Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 28. 8. 2010 17:56

IŠTAR
♥♥♥♥---

Re: Agresivní dítě

Tak jsem se sem zase dostala big_smile. Vezmu to postupně:

Wiki k příspěvku 62: Máš pravdu, doktory berou VĚTŠINOU vážně, pokud k nim mám důvěru. wink, ti ostatní mě přivádějí do bodu varu lol, když mají nesmyslné řeči.
Co se týče toho plánování činnosti, přistoupila jsem k ní poté, co radikální řez nefungoval. Takže metoda, hele končíme a jdeme u nás spustila obrovskou vlnu negace. Pak jsem "náhodou" narazila na článek v jednom časopisu, kde pí psycholožka radila jak na vzdor a jednou z metod bylo právě upozornit dítko, že za chvíli danou činnost ukončíme. Mohu Ti říci, že je to výborná metoda a u nás na 75 % funguje, malý ví, že za chvíli prostě danou činnost musí ukončit a většinou to proběhne v klidu. Takže na ni nedám dopustit. Tak musím zase prchat, ale až budu mít minutku, tak zase napíši. smile

Není tady

#77 29. 8. 2010 17:55

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tak jsem dočetla vaše vařečkové eskapády big_smile. Moje sestra byla zarytý vzteklý beránek, takže když se šprajcla, tak to prý stálo za to. Mamka o ni tekrát vařečku dokonce zlomila lol a na ségře to nezanechalo následky ani psychické, ani fyzické. Zato když pak měla syna, který jí v bledě modrém zopakoval to, co ona mamce, tak se mamce dokonce omluvila za své příšerné chování v dětství a prohlásila, že se diví, že jí mamka nepřerazila vejpůl lol

Ono říkat já bych tohle a tamto nemohla a neudělala je dost snadné. Moje dítko bylo dlouho očekávané a vymodlené a jak říká mamka, občas i rozmazlované. Prostě od narození moje sluníčko. big_smile

Jak tu psala Mariposa o těch nadávkách, taky tady máme takovou sousedku. Ječí na svoji 9letou dceru, že je kráva (a to je ještě slušný výraz)..... Fakt jen poulím očima, když slyším, co se od nich ozývá..... Nemá to jednoduché, je dost unavená a vyčerpaná a na vše sama, chlap je od rána do večera pryč, manželovo rodiče jsou mrtvi, její rodiče ji zavrhli, protože chtěla mít druhé dítě a oni s tím nesouhlasili..... Ono soudit někoho je tak jednoduché..... Taky se mi to nelíbí, jak děti častuje, ale možná je sama nesmírně vyčerpaná, trápí jí vztahy s rodiči.... Kdo ví, co se jí v duši odehrává?

A jak u nás. Je to mnohem mnohem lepší. Agresivní záchvaty se omezily na minimum, naopak dítko mi kolikrát vezme obličej do rukou a dá mi pusu. No a za odměnu chodí kakat jen se mou lol. Prostě mi projelo hlavou, že mi říká - O.K. mami, věřím ti, že si to časem zpracuješ. Už nemusím tak vyvádět..... Ne že by hysteráky zmizely mávnutím proutku, to rozhodně ne, ale ten obrat k lepšímu je znát.

Lupino, ještě jak jsi mi psala o tom, jak se přistupovalo k vzteku v naší rodině a jak jsem se projevovala. Je to divné, ale já prý svůj vztek ventilovala tak, že buď jsem byla hubatá (ale ne agresivní), nebo prý jsem sebrala velký hrnek a zmizela do přírody trhat bylinky - sedmikrásky, hluchavku a seděla jsem venku celé hodiny a trhala a trhala. Nebo v zimě jsem skládala barevné kuličky na platíčka nebo takové drobné šteftíky na podložky a dělala z toho obrazce. Naši už se báli o mé psychické zdraví, prý mi to vydrželo do 15....... Zkusím to rozebrat s mamkou, přece jen si bude pamatovat něco více. Mamka mi pořád tvrdí, jak jsem byla zlaté dítě až do puberty, to je divný, co? sad

Není tady

#78 29. 8. 2010 19:25

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ištar, ségra je mladší, nebo starší? Já jen, jestli si rodiče tak úpěnlivě nepřáli konečně klidný dítě, žes jim podvědomě prostě dělala radost smile Mně to totiž připomnělo tzv. přeskokové jednání, co dělají zvířata, když jsou v napětí mezi dvěma stejně silnými impulsy. Třeba mají stejnou chuť utéct, jako hryznout a protože to v danou chvíli nedokážou vyřešit, tak udělají něco úplně jiného - pokud možno rytmického. A děti když jsou něčemu podobnému vystavené dlouhodobě, dělávají rytmické rituály....některým to snad zůstane i do dospěla. Mně totiž zaujalo, že to byly rytmické činnosti, cos dělala - a ty opravdu zmírňují napětí...

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#79 29. 8. 2010 22:26

clariceann
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava

IŠTAR napsal(a):

Tulip, to je dobrý nápad big_smile. Zastyděla jsem se za to, když jsem mu jí pleskla grater, ale to byla mžiková reakce. Agresi oplácím agresí, to jsem teda matka grater.

kristepane... dítě má mít před rodičem především respekt a úctu. Mrkněte do puberťáků, jaké dopady takové mírné metody chápajícího moderního rodiče budou mít za deset, patnáct let.. a pak si drbejte hlavu, až vám jednu natáhne váš téměř dospělý synáček.
Takže dítě dostane na pr..., jako to bylo dřív, a neopováží se něco takového vůbec zopakovat.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/1/1nr2q0eca.png
31.1.2010 v 5:26 se narodila Kristýnka, 3.500g 52 cm
3M 5.170 g, 62 cm, 4,5M 6.000 g, 64 cm, 5,5M 6.630 g, 67 cm, 6,5M 7.130 g, 69,5 cm

Není tady

#80 30. 8. 2010 0:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A když přece odváží - co uděláš pak?

Není tady

#81 30. 8. 2010 11:25

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Ale prosím tě, jak jsi na to přišla clariceann, že respekt a úctu získaš tím, že dítěti zmaluješ zadek? Neříkám, že jedna přes zadek ve vhodnou chvíli je lepší než tisíc slov ale musí toho být jak šafránu. Jinak to pozbývá účinnosti. Ale rozhodně bych to nepoužívala jako prostředek pro získání respektu a úcty.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#82 30. 8. 2010 13:43

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupino, ségra je o tři roky starší. To je dost dobře možné..... Já totiž pak místo toho zařadila pletení a vyšívání.... To mě nikdy nenapadlo. Je možné, že když jsem přestala dělat rytmické činnosti (nemám na to čas a ani už chuť), tak se projevilo mé pravé já? Po tak
dlouhé době?

Tauři, přesně tak tummenupp Taky nemám pocit, že mlácením něco vyzískám. Mě osobně naši lupli na pr... 2x v životě a naše miluju, respektuju a nedám na ně dopustit. V tom mlácení to teda rozhodně není tongue.

Není tady

#83 30. 8. 2010 13:48

IŠTAR
♥♥♥♥---

No Lupino, pak toho puberťáka přetahne řemenem, zmlátí do krve a zřejmě pověsí do průvanu big_smile.

Není tady

#84 30. 8. 2010 14:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ištar,
tvoje poctivé hledání je úchvatné godlike
Oproti těm kecům, které tu jinak čtu.... Jsi opravdu skvělá. Žádné výmluvy a veletoče, jdeš rovnou k jádru věci. Myslím, že tvůj syn si vybral mámu velmi správně stolt Možná ani tak nejde o jeho nebo tvoji agresivitu (ta je jen tím červeným tlačítkem), třeba máte spolu jen srovnat cosi ve vaší rodové linii...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#85 30. 8. 2010 14:21

IŠTAR
♥♥♥♥---

Pandorroo, díky rodna. Fakt nevím, co za tím je, každopádně na podzim pojedu za Tulipánkou na RUŠ, už jsem si udělala seznámek, co chci projet a uvidíme. Třeba vyjde na světlo boží úplně něco jiného, kdo ví. smile Každopádně bude skvělé, když se zase něco málo vyčistí, ono toho balastu má člověk v sobě víc než dost sad.

Není tady

#86 30. 8. 2010 14:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IŠTAR napsal(a):

Pandorroo, díky rodna. Fakt nevím, co za tím je, každopádně na podzim pojedu za Tulipánkou na RUŠ, už jsem si udělala seznámek, co chci projet a uvidíme. Třeba vyjde na světlo boží úplně něco jiného, kdo ví. smile Každopádně bude skvělé, když se zase něco málo vyčistí, ono toho balastu má člověk v sobě víc než dost sad.

RUŠ je naprosto úžasná mateda a Tulip je poctivý a upřimný člověk. Přeji Vám holky, abyste to spolu zmákly k oboustranné spokojenosti tummenupp

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#87 30. 8. 2010 15:13

IŠTAR
♥♥♥♥---

Moc děkujeme pussa

Není tady

#88 30. 8. 2010 18:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

IŠTAR napsal(a):

tak se projevilo mé pravé já? Po tak
dlouhé době?

No, jednak to není žádná dlouhá doba - já objevuju střípky sama sebe celý život a doposud....ty kousky, které jsem měla zavřené někde ve sklepě, nebo jsem netušila, že je vůbec mám smile
Jojo - balastu máme v těch kebulích hodně. Dáš pak vědět, jak jste dopadly?

Clarice, jen jsem ti chtěla mj. říct, že se ti klidně může stát (jako mně třeba) že budeš mít dítě, které bude do dvanácti let naprosto bezproblémové, takové sluníčko...a pak bez varování přijde příšerná puberta. Na dlouhých 5-6 let....co pak? Začneš mlátit puberťáka? smile

Není tady

#89 30. 8. 2010 18:41

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Pandorraa napsal(a):

IŠTAR napsal(a):

RUŠ je naprosto úžasná mateda a Tulip je poctivý a upřimný člověk. Přeji Vám holky, abyste to spolu zmákly k oboustranné spokojenosti tummenupp

Obojí potvrzuji. Ruška je naprosto výborná a pod vedením Tulip to bylo fakt skvělé tummenupp godlike

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#90 30. 8. 2010 19:26

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupino, určitě smile. Domluvily jsme se s Tulip, že to teď nechám odležet, protože jsme malého před cca 2 týdny odplenkovala , je to šikulenka, docela mu to jde, ale je to teď náročné psychicky pro nás oba, v noci se mi často budí a volá mě, takže ho nechci nechat doma s tátou samotné. Do toho nám rostou zuby, trošku kalamajka, no..... wink Počkám, až si to sedne, a pak vyrazím smile.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí