Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 25. 8. 2010 13:20

Bébina
♥------

Kdy dalsi ultrazvuk?

Ahoj, jsem tu nova a poprve tehotna, takze trosku zmatena. Tehotenstvi jsme planovali, je mi 30 a po nekolikaletem brani HA se nam zadarilo na druhy cyklus po vysazeni, coz jsem ani necekala, ale musim to zaklepat. Poprve u doktora jsem byla v 7.tydnu (driv to neslo, rekonstruoval ordinaci), kdy doktor zjistil, ze embryo je tam kde ma, udelal krevni testy a rozbor moce, vse OK. Ted se doktor dovolenkuje a v ordinaci bude az po pulce zari, to budu ve 13. nebo 14.tydnu, sestricka rikala, ze pak se pry domluvime na dalsich testech. Ale co ultrazvuk ve 12.tydnu? Mam pouze termin porodu urceny podle posledni menstruace a podle UTZ ve 12.t mit nebudu. Co screeningove vysetreni v prvnim trimestru, ktere se provadi do konce 13.t a je pry presnejsi nez triple testy? A na vsechny UTZ budu chodit jen ke svemu lekari, nebo na nejake specializovane centrum? Popravde nemam ke svemu lekari moc duveru, prijde mi takovy blaznivy a nemohu urcit, jestli je dobry nebo ne kdyz mi nikdy nic nebylo a celych 8 let co k nemu chodim jen delal cytologii a predepisoval HA. A taky to ze ma UTZ jeste neznamena, ze ho umi spravne cist. V podstate ani nevim, jestli je embryo zive, nic o srdecni cinnosti nerikal, jen ze je v deloze. Jsem z Prahy, tak nevim jestli mam zhavit telefon napr. do Gennetu a jestli tam vubec delaji vysetreni i na vlastni vyzadani (jsem ochotna zaplatit), bez doporuceni lekare, nebo jestli je postup meho lekare v poradku. Jinak zadne obtize nemam, krom unavy a celodenni nevolnosti (bez zvraceni), na kterou zabira jen se poradne a casto (asi tak kazde 2hodiny) najist.

Není tady

#2 25. 8. 2010 13:38

zelvicka
♥♥-----

Re: Kdy dalsi ultrazvuk?

Bébino, mám to tak nějak podobně. Ani já nemám ve svoji lékařku příliš velkou důvěru. Zkus se na testy v I. trimestru objednat jinde, stejně je pojišťovna nehradí, zaplatíš myslím kolem 1500,- Kč. Já jsem byla poprvé na ultrazvuku až ve 13. týdnu, do té doby jsem žila v nejistotě, jestli je vše jak má být. Přesně jak píšeš - doktorka měla dovolenou a nějak se to všechno posunulo. O testech v I. trimestru mě ani neinformovala, poslala mě rovnou na tripple testy v 16. týdnu. Jinak pokud bude těhu bez problémů, chodí se zpočátku každé 4 týdny na kontrolu, kde ti udělají i ultrazvuk. Větší ultrazvuk se provádí někdy kolem 20. týdne a potom kolem 30. týdne, a to na specializovaném pracovišti. A těhu průkazuku jsem dostala taky až někdy v tom 13. týdnu. Ale neboj se, nic se nedá uspěchat, snad jen ty testy bych si asi pro jistotu nechala v I. trimestru udělat.

Není tady

#3 25. 8. 2010 14:05

Bébina
♥------

Tak jsem dala na tve rady a zavolala. Byli mili a vstricni, upozornili na cenu UTZ 1100Kc a rovnou me objednali s tim, ze do konce tydne si mam prijit na odber krve.

Není tady

#4 25. 8. 2010 14:09

zelvicka
♥♥-----

No tak vidíš, tak držím palečky, ať je všechno v pořádku!!! Bude, to je jasný :-)
Mě teď čeká ultrazvuk ve 20. týdnu, jsem z toho hrozně nervózní, protože mi nevyšly příliš dobře právě tripple testy v tom 16.... Pořád si říkám, že nejsou tak spolehlivé jako ty v I. trimestru, ale strach mám stejně, toho se zbavit zkrátka nedá.

Není tady

#5 25. 8. 2010 17:13

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

To je drsný, že za prvotrimestrální screen se ještě platí va
Jak je vlastně možný, že někdo je u doktorky neplatí a někdo jo? A enzáleží přitom an typu pojišťovny, ale prostě na doktorovi?
Tripple testy jsou v dnešní době dost diskutabilní, něco o něm např. zde http://ona.idnes.cz/zastaraly-a-nepresn … _zdravi_lf Na jejich výsledky bych opravdu nedala, pokud vyšel dobře screening v 12tt

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#6 26. 8. 2010 10:37

Bébina
♥------

Ani mi tak nevadi, ze se za nej plati. Uprime ta tisicovka je pro me zanedbatelna castka a jsem rada, ze je vubec ta moznost a nekdo nabizi nadstandart. Co me stve je, ze te lekar o teto moznosti ani neinformuje, nerekne ti ze jsou i testy s vyssi spolehlivosti, ale placene a ja se to musim docitat na netu. Lekari pry sami chteji zmenu, tak snad se za par let dockame.

Není tady

#7 26. 8. 2010 18:54

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Například já jsem u ani jedné z holek za screening v prvním trim. neplatila - chodila jsem na fakultku do OL a jelikož jsem navštěvovala poradnu pro rizikové těhotné, měla jsem oba zdarma. Ale normálně se to jinak snad všude platí. A navíc, tento screening se provádí pouze na certifikovaných pracovištích, když to dělá někdo jenom v rámci poradny, tak to prý vůbec není spolehlivé.

A o triplech vůbec nemluvím - tolika holkám, co znám výsledky přivodily úplné nervy a zbytečné lítání po doktorech.

Upravil(a) Maharishi (26. 8. 2010 18:56)

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí