitřní podmíněnosti"
Tak to jdu okamžitě na ni...
baví mě ten moment, kdy objevím kousek nového - takový cípek - který vytahuju - a to u věci u které jsem to nečekala a měla zato, že mám jasno. A pak najednou pár slov a kousek se odahlí. A tak vytahuješ , vytahuješ... A copak teprve, když najdeš to, co záměrně hledáš !!
Tak já myslela, že žertík - a ono vážně - vida taky dobře. Jak se člověk neskutečnou cestou dostane k potřebným informacím... 
Není tady
Vladena napsal(a):
Pokud si myslíš, žes mě poznala, dobře takale bacha, ve skutečnosti jsem možná chlap
Wiki, náhodou, já jsem si nevymejšlela - právě čtu jednu moc zajímavou knížku Nové Tao od filosofa Vobořila. On tam tenhle způsob uvažování o světě, který je poměrně vlastní zdejším duchnám, tak on ho probírá z pozice filosofie. Je to ohromný, když čteš zásady jako "jak nahoře, tak dole" a "v každém zrnku písku je skryt celý vesmír" ale pěkně rozebranýA hlavně - on velmi vehementně zastává postoj, že newtonovské myšlení je nejnže přežilé, ale satává se velmi vážnou překážkou pokročení dál.
Zaujalo mě to a hle, co jsem našla - http://www.blisty.cz/2004/7/21/art18996.html
tam o tom píšou, kterak by se měla newtonovká teorie nahradit onou syst. metodologií
Není tady
Wiki napsal(a):
Vladena napsal(a):
No - a tomu všemu říká systémová metodologieTak to jdu okamžitě na ni...
baví mě ten moment, kdy objevím kousek nového - takový cípek - který vytahuju - a to u věci u které jsem to nečekala a měla zato, že mám jasno. A pak najednou pár slov a kousek se odahlí. A tak vytahuješ , vytahuješ... A copak teprve, když najdeš to, co záměrně hledáš !!
Tak já myslela, že žertík - a ono vážně - vida taky dobře. Jak se člověk neskutečnou cestou dostane k potřebným informacím...
Není tady
Vladena napsal(a):
Pokud si myslíš, žes mě poznala, dobře tak ale bacha, ve skutečnosti jsem možná chlap
Máš na všechno okamžitou odpověď, ale bacha, já s tebou problém nemám, proto reaguji, atak vůči mě byl z tvé strany. Nepřekrucuj.
Není tady
Wiki napsal(a):
Zaujalo mě to a hle, co jsem našla - http://www.blisty.cz/2004/7/21/art18996.html
tam o tom píšou, kterak by se měla newtonovká teorie nahradit onou syst. metodologií
Jo, to je ono. A my tady nahrazujeme jako diví - jen abychom to stihli.
Vladěno, krucinál, rejpla sis první a ani si to nedokážeš přiznat. Nedokážeš si ani přiznat, že děláš přesně to, co ti podle tvých vlastních slov tak vadí. Dokonce sis rejpla, ačkoliv se tě to netýkalo ani v nejmenším, ale protože je s tebou očividně řeč, jako s kozou na ledě, už mě to s tebou neba.
Není tady

Potrefeným (míněno duchovnem) zájemcům mohu doporučit rovněž knížečku Hynka Lauschmanna Metainformatika čili Úvod do fyzikální teologie. Četla jsem před lety, detaily si nevybavím, ale dojem přetrval 
Autor přednáší na ČVUT a miluje Teilharda de Chardin
Upravil(a) Adelle (13. 9. 2010 21:34)
Není tady
Vladena napsal(a):
Daleko podstatnější věci jsi nechala bez reakce. Bylo to takové "jé hele, tamhle letí ptáček"takže promiň,ale jak se člověk potom s tebou má bavit a brát tě vážně?
K čemu vzniklo původně toto vlákno, je napsané jak v jeho nadpisu, tak v mém prvním příspěvku.
Takže Lupino, prosím, příště to co píšeš (vytučněné) prezentuj jako svůj názor, nikoli jako obecnou charakteristiku tohoto vlákna.
To, že jsi to ty pojala jako vyřizování účtů, to je tvůj postoj a vypovídá především o tobě samé. 
Blossom napsal(a):
K čemu vzniklo původně toto vlákno, je napsané jak v jeho nadpisu, tak v mém prvním příspěvku.
Puvodne a pak jaky melo splnovat ucel Bloss?
" "Takže Lupino, prosím, příště to co píšeš (vytučněné) prezentuj jako svůj názor, nikoli jako obecnou charakteristiku tohoto vlákna." "
Bloss napriklad me je naprosto jasne ze Lupina rika svuj nazor,vsak jak jinak taky.
To neni snad treba pokazde zduraznovat ze clovek rika svuj nazor,nebo ano?

Není tady
Adelle napsal(a):
Potrefeným (míněno duchovnem) zájemcům mohu doporučit rovněž knížečku Hynka Lauschmanna Metainformatika čili Úvod do fyzikální teologie. Četla jsem před lety, detaily si nevybavím, ale dojem přetrval
Autor přednáší na ČVUT a miluje Teilharda de Chardin
Za potrefené - dobrej tip,děkuju 
Není tady
Systémová metodologie 
Fyzikální teologie 
Není to vůbec špatné vlákno tohleto
Tak já taky přiložím polínko pro potrefené. Teda poleno. Už se u toho vinou pomalého chňápání ohřejvám půl roku
Annick de Souzenelle - Symbolismus lidského těla.
Není tady
hirondel napsal(a):
Blossom napsal(a):
K čemu vzniklo původně toto vlákno, je napsané jak v jeho nadpisu, tak v mém prvním příspěvku.Puvodne a pak jaky melo splnovat ucel Bloss?
" "Takže Lupino, prosím, příště to co píšeš (vytučněné) prezentuj jako svůj názor, nikoli jako obecnou charakteristiku tohoto vlákna." "
Bloss napriklad me je naprosto jasne ze Lupina rika svuj nazor,vsak jak jinak taky.
To neni snad treba pokazde zduraznovat ze clovek rika svuj nazor,nebo ano?![]()
Hirondel, jesli sis všimla, tak slovo původně použila ve svém příspěvku lupina montana. Tak jsem ho použila taktéž v reakci na její větu. Tím spíš, že tohle vlákno jsem založila já a tak o smyslu jeho založení jsem myslím osoba nejkompetentnější.
Takže nepodsouvej mi konspirační teorie, že původně mělo sloužit něčemu a pak mělo splňovat jiný účel. To už je zas tvá interpretace ( nebo dá se zrovna tak říct dezinterpretace).
Podle mého názoru je vhodné k mnohým příspěvkům dodat, že je to názor pisatele. Malá metafora: Když napíšu například : "Pes do postele nepatří", je to rozdíl oproti "Podle mého názoru pes do postele nepatří".
Ale to bychom skončili zas u nekonečného slovíčkaření. myslím, že ti co chápat chtějí, chápou, a ti co nechtějí, těm je škoda času to polopaticky vysvětlovat.
Nicméně, myslím, že čtenáři tohoto vlákna mají už dost materiálu k tomu, udělat si na vlákno a všechny jeho přispěvatele názor svůj.