29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Začala jsem koukat po kočárku..
A propadla se do džungle nabídek a vychvalování..
I diskuzí je plno, jen bych potřebovala pár vašich zkušeností, abych třebas zbytečně nečetla úplně všechno :-
Po obchodech vyrazím, ale tam zas zdaleka nemají všechno..
Takže, mám 173 cm bez bot :-) a přítel 185.. rádi bychom kočárek, ke kteréme se nebudeme muset stále hrbit..
a to nejen při vožení (to se dá řešit výsuvnými "řidítky"), ale i při manipulaci s miminkem.. jenže zase retro kočárek nechceme, spíš moderní.. (mmch, krásnou korbičku mám po bratrovi, z roku 78, z rifloviny!! jen podvozek nemá.. ta je pěkně prostorná, bude v ní malá spinkat u našich na návštěvách :-) )
radši 4kolku, než 3kolku..
a kdyby měl ta řidítka otočná, tak by to bylo super..
rodíme v prosinci, takže velikost korbičky, která teď bývá dost malá, by tolik nevadila.. i když my jsme byli oba pořízci, skoro 4 kg při narození, takže kdoví, jaká bude dcerka :-) ale dejme tomu, že jak poroste, bude tepleji a tepleji a budu vrstvy odkládat, takže v půl roce v horkém červenci se ještě stále do korbičky vejde \:-)
Prosím o radu, kdo má zkušenost s kočárkem, o který bych se určitě zajímat měla a naopak o který teda fakt určitě nee, napište :-)
Není tady
Ahoj, my máme Firkon Verano a myslím, že je dost vysoký, korbička prostorná až až, malá v ní byla do 10 měs.a vešla by se i déle.Mají různé typy podvozků - otočná kola(mám já), houpací, s přehazovací rukojetí.Kupovali jsme na www.batolatko.cz mají i kamennou prodejnu kde jsme si byli vybrat.A cena za trojkombinaci plus fusak s beranem 10500 a teď už je maj i levnější.
Není tady
Tak já můžu poradit, který určitě ne. Kamarádka měla Fast Rider, a ten byl tea hodně nízký, a taky dost těžký. Jinak hezký.
Já naopak mám ten klasický, Roan Marita, který zřejmě nechceš. Ale s vyšším kočárkem jsem se asi nesetkala a já jsem s ním naprosto spokojená. Nechávám i na druhé mimčo
Není tady
Takže myslíš, že je lepší mimčo vozit v tom hlubším, větším kočárku, třebas do 9 měsíců, a pak ho vozit v nějakém lehčím golfáči?
Malá bude mít 9 měsíců v září.. bude se blížit zima.. 1 rok jí bude zase v prosinci.. není ten samostatný golfáč studenější? není lepší mít tu sedací verzi z trojkombinace, přijde mi to robustnější do sněhu, víc vatované, teplejší..
fakt nevím..
budu mít auto, do busů či tramvaje zas tak často nepolezu, abych ho několikrát denně zvedala..
Není tady
Nevím, jestli to bylo na mě. Ale já mám u toho klasického kočáru Roan Marita i sporťák. Malou jsem v hlubokém vozila asi do 8mi měsíců (vešla by se i dýl) , to měla v říjnu, a na zimu byla ve sporťáku, krásně zabalená. Vozím ji v něm stálea budu jí v něm vozit i letošní zimu, než se narodí druhé.
Jen do golfáčů bych ji v 9ti měsících v zimě asi nedala.
Není tady
Aha, já nevěděla, že je k tomu i sportovní nástavba :-)
Rozhodně děkuju, tev kočár má plno praktických výhod, i dobré recenze, jen tam bohužel píšou, že do malé fabie se nevejde do kufru (do kombíku tak tak).. a já jiné auto mít teď nebudu :-(
no uvidíme, ještě mám čas na studování :-) a děkuju!!!
Není tady
Jo, to je asi bohužel pravda. My máme Octavii kombi a vejde se tam tak tak, ještě jsme museli rozložit zvlášť podvozek a zvlášť korbu. Se sporťákem je to trošku lepší, ale je velký, no
Ještě je hodně podobný kočárek Inglesina, ale je to prakticky to stejné, takže nejspíš i stejná velikost....
Není tady
Ahoj Lazurko,
jsem taky vyšší postavy a navíc jsem řešila i to, že Tobi se měl narodit na podzim, tudíž jsem potřebovala velkou korbu, aby se tam vešel v zimě s fusakem. Jak tak koukám, tak jsi na tom podobně.
Měla jsem Firkon Vario, trvala jsem na fortelné čtyřkolce, nafukovacích kolech, vysoké rukojeti a slušné ceně. Trojkombinace vyšla na 10.000,-
Jako hluboký kočár na zimu do marastu k mé vyšší postavě (173 cm) byl super. Luci tu navrhovala i Vario, ten je ještě vyšší, má ho sestřenice a je taky parádní.
Ovšem byla jsme těžce nespokojená s tím sporťákem, na který jsme to pak na jaře předělala. Neuvěřitelně krátká zádová opěrka!!! Už tehdy si Tobi pomalu nemohl opřít v polosedu hlavu, opěrka mu končila těsně nad rameny!!! Navíc divně řešená bouda u té sportovní verze. Takže jsem ve finle pak koupila z druhý ruky samostatný sporťák Patron Syrix a jsem spokojená. Zdá se mi, že i ty Patrony celkově mají docela vysoký rukojeti.
Takže teď bych spíš doporučila něco od Patron Bohemia. www.patron.eu
Tam jsou popsaný i rozměry kočáru ve složeným stavu, tak snad z toho odhadneš, jestli by se ti vešel do auta.
Není tady
Lazurko, ze své zkušenosti můžu říct, že u hlubokých takový problém s výškou nebývá - většina má nastavitelnou rukojeť, jen jsem si všimla, že řada těch sportovních kombinací (např. deltim, co měla kamarádka, ale nevím přesně typ) má sice nastavitelnou rukojeť, ale lůžko je docela nízko... Horší to potom bývá s golfkama
já měřím 178, manžel 187 a měli jsme u dcery Implast Bolder... jako s hlubokým jsem s ním byla maximálně spokojená (prostorná korbička, dcera je podzimní, takže podobný problém, jako popisuje Verannka, ale to Ty řešit nebudeš muset, bytelný, 4 kolka, nemůžu soudit skladnost do malého auta, pohodlný, houpal, otočná náprava - novější verze už mají zcela otočná přední kolečka atd.), jako sporťák byl ale bohužel naprosto na nic, ale u druhého stejně hodně uvažuju, že ho jako hluboký (nebo jiný typ Implastu) koupím z bazárku... Mnohem horší to pak bylo s výběrem golfek, nevybrali jsme zrovna nejšťastněji, oba se musíme hrbit, ale naštěstí dcera chce všude hlavně po svých
přeji šťastný výběr, určitě doporučuju si kočárek někde prohlédnout a zkusit povozit, než ho koupit na slepo přes net...
Není tady
Ahoj, tady jsem ti našla pěkný sporťáček s nastavitelnou rukojetí http://www.spuntik.cz/babyboom-cr-v-kom … y-kocarek/
Není tady
Děkuju všem za rady :-)
Dnes jsme se konečně zašli podívat do Růžového pantera tady v Brně.. a celkem spokojeni s nabídkou.. akorát jsou to polské kočárky.. tak ještě jdu sondovat zkušenosti s kvalitou..
Není tady
Podívejte,co jsem teď objevila za článek: http://www.novinky.cz/ekonomika/210955- … olska.html
Měla jsem ten kočár pro syna a teď ho chci využít ještě pro dceru,ale tohle mě trošku polekalo,ikdyž nám se nic při ježdění nestalo.Jinak já byla spokojená i se sporťákem
Upravil(a) dzahila (9. 9. 2010 13:37)
Není tady
Lazurka napsal(a):
Děkuju všem za rady :-)
Dnes jsme se konečně zašli podívat do Růžového pantera tady v Brně.. a celkem spokojeni s nabídkou.. akorát jsou to polské kočárky.. tak ještě jdu sondovat zkušenosti s kvalitou..
Jé až teď jsem tohle dočetla,ten kočárek z článku je taky polský,tak pozor
Upravil(a) dzahila (9. 9. 2010 13:44)
Není tady
JJ, taky jsem to četla.. podle fotky to ale není ten, co se mi líbil..
Jenomže, na rovinu, kde jinde než v Polsku a Číně se dnes něco vyrábí? Když kupuješ kočárek italské značky, není stejně made in China? Dívala jsem se, i drahé kočárky mají spojovací a "naklikávací" části z plastu, kolečka se propichují, nýtky musej tátové nahrazovat šroubkama.. nevím, je to asi hodně kus od kusu..
Líbil se mi City XL, je vysoký, přitom stabilní, celkem lehký, korbička krásně velká a hlubší, za cenu pod 10 000 je tam korbička, sporťák i autosedačka, která jde nakliknout na podvozek, jsou v ceně nánožníky, kryty, taška na věci, madlo je nastavitelné a kožené, ne pěnové.... jen chybí pláštěnka (cca 300 Kč navíc) a moskytiera.. kolečka 4, velká, přední jdou aretovat, když jsi v terénu, i přední jsou nafukovací, koš celkem velký, no a co se mi líbilo nejvíc, na moderní kočárek měl konečně dobré odpružení.. dokonce síla se dá regulovat, takže můžeš houpat, ale kdo nemá rád, nemusí :-)
Zatím plno plusů.. akorát prostě je polskej.. takže buď najdu nějakou recenzi a uvidíme, nebo to třebas risknu..
Jo, akorát ho "prý" dělají výhradně pro tenhle obchod, takže je otázka, jestli někoho najdu.. ale obchod Růžový panter z Brna má dobré jméno už léta, tak snad..
Není tady
Ahoj Lazurko, jak jsi dopadla s kočárkem?
Taky se pomalu rozkoukávám, mám 181 cm, manžel 190, takže potřebujeme také něco vyššího. Ještě ke všemu máme v domě docela malý výtah, daň za jeho rekonstrukci..
Docela se mi líbí Bebecar Stylo AT. Je "houpací", má natáčecí (ne otáčecí) kola s aretací, sedačka se dá umístit oběma směry. Plastům se v dnešní domě asi nevyhneme, ale tehle se mi zdál vcelku poctivě zpracovaný. Made in Portugal. Hledala jsem i recenze na netu, původně jsem si myslela na polské Bebetto, kočárky jsou hezké a laciné, ale moc dobré ohlasy na ně nejsou.
Upravil(a) Bětka (1. 11. 2010 11:02)
Není tady
Ahoj Bětko,
no my jsme úplně v pasti :-) mám hlavu už jak balón, skoro jsme se až pohádali..
obešli jsme ještě i jiné obchody, už už jsme objednávali, ale zase se nám nelíbilo, jak na nás hráli habaďůru, v prodejně máš na kočárku nějakou cenu, ale maj jen jeden kus, no a když ho teda chceš objednat, tak najednou zjistíš, že si musíš 10% připlatit, prý za dovoz.. a to byl taky polskej!! no a 12 000 se mi za něj dát nechtělo teda ani náhodou.. byl krásnej a festovní, ale teda ten přístup k zákazníkovi mě dostal, vykašlali jsme se na to..
Pořád je ve hře ten City XL z Růžového pantera, už jsem ho i v ulici viděla, vypadá dobře, jen rozvor koleček je asi 66 cm a do kufru fabie ho buď musím dát na stojato, a sundat ten kryt od kufru, nebo ta kolečka sundat.. ono to jde docela lehce, naštěstí.. jen počítám, kde všude najdu dveře široké jen 60 cm, kde bych s kočárem neprošla.. prý výtahy v paneláku.. tam ale nikdo z blízkých nebydlí.. dveře na polikliniku? ony jsou široké, ale většinou se otvírá jen půlka.. tak nevím.. už mám na čase.. :-(
No, ještě nám padl zrak na Chicco, 4kolku, korbička je umístěná níž, ale ne zas tragicky, ale zase nemá nafukovací kola, a ne houpací, jen odpružení.. a našla jsem si recenze, jak strašně se rozvrzává konstrukce, a kolečka upadávaj.. tak zas nevím..
Musím se až smát, jak si to komplikuju :-)
Není tady