Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 9. 2010 13:52

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zvýšení výživného

jo jak píše helena - nájem a energie počítám jen symbolicky, protože bych bydlela a topila i tak wink
já spíš valím oči, že někdo potřebuje na takovýho prcka víc ne 4.000,-. holt každý máme jiný požadavky.
a to mi nepřipadá, že žijeme jako socky, jen prostě musím víc přemýšlet za co utratím. nejsme zavaleni hračkama, nemáme značkové oblečení, nejezdíme k moři - žijeme přesto dobře (si myslím)

Není tady

#52 1. 9. 2010 14:06

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Dovolte mi kočky matky Vám jednou připomenout jedno známé a tolik omílané moudro, Najdi na dlani chlup.
Javeno, prosímtě tak málo jsi napočítala? Jen 5 tisíc? Tys teda z levného kraje, když jsem si spočetl náklady na děcko tak mi to vyšlo na cca 18 ooo měsíčně. Žabařko.
Jasně ono se dobře počítá co by se chtělo a co by se rádo a jak to vše zaonačit. Znám kdy bylo vloženo do nákladů na výživné a ty všechny náležitosti na děcko a okolo i šicí stroj a děcko se bálo vzít do ruky jehlu a o šití mělo představu jako já o dojení krávy (fialové). Jasně že děcko by mělo mít stejné práva  tedy i nároky na své potřeby, jenže všichni jsme limitování tím nepodstatným, tedy to co nám nasypou 15 do banky. (Trochu odbočím pokud jsou všichni jako Petr 100 z jiného vlákna, tak ještě mu nějakou pětku musíme dát, aby sám měl smile ) Takže na straně jedné osobně vždy bojuji za co největší výživné, ale zas ono šponovat to nejde, neboť jak tu napsali kologové výživné je limitováno možnostmi rodičů a má-li ten druhý "OO" pak si můžete počítat co chcete.

No pecule jasně kastace a úspora při stanování? No já ti nevím, ale když jsem tuhle viděl cenu v kempu a cenu ve vedlejším Mototerstu, tak jsem jako "levnější" volil ten Motorest.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#53 1. 9. 2010 14:11

javena
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

javeno, ale tady se původně jedná o alíky na tříletý dítě, za který se bude zatím platit jen školka ve výši 1.000,- Kč. Spotřebu energií má minimální, páč se neválí celý dni u PC, činže se platí furt stejná (ledaže bys argumentovala tím, že bez něj by mámě stačila garsonka), MHD jezdí grátis a zblajzne taky míň, než dítko školou povinné.

Tak já nevím... mám dva pokoje. lol Děti u PC neleží, v zimě chodíme v mikinách - žádný dálkový topení, návštěvy mrznou. Za výtah, popelnice, el. na baráku platí už od miminek, co na tom, že výtahem sami jezdit můžou až od 10 let... Zblajzne toho míň, to jo, ale ve školce je daleko vyšší stravné, než ve škole. Když moje děti končily školku, platila jsem 600,- Kč a škola chce jen 400,-. tongue Kroužky měly už ve školce - ty se platily zvlášť. Plus výlety a tak... takže já se ve školce dostala na cifru 1000,- Kč jen za jídlo a školkovné. Jezdí grátis, to jo. Co my víme - třeba začali holce spořit a Payah v tom pokračuje... nedávno jsem platila 500,- Kč dítěti za titěrnou plombu... Učebnice, sešity... přes rok jiný kraviny -  mastný/suchý křídy, květináče... výlety...
Taky si nevyskakujem - na to totiž nemáme, o výdajích přemýšlím, rychlovarnou konvici mám už 12 let... mi nikdo nevěří... ale když jsem to hodila na ten papír... u pěti jsem přestala... a když tak vezmu, kolik vydám cca měsíčně, tak to +- vychází... nějaká kultura být musí - kino, divadlo, muzeum, výlet na víkend... nehodlám přežívat a nechci to učit svoje děti. I s málem se dá slušně žít, netvrdím, že ne, ale divit se někomu, že chce pro svoje děti víc... to nedělám, no. hmm

