29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
máte někdo zkušenosti se ztrátou hlasu? Jestli ano, poraďte. Ztrácím hlas už aspoň měsíc. Vždy jsem mívala spíš hrubší hlas a je fakt, že vysoké tóny ze sebe nevydám. No teď už mi začínají dělat problémy i ty hlubší. Nejsem nemocná, cítím se skvěle. Nekouřím, nekřičím, alkohol jen příležitostně. Nechápu příčinu.
Včera jsem četla pohádku synovi a strašně mě to vyčerpávalo. Dá mi to hodně práce, abych vydala ze sebe hlásku. Poraďte, nebo napište svou zkušenost. Díky
Není tady
5ko, mám fajn skušenost se svízelem a hulevníkem lékařským, který si zalívám horkou vodou jako čaj.
Kamarádka zpěvačka taky nedá dopustit na pití vincentky nebo cucání panthenolu, měla hlasivky tak poničené, že musela na 2 měsíci vysadit - nemluvit a doma se učili znakovou řeč! Tak na to pozor, syn by asi neměl radost :-)
Vyzkoušej čaj z řepíku lékařského, luhovat 5 minut, v závěru varu jednu polévkovou lžíci květu červené růže. Pomohou i teplé zábaly. Pozor si dej na "spolehlivé" bonbóny z lékárny, které spíš vysušují sliznici, jak je začneš cucat.
Na chrapot je dobrá šalvěj. Hlavně nešeptej, tím si hlas odrovnáš ještě víc. Kdyby Ti nic z toho nezabralo, zajdi za foniatrem, vyplatí se to.
Tak se dej do pořádku, ať máš zase hlásek jako konipásek!
Není tady