14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahojky vem,
kdyby se tu nael někdo, komu Ota (můj táta) posílal někdy nějaké recepty na jídlo, prosím, polete mi je... stačí do SZ, dělám si svůj seitek na recepty a bohuel táty u se na ádnej nezeptám Zatím jsem tu nala jeho zednický a kuřecí salát, kdyby měl kdokoli, cokoli, budu moc moc vděčná!!!
Maruka
Není tady
Maruko, dívala jsi se tady do kuchařky na Babinetu? Ono to bude asi pracné dohledávat, ale Ota tam taky jistě přispíval, a třeba se tam dá něco najít
Není tady
Asi ano, u jsem tu něco nala, snad zase narazím :-)
Není tady
Před mnoha lety jsem narazil na zajímavý recept z Francie - "Burguňon". Prý je to jídlo pro "chudé" tzv. co dům dá. Je to velice dobré a kdo rád zvěřinu, tak si pomákne, hodně to jídlo zvěřinu připomíná.
Hovězí nakrájíme na kostky, mrkev oloupáme a nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli na kolečka.
Do nádoby klademe na sebe střídavě maso, mrkev, cibuli. Poslední vrstva by měla být maso, kterou opepříme. Potom zalijeme červeným vínem (můe být levné, krabicové) a je ve ve víně. Zbylé víno pouijem na přilití při vaření, nebo upíjíme. Nechá se do druhého dne odleet (jde to dělat ihned, ale odleelejí je lepí).
Uvaříme, radí se klasicky v kastrolu, ale mám vyzkouené, e to jde rychleji dělat v papiňáku (asi 45 minut na střední teplotu) do změknutí masa.
Nakonec vrazíme kostku a půl masoxu, dle chuti. Jídlo má vypadat tak, e je víno takřka odpařené a zbyde jen fantastická áva.
Jako příloha se dá pouít skoro cokoli, ale nejvíc to chutná s chlebem.
Chválím Francii.
Tohle mi utkvělo díky názvu...
Není tady
Hmmm, to zní zajímavě, ale jakmile větřím zvěřinu, tak to nic po mě, tohle jsem po tátovi nezdědila :-) ale něco mi ten název říká....ale věřím, e s chlebem to je nejlepí, chleba nasákne tu távu do sebe, hezky namočit a přikusovat :-)
Není tady
Maruko, nevím, kolik se Ti podařilo dát dohromady receptů, postřehů a rad, ale jen mě tak napadlo, co je i na Babinetu shromádit na jednom místě, v jednom vlákně, taková Otova babinet-kuchařka? Mnohé z nás, co s Otou často na dálku takto "vařili" by to určitě potěilo.
Není tady
Mno, velmi ráda :-) já bych přes víkend projela tátovo příspěvky, co kam psal a snad bych dala něco dohromady, plus něco co najdu doma napsané....
Není tady
Super, těím se Kdy bude nějak potřebovat pomoct, poradit, dej vědět. Otova kuchařka bude určitě super
Není tady
Díky moc, btw, kam můu začít vkládat?
Není tady
Nejlépe zaloit nové vlákno v kuchařce, buď pod fórum Česká národní jídla, případně Rady a postřehy, pomáháme si navzájem ... a název by klidně mohl být Otova babinet kuchařka ... nechám to na Tobě, jak se Ti bude líbit. Přesunout to pak dle potřeby můu kdykoliv.
A pro ostatní, s kým si Ota více dopisoval, a máte nějaké jeho recepty, rady, postřehy, prosím zapojte se, a to máme hezky pohromadě. Díky moc.
Není tady
Ok, tak já v sobotu večer na to vlítnu a něco s tím provedu!
Není tady