Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 21. 8. 2010 16:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Agresivní dítě

Ištar,
jinak také jsem ze začátku přemýšlela, jak řešit, zda mu to vrátit, aby viděl, jak mě to bolí, ignorovat, vysvětlovat.
Pak jsme se s manželem sjednotili, že budeme vysvětlovat.
Vždycky říkáme: Davídku, to bolí! Opatrně! Děláš mámě bó. Máma bude plakat.
A případně jsme mu bó ukazovali a já někdy i zveličovala, jak jsem smutná, jak mě to bolí a natahovala na pláč. Pak se někdy dokonce ustrnul, dělal pššš a začal mě hladit big_smile.

Nevím, jestli je to úplně ta nejlepší metoda, ale prostě jsem jen zveličovala ty pocity, které jsem už cítila (tzn. pocity jsem nehrála, to by mohl poznat)

Upravil(a) Tulipánka (21. 8. 2010 16:46)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#27 21. 8. 2010 16:25

IŠTAR
♥♥♥♥---

Vladeno, tvoje tvrzení, že vím prd o dětských nemocech je dost agresivní a pokud si to myslíš, vyvracet ti to nebudu smile. Je to věc názoru, osobně já slovo MUSÍM ve slovníku nevedu. Musím tak akorát zemřít, jinak je to otázka volby. Moje sestra je vyléčený epileptik a vím o tom dost. A také a jiných způsobech léčby, ale je na každém, co si zvolí. Děkuji Ti za Tvé příspěvky a tvůj čas, jen v těch soudech bych příště byla opatrná..... wink

A osobně si myslím, že nejen zdravé, ale i psychicky spokojené a s láskou vedené.... smile.

Není tady

#28 21. 8. 2010 16:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Ištar, jsi matka a každá matka má v sobě bezpečně barometr, že pozná, kdy se dítě pouze vzteká a je přitom agresivní, a kdy mu opravdu něco schází. Tvoje tučná věta :A léky ho ROZHODNĚ UTLUMOVAT nehodlám značí , že víš prd o dětských nemocech. Některé děti se prostě utlumovat musí, neboť by dostaly epi záchvat, který by tělu více ublížil. Jsem ráda, že předpokládáš, že klučík z toho vyroste. Vždyť zdravé dítě je ten největší poklad.

utlumovat dítě léky jen proto, že je ve věku, kdy se snaží prosazovat a uvědomovat si svoji osobnost je nesmysl.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#29 21. 8. 2010 16:29

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tulip, to je dobrý nápad big_smile. Zastyděla jsem se za to, když jsem mu jí pleskla grater, ale to byla mžiková reakce. Agresi oplácím agresí, to jsem teda matka grater.

Není tady

#30 21. 8. 2010 16:44

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Ištar,
a žádný pocit viny! V té chvíli jsi dělala to nejlepší, co jsi dokázala. Naopak, myslím si, že krýt své emoce před dětmi není dobré, je to neautentické, dítě ty pocity vycítí a je mu divné, že děláš jako by nic. Spíš snese facku, když tě vytočí než dlouhodobou potlačovanou agresi z tvé strany smile

Já mu také občas práskla, je to jen akce-reakce. Je to přirozený obraný pud člověka.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#31 21. 8. 2010 16:58

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tulip, přečetla jsem si tu diskuzi a docela se mi ulevilo big_smile. Zvláštní je, že včera po těch příšerných projevech se mi odpo po procházce s tátou vrhl do náruče, vzal můj obličej do dlaní a začal mě pusinkovat. U něj jev velmi nezvyklý, zírala jsem jako blázen big_smile. Dneska až na to rafnutí, byl v pohodě.

Dívala jsem se na metodu pevného objetí http://www.prekopova-pevneobjeti.cz/ a na diskuzi a opravdu doporučují s malými dětmi navštívit odborníka nebo absolvovat seminář. No vyčkám, zkusím co děláte vy a uvidíme smile.

Lupino, abych nezapomněla - dnes byl docela v dobrém rozpoložení, takže když ke mně zamířila se zvednutou ručičkou s cílem mě praštit, nahodila jsem příšerně zamračený výraz a syn ke mně přiběhl a jen mně decentně poplácal. No ale bohužel obličej belzebuba u nás nefunguje, když je v záchvatu vzteku sad.

Není tady

#32 21. 8. 2010 18:21

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

IŠTAR napsal(a):

Vladeno, tvoje tvrzení, že vím prd o dětských nemocech je dost agresivní a pokud si to myslíš, vyvracet ti to nebudu smile. Je to věc názoru, osobně já slovo MUSÍM ve slovníku nevedu. Musím tak akorát zemřít, jinak je to otázka volby. Moje sestra je vyléčený epileptik a vím o tom dost. A také a jiných způsobech léčby, ale je na každém, co si zvolí. Děkuji Ti za Tvé příspěvky a tvůj čas, jen v těch soudech bych příště byla opatrná..... wink

A osobně si myslím, že nejen zdravé, ale i psychicky spokojené a s láskou vedené.... smile.

Ištár, je naopak mohu za svoji osobu potvrdit, že vím o dětských , dospělých nemocech velké prd! big_smilebig_smile Proto čtu na internetu diskuze a příběhy ostatních maminek. Některé nemoci a problémy si nedovedu ani představit. Překopírovala jsem Ti do vlákna celkem úsměvné, s láskou psané příběhy o podobné agresivitě malých cvrčků. Tvoje obrana vlastně byla zbytečná, přemrštěná.  Pokud jsi tak velký odborník, tak smekám (ale to ty asi nejsi,že?)  smile

Není tady

#33 21. 8. 2010 18:32

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

laminanonte napsal(a):

Vladena napsal(a):

Ištar, jsi matka a každá matka má v sobě bezpečně barometr, že pozná, kdy se dítě pouze vzteká a je přitom agresivní, a kdy mu opravdu něco schází. Tvoje tučná věta :A léky ho ROZHODNĚ UTLUMOVAT nehodlám značí , že víš prd o dětských nemocech. Některé děti se prostě utlumovat musí, neboť by dostaly epi záchvat, který by tělu více ublížil. Jsem ráda, že předpokládáš, že klučík z toho vyroste. Vždyť zdravé dítě je ten největší poklad.

utlumovat dítě léky jen proto, že je ve věku, kdy se snaží prosazovat a uvědomovat si svoji osobnost je nesmysl.

samozřejmě souhlasím, psala jsem o tlumení léky pod lékařským dozorem, kdy byla diagnostikována mnohem závažnější choroba....Některé děti se prostě utlumovat musí, neboť by dostaly epi záchvat, který by tělu více ublížil.   .....slovo MUSÍ je zde správně, občas mají doktoři pravdu není to na zvůli maminky! dumbom

Není tady

#34 21. 8. 2010 19:06

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Ištar, dlouho přemýšlím o tvém příběhu. Je dost možné, že jsi toho vyzkoušela tolik a nic nefunguje.... právě proto, že jsi toho vyzkoušela tolik. CHápu tě, tenhle věk období vzdoru je u vás agrese, u nás to bylo vyměšování. A malá mě tak zkoušela, že se bude počůrávat pokakávat... půl roku to trevalo, než se srovnala, takže tě hcápu. zkoušíš zkoušíš a nic nevede k výsledku.

Líbí se mi postoj Tuli, vysvětlovat malému co se děje, ale nebála bych se i vracení. U nás to bylo tak, že mladší holčička prostě neposlechne, nějaké ne je ponouknutí k tomu si to ještgě jednou vyzkoušet, teprve rezolutní postoj, který je stále stejný s doprovodem na prdku pomáhá. Je to obrana, aby mi skutečně nepila jar, aby si nepokoušela nůžkama stříhat prst a tak. A bohužel na jiný způsob nereaguje. Naopak, zkusit tohle na tu starší, tak máme nafouknutou ještě týden. Ona je prostě vysvětlovací.  Pozoruj, co na toho tvého malého raubíře pomáhá a hlavně bud důsledná. Na to jsme my rodiče občas líní, ale když jednou řeknu ne, tak to ne platí i když zrovna řeším telefon atd.

Držím palce je to běh na dlouhou trať.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#35 21. 8. 2010 19:59

IŠTAR
♥♥♥♥---

Vladěno, já se přece nemusím bránit, nikdo na mě neútočí, nebo ano? roll Jen zírám, jak jsi to převedla na dětské a dospělé nemoci lol a na závěr jsi ze mně udělala přeborníka mediciny cool. No nic, občas mě lidé dokáží překvapit, co vše si dokáží vyčíst mezi řádky big_smile. A o epilepsii mám slušné znalosti, za tím si stojím reta.

Pavlo, já právě váhám s tím doprovodem na prdku.... Někdo říká škoda každé rány, jiný že je to blbost. Vyber si sad. Nerada bych zanechala svému dítku šrámy na duši, na druhou stranu možná pár na zadek neuškodí vissla. A k tomu zkoušení, když člověk nevyzkouší víc věcí, jak pozná, co je pak to pravé ořechové? A co s tím mlácením hlavy do čehokoliv? Jak tomu zabránit? Poraďte....

Upravil(a) IŠTAR (21. 8. 2010 20:28)

Není tady

#36 21. 8. 2010 20:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Ištar - děti do tří let ponejvíce rozumí tomu fyzickému. U nás je to symbol, dost často výhrůžka, signál, že je to vážné a používá se velmi zřídka. Ta moje brebera však moc dobře ví, že jsem ochotna kdykoli ji realizovat. To že si ji pokaždé vyčítám a že se snažím nedat ji na prdku v afektu, to ti snad vysvětlovat nemusím. ALe hranice musí být a každá osobnost slyší na něco jiného. Kdyby se začala ohánět po nás, asi bych upustila od této metody, ale ona tohle nenapodobuje. naopak použít totéž u starší se rovná velké křivdě... Tam to prostě nejde, tam se musím ukecat wink

Měla jsem štěstí, že jsem rychle poznala, co zabírá. Kvůli tomu to píšu. Kdybych měla dětí pět věřím tomu, že každé by potřebovalo jiný přístup. Nezbývá ti nic jiného než vydržet . A heldat. K tomu ti přeju odvahu a držím palce.

Není tady

#37 21. 8. 2010 20:29

IŠTAR
♥♥♥♥---

Jé Pavli, promiň, já svůj příspěvek upravila, zatímco jsi to napsala...... Kdyžtak mi ještě písni něco k tomu mlácení hlavy, jestli máš nějaké zkušenosti.

Není tady

#38 21. 8. 2010 20:31

IŠTAR
♥♥♥♥---

Díky. Budu ho sledovat a uvidím, co bude nejvíce zabírat.

Není tady

#39 21. 8. 2010 20:41

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

U mlácení do hlavy - hele jestli je u vás epilepsie rodová, genetická záležitost, asi bych já osobně chtěla vyjádření neurologa. Pokud je to poúrazová věc a nemá s genetikou nic společného, pak bych vysvětlovala, že to tu hlavu bolí a ptala se proč to dělá a vysvětlovala. Pokud on si našel mláceí hlavy jako rituál, jako hru, kterou přiláká tvoji pozornost - asi bych sledovala kdy se to děje, za jakých příčin. Hledala bych souvislosti.

Není tady

#40 21. 8. 2010 20:47

IŠTAR
♥♥♥♥---

U ségry to byla poúrazová záležitost. Zaměřím se na to, fakt jsem si s tím nevěděla rady, mám z toho strach, aby si neublížil....

Není tady

#41 21. 8. 2010 20:53

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥

Ištar, výchova a vychovávání mě naučilo dosti cenné dovednosti - pozorovat. Kdy a jak a pak si vysvětlit proč se ty věci dějí. Co je spouští, kde mají začátek a jak končí. Hlavně co to dělá se mnou, s dětmi. Uvidíš, třeba ti pomůže si něco zapisovat, abys pak líp uviděla společné body. třeba ti tu pomůže rada jiné mamky. Uvidíš. Ale za vyzkoušení nic nedáš.

Není tady

#42 21. 8. 2010 21:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

IŠTAR napsal(a):

Lupino, abych nezapomněla - dnes byl docela v dobrém rozpoložení, takže když ke mně zamířila se zvednutou ručičkou s cílem mě praštit, nahodila jsem příšerně zamračený výraz a syn ke mně přiběhl a jen mně decentně poplácal. No ale bohužel obličej belzebuba u nás nefunguje, když je v záchvatu vzteku sad.

jojo, v rauši to už nefunguje - musí se to odchytit hned zkraje smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#43 22. 8. 2010 13:15

IŠTAR
♥♥♥♥---

Chtěla bych se s vámi podělit o nejnovější zkušenosti, které jsem nabyla díky Vám, třeba to pomůže v budoucnu dalším zoufalým maminkám s podobným problémem.

Lupino, metodu pevného objetí jsem bedlivě prostudovala, sice ji nebudu aplikovat, protože u malých dětí je třeba poradce a tady nikdo není, ale stejně jsem tam zjistila pár dobrých návodů, které mě zaujaly a hned jsem je dnes vyzkoušela. Konkrétně, když se malý dostal do vzteku (nechtěl jít spát, přestože byl moc unavený), chytla jsem ho do náruče a popisovala situaci ve stylu: Vím, že jsi teď rozzlobený, že musíš jít spát a chtěl by sis hrát, ale očička jsou moc unavená a musí si odpočinou. Půjdeš teď do postýlky, vyspinkáš se a pak přijde tatínek a půjdete ven. Začal si mnout očička a fakt šel v klidu do postýlky a už je tam ticho smile.

Pavli, tobě moc díky za tu radu k tomu mlácení. Hned jsem to vyzkoušela, sice nesnese, abych mu vzala hlavu do dlaní, ale když začal mlátit hlavičkou o skříňku, hned jsem se ho zeptala: Pročpak to děláš, hlavičku to moc bolí, au au, hlavička moc plače, že ji biješ. Zarazil se, sice stále ječel dál, ne né big_smile, ale bouchání ustalo.

Nepochybně jsou to první vlaštovky, ale moc vám díky za inspiraci pussa

Upravil(a) IŠTAR (22. 8. 2010 13:15)

Není tady

#44 22. 8. 2010 13:23

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp
jste šikovný!
Děláváme si s kamarádkami takové informační konstelačky - nic světoborného, ale minule jsem stála v pozici pětileté holčičky, kterou popadl vztek - a to jsem na vlastní kůži zažila, že slovo "popadl" je naprosto přesné. Totiž kamarádka, která hrála ten vztek, mě držela za nohu jako klíště, ne a ne ji setřást, tvářila se děsně a já (jakože ta malá holčička) jsem se bála a ječela čím dál víc, jenže jsem nebyla schopná formulovat, že "se mě něco drží" a já si s tím neumím poradit....
Tak to jen perlička, jak to možná děcka vnímají a čím jsou menší, tím spíš asi. My dospělí máme vztek - děti ale ten vztek popadne a drží....

Není tady

#45 22. 8. 2010 13:30

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupino, když tu ještě Pavla výše uvedla, abych sledovala svoje reakce atd., tak jsem nad tím před chvilkou dumala a zjistila, že jeho agrese okamžitě vyvolává moji. Sice jsem dospělá, takže ji v sobě tlumím, navenek reaguji klidně, ale vevnitř to ve mně šíleně bublá a nejraději bych začala ječet stejně jako on vissla. No to bychom byli dvojka lol. Možná mi chtěl ukázat - hele mami, koukej si tu agresi v sobě zpracovat, jinak budu pořád nepříčetný ????? Nevím, možná je to blbost, ale napadlo mě to. smile

Není tady

#46 22. 8. 2010 13:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IŠTAR napsal(a):

Možná mi chtěl ukázat - hele mami, koukej si tu agresi v sobě zpracovat, jinak budu pořád nepříčetný ????? Nevím, možná je to blbost, ale napadlo mě to. smile

tummenupp
Intuice neříká blbosti wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#47 22. 8. 2010 13:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

A jo, to je klidně možný - přijdeš na to, proč a jak ten mechanismus funguje a možná bude klid. Moje starší dcera byla taky pěknej vtekloun a vlastně ve mně vyvolávala podobný nálady - aby ne, když můj tatínek doved řvát, jako pominutej.......tatínka jsem se bála, mimina už ne, tak jsem jaksi vzplanula taky. Jenže jsem se to taky snažila krotit a skřípala jsem u toho zubama, navíc proto, že jsem cítila, jak mě ten vztek zaplavuje - zrovna, jako to děcko. A bála jsem se, abych něco neprovedla. Jednou jsem ji kvůli čemusi dost natvrdo seřezala a ona na mě jen koukla ukřivděným čumáčkem, popotáhla a šla do svého koutečka a tam plakala. PAmatuju si to přesně, protože jsem si v tu chvíli a) uvědomila, že jsem jí nabaňčila nespravedlivě (počmárala mi rpáci za dva dny - ale ona přece jen chtěla pomáhat!) b) mě zaplavila strašná lítost a stud. A ty vzteklý záchvaty jsem tehdy prostě narvala pod kontrolu. Bylo to strašně vysilující a bohužel se s tím v důsledku toho peru dosud, ale tehdy to pro mě bylo jediné řešení a tudíž správné.
Vytočila mě ještě mockrát, párkrát i na vařechu rodna ale vždycky to už bylo spíš cílené vytočení - mohla si to dovolit. smile
Ty máš ovšem dneska spoustu možností, takže počítám, že to krásně zvládnete storstark

Není tady

#48 22. 8. 2010 13:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

IŠTAR napsal(a):

Ištar,
souhlasím s tebou, že léky jsou v tomto případě až na tom nejnejposlednějším místě. Mám osobně zkušenost s propukající schizofrenií u mladé ženy. Přinejmenším psychiatr by ji tak diagnostikoval, kdyby viděl její "záchvaty". Zvládly jsme to beze všech prášků a pomoci, i když přiznám se, že byla chvíle, kdy už jsem ten telefon v ruce držela. Naštěstí jsem ale nezavolala na psychiatrii, ale "čarodějce". Dnes je to děvče už několik let beze všech příznaků. Jsem ráda, že jsem tenkrát neztraila nervy.

Myslím, že pokud chceš "srovnat" svého syna, měla bys se podívat nejprve "do sebe". Když pomůžeš sobě, pomůžeš i jemu stolt Obvykle platí, že terapie se nepropvádí s malými dětmi, ale s jejich matkami, protože je tam stále silné propojení.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#49 22. 8. 2010 14:13

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupino, já marně přemýšlím, kde jsem ke své agresi "přišla". Jako dítko jsem byla zlaťoučká a hodňoučká big_smile, až do puberty. Ale ani v pubertě jsem se prý neprojevovala agresivně, spíš jsem byla drškatá a ne jedno slovo mamky deset svých lol. Prý jsem byla na zabití, ale nakonec mamka uznala, že jsem byla ještě docela hodný puboš lol. Rodiny byla vždycky harmonická, naši se před náma nikdy nehádali, netuším, kdy řešili svoje problémy vissla, asi večer, když jsme spaly smile. Ten spouštěč je mi záhadou, bude to někde hluboce zasunuté o čem na vědomé rovině nemám ani tucha...... smile.

On vlastně můj synek je mým velkým učitelem big_smile, mám ráda věci pod kontrolou, ráda si o všem rozhoduji sama, slovo nemůžu neznám. Prostě všechno jde, když se chce..... Jenže ouha. Synek se narodil o měsíc dříve, nevyvíjel se jak měl, nerostly nám zuby dle tabulek, prostě jsme byli takoví exoti. A od doktorů jsem slýchávala - no zvládli jste to dle tabulek jen taktak, zubařka se nechala slyšet, že za celých 40 let praxe nikoho takového nepotkala. No a já najednou zjistila, že jsou věci, které prostě pod kontrolou nemám a nezbývá mi nic jiného než čekat a smířit se s daným stavem věcí. To snad byla ta nejhorší lekce, kterou jsem mohla dostat. sad Pomyšlení, že nic nemůžu ovlivnit, něco s tím udělat, popohnat.... Byla jsem nešťastná, trápila se a nakonec pochopila, že to stejně NIKAM NEVEDE. Že je to lekce pokory, kterou prostě musím spolknout, jinak se z toho nevymotám. Přijala jsem ji, ale fakt jsem u toho skřípala zubama a nakonec to pustila a přijala. Ono mi taky nic jiného nezbylo, že big_smile.

Tak jsem moc ráda, že jsem tohle vlákno založila. Vím co s tím, i co je za tím. tummenupp No s tím už se dá něco dělat wink.

Není tady

#50 22. 8. 2010 14:22

IŠTAR
♥♥♥♥---

Pandorroo, mám na to stejný náhled, klasické medicíny se rozhodně nezříkám, ale často se spousta věcí vyřeší tím, že se odhalí jádro pudla, vyčistí, zacelí a léků netřeba stolt. Ale samozřejmě i já, když na chřipku vyzkouším kde co a jsem jako chodící mátoha, tak si dojdu pro ATB big_smile (je to sice jiný případ, ale uvádím to jako příklad).

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí