|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Oficiální stránky - Sri Amma Bhagavan's Day of Love Message - http://www.onenessuniversity.org/ (po chvíli se zobrazí v angličtině...)
přeposílám Vám poselství:
PŘEKLAD:
Poselství Sri Ammy a Bhagavana ke dni Lásky 15.8.:
Absence lásky je kořenem všech problémů
A ta příčina neleží nikde daleko. Ve skutečnosti je v každém jednotlivci.
Vnitřní stav jednotlivce se projevuje jako stav kolektivu. Všechny naše snahy v
životě jsou v podstatě hledáním lásky. V dětství byl člověk nešťastný, protože
toužil, aby někdo miloval jenom jeho. Později to hledání lásky pokračovalo ve
škole u učitelů, partnera a nebo u vlastních dětí. A tak se ze života stalo jedno
dlouhé čekání. Často testujeme své milované, zda k nám cítí tu "pravou" lásku a
výsledkem je zloba a pocit zklamání.
To, čemu lidé říkají láska, je pouhým požadováním, chtěním a žadoněním o lásku.
Toto požadování lásky je to co obvykle považujeme za lásku. Následkem je pak
frustrace, podráždění a zoufalost.
Každý má v sobě pocit prázdnoty. K zaplnění této prázdnoty používáme vztahy.
Člověk má potřebu být milován a proto má tendence být ve vztazích vlastnický.
Když je láska vlastnická, objeví se strach z její ztráty. Člověk ničí svobodu
svoji i ostatních. Strach vydáváme za lásku! Pravdou je že lidé se nemají rádi a
využívají vztahy aby se mohli milovat. Snaží se naplnit sebe sama
prostřednictvím vztahů.
Veškerá láska může začít pouze u lásky k sobě. Uvědomte si že pro druhé můžete
udělat jen to co uděláte pro sebe. Zamyslíme-li se nad tím, přijdeme na to, že k
druhým dokážeme mít jen takový vztah, jaký máme sami k sobě. Pokud se člověk
zavrhuje a kritizuje za každé slovo či skutek, jisto jistě dělá to samé i
ostatním. Pokud se trápí za svá selhání, jistě trápí i ostatní za jejich
selhání. Přestane li se člověk trápit a přijme se takový jaký je, pak se
skutečně miluje. Zavládne vnitřní mír a mír se světem. Uvědomíme si, že láska je
esence tohoto vesmíru, je to naše pravá podstata.
...
Není tady

Mít rád sám sebe, se považuje za jeden z nejtěžších úkolů, které tu na Zemi máme. Zřejmě to souvisí s vysoko nastavenou laťkou vnímání sebe samotného a celkovou cestou. Ovšem dá se to zvládnout.
A co vy ostatní? Dokážete milovat sami sebe? Opravdově? Jak se to u vás projevuje?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
udělat jen to co uděláte pro sebe. Zamyslíme-li se nad tím, přijdeme na to, že k
skutečně miluje. Zavládne vnitřní mír a mír se světem. Uvědomíme si, že láska je
...
Pandoro, moc pěkné

Není tady
DaiTerr napsal(a):
Mít rád sám sebe, se považuje za jeden z nejtěžších úkolů, které tu na Zemi máme. Zřejmě to souvisí s vysoko nastavenou laťkou vnímání sebe samotného a celkovou cestou. Ovšem dá se to zvládnout.
A co vy ostatní? Dokážete milovat sami sebe? Opravdově? Jak se to u vás projevuje?
Je to podle mě jediný úkol, ten hlavní ze kterého vyplývá vše ostatní. Pokud je láska naší podstatou, veškeré cesty vedou k lásce. A pokud láska začíná u sama sebe, všechny cesty vedou k této lásce. Je to naším úkolem 
(Dai, ptáš se jak se projevuje láska? A jak se projevuje hlad?)
Není tady

Ach jak já bych chtěl být někým tak moc milován!

Není tady

mariposa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
A co vy ostatní? Dokážete milovat sami sebe? Opravdově? Jak se to u vás projevuje?Je to podle mě jediný úkol, ten hlavní ze kterého vyplývá vše ostatní. Pokud je láska naší podstatou, veškeré cesty vedou k lásce. A pokud láska začíná u sama sebe, všechny cesty vedou k této lásce. Je to naším úkolem
(Dai, ptáš se jak se projevuje láska? A jak se projevuje hlad?)
Hlad se projevuje těžkým absťákem po "něčem sladkém", představami o neuvěřitelných mňamkách, slabostí v kolenou, třesavkou (pokud proděláváme tělesnou zátěž - třebas běh) a násleným vybílením ledničky. Jak k tomuto mám "vyvztahovat lásku k sobě"?
Ale jo, myšlenka je fajn.
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
...Pandoro, moc pěkné
![]()
Ano, moc
Jen jsem to nevymyslela, přišlo mi to mailem.
Nicméně je to ze života skutečně to tak funguje. Jen, jak říká Daí, dá to fušku to zvládnout
A když už to zvládneš, tak s tím můžeš ty ostatní, kteří to ještě nezvládli, dost restimulovat 
Ne každý unese, když mu sdělíš, že jsi skvělá a úžasná 
Lidi s tím mají halt problémy. Dost dlouho nechápou, o co vlastně gou. Nu ale ty zase alespoň víš, kdo je kdo a taky kdo je kde 
Není tady
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
A co vy ostatní? Dokážete milovat sami sebe? Opravdově? Jak se to u vás projevuje?Je to podle mě jediný úkol, ten hlavní ze kterého vyplývá vše ostatní. Pokud je láska naší podstatou, veškeré cesty vedou k lásce. A pokud láska začíná u sama sebe, všechny cesty vedou k této lásce. Je to naším úkolem
(Dai, ptáš se jak se projevuje láska? A jak se projevuje hlad?)Hlad se projevuje těžkým absťákem po "něčem sladkém", představami o neuvěřitelných mňamkách, slabostí v kolenou, třesavkou (pokud proděláváme tělesnou zátěž - třebas běh) a násleným vybílením ledničky. Jak k tomuto mám "vyvztahovat lásku k sobě"?
Daí, možná mariposa myslela něco jiného...z hladu jsou lidé schopni všeho, i zabíjet, z "lásky" taky....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Nicméně je to ze života skutečně to tak funguje. Jen, jak říká Daí, dá to fušku to zvládnout
Jako u všeho záleží na přístupu jaký zvolíš. Pokud si nastavíš, že to je těžké zvládnout, zapíšeš si to tak do podvědomí a Tvá skutečnost taková opravdu bude - ve Tvé realitě to pro Tebe bude skutečně "těžké".
Jiný z přístupů může být ten, že tomu nemusím vůbec dávat žádnou nálepku (těžký, snadný, nemožný...), jen být otevřený a odevzdat se svému záměru, cestě lásky. Jen to udělat navzdory "těžký, snadný, nemožný, možný...". Jasná je jedna věc, je na každém jak to zvládne, jaký přístup nebo postoj zvolí, jakou realitu sám sobě vytvoří. Každý to máme ve svých rukou 
Řeknu k tomu ještě jednu věc, já si skutečně nemyslím, že mít rád sám sebe by mělo dát fušku
Stačí se jen otevřít a odevzdat a vše co má přijít příjde.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
DaiTerr napsal(a):
mariposa napsal(a):
Je to podle mě jediný úkol, ten hlavní ze kterého vyplývá vše ostatní. Pokud je láska naší podstatou, veškeré cesty vedou k lásce. A pokud láska začíná u sama sebe, všechny cesty vedou k této lásce. Je to naším úkolem
(Dai, ptáš se jak se projevuje láska? A jak se projevuje hlad?)Hlad se projevuje těžkým absťákem po "něčem sladkém", představami o neuvěřitelných mňamkách, slabostí v kolenou, třesavkou (pokud proděláváme tělesnou zátěž - třebas běh) a násleným vybílením ledničky. Jak k tomuto mám "vyvztahovat lásku k sobě"?
Daí, možná mariposa myslela něco jiného...z hladu jsou lidé schopni všeho, i zabíjet, z "lásky" taky....
Ve skutečnosti jsem to myslela takto. Na otázku "dokážete milovat sami sebe? jak se to u vás projevuje?" mě napadlo se zeptat: a jak se projevuje, když máš hlad, Dai? U mě se hlad projevuje tak, že ho cítím, že moje tělo VÍ, že má hlad. Stejně tak s láskou. Cítim ji a moje celé tělo, duše i mysl ví, že miluje. Nedokážu to slovy popsat.
Není tady
mariposa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jako u všeho záleží na přístupu jaký zvolíš. Pokud si nastavíš, že to je těžké zvládnout, zapíšeš si to tak do podvědomí a Tvá skutečnost taková opravdu bude - ve Tvé realitě to pro Tebe bude skutečně "těžké".
Jiný z přístupů může být ten, že tomu nemusím vůbec dávat žádnou nálepku (těžký, snadný, nemožný...), jen být otevřený a odevzdat se svému záměru, cestě lásky. Jen to udělat navzdory "těžký, snadný, nemožný, možný...". Jasná je jedna věc, je na každém jak to zvládne, jaký přístup nebo postoj zvolí, jakou realitu sám sobě vytvoří. Každý to máme ve svých rukou
Řeknu k tomu ještě jednu věc, já si skutečně nemyslím, že mít rád sám sebe by mělo dát fušku![]()
Stačí se jen otevřít a odevzdat a vše co má přijít příjde.
Mariposo, tebe ještě nikdy nenapadlo, že to, co se píše na konci všech moudrých knih člověk plně pochopí teprve ve chvíli, kdy to sám začně žít? Tedy že všechny poučky a moudra z nich je zbytečné říkat někomu,kdo je na zařátku své realné cesty, protože on si na to časem stejně příjde sám?
To máš stejné jako s tím, když já řeknu: tam, kde jsi teď ty, tak tam já už byla. ( = Už jsem si to prožila - prošla a už vím, co je "za zatáčkou".) Někomu, kdo je zabedněný, tím jen zvednu adrenalín, někomu, kdo je nikoliv jen sečtělý, ale také životem prozkušený, dám jen informaci.
Takže fuška je to přesně do té chvíle, do toho poznání, o kterém ty mluvíš, to je přece jasné.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mariposo, tebe ještě nikdy nenapadlo, že to, co se píše na konci všech moudrých knih člověk plně pochopí teprve ve chvíli, kdy to sám začně žít? Tedy že všechny poučky a moudra z nich je zbytečné říkat někomu,kdo je na zařátku své realné cesty, protože on si na to časem stejně příjde sám?
To máš stejné jako s tím, když já řeknu: tam, kde jsi teď ty, tak tam já už byla. ( = Už jsem si to prožila - prošla a už vím, co je "za zatáčkou".) Někomu, kdo je zabedněný, tím jen zvednu adrenalín, někomu, kdo je nikoliv jen sečtělý, ale také životem prozkušený, dám jen informaci.
Takže fuška je to přesně do té chvíle, do toho poznání, o kterém ty mluvíš, to je přece jasné.
Nikdo tady přesně nevíme kde na své cestě stojí Ti, kteří tady čtou s námi co je zde napsáno. Proto nepovažuji za zbytečné zde psát co zde píši. Vždy se může vyskytnout někdo kdo si z toho něco vezme, kdokoliv. Tu prvotní myšlenku, kterou dotyčný sám rozvine do vlastního osobního prožitku. Já zde něco dávám, kdo si z toho chce něco vzít, ať bere, kdo ne, ať nechá být a jde dál svou cestou. Já se zde pouze dělím o své pravdy
Pokud si tedy myslím, že něco je fuška, je to pravděpodobně proto, že jsem to ještě neprožil. Jinak bych věděl (prožil), že tomu tak není. Vnímat lásku není těžké, je to ta nejpřirozenější věc. Jde jen o to překonat své ego, které je bariérou. Vždyť říkám je to úkol, nic víc. Je to hra 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
No tak v tom případě já opravdu s klidem mohu říci, že tam, kde jsi teď ty, já už byla
Ano, můžeš, v tom s Tebou souhlasím 
Není tady
Pan,
také jsem to poselství dostala, ale v tu chvíli mě nějak neoslovilo. Ale teď, když to čtu podruhé, se mi začíná víc a víc líbit.
Dai,
myslím, že já se mám ráda. A jak se to projevuje? Navenek nijak. Jen prostě vím, že jsem skvělá a krásná 
Není tady
To je pěkně napsáno - moc pěkně.
Láska je alfa omega všeho. Jen se jí naučit... jen si ujasnit, co je to vlastně ta láska...
A media kolem nás nám to moc neulehčila - zabijačky z "lásky" , opustíš-li mě zahynu..
Člověka by až zmátla.. 
Ale my se nedáme! 
Nebýt milován je smůla, ale nemilovat - to je neštěstí (nějaký cítát, který mi teď naskočil..)
Není tady
Wiki napsal(a):
Nebýt milován je smůla, ale nemilovat - to je neštěstí (nějaký cítát, který mi teď naskočil..)
A mně naskočilo tohle: Milovat = být milován
Není tady
DaiTerr napsal(a):
Dařilo se mi to jen na chvíli,když jsem byla těhotná.
To jsem byla ve své lidské nedokonalosti naprosto dokonalá, nejdůležitější a zvládla jsem naprosto cokoliv.
Není tady