Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 25. 8. 2010 13:30

zelvicka
♥♥-----

Omýlané tripple testy

Ahoj, jsem dost mimo, potřebuju poradit.... Jsem v 19. týdnu těhotenství a včera jsem obdržela výsledek z tripple testu, který je bohužel pozitivní. Down snad v pořádku, ale mám zvýšenou hodnotu AFP - 2,92 MoM a riziko NTD, tedy pravděpdoobně rozštěpových vad. Jsem objednaná na ultrazvuk do nemocnice na Vinohradech, ale týden je tak dlouhá doba a já mám samé černé myšlenky.. Co všechno to může znamenat? Týká se často zmiňovaná falešná pozitivita i těchto vad? Máte někdo podobnou zkušenost? Strašně se bojím, je to mé druhé těhotenství, první skončilo bohužel potratem v rané fázi.
Děkuju.

Není tady

#2 26. 8. 2010 10:31

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Re: Omýlané tripple testy

Želvičko já bych se zatím nestresovala. Vím, že se jednoduše řekne a hůře dělá. Moje kamarádka zažívala totéž v prvním těhu. Tenkrát jí potvrdili jak down tak rozštěp. A nakonec má krásného zdravého kluka. Tyto testy opravdu nebudou tak spolehlivé. Uvidíš co ti řeknou na Vinohradech. Ke komu tam jdeš jestli se můžu zeptat.
Já jsem tam ležela na udržování v prvním těhu.
Držím vše co mám ať je vše v pořádku a ty se nemusíš stresovat a můžeš si užívat zbytek těhotenství v klidu a pohodě.

Není tady

#3 26. 8. 2010 18:58

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jj já jsem taky měla vyšší hodnoty na rozštěp a moje kamarádka je měla ještě vyšší, ale můj doktor to vůbec neřešil (protože ostatní screeningy dopadly dobře) a ten její dr. ji pořád posílal někam na další vyšetření apod.
Tyto testy bývají hodně nespolehlivé a mnoho těhulek dokáží vystresovat!

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#4 6. 5. 2011 20:07

azev
♥♥-----

ahojky,snad mohu se k vam pridat,popripade zda poradite....v pondeli jdu do geneticke poradny na konzultaci.vysel mi pozitivni triple test.cetla jsem ze nekdy v hodne pripadech jsou triple testy falesne pozitivni.vysledky a snad i vice se dozvim az v pondeli,vice mi nerekli....bojim se co me-nas ceka,co reknou atd....jinak mam ten placeny screning v prvnim trimestru a ten vysel dobre-negativne.jinak navic jsem v prvnim trimestru byla hosp.v nemocnici-zacla jsem krvacet-zjistili mi hematom rozsahly a na spatnem miste spatne skoro vubec nemizi-hrozici potrat.nejakou dobu jsem spinila.a do nejakeho14-15tt jsem brala leky ascorutin magnesko.tak se bojim co mi-nam reknou.

Není tady

#5 6. 5. 2011 20:19

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Ahoj azev,
neboj se! NT screening, který jsi měla a vyšel ti dobře, je mnohem přesnější a lepší vyšetření. Čím dál více lékařů už ani tripple testy nedělá, pokud byl NT screening v pořádku. Já je například neměla a měla jsem to stejně jako ty - zezačátku jsem hodně krvácela a ležela v nemocnici. Zkus se prosím nestresovat, věřím, že všechno bude v pořádku!

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#6 6. 5. 2011 20:27

Isabel
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zelvicko, ja bych tyhle testy hned zavrhla!!! Nevim k cemu jsou, jsou absolutne nespolehlivy akorat stresujou sad Prikladem muzu byt ja, ktery vysly testy dobre a pritom jsme meli tolik postizeni najednou a svagrovy vysly spatne, sla na odber plodovy vody, mesic se stresovala a chlapecek zdravy jako ripa. Fakt nechapu, proc se ty testy delaji, kdyz jsou stejne k nicemu. dumbom
Jak pise Ronja, dulezity je NT screening ve 12tt, na tu krev se neohlizej, verim, ze bude vsechno v poradku! Vim, ze je to tezke, ale vidis, ze Ti tu pisou holky, to same - ze jsou tyhle testy nespolehlivy! Myslim na Tebe hjartapussa

http://lagf.lilypie.com/oWpsp2.png
http://lb2f.lilypie.com/sS4Ip2.png
http://lmtf.lilypie.com/xmqep1.png

Není tady

#7 6. 5. 2011 20:28

azev
♥♥-----

ahojicek ronjo.tak moc dekuji.trosicku jsi me uklidnila.a co uz doufam,ze dobry?jinak jsem se to dozvedela vcera od te doby kazdou chvilku brecim..a jinak fakt nechapu,jak pises vsude ctu,ze ty prvni jsou vice spolehlive.triple testy ze moc spolehlive nejsou a presto se delaji.jinak uvidim v pondeli...a mohu se zeptat v kolikatem tt jsi?ja jsem ca jestli dobre pocitam17+1tt.

Není tady

#8 6. 5. 2011 20:36

azev
♥♥-----

prominte holky,jeste se vas chci zeptat.ja vim ze je to kazde vec ale chtela bych znat jinak as-e nazory na to....jeste musim uvidim co mi reknou v te geneticke poradne atd....ale kdyby se vam stalo,ze ten prvni kombinovany scening,nebo jak se to presne jmenuje v tom12tt jak se dela by vam vysel v poradku-negativni.a triple testy pozitivni spatne....a kdyby se stalo ze by vam nabidli jit na amino,sli by jste na tu amino????????-a v hodne pripadech pisi ze se dela uplne amin zbytecne-ze pak podle vysledku jak tu nekteri pisi je miminko zdrave v poradku....treba delam ukvapene zavery,ale opravdu nevim co me ceka a ani nevim jake vysledky jsou atd.....dekuji vam za odpovedi,za vase nazory atd.

Není tady

#9 6. 5. 2011 21:05

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Azev tripply hradí pojišťovna a je to podle mě spíš přežitek z doby před NT screeningem. Mě můj doktor rovnou řekl, že jsou nepřesné a u dvojčat obzlvášť, takže jsme je ani nedělali. A  holčičky jsou krásně zdravé, pěkně přibírají a všechno je v pořádku.

Nad amniocentézou ani nepřemýšlej prosím. Uvidíš, že na UTZ bude všechno v pořádku a pak bych na amnio nešla ani za nic. Kdyby nedej Bože na UTZ něco našli, tak se vždycky můžeš rozmyslet, ale snaž se prosím myslet pozitivně. Hlaď bříško a povídej mu, jak ho máš ráda a jak musí pěkně růst...možná si u toho budeš připadat padlá na hlavu ale já to v nemocnici dělala když jsem se o holčičky nejvíc bála a zabralo to smile Vykašli se na doktory, soustřeď se jen na miminko a posílej mu pozitivní myšlenky a lásku hjarta To potřebuje nejvíc a opkatí ti to tím, že bude krásné a zdravé smile Určitě se ozvi jak ten UTZ dopadl!

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#10 6. 5. 2011 22:12

azev
♥♥-----

ronjo.tak ti moc dekuji za odpoved za prispevek,moc si ho vazim.....takze by jsi take nesla na amino,bojis se atd?ani se ti nedivim.........potom co jsem cetla.a navic kdyz jsem byla v te nemocnici lezela tam jedna pani,spise slecna a co vim co ji takhle dr povidali....tak ze ji nevysli testy asi ten triple test nevim zda byla na tom nt screningu.sla byla na amino.projistotu a od te doby pak mela ma kontrakce nekolikrat dene,a navic ze se zacla i otevirat.......myslim ze to staci samo o sobe....uvidim co mi-nam reknou v pondeli v te poradne na genetice a jsem zase o neco klidnejsi diky tobe......ja jen co jsem to rikala kamaradkam.tak sami nevedi jak by se rozhodli ale co rikali,ze na amino.bych jit mela.abych mela jistotu.....a jak to pises o miminku tak jsme na tom stejne od te doby,co jsem zjistila ze jsem tehulka a jak jsem zacla krvacet hospitalizace to jsem brala jeste utrogestan,jsem to zapomela napsat.tak si rikam,jen aby miminko bylo zdrave.jinak na pohlavi,co to bude me nezalezi....jinak co se pise jsem cetla o amino.tak fakt bych se toho bala bojim......nevim zda bych to podstoupila,asi mozna jen v nejnutnejsim pripade.......na miminko mluvim,hladim ....a od vcerejska co vim vysledky se mi miminko dava o sobe vedet,takze zacinam citit pohyby....a navic si rikam,pres to krvaceni-hematom a navic po tydnu co jsem byla v nemocnici jsem zase zacla krvacet tak mi zjistili,ze se zase hematom zvetsil...vetsinou kdyz se udela je tak kolem5cm ale ja ho mela jeste vetsi........miminko,tedy my oba bojujeme....jinak dr.kdyz jdu na kontrolu skrze hem.tak dr.kontroluje i miminko a jinak miminko abych nelhala tak miminko odpovida podle PM a je asi o2dny vetsi.miminko roste,odpovida.jinak na kontroly chodim kazdych14dni a ted tam pujdu po nedeli az koncem tydne.jinak urco dam vedet.jsem rada za kazdou odpoved.a rada popovidam.dvojcatka holcicky mate prirozenou cestou normalni poceti?
jinak moc ti-vam gratuluji ke dvojcatkum.a hlavne hodne moc zdravicka.

Není tady

#11 6. 5. 2011 22:42

Ronja
Moderátor(ka)
Web

Azev vidíš, miminko ti krásně roste a věřím, že je zdravé. Já bych se amniocentézy hodně bála, zvlášť když jsi měla/máš ten hematom. Opravdu po ní hrozí potrat. Zase nechci lhát, nevím jak bych se rozhodla, kdyby mi třeba vyšly špatně testy i UTZ, ale myslím, že bych nešla ani tak. Doufám ale, že to nebudeš muset řešit a že ti jen udělají podrbný UTZ. Nenech se do ničeho tlačit a rozhoduj se podle toho, jak se sama cítíš pussa

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#12 7. 5. 2011 9:14

azev
♥♥-----

hezke dopoledne.ronjo.miminko mi dava o sobe vedet dnes v7.30h jsem zase citila pohyby.jinak podle dr jak jsem psala miminko roste.uklidnuji se temi testy z 1trimestru ze jsou v poradku.jinak ty amin.se fakt opravdu bojim,hlavne kvuli tomu potratu....mozna jedine kdyby vysledky byli hodne spatne.....ale kdyz to pujde tak na ne nepujdu,nechci jit......neni mi jeste30ani35 tak si rikam,ze snad vse bude/je v poradku a miminko je zdrave....jsem zvedava co nam reknou atd a hlavne az se jich zeptam,proc se ridi podle triple testu a ty testy v tom12tt jse si platila a byli negativni,na co oni daji atd....tak na co pak si platim ty prvni testy....co jsem koukala na net tak jedna psala ze ji testy v12tt vysli negativne.triple test vysli pozitivne.a ptala se odbornika na strankach,ze nevi co si ma myslet.psala ze ji je25 a 69kg.psala tam i nejakou hodnotu co ji vyslo,to si nepamatuji.ze ji v geneticke poradne rekli,ze na amin.neni potreba.a dr ji tam radil ze jestli chce mit jistotu,ze at jde na nejaky lepsi UZ.ze to riziko tam je minimalni,ze se nemusi bat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí