18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, vím, e je tu spousta fotografek, tak snad některá poradí Chceme si koupit foák, digitální zrcadlovku. Foták by měl mít minimálně 10, 12x optický zoom.
Jaký máte typ vy a jak jste spokojeni?
Není tady
Zadej si do vyhledávače slovo "fotoaparát" a nejde jich tam nepřeberné mnoství, včetně jejich obrázků, parametrů, ceny a popisu toho, co umí. Právě tam také hledám.
Není tady
Já jsem také hledala a podle fotek, které z fotáku vzely, se mi líbí - Canon EOS 1000D. Nevím má-li tvá kritéria...
Není tady
Děkuji zy tipy.
Teď jsem v obchodě zahládla Nikon coolpix L110, osahala jsem si ho a líbí se mi. Navíc je za dobré peníze. Ale uvidím, pořád hledáme dál, nabídka je teda neskutečná
Není tady
Babucha:
Dnes u skoro kadý foák umí pěkné fotky, záleí na tom, co jetě umí navíc. Například, jaké má přednastavené reimy (za era, proti slunci, detekci mrknutí atd.), jestli umí natočit videosekvenci (se zvukem, bez zvuku), panoramatické fotky (jsou úasné), atd. Je toho hodně a je z čeho vybírat a hlavně si ujasni, co od foáku očekává.
Není tady
Já jsem teď poslední dobou něco dělala kolem fotek a focení, tak jsem to více zkoumala (ačkoliv fotím celý ivot). Dnes je TOLIK moností. Co jsem vyčetla na netu - je neuvěřitelné, jaké divy fotáky a programy dovedou.
Nejdůleitějí je vědět, na CO mi má foták slouit. Já také uvauju o koupi nového, ale předně se musím učit. Naučit se alespoň pochopit souvislosti ve tiffů a RAWů, OCR, CCD prvky, doplňky a dalí.. pak z toho teprve vyvodím jaký foák potřebuju. Vlastně ani neznám monosti foáků...tak nějak.
Vlastně píu toté co Amba - podle toho, co od něj očekává.
Ale moc ráda bych věděla co od něj očekává a co sis koupila a jak jsi spokojená..ok?
To jsem ti moc nepomohla, viď?
Není tady
Ale jo, holky, pomohly jste, kadá rada dobrá
No a co očekávám... jsem laik, který rád fotí Teď čekáme miminko, take budu chtít fotit hlavně jeho... jde mi o kvalitní, ostré snímky, portréty. Taky budu ráda, kdy se tím foákem bude dát natočit nějaké kratí HD video se zvukem v obstojné kvalitě.
Nechci klasickou zrcadlovku, její obsluhu bych asi nezvládla, nebudu mít čas na to studovat x kníek o tom, co a jak k čemu slouí (a taky jsem na to asi líná)... ale taky nechci obyčejný digitál, který za vás udělá relativně dobrou fotku, ani se snaíte cokoli udělat a o čemkoli přemýlet.
Je mi jasné, e finální volba bude na mně, jen bych ráda zkoukla kousky, co máte doma vy a poslechla si, jak jste spokojené
Upravil(a) Babucha (20. 8. 2010 14:43)
Není tady
mám olympus camedia c - 770. ale u tak 4 roky. take ji ve své řadě bude mít jistě nový typ.
Není tady
amba001 napsal(a):
Zadej si do vyhledávače slovo "fotoaparát" a nejde jich tam nepřeberné mnoství, včetně jejich obrázků, parametrů, ceny a popisu toho, co umí. Právě tam také hledám.
Co tam ale není a co bych potřebovala já, je video, který je kvalitní i za umělého osvětlení - často se točí doma, kde neplanou světlomety, ejo. Nebo jestli někdo umíte tenhle parametr najít, budu vděčná za radu
Není tady
Lupino, foák s videem nikdy není moc kvalitní. Stejně jako ampon s kondicionerem v jednom . Prostě dva v jednom je na úkor zhorení kvality. Pokud natáčí, koupila bych si videokameru, určitě dnes seene v akci kvalitní za rozumné peníze.
Wiki, Camedie se u bohuel nevyrábí, nedávno jsem si ho rozbila, měla jsem ho 7 let, skvěle fotil. Kdy jsem hledala náhradu, zjistila jsem, e Olympus je u nedělá.
Není tady
Lupino,
foáků s videem je na trhu hodně, jak bude výsledek kvalitní, záleí na parametrech. Já hledám v obchdech Alza a Megapixel, mají tam nejlepí popis toho, co který foák umí, co si můe přikoupit za dalí přísluenství a pěkně rozepsané parametry.
Itar,
záleí na parametrech, které foák s videem má. Můu s čistým svědomím říct, e máme dost dobrý (draí) s videosekvencí 30 minut a výsledek je perfektní. Videokameru od té doby, co máme tento foák, pouíváme výjimečně. Foák je skoro vdycky a rychle po ruce a je s ním jednoduí manipulace. S mením mnoství světla si umí poradit, má přednastavené reimy a sám si vybere, jak co natočit. Kadý foák to má jinak, my můeme bez nároku na světlo, i v hodně velkém eru, točit do vzdálenosti asi 4 metrů. Natáčíme hlavně náhodné situace s vnoučaty, výsledek je skvělý a nám to na zachycení okamité situace stačí. Je pravda, e s videosekvencema u dál nepracujeme, ty si jen zaloíme jako dokument, maximálně z nich občas "vystřihneme" fotku. Kdo má vyí nároky, nebo s natočeným materiálem chce jetě "kouzlit", tak je určitě lepí videokamera.
Není tady
Wiki:
Také asnu, co dnes foáky umí, vývoj jde neskutečně dopředu a rozhodnout se pro jeden je hodně těké.
Já jsem si nala slovníček pojmů a vypsala si, co která zkratka znamená. Také se musím učit. Mám popsáno plno papírů a postupně jednotlivé kousky podle parametrů porovnávám a vyřazuji z irího výběru. Chceme vem vnoučatům dát foák pod stromeček, jsem ráda, e na výběr mám dost času.
Není tady
Babucha napsal(a):
Ahoj, vím, e je tu spousta fotografek, tak snad některá poradí Chceme si koupit foák, digitální zrcadlovku. Foták by měl mít minimálně 10, 12x optický zoom.
Jaký máte typ vy a jak jste spokojeni?
Já jsem si pořídila Canon 1100D se setovým objektivem se stabilizací (18-55 mm IS II). Od megapixelu.cz a jsem spokojená. Je výborná pro začátečníky (umí sama dobře poradit), ale i pro pokročilé. Take úplně záleí na vás, jak budete do nastavení chtít zasahovat. Dělá krásné fotky i velice kvalitní videa. A teď je dokonce od Canonu akce cashback a kdy si ji koupitíe, vrátí vám 1200 Kč zpět! Viz na jejich ofic stránkách
Není tady
taky uvauju o koupi fotáku, no a chtěla bych zrcadlovku. Fotím u od roku 2006 a ted 5let jsem fotila kodakem - je to takový poloautomat. Něco mezi fotákem a zrcadlovkou. Ale u to není ono.
Já se rozhoduju u nikonu u D3100 nebo D5100. D3100je vítězem roku 2011. A přemýlím v setu s objektivem 18-105 (přijde mi účinějí ne jen 55)
Upravil(a) dusička (25. 2. 2013 11:18)
Není tady