Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 20. 8. 2010 18:30

IŠTAR
♥♥♥♥---

Agresivní dítě

Máte prosím někdo zkušenosti, co se skrývá za agresivitou dítěte vůči rodičům potažmo prarodičům? Jedná se mi konrétně o to, že považuje za úžasnou zábavu lidi bít (mne, manžela, babičku....). Rady typu oplatit, nevšímat si, pohrozit ty ty, nezabírají. Hledám příčinu a co by mohlo pomoci. Děkuji všem za Vaše rady a nápady.storstark

Upravil(a) IŠTAR (20. 8. 2010 18:30)

Není tady

#2 20. 8. 2010 18:37

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Agresivní dítě

http://www.postizenedeti.cz/tracker         přečti si příběhy, dostaneš odpověď.

Není tady

#3 20. 8. 2010 19:47

agewa
♥♥♥♥♥♥-

IŠTAR napsal(a):

Máte prosím někdo zkušenosti, co se skrývá za agresivitou dítěte vůči rodičům potažmo prarodičům? Jedná se mi konrétně o to, že považuje za úžasnou zábavu lidi bít (mne, manžela, babičku....). Rady typu oplatit, nevšímat si, pohrozit ty ty, nezabírají. Hledám příčinu a co by mohlo pomoci. Děkuji všem za Vaše rady a nápady.storstark

kolik mu je?
a proč to považuje za zábavu?

Není tady

#4 20. 8. 2010 20:02

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Agewo,
mám ten stejný problém, ale prý to není u malých dětí až tak velký problém. Řekla bych, že se to postupně zlepšuje. Dříve po nás házel třeba i flašku s pitím, dnes už jen někdy ujede, třeba když je naštvaný, unavený nebo během hry.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#5 20. 8. 2010 20:10

IŠTAR
♥♥♥♥---

Vladeno, nemám pocit, že moje dítě je postižené. Je to naprosto zdravý, chytrý kluk. Mám se na nějaký konkrétní příběh zaměřit?

Tulip, myslíš, že to nemám až tak řešit? roll Vy jste přece jen krapánek starší než my. Máš pravdu s únavou atd. Možná bych to také mohla přičíst tomu, že nám hodně opožděně lezou zuby?

Přemýšlela jsem i nad homeopatiky, koukala jsem na webovky, na vzteklost tam taky něco je. gloria

Upravil(a) IŠTAR (20. 8. 2010 20:13)

Není tady

#6 20. 8. 2010 20:14

IŠTAR
♥♥♥♥---

Agewo, správný dotaz, ale právě proto jsem založila tohle téma wink.

Není tady

#7 20. 8. 2010 20:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Lezou zuby...tak to je malinkej, ne? Já nevím, mně to dělalo dítě semtam taky a já jsem si připadala, jako když se myš snaží mlátit koně smile a taky jsem to tak brala. A když toho bylo přes moc, když už mi to přestalo připadat jako legrace, tak jsem se prostě zatvářila - bylo to vidět, že už toho mám ale vážně dost....taky klesni hlasem, toho se děti leknou spíš, než když začne člověk ječet, asiže mají hlubší hlas spojenej s většíma a silnějšíma lidma.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#8 20. 8. 2010 20:51

IŠTAR
♥♥♥♥---

Lupino, tak malý už právě ne, 2 roky měsíc a pár dní smile. No ono kdyby to bylo sem tam, tak to taky neřeším, ale ono je to několikrát za den den co den, proto to řeším. Navíc má tendence i ubližovat sobě, mlátí hlavou do čehokoliv, do zdi, do podlahy, do nábytku, hrozně se o něj bojím, aby si neublížil. Potřebovali bychom vypolstrovanou místnost jako v blázinci sad.

Bohužel na zatváření nereaguje, už jsem se taky snažila mračit jako belzebub big_smile. S tím hlasem, to vyzkouším. Je fakt, že spíš vždycky nasadím áčko gloria.

Není tady

#9 20. 8. 2010 20:54

Adelle
♥♥♥----

Jedna věc je co s tím a druhá co je za tím smile Je možné, že dítě funguje jako ventil atmosféry v rodině a že chuť řvát má úplně někdo jiný...

Mají ty situace něco společného? Jsou tam nějaké spouštěče? V tomhle měřítku mi to nepřijde jako běžný dětský vzdor.

Není tady

#10 20. 8. 2010 20:56

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

myslela jsem autistický sklony- počkej, najdu příběh maminky-dva roky je zase dost na takový vzdor

Není tady

#11 20. 8. 2010 20:58

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Agresivita aneb naše dítě nás bije, štípe, tahá za vlasy a někdy i kouše! Co s tím?
Napsáno Pá, 13/03/2009 - 20:54 autor XY
Krásný večer všem.
Máme opět s naší Ninou (za pár dnů 3 roky) jeden "menší" problémek. Myslím, že z nadpisu je patrné, o co jde. Máte někdo (nebo měl jste) podobnou věc k řešení? A jak jste ji vyřešili, smím-li se ptát?

Já pořád váhám mezi třemi možnostmi a nevím, ke které se přiklonit.
1. Zlobit se a plácnout ji také, ať ví, že to bolí a že takhle nebudeme kamarádi. (Vzhledem k tomu, že má ale snížený práh bolestivosti, tedy že ji hned tak všechno nerozhází, obávám se, že lehké plácnutí jí přijde jako srandinda a "mlátit" ji opravdu nechci.)
2. Dělat jakoby nic. Jako že jsem si ani nevšimla, že mi málem vyrazila oko nebo vyrvala pramen vlasů. Nesehraju jí divadýlko s pláčem a vracením rány a MOŽNÁ ji to přestane bavit.
3. Dělat udivenou. "Ale Ninuško, proč mě biješ? Mámu to bolí. Copak jsem ti udělala, že mě musíš bít?"

U nás zatím stoprocentně nezabírá nic z toho. Rána prostě přilítne nečekaně. Možná máte někdo lepší esa v rukávu, poraďte prosím!!!

Ještě bych pochopila, že je agresivní, když se vzteká, že není po jejím. Ale bohužel naše "dceruška" i uprostřed mazlení nebo uspávání (ona už v polospánku a já často taky - o to větší šok) je schopná mi jednu vypálit úplně bezdůvodně.
Při mazlení často štípe nebo tahá za vlasy a vrchol všeho je kousnutí.

Alespoň trochu dle mých pozorování na ni zabírá reakce č. 3, ale ne pravidelně. Zdá se mi, že je trochu překvapená, že na ni klidně a udiveně mluvím. Ovšem nenutí ji to k tomu, aby příště neudělala totéž.

Měla už dřív období, začalo asi po 1. roce, kdy všechny strašně kousala - trvalo to poměrně dlouho, ale pomalu to ustupovalo. Teď se to vrací, ale na 1. místě vévodí bití.
Hloupé je, že si nevybírá a klidně praští babičku, bratrance a podobně. Takže je to fakt nepříjemný. Člověk něco snese, ale ostatní nejsou často včas poučeni.

"Ale jinak je Nina opravdu hrozně miloučká!"

Upravil(a) Vladena (20. 8. 2010 21:00)

Není tady

#12 20. 8. 2010 21:05

IŠTAR
♥♥♥♥---

Adelle, no ono co s tím obsahuje vlastně i co je za tím big_smile. Když budu vědět co je za tím, dá se s tím pracovat.....

Mě to taky právě nepřijde jako běžný dětský vzdor. Ano mají jedno společné. Vždy, když se mu něco nelíbí a prostě to nechce. Například, má jít spát, přečtu pohádku, chvilku s ním pobudu, pohladím a pak řeknu: až dočtu pohádku, zhasneme a půjdeš spinkat. Okamžitě je virvál..... Nebo - dnes v poledne na pískovišti - už je poledne, půjdeme obědvat, ještě si uděláme poslední bábovičku a pak půjdeme..... řev a agrese. Nebo uklidíme hračky do sklepa, půjdou spinkat a my půjdeme domů. Zamknu sklep a opět hysterická scéna. Možná to fakt souvisí s těmi zuby, poslední dobou má neadekvátní reakce.

A poctivě říkám, že doma jsme fakt v pohodě. Ne že bych neměla občas chuť řvát big_smile (když posté šlápnu na rozházené hračky, když někam chvátám a on se ne a ne obléci dumbom). Manžel je vůbec v klidu, ale budu nad tím poctivě přemýšlet. Možná že ventiluje mě a já něco v sobě hezky utěsnila.....

Není tady

#13 20. 8. 2010 21:06

IŠTAR
♥♥♥♥---

Vladěno, díky, zaměřím se na to.

Není tady

#14 20. 8. 2010 21:12

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

ještě jeden:
Agresivita dětí aneb pomoc,dítě mě bije.
by Neregistrovaný autor (bez ověření) - 14/01/2010
ahoj,nevim jestli bych sem vůbec měla psát svůj komentář,mám totiž holčičku,která je až na alergie zdravá,bystrá ale,přesto budu v psaní pokračovat,protože jsem si s ní užila dost chvil hrůzy a tak trochu se z toho potřebuju vykecat.První problémy s agresivitou a tvrdostí se u ní projevily také kolem 1 roku a pak se to nadále stupňovalo a stupňovalo.S manželem jsme situaci řešili neustále,nechápali jsme,proč útočí jen na mě,když jsem v místnosti nebyla,byl klid,pohodová holka,jen jsem se objevila,změnila rázem chování v problémové.Pravidelně každý den jsem řešila nějakou situaci,z které pak vzešlo kousání,bití,kopání a tak-samozřejmě,že do mě,chtělo se mi brečet..Nikdo z okolí tomu nechtěl věřit,protože se všude chovala naprosto vzorně i ve školce (to bylo nejhorší období),všichni říkali jak může být dítě tak šikovné a poslušné,že takové ještě neviděli,vždy věděla,co je správné,co a jak má dělat a co se nedělá.Jen se za námi zavřeli dveře domova,naprosto se změnila a zase začalo to bití.Chodila jsem si všudemožně pro rady a tady jsou:
1.Utéct před dítětem-nefungovalo to! Byla rychlá a o to útočnější,nakonec jsem ji za sebou vláčela,držíc se mé nohy a kousajíc do ní.
2.Zavřít dítě do pokojíčku,až se uklidní,tak smí přijít-do dnes lituju,že máme byt bez dveří,neměla jsem možnost to vyzkoušet.
3.Pevně držet ručičky,aby nemohla bouchnout,dokud ji to nepřejde-nefungovalo,měla mnohem větší sílu a hbitost,prostě jsem ji neudržela,no.
4.Stejnou ránu vrátit,ať pozná,že to bolí-nefungovalo,vypadaly jsme obě jak divá zvěř,veřte mi,když se manžel nečekaně vrátil z práce,nevěřil vlastním očím,mlátily jsme se hlava nehlava.
5.Na radu kamarádky(dodnes ji za to děkuji,ve 3 letech to bylo to nejlepší,co na ni platilo)-vzít za každé ublížení,kopanec,kousnutí 1 milou hračku,fungovalo to jen s hračkami,se kterými si zrovna intenzivně hrála a zavřít do skříně.(já je dávala na skřín,tam ani ze židle nedosáhla),byla jsem nezlomná a tvrdá,říkala jsem jí při tom,že až přestane řvát a bít,promluvíme si o tom,nic víc!bylo to těžké,sápala se po mě a přidávala rány,tak jsem se vracela do pokojíku 2x,3x,4x,5x.Hodně ji to rvalo srdce a mě taky.Když byla na skříni kopa hraček,pochopila...Začala jsem praktikovat:když dnes neudeříš,večer si smíš o jednu hračku říct..Bylo to skvělé období,kdy jsem věděla,jak na ni.Přestala jsem s tím ve chvíli,kdy mi řekla:Maminko,viď,že je správné,když ti někdo ubliží jít a vzít mu hračku a dát ji na skříň...Začalo další těžké období.Ale zůstala nám jedna věc,vždy když se zklidnila,směla si mi sednout na klín a já ji povídala jak to všechno začalo,bylo fakt těžké si vzpomenout na ten prvotní impulz,ale chtěla to vždy slyšet.Posléze jsem přišla sama na další způsob zklidnění,píšu ho jako
6.Nahlas říkat klidným hlasem(klidný nebo aspoň rázný,nevybrující hlas mi ve všem přišel jako dost fungující)Vím že jsi měla dnes náročný den,jsi unavená,viď,pojď,nebudem si kazit hezké odpoledne,večer,..chceš si se mnou o něčem popovídat?Sednout si blizoučko k sobě a mluvit spolu.Převzala tento způsob řešení konfliktu něco kolem 4.roku a dodnes to používá,když se na ni rozvztekám,začne naučenou větou:Maminko a jak to vlastně všechno začalo,pojď uděláme si hezký den.(to je to nejkrásnější,co jsme se společnými silami obě za tu dobu naučili).Dnes je mému malému srdíčku 5 let a jsme ve skvělé situaci,kdy občas napřáhne,natáhne nohu ke kopanci a tím to hasne,cítím se konečně dospělá a svobodná.. V každém případě bych maminkám,co mají podobný problém a zdánlivě na děťátko nic nefunguje,chtěla dát ještě jednu obrovitou radu.I když je těžké mít rád dítě,které vám působí fyzickou bolest,přesto mu říkejte,že ho máte rády i když zlobí.Ale neznamená to,že vás,když zlobí,musí mít,a tak zkuste můj poslední osvědčený způsob:odepřít mu na chvíli sama sebe.Když ubližuje,tak ať vás tedy nemá,vždyť ví,že to bolí..

Není tady

#15 20. 8. 2010 21:17

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tak jsem si přečetla projevy autismu a jsem přesvědčená, že autistický není ani náhodou big_smile.

A když tak čtu ten druhý článek, tak mi tam naskakuje, že za tím musí být něco mnohem hlubšího. Zjemnili se vnější projevy, ale to, co zřejmě mělo být odkryto odkryto nebylo. Kdo ví, na co mě ten malý cvrček upozorňuje a já to nevidím a nevidím grater.

Není tady

#16 20. 8. 2010 21:21

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Tak si přečti návody, jak to zmírnit. Třeba s hračkou na skříni nebo odejít z místnost

Není tady

#17 20. 8. 2010 21:35

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

takových dětiček je.........tongue

Je jedináček a další dítě zatím nechci.Taky cesta ze školky je horor.Poslední dva týdny je to pravidlem,že začne maxi zuřit,kousat,ječet.Nechce chodit domů i když se snažím jí udělat doma program..hrát si sní,kreslit,modelovat,koupila jsem houpačku závěsnou,protože má ráda klouzačky,ale i tak řve když jedem domů.Někdy mi připadá,že to řvaní potřebuje,potom řvaní je pak v pohodě veselá..Bereme taky od psychiatra léky prothiaden a rorendro oro..Ten prothiaden má být na rozmrzelost,ale pokaždé jak vstane tak s nechutí a uknučená.Vžycky si řeknu ,že jsou i horší věci a že nejsem jediná kdo má stejné starosti..Tak budem bojovat a že přijdu na to co dělám špatně a co bych měla změnit..

Není tady

#18 21. 8. 2010 0:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Aha - no tak to mi teda Ištar taky nepřijde vpořádku.
U maminky z toho dlouhého článku od Vladěny bych tipla, že pes byl zakopanej v tom "je mi do pláče". Rodič malého dítěte nemůže před ním přece projevovat, ba ani cítit slabost - vůči tomu dítěti myslím - protože pak to dítě podle nátury logicky bude buď znejistělé a vyplašené, nebo začne posouvat svoje hranice na úkor té maminky.
Ale ony to vyřešily hezky a hlavně tu malou naučila, že to prostě nebude fungovat.
Ištar, poslyš, netuším, co to u tvého synka vyvolává, ale určitě ho nenechte, aby tímhle způsobem dosáhl svého! Znám chlapečka je takový. Za běžných okolností by byl normálně zvládnutelný, ale on je z hodně dětí a maminka jela opravdu na doraz, když byli malincí a tenhle prostě byl nejprůbojnější a ona ho upřednostňovala prostě proto, aby neřval....jenže vyrostl a byly s ním velké problémy....
A kdyby něco, co kdybys zkusila někoho, kdo dělá metodu Prekopové pro těžko zvadatelné děti? Jmenuje se to metoda pevného objetí, ale neznamená to, že terapeut dítě chňapne a drží, to objetí je jen jedna z fází smile
Jenže nevím, jestli se to dělá i s takovýma prckama.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#19 21. 8. 2010 9:18

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ištar,
když popisuješ příznaky, je to jako kdybys popisovala našeho syna tak před 6 měsíci až rokem. A i teď, když se mu něco jen trochu nelíbí, způsobí děsný virvál a občas mlátí, to je vzdor.
Dříve prostě kousal, házel po nás věci z ničeho nic, možná si vytyčoval hranice, co až může. Snažili jsme se neoplácet agresí, i když plná flaška pití hozená na nose prostě automaticky vyvolala protireakci big_smile
Díky těm zubům prostě může být podrážděný.

Tohle téma se řešilo na miminkách a batolátkách, psala jsem tam o projevech Davídka a ostatní maminy mě uklidnily, že tohle dělá hodně dětí a časem z toho vyrostou. A měly pravdu.
Takže neměj strach, na 99% z toho vyroste smile

Není tady

#20 21. 8. 2010 13:36

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tulip díky big_smile, docela jsi mě uklidnila. Půjdu si pročíst to téma na dětech. No s tou flaškou - dnes když už jsme šli domů, tak chtěl jít jinou trasu (což nešlo, byli jsme venku 3 hodiny, byl čas oběda a bylo vidět, že je unavený) a když jsem prohlásila ne, tak mě normálně rafnul do ruky. No protireakce byla, že mi okamžitě vystřelila ruka a pleskla jsem ho po papuli dumbom.

Vladěno, obecné metody typu odejít z místnosti praktikuji, hračka na skříni u nás nezabírají, musela bych schovat všechno co má big_smile. Jemu je fuk, když mu něco seberu, jde a zabaví se něčím jiným.roll A léky ho ROZHODNĚ UTLUMOVAT NEHODLÁM.Proto jsem tady na duchovním. Věřím, že každý vnější projev má svoji vnitřní příčinu a já hledám co by to mohlo být. Možná má Adelle pravdu s tím vykříčením, možná obecně děláme chybu ve výchově. stolt No jinak já samozřejmě vím, že nejsme jediní s tímhle problémem, jenže myslím, že prďola si časem nabalí svých problémů dost, tak proč mu zadělávat hned od děství, že big_smile. A ten článek o té mamice s holčičkou mi opět připomněl, že to, o co se snažím je zřejmě dobře. Vždycky mu řeknu, teď tě tady nechám být, až se vykřičíš a vyvztekáš, tak přijď. Občas nakouknu do pokojíku, a když spustí intenzivnější virvál, mizím.... Někdy dokonce on sám práskne dveřmi a zavře za sebou big_smile. Vlastně takový malý dospělý? No ale když ho to přejde, tvářím se že je to v pohodě a jedeme dál (ale někdy se musím přemáhat, protože ve mně taky vyvolal vztek......).

Lupino, už jsem o téhle metodě četla na jednom z nějakých serverů o maminkách. To je velice dobrý nápad. Zkusím zpětně pohledat, možná u nás najdu psychologa, který to praktikuje. stolt A ještě k tomu nenechat ho to dělat, kdepak, když my řekneme NE, tak to prostě platí. Prostě hranice jsou jasně stanoveny a basta. Já si myslím, že to dítě hranice potřebuje, aby tím získal jistotu (jsem myslím vyčetla někde v moudré knize big_smile). Snažím se sice odvést pozornost, nebo se prostě seberu a nechám ho být  a po chvíli se vrátím (třeba když ho chytl rapl ve sklepě a lehl si na zem, tak jsem nechala pootevřené dveře, odešla pryč, odnesla si věci do bytu a pak se zase vrátila zpět. Mezitím se vyvztekal a pak šel celkem ochotně domů. A metodu nechat ho samotného v místnosti aplikuji poměrně časo. No a když je nejhůř, tak ho prostě chňapnu jako pytel brambor a jde se rodna.) Klasické sevření do náruče u nás nefunguje, chytl ho pak takový amok, že to byla hrůza dumbom. Nesnáší omezování (holt rodiče se nezapřou gloria).

Upravil(a) IŠTAR (21. 8. 2010 13:57)

Není tady

#21 21. 8. 2010 14:02

IŠTAR
♥♥♥♥---

Tulipánko, můžeš mi prosím poslat odkaz na tu tvoji diskuzi na dětech? Nemohu to najít. Díky.

Není tady

#22 21. 8. 2010 14:05

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

nečetla jsme diskusi ,tak nevím, jestli to už někdo nepsal, nevím kde, ale někde jsem četla, že rodič by měl v případě, že dítě se chová agresivně, přijít a pevně ho obejmout.Tím ho jednak zklidní, jednak znejistí, protože reakce na útok, je úplně jiná, než dítě očekává.

Já bych to zkusila, případně bych dítě vyvedla z místnosti, že se smí vrátit, až se bude chovat jinak.
fyzické násilí bych nepoužívala.

Sama jsem syna strčila 2x hlavou pod sprchu, asi to pomohlo  smile , je mu dnes 17 a je fakt prima kluk. Dcera je postižená, tak tam jsem musela jinak, ale i ona je ve 14letech príma žába.

Hodně dětí z toho samo vyroste. Hlavně to chce důslednost, ať je výchova jakákoliv.

Upravil(a) laminanonte (21. 8. 2010 14:06)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#23 21. 8. 2010 14:15

IŠTAR
♥♥♥♥---

Laminanonte, metoda pevně obejmout negunguje u každého dítěte. Některé pevné objetí přímo nesnáší (tvrdí psychologové) a prcek je jedím z nich. Už jsem to dávno vyzkoušela  a bylo to jako když naleješ benzín do ohně...... mad. Brrr, již nikdy více....

Není tady

#24 21. 8. 2010 16:05

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ištar,
přesně tak. Náš syn už od dětství nesnášel ani zavinovačku, natož metodu pevného obětí. Myslím, že se mi ho dařilo držet už i s láskou, tedy ne jenom mu zabránit v agresi, ale ani po půl hodině se to nezlepšovalo, vyváděl jak zuřivý býk big_smile .
Třeba ta metoda funguje i na naše děti, ale asi bys musela za odborníkem.

http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=40718

Upravil(a) Tulipánka (21. 8. 2010 16:12)

Není tady

#25 21. 8. 2010 16:15

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Ištar, jsi matka a každá matka má v sobě bezpečně barometr, že pozná, kdy se dítě pouze vzteká a je přitom agresivní, a kdy mu opravdu něco schází. Tvoje tučná věta :A léky ho ROZHODNĚ UTLUMOVAT nehodlám značí , že víš prd o dětských nemocech. Některé děti se prostě utlumovat musí, neboť by dostaly epi záchvat, který by tělu více ublížil. Jsem ráda, že předpokládáš, že klučík z toho vyroste. Vždyť zdravé dítě je ten největší poklad.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí