18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Znate plovaci kruh Swimava pro miminka? Dostali jsme to od manzelova kolegy jako darek k narozeni naseho miminka, do te doby jsem o tom nikde neslysela ani necetla. Zkousela jsem hledat na ceskem webu, ale nic mi nevyjelo, tak to asi u nas neni k dostani...Nicmene tady v Japonsku, v USA a v Anglii je to "hit". Ma to ale i svoje odpurce. Je to plovaci kruh, co se miminkum pripina pod hlavicku. Takze miminkum kouka z vody jen hlava. Jsem z toho darku trochu rozpacita, ja bych to urcite sama nekoupila, i kdyz s malou planuju chodit na koupani pro miminka, ale az tak od pul roku, jako s prvnim synem. Tohle je ale i pro novorozenatka. Muzete se podivat tady:
http://www.youtube.com/watch?v=Dr6olfDy-UA
Budu rada za vase nazory. Muj je tedy spise skepticky...
Není tady
Tak mě osobně se to tedy nelíbí vůbec... já bych do toho své dítě nejspí nedala....
Není tady
Mě přijde, e u výrobci nevědí, na čem vem by měli vytřískat prachy Nejsem proti novinkám a inovacím, nebráním se vývoji..ale tohle mě, dle toho videa, do oka nepadlo.
Sakuro, neznám to, ale u o troku starího miminka bych to vyzkouela.
Není tady
mě to připadá dost nefyziologický - dítě za tu hlavičku vlastně visí. no, můj názor je ne-e.
Není tady
mě se to taky nelíbí zbytečný fakt u nevědí co by
Upravil(a) Gabu (15. 8. 2010 21:41)
Není tady
nevím, nemám nic proti novinkám atd... nicméně při pohledu na tohle mi v hlavě naskočí jak nám lektorka "tloukla" do hlavy, jak máme dret malá miminka (novorozence) při plavání a jak máme dbát na to, aby je tak drely mamky v kurzech...
co má být tím důvodem, aby to mamky pouívaly??? jaké to má mít přínosy pro dítě???
Není tady
Tak nevím, nevím, nějak se mi to nelíbí , a to mimčo na vídejku nebylo taky moc nadený. Třeba to do ČR přijde taky a bude to hitovka, jen doufám, e mě u mine. Prostě bych se bála.
Není tady
Sakuro, mě v tom kruhu přijde miminko jak vězeň. Nekoupila bych ho Matýskovi.
Není tady
mě se to tedy taky nelíbí
miminko vlastně visí za hlavičku protoe se neumí pohybem nedlehčovat
Není tady
No tak ja myslim ,ze kazdy takovy "hit" by si mely vyrobci vyzkouset na sobe.Nikomu prece nemuze byt poholdne viset takto za hlavicku ,jen kdyz si to predstavim ,tak se dusim a boli me za krkem Achjo to je zase neco
Není tady
ahojki, prvne gratulace k miminku.
no a k tomu kruhu - tady v cine je to taky tak. neni to ani tak "hit" je to zkratka norma... daji se koupit i bazenky (metr a pul vysoke), dela se to i v porodnicich.
a tak jsem to koupila, abych vedela co a jak.
ale dokud byla filipka mala, tak to stejne neslo ani vyzkouset. proste byla moc drobna (cinani jsou burtici). ale davali jsme ji to kolem pasu jako normalni kruh bylo to hodne na tesno, takze jsem nemela strach ze vyklouzne a filipce se to libilo. ale stejen jsme to zkouseli jen ve vane - do bazenu bych s tim nesla.
ted uz by ji to snad kolem krku slo, ale davat to nebudu. koupili jsme swimtrainer a to je lepsi.
Není tady
Holky, moc dekuju za nazory. Vidim, ze jste vsechny vice ci mene stejne skepticke, jako jsem ja. Zkoukla jsem vic videi na Youtube a ackoli v tech komentarich lide psali, jak se to "miminkum libi", nebo ze "vypadaji mimi spokojene, jinak by plakala", ale mne spis pripadaji, ze z toho chteji ven nebo ze nez spokojene vypadaji spis odevzdane. Mne se to pripnuti za hlavu taky nelibi z toho duvodu, ze hlava je fixovana v jedne pozici, kdezto telicko se pohybuje a krouti do stran. Stejne jako se mi nelibil nedavno napad tchyne, ze aby mala nelezela v postylce jen na levem boku, jak to s oblbou dela, a aby nemela z toho placatou hlavicku, ze pro ni poridi specialni polstarek pro miminka, ktery fixije hlavicku v jedne poloze - vzprimene. Ale to se mi nelibilo, jeden z duvodu je prave to, ze nase Ericka je uz dost pohybliva a pretaci se pri spani z boku na bok a hlavicku pri tom taky dovede otocit, ale kdyby byla fixovana tim polstarkem, byla by v tom jako ve vezeni. Manzel s tim nastesti taky nesouhlasil, ze je nejlepsi to nechat "prirodne". Omlouvam se za odboceni. Jen jem chtela jeste napsat, ze mi tenhle plovaci kruh pripomina videa o plavani miminek v Rusku, ktera jsem zhledla v souvislosti s tematem Letani miminek, ktere tu na Babinetu pred casem probehlo. V Rusku plavaji s miminky tak, ze je drzi obema rukama za hlavicku a tahaji je za ni po vane nebo v bazenu sem a tam. Uz tehdy se mi to nelibilo, a tohle je skoro to same. Tak nevim, co sis stim darkem pocit. Asi si kolega a jeho zena mysleli, jak nas timhle novym napadem potesi a jak budeme plavat vsichni ctyri spolu i s miminkem, ale tohle je asi vec, co by se jako darek nemela davat, je to na rodicich, jestli to budou se s vym ditkem provozovat...
Není tady
Sakurko tak já se připojuji k větině, mě se to taky nelíbí, mimísek tam v podstatě visí za hlavičku, to není normální :-( hlavně nevidím důvod proč by se měl novorozenec máčet někde v bazénu?
Co vím tak mě pediatr z porodnice i nae pediatrička kladli na srdce e miminko do 3 měsíců není ideální ani kadý den koupat ve vaně
Ono bohuel v posledních letech se firmy předhánějí v tom jak vytřískat na rodičích co nejvíc peněz a dost často na naprostý nesmysly. Větinou jsou to věci hlavně pro rodiče, miminkám je to v lepím případě jedno. Pro takový mimčo je nejdůleitějí jídlo, čistá plína a mámina náruč :-)
My jsmes Kájou coby miminkem taky aktivně chodili od tříměsíců na plavání no a po třetí roplakané návtěvě, kdy se mě lektorka snaila přesvědčit, e se to malé určitě zalíbí jsem tam přestala chodit! Nebudu trápit svoje dítě jen proto e je to moderní a dělají to vichni.
Mimochodem dneska Kája vodu miluje
Není tady
Tenhle kruh je naprosto otřesný. Jak u tady zaznělo tak určitě z fyziologických důvodů a já k tomu přidávám i psychiku, protoe dítě není v kontaktu s rodičem, co by (zejména takhle malé miminko) určitě ve vodě mělo být.
S plaváním miminek, kde se děti dle Sakury "tahají" za hlavičku to nemá společného nic
Blue - děti se dávají plavat, jeliko je to pro ně přirozené prostředí, ve kterém strávili devět měsíců a můe (určitě ne vem dětem) jim to být velice příjemné. Teplota vody, nadlehčení a přítomnost rodiče je pro děti uklidňující.
Starí pak plavou pro zábavu a pro to, aby se naučili, jak se ve vodě chovat
A teď koukám, e zrovna vy jste byli ti, kterým plavání nesedlo Stane se. A je fajn si to přiznat a ne to lámat přes koleno
(Jen dodatek - my plaveme akorát ve vaně a čistě intuitivně)
Není tady
Sakur, no ten kruh mi připadá fakt děsný...připomíná mi to, kdy můj pes měl jednou kolem hlavy plastový trychtýř, aby si nekrabal bolavé ucho...no a vůbec se mu to nelíbilo a byl z toho totálně na nervy, tak si dokáu představit ty pocity miminek
Ad. plavání, s Nicolkou jsem chtěla chodit, ale ji od narození trpí na atopické ekzémy (které má dodnes ), tak nám to nebylo doporučeno...ikdy vodu miluje. S Viki taky nechodíme, ale beru ji s sebou do naeho bazénu a z toho je taky nadená...koupání miluje
Upravil(a) Maharishi (16. 8. 2010 9:36)
Není tady
Ahoj,
krom toho, e jsem stejně skeptická jako ostatní, tak by mi chyběl kontakt s mimčem při koupání. Vdy koupání je takovej krásnej rituál, miminko je nahatý, hlaďoučký, voňavý, větinou si to koupání a kontakt s rodičem uívá a baví ho to. Chybělo by mi to a myslím, e miminku taky.
Sakur, já bych dárek schovala na dno skříně
Není tady
Sakuro, jsem tady poprve, moc tomu nerozumim, ale poslala jsem ti asi mail :-) Mam zajem o ten kruh. Budu se tesit na odpoved!!!
Není tady
Kruhy ke koupání dětí mají řadu funkcí, které umoňují jejich vyuití pro koupání dětí jí od 1 do 18. měsíců.
1. Snadno ovladatelný.
2. Kruh na krku dítěte nedává dítěti ádné nepříjemné pocity, protoe pouívá technologie "vnitřní ev", take okraje měkké na dotek.
3. Na vnitřní straně kruhu lze vloit bradu dítěte, která spolehlivě fixuje pozici a zabráni uklouznutí, a vzduchem naplněný okraj kruhu netlačí na krk dítěte.
4. Dva oddělené nafukovací okruhy (horní a dolní), vytváří dodatečnou bezpečnost při koupání dítěte.
5. Oboustranně uzavření (v horní a dolní části kruhu) poskytuje zvýenou bezpečnost a umoňuje nastavit velikost vnitřního kruhu.
6. Vylučuje monost náhlých pohybů krční páteře při koupaní.
7. Volné pozice ve vodě horních a dolních končetin.
8. Uvolňuje ruce pro cvičení ve vodě nebo hraní se svým dítětem.
9. Nenutí rodiče stojí nad vanou v ohnuté poloze po celou dobu plavání, a tím zvyuje dobu trvání plavání.
Co vy na to?)
Není tady
Co já na to? Nakonec jsme kruh vyzkoueli, mojí holčičce se to moc nelíbilo (i kdy neplakala, tak se ale ani nesmála), mně taky ne a kruh el nakonec z domu (prodala jsem ho v aukci). Oproti tomu se jí moc líbilo v normálním kruhu, kde je uvnitř sedátko s otvorem na noičky.
Yanito, tímto se omlouvám, e jsem ti kruh neprodala, mail jsem nedostalaa tvůj příspěvek jsem si poprvé přečetla a dnes!
Mmsmall, to znamená, e tenhle "hit" přiel u i k nám?
Není tady
Sakura napsal(a):
Co já na to? Nakonec jsme kruh vyzkoueli, mojí holčičce se to moc nelíbilo (i kdy neplakala, tak se ale ani nesmála), mně taky ne a kruh el nakonec z domu (prodala jsem ho v aukci). Oproti tomu se jí moc líbilo v normálním kruhu, kde je uvnitř sedátko s otvorem na noičky.
Yanito, tímto se omlouvám, e jsem ti kruh neprodala, mail jsem nedostalaa tvůj příspěvek jsem si poprvé přečetla a dnes!
Mmsmall, to znamená, e tenhle "hit" přiel u i k nám?
No mám několik kusu od kamaradů z Ruska. Kdo bude chtit ten si objedna. Myslim si ze brzo to přijde na trh. Je to zajimava vecička. I kdy na začatku jsme s manelem taky řekli e to je blbost. Ted u tak nemyslim.
Není tady
Stránky: 1