Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 21. 8. 2010 17:53

Ashanty
♥♥-----

Re: kamarádky

Já chtěla vztah udržet a tak jsem přistoupila na to "volně", ale pak jsem si uvědomila, že to tak necítím a že bude lepší, když se s tím nedokážu srovnat, z toho vtahu odejít ... potkala jsem nového přítele, který to měl jako já (hodně jsme si sedli) a to, co jsem se v předchozím vztahu snažila tolerovat jako "normální" (to slovo nemám ráda, protože to pro každého znamená něco jiného), tak sám řekl, že to pro něj ve vztahu není "normální" .... takže jsem důvěřovala. Do nového vztahu šla na 100% i s důvěrou, kterou nabouralo právě to zjištěné psaní.... v předchozím vztahu by mě nepřekvapilo....ale teď ano. Znamená to opravdu, že nejsem srovnaná s tím, co bylo .... to je jasný. Život nás formuje a někdy malinko zdeformuje.... já po tom rozchodu v podstatě malinko hledám zase sama sebe. No a tohle byl takový kostlivec, který vypadl ze skříně... asi jsou mé reakce ovlivněny i předchozími zkušenostmi. Mám teď alespoň možnost na tom zapracovat .... já jen vím, že na"volný" vztah už nepřistoupím. A že nikdy se nemá říkat nikdy - tak s tím také souhlasím. Všechny mé vyřčené nikdy - NIKDY - nezůstaly bez odezvy.

‎"Strach je energie, která poškozuje, uzavírá, skrývá, hromadí a omezuje."

Není tady

#27 21. 8. 2010 18:11

Ashanty
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Ashanty napsal(a):

Jen jsem (a to byla chyba) 100% věřila a byla si jistá. Tak jako jsem si v tomhle ohledu jistá sebou. Iluze o tom, že ten druhý to cítí stejně jako já ...hloupost - samozřejmě ! Tohle mě z toho naprosto probralo a vlastně je to i dobře.

Víš, já si myslím, že nepochybovat o sobě a bý si stoprocentně jistý sám sebou - ono "já bych nikdy" - to jsou dvě naprosto různé věci, dvě různé jistoty - jedna jistota, jedna iluze... A teď se v tom vyznat, že?
A myslím, že ty se k tomu stavíš dobře stolt Určitě na to brzy příjdeš tummenupp

Tak jsem to nemyslela, že já bych nikdy ... to člověk nikdy neví storstark spíše s tou vnitřní jistotou a hlavně, že u mě platí, co říkám....samozřejmě v tu danou dobu smile stát se může kdykoli, cokoli offtopic

Není tady

#28 21. 8. 2010 19:37

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Ashanty napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ashanty napsal(a):

Jen jsem (a to byla chyba) 100% věřila a byla si jistá. Tak jako jsem si v tomhle ohledu jistá sebou. Iluze o tom, že ten druhý to cítí stejně jako já ...hloupost - samozřejmě ! Tohle mě z toho naprosto probralo a vlastně je to i dobře.

Víš, já si myslím, že nepochybovat o sobě a bý si stoprocentně jistý sám sebou - ono "já bych nikdy" - to jsou dvě naprosto různé věci, dvě různé jistoty - jedna jistota, jedna iluze... A teď se v tom vyznat, že?
A myslím, že ty se k tomu stavíš dobře stolt Určitě na to brzy příjdeš tummenupp

Tak jsem to nemyslela, že já bych nikdy ... to člověk nikdy neví storstark spíše s tou vnitřní jistotou a hlavně, že u mě platí, co říkám....samozřejmě v tu danou dobu smile stát se může kdykoli, cokoli offtopic

musím říct, že to je naprosto skvělý postoj. je to obrovská moudrost a kdo jí má i "zažitou " (zmáknutou v podvědomí) má obrovský dar a velikou šanci zvládat problémy a těžkosti lehce.
jen dodám.....a zachovat se můžu jakkoliv :-) a to se týká i těch ostaních ( !)

Není tady

#29 21. 8. 2010 22:21

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ashanty napsal(a):

Pan, ale já to chápu ... jenže každý pár a každý člověk je jiný. Nelze srovnávat nebo udávat jeden případ. I když chápu, co mi tím chceš říct.

.....neřeším jeho, ale sebe ... své pocity...neptám se - proč to udělal, ale proč se mi to děje a proč mě to bolí. Vím....dlouho jsem byla ve vztahu, kde jsem to přecházela a tolerovala....těch 9 let také zanechalo stopu (zkušenosti) poznávání sama sebe - svých hranic. Nejde o to jestli přítele potřebuji (samozřejmě, že jsem tu sama za sebe a abych žila nepotřebuji nikoho)...  Ale kromě tohoto jednoho "selhání" má pro mě velkou hodnotu a cítím ho jako životního partnera ...tj.když si dám plus a mínus....tohle je jediné mínus. A na víc nešlo o nevěru. Jen jsem (a to byla chyba) 100% věřila a byla si jistá. Tak jako jsem si v tomhle ohledu jistá sebou. Iluze o tom, že ten druhý to cítí stejně jako já ...hloupost - samozřejmě ! Tohle mě z toho naprosto probralo a vlastně je to i dobře.

Jen mě to mrzelo ... neřeším tu jeho a proč to udělal, ale sebe ...jak zase věřit a jak se nad něco podobného umět povznést. Je mi jasný, že je to o mě....ale není mi jasný, jak to mám provést. To je celý....ale je hloupost to rozebírat. Člověk si na to musí přijít sám.

Ad vytučněné-
Podle mého je   zdravé pro  sebe  nevěřit a nechtít věřit. Pak se nemusíš zabývat tím , nad co se máš povznést. Možná- řečeno jinak- nevěřit druhým víc než sobě a pokud sobě, tak jen  do známých mezníků,protože ty neznámé můžou tvoji víru v sebe posunout jinam.......  stolt

Není tady

#30 22. 8. 2010 9:34

Ashanty
♥♥-----

Zuzi777a pro mě je vztah bez důvěry o ničem .... nemyslím tím - věřit, že by "nikdy něco" ....ale důvěřovat partnerovi je pro mě důležité. Takže chci věřit, že už mě taková záležitost nerozhodí a že se nad ni dokážu povznést v případě, že se to bude opakovat umět třeba i takový vztah ukončit a vědět, že to není konec světa. Asi to neumím dostatečně dobře popsat. Mě mrzí na sobě, že si nejsem jistá sama sebou :-( pak se asi nemohu divit, když si mnou nebude jistý ani partner... jistý ve smyslu, že se mnou chce být v partnerském svazku. Raděj se v tom nebudu plácat - čím víc se v ho*ně šťourá - tím víc smrdí.

Není tady

#31 22. 8. 2010 10:17

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Ashanty napsal(a):

Zuzi777a pro mě je vztah bez důvěry o ničem .... nemyslím tím - věřit, že by "nikdy něco" ....ale důvěřovat partnerovi je pro mě důležité. Takže chci věřit, že už mě taková záležitost nerozhodí a že se nad ni dokážu povznést v případě, že se to bude opakovat umět třeba i takový vztah ukončit a vědět, že to není konec světa. Asi to neumím dostatečně dobře popsat. Mě mrzí na sobě, že si nejsem jistá sama sebou :-( pak se asi nemohu divit, když si mnou nebude jistý ani partner... jistý ve smyslu, že se mnou chce být v partnerském svazku. Raděj se v tom nebudu plácat - čím víc se v ho*ně šťourá - tím víc smrdí.

ale tohle není o partnerovi , to je o důvěře v sebe.

Není tady

#32 22. 8. 2010 10:31

Ashanty
♥♥-----

ale o čem tady celou dobu píšu ??? Že tady neřeším jeho, ale sebe ! ... asi mluvím španělsky :-(

Není tady

#33 22. 8. 2010 10:40

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Ashanty napsal(a):

ale o čem tady celou dobu píšu ??? Že tady neřeším jeho, ale sebe ! ... asi mluvím španělsky :-(

Však jo, myslím, že ti rozumíme- všechny.stolt
Hele - všechno je důsledkem   pohádek-  jen si vezmi- a žili ŠŤASTNĚ AŽ DO SMRTI....
ovšem pohádkář zapomněl napsat JAK.... :-)))dumbomtongue
Takže  - nadhled , víru v sebe získáváš  výměnou za ztrátu iluzí o okolním světě- asi tak nějak....
Pokud to pojmeš jako křivdu, zůstáváš doživotním hledačem , pokud jako roztomilou nezbytnost, dokážeš se  nad to povznést....

Není tady

#34 22. 8. 2010 11:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ashanty napsal(a):

Přesně tak, stát se může kdykoliv cokoliv. Jediné, čím si vyrovnaný člověk může být jistý je fakt, že si z toho vždycky vezme to, co je jeho a nebude všechno házet na druhého.
Já myslím, že tuhle vnitřní jistotu začínáš získávat a bereš to za správný konec - jde o to, nenechat se "natlačit" do něčeho, co ti nevyhovuje a zárověň nevyčítat. Prostě obhájit si svoje hranice a nepřekračovat ty cizí.
Jsi asi správná holka, protože jsi pochopila, že věci platí V TU DANOU DOBU. Člověk se totiž mění - někdo jde stále dál, někdo sedí na zadku, někdo může i spadnout..... ale to vždy platí jen pro tu danou dobu stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#35 22. 8. 2010 12:15

Ashanty
♥♥-----

Ano, tak to vnímám...já jen momentálně prostě nevím - jak v sobě "zabít či přijmout" ty pochybnosti... nechci je cítit (táhnout si pocit z předchozího vztahu) ... " jde o to, nenechat se "natlačit" do něčeho, co ti nevyhovuje a zárověň nevyčítat. Prostě obhájit si svoje hranice a nepřekračovat ty cizí." přesně tak to vnímám. ty cizí hranice se snažím nepřekračovat a to stejné čekám od protějšku (což je asi špatně) člověk nemá nic očekávat .... Asi to chce čas. Nechci se kvůli tomuhle hned rozcházet ..je mi jasné, že všude bude něco a vždy narazím na nějaký problém. Vím, že tohle je problém ve mě. Rozhodla jsem se to přejít, tak bych to měla přejít ... jenže mě to je prostě líto :-( a neumím to ze sebe dostat. Ale s tím mi tady nikdo nepomůže i kdyby se na hlavu stavěl. To musím já... a já to vím.

Není tady

#36 22. 8. 2010 12:17

Ashanty
♥♥-----

Jiná baba by si třeba řekla - parchant chlap ! A měla by klídek ...

Není tady

#37 22. 8. 2010 12:39

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

Ano, tak to vnímám...já jen momentálně prostě nevím - jak v sobě "zabít či přijmout" ty pochybnosti... nechci je cítit (táhnout si pocit z předchozího vztahu) ... " jde o to, nenechat se "natlačit" do něčeho, co ti nevyhovuje a zárověň nevyčítat. Prostě obhájit si svoje hranice a nepřekračovat ty cizí." přesně tak to vnímám. ty cizí hranice se snažím nepřekračovat a to stejné čekám od protějšku (což je asi špatně) člověk nemá nic očekávat .... Asi to chce čas. Nechci se kvůli tomuhle hned rozcházet ..je mi jasné, že všude bude něco a vždy narazím na nějaký problém. Vím, že tohle je problém ve mě. Rozhodla jsem se to přejít, tak bych to měla přejít ... jenže mě to je prostě líto :-( a neumím to ze sebe dostat. Ale s tím mi tady nikdo nepomůže i kdyby se na hlavu stavěl. To musím já... a já to vím.

Zkus se zklidnit, zavřít oči a vzpomenout si, kdy ses takhle cítila POPRVÉ.....

Nezvládnuté věci se mění v bloky a protože ty nemají v organizmu co dělat, život nám přihrává stále stejné situace - jen přitvrzuje, abychom si všimli - abychom si svoje bloky pořešili.

Takže: kdy se ti to stalo POPRVÉ?....

Není tady

#38 22. 8. 2010 12:50

Ashanty
♥♥-----

.... asi před 6ti lety ... s ex, pak opakovaně...vždy, když jsem se s tím "nějak vyrovnala"  ... vracelo se to a nakonec jsem se rozhodla pro odchod. Měla jsem to udělat dávno. (ač to mělo určitě svůj význam)... Pravda je, že jsem se toho podvědomě bála (v tom předchozím vztahu už mě to nepřekvapovalo) ....i když jsem měla za to, že jsem se s tím vyrovnala, tak asi ne. Pořád mě to dokáže rozhodit...na druhou stranu, koho by to nerozhodilo. Teď jen to odstranit - ten blok, jak píšeš.

Není tady

#39 22. 8. 2010 13:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

.... asi před 6ti lety ... s ex, pak opakovaně...vždy, když jsem se s tím "nějak vyrovnala"  ... vracelo se to a nakonec jsem se rozhodla pro odchod. Měla jsem to udělat dávno. (ač to mělo určitě svůj význam)... Pravda je, že jsem se toho podvědomě bála (v tom předchozím vztahu už mě to nepřekvapovalo) ....i když jsem měla za to, že jsem se s tím vyrovnala, tak asi ne. Pořád mě to dokáže rozhodit...na druhou stranu, koho by to nerozhodilo. Teď jen to odstranit - ten blok, jak píšeš.

Jsi si jistá, že POCITY, o nich mluvím, které teď cítíš, jsi měla POPRVÉ asi před 6ti lety? Ne dřív?
Nu, pokud je to tak, napiš si všechno, co ti na tom VADÍ a smiř se s tím, přijmi to jako holý fakt. Položku po položce. A dělej to tak dlouho, dokud při tom budeš na psychické nebo fyzické úrovni něco cítit. Až tělo nebude reagovat a tobě to bude jedno, blok je pryč. Je to jednoduché stolt

Není tady

#40 22. 8. 2010 13:39

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Ashanty napsal(a):

dokud se nedostaneš v těhle "sakra" pocitech až na dno, vždycky tě překvapí a vrátí se.
pokud nebudeš chtít ty pochybnosti cítit, nebudeš moct je ani přijmout ani zabít. oni se pěkně na chvíli schovají a když to nebudeš čekat, zase vylezou.

Není tady

#41 22. 8. 2010 13:40

Ashanty
♥♥-----

smile no, kdyby to bylo tak jednoduché big_smile ... ale nic jinýho mi stejně nezbejvá ... když se zamyslím, tak jsem ten pocit mohla mít klidně už ve školce, když se můj kamarád Péťa na záchodku pusinkoval s jistou Jiřinkou big_smile ... mám ten pocit, že tak dobrá asi nikdy nebudu, aby se mnou nehlo, že se můj přítel angažuje jinde.... můžu si maximálně říct, že je to jeho věc. Ale i tak se mě to dotýká a věřím tomu, že jeho by se to dotklo zrovna tak. Asi na to nemám, abych se nad to povznesla tak, že už by mě to NIKDY v budoucnu nerozhodilo. Můžu se ale naučit říct si v této situaci, že to buď přejdu a smířím se nebo ho pošlu k šípku. Ono stejně nic jinýho s tím asi vážně neudělám. Díky Pan.

Není tady

#42 22. 8. 2010 13:43

Ashanty
♥♥-----

Agewo na dně jsem už byla .... jinak bych se nikdy neodrazila... a byla bych asi robot, kdyby se mě to už nikdy nedotklo. Tohle se dotkne každé ženské ... to mi nikdo nevymluví. Důležitý je jak se s tím člověk pak dokáže rychle vyrovnat, aby se v tom neplácal moc dlouho a hlavně se nelitoval, jak se to jen jemu zase mohlo stát. možná se mi to stane ještě hodněkrát. Stačí mi jen vědět, že se na to neumírá.

Není tady

#43 22. 8. 2010 19:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

smile no, kdyby to bylo tak jednoduché big_smile ... ale nic jinýho mi stejně nezbejvá ... když se zamyslím, tak jsem ten pocit mohla mít klidně už ve školce, když se můj kamarád Péťa na záchodku pusinkoval s jistou Jiřinkou big_smile ... mám ten pocit, že tak dobrá asi nikdy nebudu, aby se mnou nehlo, že se můj přítel angažuje jinde.... můžu si maximálně říct, že je to jeho věc. Ale i tak se mě to dotýká a věřím tomu, že jeho by se to dotklo zrovna tak. Asi na to nemám, abych se nad to povznesla tak, že už by mě to NIKDY v budoucnu nerozhodilo. Můžu se ale naučit říct si v této situaci, že to buď přejdu a smířím se nebo ho pošlu k šípku. Ono stejně nic jinýho s tím asi vážně neudělám. Díky Pan.

Jí myslím, že jsi začátek tohohle svého trápení našla, super tummenupp
Ale nezpracovávej to rozumem, to je k ničemu. Prostě se tam "vrať" a znovu si to prožij, uvědom si, co té malé holčičce na tom vadilo a to si přijmi. Dělej to tak dlouho, dokud ti to nebude šumák. Takhle nějak pracuje metoda RUŠ. Jestli to sama nezvládneš a ve tvé blízkosti s tím nikdo neumí pracovat, tak se ozvi.

Není tady

#44 22. 8. 2010 22:20

werena30
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Ale nezpracovávej to rozumem, to je k ničemu. Prostě se tam "vrať" a znovu si to prožij, uvědom si, co té malé holčičce na tom vadilo a to si přijmi. Dělej to tak dlouho, dokud ti to nebude šumák. Takhle nějak pracuje metoda RUŠ. Jestli to sama nezvládneš a ve tvé blízkosti s tím nikdo neumí pracovat, tak se ozvi.

Tohle nechápu kapitulation
Jisté věci mi přeci nebudou nikdy ukradené.

Není tady

#45 23. 8. 2010 10:18

Ashanty
♥♥-----

Já to chápu :-) ale i tak je tohle nadlidský výkon a na druhou stranu ... nějaké ty emoce a problémy asi k životu patří ... takže mě to bude do konce života rozhazovat, když se něco takového dozvím. Ale bude mi stačit, když to rychle přejde a nebudu se tím užírat moc dlouho. Třeba se nad to opravdu časem povznesu na tolik, že už mi to bude fuk...ale to bude předpokládám až až až ....kdo ví kdy. Zatím toho schopna nejsem a tu Jiřinku Peťovi do konce života neodpustím ! big_smile

Není tady

#46 23. 8. 2010 11:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

werena30 napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tohle nechápu kapitulation
Jisté věci mi přeci nebudou nikdy ukradené.

Jde o emocionalitu. Nebudou ti ukradené a zároveň budou, protože je budeš řešit bez emocí a s nadhledem.

Není tady

#47 23. 8. 2010 11:24

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

Já to chápu :-) ale i tak je tohle nadlidský výkon a na druhou stranu ... nějaké ty emoce a problémy asi k životu patří ... takže mě to bude do konce života rozhazovat, když se něco takového dozvím. Ale bude mi stačit, když to rychle přejde a nebudu se tím užírat moc dlouho. Třeba se nad to opravdu časem povznesu na tolik, že už mi to bude fuk...ale to bude předpokládám až až až ....kdo ví kdy. Zatím toho schopna nejsem a tu Jiřinku Peťovi do konce života neodpustím ! big_smile

winkbig_smile
Pochopila jsi to přesně a věř mi, že tohle tě do konce života rozhazovat fakt nemusí. Hlavně se ti to nemusí pořád v různých obměnách vracet.

Upravil(a) Pandorraa (23. 8. 2010 11:24)

Není tady

#48 23. 8. 2010 11:47

Ashanty
♥♥-----

No, to bych ráda, aby se to nevracelo ... takže jdu meditovat a pokusit se o to, abych to přijmula a netrápila se tím....protože se tím už trápit prostě nechci. Dík Pan smile

Není tady

#49 23. 8. 2010 11:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ashanty napsal(a):

No, to bych ráda, aby se to nevracelo ... takže jdu meditovat a pokusit se o to, abych to přijmula a netrápila se tím....protože se tím už trápit prostě nechci. Dík Pan smile

A pozoruj svoje tělo, musí být naprosto klidné - fyzicky i psychicky. Dokud to s tebou něco dělá, pokračuj.

Není tady

#50 23. 8. 2010 11:53

Ashanty
♥♥-----

Ale je zajímavé, že se mi opravdu vybavil ten první pocit s tím Péťou - bylo to ve školce nebo první třídě a když jsem zjistila, že tehdy můj nejlepší kamarád, si na dovolené s rodiči začal rozumět a kamarádit s tou Jiřkou (blbou) big_smile jak mě to vnitřně štvalo a žralo - dokonce jsem kreslila takové ty obrázky, kdy jsem byla v rakvičce, protože jsem umřela žalem a vedle mě Peťa s Jiřinou u oltáře big_smile ... asi mám v sobě fakt blok, protože se mi to stává vlastně ve všech vztazích a to bez toho, abych po tom nějak pátrala .... vždy to byla náhoda, jako teď. Ale ony asi náhody neexistují smile jen zkoušky. Snad už konečně odmaturuji ;-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí