29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taxonia,
jake jsou Tve nynejsi pocity smerem k byvalemu? Co k nemu citis?,Neboli co citis kdyz si na nej vpomenes,nebo kdyz vyslovis jeho jmeno v duchu. (zodpovez si tyto otazky sobe zcela naprosto co nejuprimneji)
Tve podvedomi neda pokoj dokud to v sobe nevyresis. A sny se muzou nadale zjevovat.
Ptas se jestli by Ti psycholog mohl pomoci. No,pokud nezkusis ,nezjistis to.
Upravil(a) hirondel (10. 1. 2011 15:56)
Není tady
Mé nynější pocity?Je to pro mě člověk, který se zachoval zbaběle a ublížil mi.Stadium nenávisti už mě přešlo.Spíše je mi ho líto.Co cítím,když si na něj vzpomenu?Asi jen tu lítost,že jsem obětovala osm let člověku,který si to nezasloužil.
Ale díky němu mám současného přítele,který je jiný než bývalý,mám nové přátele,novou rodinu a dokonce i nového psa.
Proto nechápu proč se to všechno děje..
Není tady
taxonia napsal(a):
Mé nynější pocity?Je to pro mě člověk, který se zachoval zbaběle a ublížil mi.Stadium nenávisti už mě přešlo.Spíše je mi ho líto.Co cítím,když si na něj vzpomenu?Asi jen tu lítost,že jsem obětovala osm let člověku,který si to nezasloužil.
Ale díky němu mám současného přítele,který je jiný než bývalý,mám nové přátele,novou rodinu a dokonce i nového psa.
Podle mne prave proto jake neses v sobe pocity. Proto jak jsem psala uz predtim-dokud to v sobe nevyresis to znamena dokud tyhle pocity budes nosit v hlave,budou Te prave pronasledovat i v tech snech.
Je uplne jedno ze mas ted novy vztah atd. ,kdyz tenhle neni v Tobe vyresen.
Sice tvrdis ze diky nemu mas noveho pritele a vsak na druhou stranu tvrdis ze citis litost ze jsi obetovala svych osm let nekomu,kdo si to podle Tebe nezaslouzil.
V Tvych slovech je patrny rozpor a v tom je ta potiz.
Ty totiz nelitujes jeho ale sebe. Ty mozna nechces prijmout skutecnost,ze tehdejsi vztah s nim sis prave i Ty volila svobodne (on Te k nemu nenutil nasilim, predpokladam ),takze jakepak nezaslouzil. Dala jsi mu k tomu sama prilezitost,takze zaslouzil si Tvoji pozornost i pritomnost.
Je potreba se na to pokusit divat jeste jinak ,nez jen tak jak koukas (citis) ted.
Není tady
Tak to v žádném případě nelituji sebe.To si asni nerozumíme.Vztah s ním jsem si volila svobodně to ano,ale co to má s tím společného?
Ano říkám,že je mi líto těch osmi let,ale to proto jakým způsobem náš vztah ukočil.I přece dva rozumní lidé, se dokáží domluvit na rozchodu klidnou cestou.Vždy jsme si uměli všechno říct a vyjasnit, nehádali jsme se.Proto mě "dostalo" to jakým způsobem náš vztah ukočil.
Ale to sem nepatří.Nechci se v tom hrabat.
Já tohle nechci cítit jinak a ani nebudu.jen jsem chtěla znát skušenosti ostatních.
Není tady
Taxi, něco na tom být může, i kydž se ti to tak nejeví...
Kiara to vystihla a hirondel taky.
Někdo ti ublížil a i když ty jsi mu odpustila a necítíš zášť, neodpustila jsi sobě... že jsi se nechala tak napálit a neodhadla, co je to za týpka. Teď po půl roce se ty sny opakují možná proto, že nastala podobná situace - partner + pes - a tebe to zase straší...
Já to měla podobně (která ne ), ale s tím rozdílem, že se mi zdály sny spíš symbolické, on v nich nebyl. Až tady na duchovním ve vlákně s výkladem snů mě na to přivedla PavlaH, tuším.
Bylo to pro mě zjištění mírně řečeno šokující, protože já opustila muže, vše mu odpustila, pochopila jsem, proč se choval, jak se choval, nepřála jsem mu nic zlého... ale sobě jsem neodpustila. Musela jsem si prostě připustit, že jsem člověk omylný, že jsem udělal chybu, že se to prostě stává a jestli se to stane znova, tak se nic neděje... protože život jde dál a ne každej koho potkám mi dá zase za vyučenou... A byl klid.
Od té doby se mi nezdál sen, který by mě vzbudil, nebo bych si ho alespoň pamatovala (takové mi vždycky něco říkají)...
Zkus se nad tím zamyslet.
Není tady
javena napsal(a):
.....neodpustila jsi sobě...
Tohle ma to spolecne s tou Tvoji volbou pro ten vztah a s Tvoji litosti.
Taxonio,Ty pises: "Já tohle nechci cítit jinak a ani nebudu.jen jsem chtěla znát skušenosti ostatních."
To uz je vsak take pouze na Tobe,na Tve volbe jak se budes divat a citit.
Pak se ale nediv ze nerozumis tomu co se Ti deje.
Jsi tady spravne,protoze kazdy kdo Ti k tomu neco tady napise prosel nejakou svoji zkusenosti.
Ty mas na vyber zda si z toho tady neco odneses ci ne.
Není tady
Lituju ho.....
V žádném případě nelituju sebe......
Jo jo...... tohle prostě tak dlouho bolí, dokud to zarputile držíš a konečně nepustíš
Není tady
Ahoj, také mi bylo ublíženo, asi jako každé z vás. U mě je to čerstvější, teprve pár měsíců. Rozum už všechno zpracoval, ale ty emoce...ty jsou ve mě pořád. Přesně jak tu píšete, nemám to uvnitř sebe uzavřené. Vlastně jsem od začátku konce držela všechny své emoce v sobě, nedokázala jsem říct, co opravdu cítím. Nedokázala jsem na něj být "zlá" a vykřičet všechnu svou bolest, nedokázala jsem mu říct, jak moc mi ublížil...asi jsem nechtěla být za hysterku, asi jsem před ním chtěla být ta, co to zvládne a neponíží se před ním svou bolestí...Bylo to špatně? Zatím jsem mu neodpustila v tom správném slova smyslu, ale nedokážu se na něj ani pořádně naštvat, prostě mi to nejde...jediné co cítím, je bolest a lítost. A vím, že v první řadě musím odpustit sobě, musím si odpustit, že jsem mu uvěřila, že jsem mu dovolila, aby mi ublížil. Ale jak?
Omlouvám se Tanitee, že jsem se jí "nacpala" do vlákna :-(
Není tady
pro Mai19
neomlouvej se nemáš za co..od toho je babinet aby se člověk vykecal...
viz postřeh
Když jsem přišla druhý den do práce,po tom co mě bývalý vyhodil na ulici,pomačkaná,bledá,prostě "opotřebovaná",s očima jak angorák, se mě kolega zeptal co se děje.
Když jsem mu řekla co se ve zkratce stalo, jen konstatoval " ježiš naděláte"...
Není tady
taxonia: njn, nemůžeš čekat, že zrovna kolega - chlap bude mít nějaké extra pochopení
Víš, co se říká - Vrána vráně oči nikdy nevyklove
Není tady
Mai19 napsal(a):
Ahoj, také mi bylo ublíženo, asi jako každé z vás. U mě je to čerstvější, teprve pár měsíců. Rozum už všechno zpracoval, ale ty emoce...ty jsou ve mě pořád. Přesně jak tu píšete, nemám to uvnitř sebe uzavřené. Vlastně jsem od začátku konce držela všechny své emoce v sobě, nedokázala jsem říct, co opravdu cítím. Nedokázala jsem na něj být "zlá" a vykřičet všechnu svou bolest, nedokázala jsem mu říct, jak moc mi ublížil...asi jsem nechtěla být za hysterku, asi jsem před ním chtěla být ta, co to zvládne a neponíží se před ním svou bolestí...Bylo to špatně? Zatím jsem mu neodpustila v tom správném slova smyslu, ale nedokážu se na něj ani pořádně naštvat, prostě mi to nejde...jediné co cítím, je bolest a lítost. A vím, že v první řadě musím odpustit sobě, musím si odpustit, že jsem mu uvěřila, že jsem mu dovolila, aby mi ublížil. Ale jak?
Omlouvám se Tanitee, že jsem se jí "nacpala" do vlákna :-(
zkus tohle všechno udělat sama pro sebe. ani ho u toho nemusíš mít, prostě si jen představ, že tam je . A připrav se i na to, že to možná budeš zkoušet několikrát než se ti to "povede".
Není tady
Hezký večer,
agewo, chtěla jsem ti poděkovat za radu. Zkouším to, zkouším, zatím to funguje vždycky jen pro tu chvíli, ale chci věřit, že to přijde a já se zbavím alespoň jednoho ''problému''.Díky
Není tady
Kiara: njn, nemůžeš čekat, že zrovna kolega - chlap bude mít nějaké extra pochopení
Ale kdeže, to především záleží na "kvalitě" člověka.
Není tady
Musím však přidat,že tenhle kolega mi hodně pomohl svým velmi "specifickým přístupem".
On je svým způsobem i mým nadřízeným,služebně starším,kolegou.Pořád mě úkoloval,nutil vymýšlet pracovní postupy,
prostě nenechal mě myslet na to co se stalo.A to mi hodně pomohlo,protože večer jsem padala mrtvá do postele a na nějaké brečení do polštáře už nezbyly síly...
Upravil(a) taxonia (6. 2. 2011 21:18)
Není tady
taxonia napsal(a):
... máš super priateľa, nových priateľov, novú rodinu, dokonca nového psa, dúfam, že ste aj všetci zdraví. Tak kde je problém??? Že sa tI z času načas zasníva nejaká blbosť z minulosti? Ľuďom sa zvykne snívať . Tuším už nemáš iné starosti, len sa zaoberať volovinami. Ráno , keď sa prebúdzaš, rýchle sa pozri do okna, zabudneš na všetky sny, ale aj tie pekné. Ktovie koľké z nás si povedia, mať tak len takéto "starosti" , blbé nočné sny.
Není tady
pro Helpina 155:
pro tebe "voloviny" pro mě nevysvětlitelný problém.
Nevím proč se do mě navážíš.I já bych mohla říct,že spousta bab,které tady řeší svoje bolístky jsou zase pro mě "jen blbé sny",a jen "takovéto starosti".
Pro každou z nás je problém něco jiného, a neviděla jsem ,že by některá z nás reagovala způsobem " ježiš ty naděláš".
Není tady
taxonia napsal(a):
pro Helpina 155:
pro tebe "voloviny" pro mě nevysvětlitelný problém.
Nevím proč se do mě navážíš.I já bych mohla říct,že spousta bab,které tady řeší svoje bolístky jsou zase pro mě "jen blbé sny",a jen "takovéto starosti".
Pro každou z nás je problém něco jiného, a neviděla jsem ,že by některá z nás reagovala způsobem " ježiš ty naděláš".
Napísala som svoj názor, myslím si ďalej, že by si chcela priveľa ovládať ešte aj svoje vlastné sny v spánku. Ovládaj svoju bdelú myseľ a zakáž si po takých nociach sa k tomu snu vracať, zahlť sa prácou ako to bolo v počiatku. Čím viac sa tým budeš vedome zaoberať, tým dlhšie ten "problém" bude pretrvávať. Opakujem, píšem svoje názory. A poviem Ti, moje prvé manželstvo po 3 mesiacoch skončilo tragicky, bolo to veľmi dávno , dlhé roky sa mi premietal aj v bdelom stave akýsi film, ako sa to stalo, kým som nezačala na sebe naozaj tvrdo pracovať a snažiť sa na to nemyslieť a nie sa tým týrať. A aj teraz mám niekedy sny - 30 rokov po udalosti a nezbláznim sa už. Stalo sa, stalo, život išiel a ide ďalej. Ale ani vtedy som to nepokladala za problém, bolo dosť iných starostí. A tiež by som mohla doplniť - nemôžem zabudnúť na bývalého. Kým nemáme nejakého Alzheimera iste nezabudneme. Tak sa hádam aj Ty s tým zmier, veď ste prežili spolu veľa rokov.
Upravil(a) Hepina155 (7. 2. 2011 13:51)
Není tady
Dobrý den
po dlouhé době se vracím k mému problému.S velmi překvapiým postupem událostí.
Jak jsem říkala na každou svini se vaří voda.A ex už se vaří v kotli.Slečna " úžasná" ho opustila i s dětma,vybílila byt a nechala čtvrt milonu dluhů.
Ex se musel natolik ponížit, že přišel, a požádal jestli bych si vzala zpět psa..a měl pusu plnou omluv...
Vzala jsem psa a zabouchla dveře...
Od té doby spím jak mimino a můry jsou ty tam...
Není tady
No ... tak to je bomba ... !!!
Není tady
taxonia napsal(a):
Dobrý den
Jak jsem říkala na každou svini se vaří voda.A ex už se vaří v kotli.Slečna " úžasná" ho opustila i s dětma,vybílila byt a nechala čtvrt milonu dluhů.
Ex se musel natolik ponížit, že přišel, a požádal jestli bych si vzala zpět psa..a měl pusu plnou omluv...
Pročetla jsem celou debatu a přesně tohle jsem si myslela od počátku, dokud on nedostane od života pořádně přes hubu, tvoje stavy tě nepřejdou.
Dostal řádně za vyučenou, ty máš psa a pocit zadostiučinění a navíc si můžeš říct - dobře mu tak. Byla v tom taková malá touha po tom, aby se mu to vymstilo. Povedlo se, ty jsi spokojená, protože on trpí.
No, neboj, já chápu tvoje pocity.
Není tady
taxonia:-)) teda to je mazec....ted jsem si přečetla celou diskusi:-)) jako bomba...až mě mrazí.....a pak že TO nefunguje!!!!!
přeji klidné spaní a sny:-)))
Není tady
"Nemohu zapomenout na bývalého"
To je zcela normální jev, vazba byla příliš silná. Nemám co poradit...snad jen... Co bys chtěla Ty ? Udělej to, co udělat chceš, já to tak dělám celý život a vyplácí se to
Není tady
taxonia napsal(a):
Dobrý den
Takže v tom byla obyčejná, prachsprostá závist a osobní msta ? To mě teda podrž panenko Mária ...
Není tady
taxonia napsal(a):
Dobrý den
...super ani si nemusela čekat na zadostiučinění moc dlouho.
Není tady
DarkAngel napsal(a):
taxonia napsal(a):
Dobrý den
Od té doby spím jak mimino a můry jsou ty tam...Takže v tom byla obyčejná, prachsprostá závist a osobní msta ?
To mě teda podrž panenko Mária ...
DarkAngel - jaká závist, proboha a proč hovoříš o osobní mstě?!? Co tomu chudákovi podvedenýmu, okradenýmu a zadluženýmu může dneska taxonia asi tak závidět, Darku a jaká osobní msta - kdo ho zadlužil, opustil a vybílil mu byt: taxonia, nebo jeho dnes už bývalá přítelkyně?!?
A že má taxonia pocit zadostiučinění, když jejího přítele po letech klepla lopatka od Božího mlejna, tomu se vůbec nedivím. On se k ní totiž po rozchodu taky nezachoval dvakrát košer a teď holt sklidil, co sám zasel
Není tady