Není tady

#54 1. 9. 2010 14:15

pecule
♥♥♥♥♥♥-

no Pisateli tak pokud tam kde si byl byl výhodnější motorest, tak proč ne. Tam co jezdíme my je pěkný a cenově příjemný kemp, tak proč tam nejezdit, ne?
Asi jsem natvrdlá, ale nevím co máš na mysli tou kastací? roll

Není tady

#55 1. 9. 2010 14:18

javena
♥♥♥♥♥♥-

pecule napsal(a):

jo jak píše helena - nájem a energie počítám jen symbolicky, protože bych bydlela a topila i tak wink
já spíš valím oči, že někdo potřebuje na takovýho prcka víc ne 4.000,-. holt každý máme jiný požadavky.
a to mi nepřipadá, že žijeme jako socky, jen prostě musím víc přemýšlet za co utratím. nejsme zavaleni hračkama, nemáme značkové oblečení, nejezdíme k moři - žijeme přesto dobře (si myslím)

Tak s počtem osob se zvedají náklady na nájem... alespoň u nás.  A ne zrovna symbolicky. tongue
Když jsem žila sama, topila jsem jen v jednom pokoji, v ložnici ne, jenže dětem prostě to topení zapnu... Seděla jsem u stolu v kuchyni, tak jo - svítila jsem tam. Ale děti nejsou moje ocásky a občas si rozsvítí i tam, kde zrovna jsou a já ne... Na tři lidi jistě víc pereš, než na jednoho... takže voda, elektřina (opět).
No, nic, mě to netrápí, já si nestěžuju... ale ty, co to trápí prostě chápu. Chlapovi jsem to hodila na papír, protože začíná mít problém s platební morálkou už tak směšných peněz, že mi to prostě nedalo. dumbom

Není tady

#56 1. 9. 2010 14:27

javena
♥♥♥♥♥♥-

Pisateli, tady nenáročná žabařka... big_smile wink Osumnáct je teda giga částka... I když třeba za študáka... To mě asi vomejou a tatíčka taky... v případě nějaké vysoké nejvyšší školy... lol
No, já víc dát nemůžu, bo nemám, tak je beru u hubinky, jak se dá. Přeci stačej dřeváky - na co ády... Cipísek jak běhal po lese v této oblíbené trekové obuvi... dumbom Nemůžeme do mekáče každej den, tak jen obden holoto a na ty Kanáry prostě z úpo*n důvodů jenom na tři tejdny... snad byste se tam nechtěly válet celý prázdniny... lollol
Velmi se omlouvám za offtopic, ale mi to nedalo.
Musím letět, ale něco mi říká, že si tu večer ještě počtu. tongue

Není tady

#57 1. 9. 2010 14:58

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Pisateli, tady nenáročná žabařka... big_smile wink Osumnáct je teda giga částka... I když třeba za študáka... To mě asi vomejou a tatíčka taky... v případě nějaké vysoké nejvyšší školy... lol
No, já víc dát nemůžu, bo nemám, tak je beru u hubinky, jak se dá. Přeci stačej dřeváky - na co ády... Cipísek jak běhal po lese v této oblíbené trekové obuvi... dumbom Nemůžeme do mekáče každej den, tak jen obden holoto a na ty Kanáry prostě z úpo*n důvodů jenom na tři tejdny... snad byste se tam nechtěly válet celý prázdniny... lollol
Velmi se omlouvám za offtopic, ale mi to nedalo.
Musím letět, ale něco mi říká, že si tu večer ještě počtu. tongue

A co? tohle téma je tu vohraný jak starý desky vynilový. Na straně jedné vás holky chápu a pokud to jde chci při jednáních pro děcka to co dá, ale na straně drhuhé kolik nás s platem nad 40 000,-?

Není tady

#58 1. 9. 2010 15:01

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pecule napsal(a):

no Pisateli tak pokud tam kde si byl byl výhodnější motorest, tak proč ne. Tam co jezdíme my je pěkný a cenově příjemný kemp, tak proč tam nejezdit, ne?
Asi jsem natvrdlá, ale nevím co máš na mysli tou kastací? roll

Kotě v botě smile a co je dnes cenově příjemný, Pro někoho je 100 na den a osobu jaksi moc a pro někoho zas moc málo a chce za víc.
No tak nějak jsi tady sdělila, že ti kdo nemaj na "hotel" soukromí ať "táhnou" po kempech.

Není tady

#59 1. 9. 2010 15:24

pecule
♥♥♥♥♥♥-

No Pisatelli přebral sis to po svém nebo se možná neumím dobře vyjadřovat.. dumbomdumbom
Já jsem se tady pokusila sdělit, že není nutné (z mého pohledu) nosit značkové hadry a jezdit k moři, že se jde slušně oblékat i neznačkově a dovolená se dá hezky prožít i v kempu, pokud nemám na moře nebo hotel. Já momentálně "táhnu" po kempech a líbí se mi to. V tvém vysvětlení to vyznívá pejorativně, v mém to je fajn.
Ano, pro  někoho je stovka na den moc pro jiného málo. Já se tady jen pokusila naznačit, že přestože žijeme v úplné rodině, tak 4000 na dítě k dispozici nemáme a nijak to nesnižuje kvalitu našeho života.

Není tady

#60 1. 9. 2010 19:41

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Njn, ale napríklad alergikom robí more dobre a kempy možno menej... Oblečenie nemusí byť značkové, ale kŕmiť trebárs dieťa s celiakiou tiež niečo sotjí - a že ich pribúda priam geometrickým radom... hmm Proste je to asi od prípadu k prípadu a nedá sa paušalizovať, ak nepoznáme širšie okolnosti. Ale podstatné a hlavné asi budú reálne možnosti obidvoch rodičov. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#61 1. 9. 2010 20:41

javena
♥♥♥♥♥♥-

Já tedy fakt nechápu, proč se někomu zdá 5000,- a více na dítě moc. Já mám v okolí dva páry nověji rozvedených s  platy - cca 20 - 22000,- a oba pánové platí 6000,- na své dvě děti (jedni sourozenci 6 a 10 a druzí 8 a 13). To je trojka na dítě a když přičtu to samé od mámy, jsme na částce 6000,- na dítě. vissla
Ale jak píše selima a velí zdravý rozum - jde o to, jak jsou na tom rodiče. Finančně i mentálně. tongue

Není tady

#62 2. 9. 2010 10:21

pecule
♥♥♥♥♥♥-

aha, holčička tazatelky je alergik, to jsem nepostřehla, moje chyba.. to je pak samozřejmě jiné a náklady jsou vyšší.

já se pouze snažila upozornit, že i v úplných rodinách může být finanční situace taková, že se musí vyjít s málem (u nás to tak nebylo, teď to tak je a věřím, že až nastoupím po MD do práce, tak bude opět lépe), o nic jiného nešlo.. např. na 11 letou dceru platí přítel 4.000 Kč - dohodou (nijak jsme neřešili a ani řešit nebudeme, že jsme na tom momentálně teď hůř)

Není tady

#63 2. 9. 2010 10:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Iste, a ja zasa poznám úplné rodiny, ktoré sú pod hranicou biedy a štát im buď ešte pridáva peniaze, alebo im deti rovno zoberie a dá ich na ústavnú výchovu - a čo? O to tu hádam nejde... Neviem(e), či je dotyčné dieťa alergik, ale rovnako neviem(e), aké sú reálne náklady na jeho živobytie a možnosti OBOCH  rodičov. Takže sa furt točíme dokola v začarovanom kruhu dohadov... a môžeme len teoretizovať. (Napr. náklady na živobytie v Bratislave a v Orechovej Potôni sa asi budú dosť líšiť...)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#64 2. 9. 2010 10:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Teda čtyři tácy na dítě jsem nikdá neměla, natož šest - ani v době, kdy už byly dál, než na základce... a  to jsem nebyla rozvedená... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Pravda, je to nějakých 6 let, co poslední vypadlo z domu, ale za tu dobu se ceny zas tak výrazně nezměnily, řekla bych.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#65 2. 9. 2010 10:49

vitto
♥♥♥♥♥--

No nevim! Můj ex platil na syna pět tisíc, teď, když je plnoletý, tak mu posílá na účet šest a 50% podíl na ostatních výdajích byl samozřejmostí. Já jsem se sice blbě vdala, ale jak to tady čtu, je jasné, že jsem se rovedla skvěle!smile Výši výživného si určil sám, soudkyně se ho s úžasem ptala, proč chce platit tolik! Mně ti chlapi, co posílají na dítě 2 tisíce přijdou jako dost velcí zbabělci.

Není tady

#66 2. 9. 2010 10:58

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Teda čtyři tácy na dítě jsem nikdá neměla, natož šest - ani v době, kdy už byly dál, než na základce... a  to jsem nebyla rozvedená... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Pravda, je to nějakých 6 let, co poslední vypadlo z domu, ale za tu dobu se ceny zas tak výrazně nezměnily, řekla bych.

Tak zasa keď ich je viac, tak sa možno tá cifra na jedno zníži, nie? Keď má rodina vyčlenených "na deti" 5,000, tak je rozdiel, či to ide na jedno alebo na tri, nie? A s počtom detí sa dvíhajú len prídavky(do určitého počtu, tuším), ale bohužiaľ nie plat, takže tie rozdiely nejako závratné nebudú.

Brita

Není tady

#67 2. 9. 2010 11:03

amely
♥♥♥♥♥--

Źivotní minimum pro dítě do 6 let je u nás 1600,- Kč a jsou rodiny, které skutečně víc nemají a musí z toho vyžít.

Realita je taky taková, že normálně hodina hlídání stojí stovku. Tak když tatínek nehlídá, tak by se měl finančně podílet víc.

Nikde nebude situace ideální, život je jako karetní hra, každý dostal rozdány nějaké karty a musí s nimi hrát, jak nejlépe umí. Dá se vyjít i s málem, taky s ním vyjdu bez větších problémů, když je nejhůř, ale nemůžu to brát tak, že když já jsem žila z mála, tak druzí musí taky.

Souhlasím s Payah, že v péči by měla být nějaká rovnoprávnost, měli by se podílet oba rodiče  - ale to v naší zemi bude vždycky jen utopie.

Třeba když tu píše maminka, co má 11 000 a 2000 výživného a otec vydělá 22 000. Ona píše jak s tím krásně vyjde.¨Já bych se zamyslela nad jinou věcí. Synek má do života nastaven nějaký vzorec chování - a ten je že muž má výplatu jako své kapesné a od toho aby se starala a financovala jeho potřeby ze svého malého platu je maminka. Že je normální, když maminka jí suché rohlíky a tatínek třeba kaviár. že je normální, když se stará maminka a tatínek si synka vyzvedne jen občas na procházku. Pokud se synek bude těmito pravidly řídit - tak nevím.....

Není tady

#68 2. 9. 2010 11:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zasa keď ich je viac, tak sa možno tá cifra na jedno zníži, nie?
Jak se to vezme. Ale v podstatě ti zůstává nezměněná jen částka za nájem - za služby už ne. Možná trochu ušetříš za vaření, protože je fuk, jestli máš v hrnci jeden knedlík nebo dva - ale to se srovná násobkem ovoce, jogurtů atd. A když se navíc podaří dvojčata, jako třeba mně, tak spoustu věcí, třeba do školy, musíš pořídit 2x chca nechca.

Není tady

#69 2. 9. 2010 12:19

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Selimo myslím, že možnosti tazatelka popsala. Náklady na dítě sice nevyčíslila, ale také je poslala. (nevím už jak detailně a jsem i líná to dohledávat, ale psala o tom).

Není tady

#70 2. 9. 2010 12:29

pecule
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Tak zasa keď ich je viac, tak sa možno tá cifra na jedno zníži, nie?
Jak se to vezme. Ale v podstatě ti zůstává nezměněná jen částka za nájem - za služby už ne. Možná trochu ušetříš za vaření, protože je fuk, jestli máš v hrnci jeden knedlík nebo dva - ale to se srovná násobkem ovoce, jogurtů atd. A když se navíc podaří dvojčata, jako třeba mně, tak spoustu věcí, třeba do školy, musíš pořídit 2x chca nechca.

javena psala, že u nich se zvedá automaticky s počtem osob i nájem, takže třeba tam se ta cifra nesníží..

u nás se nájem nezvedá, jen poplatek za odpad - proto jsem psala, že položku za nájem jsem počítala jen symbolicky, protože bych bydlela i pokud bych neměla děti

Není tady

#71 2. 9. 2010 12:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

pecule, co vím, tak holej nájem se nemění. Podle osob se mění akorát úhrady za služby (výtah, úklid, popelnice) a zálohy na vodu a teplo. Jenže ono se to platí v jedný částce, tak je možný, že javena myslela všechno včetně.

Není tady

#72 2. 9. 2010 13:02

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

vitto napsal(a):

No nevim! Můj ex platil na syna pět tisíc, teď, když je plnoletý, tak mu posílá na účet šest a 50% podíl na ostatních výdajích byl samozřejmostí. Já jsem se sice blbě vdala, ale jak to tady čtu, je jasné, že jsem se rovedla skvěle!smile Výši výživného si určil sám, soudkyně se ho s úžasem ptala, proč chce platit tolik! Mně ti chlapi, co posílají na dítě 2 tisíce přijdou jako dost velcí zbabělci.

smile blbě vdala, ale skvěle rozvedla. smile Taky si to občas říkám, když to vidím kolem.

2 tisíce na dítě mi taky příjdou celkem k zasmání. Nejde přeci jen o to, co to dítě sní (a můj ač 3 letý syn toho sní myslím tak dvakrát tolik než já ... smile) a kolik stojí školka (v našem případě 1200 Kč). Taky musí někde bydlet, spát, v čem se oblékat, obout, mít nějaké koníčky, narozeniny, prázdniny. Nevím, jak je to jinde - ale tady bydlení stojí cca 12-15 tis. - což často téměř pokryje celkový příjem matky (např. prodavačky či bankovní přepážkářky). Pokud by jí otec dítěte dával 2 tisíce, mohla by to hned zabalit.

Není tady

#73 2. 9. 2010 13:03

pecule
♥♥♥♥♥♥-

jo, to je možný. proto mi připadá divný argumentovat nájmem (myslím jen tu položku za holý nájem), protože bydlela bych jak s dětma tak bez nich.

Není tady

#74 2. 9. 2010 13:16

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Nabuko0 napsal(a):

vitto napsal(a):

smile blbě vdala, ale skvěle rozvedla. smile Taky si to občas říkám, když to vidím kolem.

2 tisíce na dítě mi taky příjdou celkem k zasmání. Nejde přeci jen o to, co to dítě sní (a můj ač 3 letý syn toho sní myslím tak dvakrát tolik než já ... smile) a kolik stojí školka (v našem případě 1200 Kč). Taky musí někde bydlet, spát, v čem se oblékat, obout, mít nějaké koníčky, narozeniny, prázdniny. Nevím, jak je to jinde - ale tady bydlení stojí cca 12-15 tis. - což často téměř pokryje celkový příjem matky (např. prodavačky či bankovní přepážkářky). Pokud by jí otec dítěte dával 2 tisíce, mohla by to hned zabalit.

to ale může jít zabalit i pokud je bezdětná a bydlí v bytě, kde celá výplata padne jen na nájem.

pokud otec s dítětem tráví čas během prázdnin a dostane od něj dárek k narozeninám a vánocům, tak by se náklady matky za prázdniny a za dárky také podle mě neměly započítávat do nákladů pro výpočet výživného - protože pak by otec přispíval na dárky, které dítě dostane od matky a na dovolenou s matkou. (pokud otec nic dítěti nedá a nejede s ním na prázdniny, tak je to samozřejmě o něčem jiném).

Není tady

#75 2. 9. 2010 13:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tady bydlení stojí cca 12-15 tis.- což často téměř pokryje celkový příjem matky... Pokud by jí otec dítěte dával 2 tisíce, mohla by to hned zabalit.
Nevím, co je "tady", ale ze zvědavosti jem se koukla na nabídku 2+kk v Praze, což pro mámu s děckem i dvěma menšími podle mě stačí - za 12 tisíc jsou tam taky, ale našla jsem i slušné za sedm a půl plus energie (a ty snad neudělají 4 tisíce za měsíc).
Prodavačka bez dětí taky nevrazí celou vejplatu do bydlení, předpokládám.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí